شرکت تک شریکه در ایران

شرکت تک‌ شریک، اصطلاحی جدید در عرف حقوقی است. و در هیچ ‌یک از قوانین حقوقی، نامی از آن برده نشده است.  تنها در تشکیل بعضی از شرکت‌های چندشریکی، توسط یک شخص در موارد محدود، پیش‌ بینی شده است.

در راستای انطابق با قواعد تجاری بین‌ المللی، در ماده‌ 479 از لایحه‌ تجارت ایران، مورخ 1391، تاسیس شرکت با مسؤولیت محدود، به صورت تک ‌شریک پیش‌ بینی گردیده است؛

 

نحوه ثبت شرکت یک نفره

در صورتی که تصمیم به ثبت شرکتی با این مشخصات را دارید. باید برای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود اقدام نمایید. این نوع شرکت در تهران و در سایر شهرستانها امکان ثبت از طریق سامانه اداره ثبت شرکت‌ها هم وجود دارد.

مزیت ثبت شرکت تک شریکه

مزیت ثبت از طریق پنجره واحد فیزیکی کسب و کارها این است که فرآیند ثبت شرکت در مدت زمان کوتاه‌تری صورت می‌گیرد. همچنین تمامی خدمات مرتبط با ثبت مثل درخواست پلمپ دفاتر، پیش ثبت‌نام کد اقتصادی و کد کارگاهی به‌صورت یکجا انجام می‌شود.
معایب ثبت شرکت تک نفره (تک مدیره)
پرداخت تمام هزینه های مصرفی به تنهایی
پرداخت هزینه های شرکت مثل آب، برق، گاز، تلفن و… به تنهایی
الزام به پرداخت مالیات خود اشتغالی
مسئولیت کلیه بدهی ها و تعهدات به تنهایی

پس با توجه به معایبی که ثبت این شرکت دارد بهترین راه برای افراد این است که شرکتی را بدون شریک ثبت نکنند.

آسیب شناسی شرکت تک شریکه

همچنین، در شرکت تک شریکه خطر بارزی وجود دارد. به دلیل وابستگی کلیه فعالیت‌ها به یک شریک، هر گونه خطا یا ناکارامدی می‌تواند به صورت مستقیم تأثیر گذار باشد. و به کل کسب و کار آسیب برساند. بنابراین، استفاده از منابع و نیروی کار متخصص می‌تواند در این شرایط موثر باشد و از ریسک‌های احتمالی کاسته شود.

چالش شرکت تک شریکه

با این وجود، به عنوان یک شرکت تک شریکه نیز باید به چالش ها و محدودیت های خود پی ببریم. اولین چالش این است که به‌تنهایی با تمامی وظایف کسب و کار مقابله کنیم. از بازاریابی و فروش تا مدیریت مالی و استخدام، همه این سطوح عملکرد باید توسط یک فرد تک شخصی مدیریت شود.

نکات مهم در مورد اوراق مشارکت
ادامه مطلب

این چالش می‌تواند زمان و انرژی بیشتری را در بر داشته باشد و نیازمند مهارت‌های چندگانه و توانمندی‌ها در زمینه مدیریت و تصمیم‌گیری است.

سرمایه و اداره شرکت تک شریکه

در مورد شرکتهای تک شریکه در ایران این سؤال اساسی مطرح است که اگر در این شرکتها همه سرمایه شرکت به وسیله یک شخص تأمین و همه امور شرکت نیز به وسیله همان شخص اداره می شود.

Purple White Playful Illustrative Word Puzzle Game Presentation 850x500 - شرکت تک شریکه در ایران
شرکت تک شریکه در ایران

ضرورت تاسیس شرکت تک شریکه

چه ضرورتی برای تشکیل چنین شرکتی وجود دارد؟ شرایط ثبت شرکت تجاری تک شریکه چه فوایدی بر آن مترتب است؟ در پاسخ باید گفت که بدون تردید تشکیل چنین شرکتهایی فواید متعددی دارد. که میتوان به مورد زیر اشاره کرد اگر شخص با همان میزان سرمایه ای که برای تشکیل شرکت تک شریکه اختصاص داده به طور شخصی و مباشرتی تجارت نماید.

و بعد از مدتی ورشکسته شده و در اثر آن نتواند بدهی های خود را بپردازد. با صدور حکم ورشکستگی ،او، وی از انجام معاملات تجاری ممنوع می گردد.  و حق اشتغال به آنها را نداشته بلکه بالاتر از حق تصرف در اموال و حقوق مالی خویش نیز ممنوع میگردد.

مزایای تاسیس شرکت تک شریکه در ایران

ماده (۴۱۸ ق.ت در حالی که اگر در قالب شرکت اشتغال به فعالیت تجاری داشته باشد. و شرکت ورشکسته گردد. درست است که با صدور حکم ورشکستگی شرکت منحل میشود. ولی خود شخص که در واقع مؤسس شرکت تجاری و تنها شریک آن بوده است. هیچ ممنوعیتی از تصرف در اموال خویش نخواهد داشت. و میتواند با بقیه اموال خود به تجارت پرداخته با اشتغال دیگری داشته باشد. حتی در شرکتهای سرمایه مانند سهامی و با مسئولیت محدود) طلبکاران شرکت مزبور نیز نمیتوانند بابت مطالبات خود به وی مراجعه نمایند.

شرکت تک شریکه در ایران

آیا در ایران میتوان شرکت تک شریکه تاسیس کرد؟

با توجه به آنچه در مورد لزوم همکاری دو یا چند شخص بیان گردید. روشن میشود که در ثبت شرکت تجاری را نمیتوان با کمتر از دو شخص تشکیل داد. البته شخص مزبور می تواند شخص حقیقی باشد. یا حقوقی، بنابراین شرکت تجاری میتواند متشکل از چند شخص حقیقی باشد. یا چند شخص حقوقی و یا ترکیبی از شخص حقیقی و حقوقی.

تفاوت شرکت سرمایه با اشخاص
ادامه مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست