سرمایه ثبتی شرکت با مسئولیت محدود و شرایط سهم الشرکه آن
در مبحث سرمایه و سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود ما به تمامی جوانب این دو مورد در شرکت با مسئولیت محدود برایتان کامل همراه با چزیات توضیح داده ایم. امیدواریم که برایتان مفید واقع گردد.
در صورتیکه نیاز به مشاوره تخصصی در خصوص سرمایه و سهم الشرکه و چگونگی نقل و انتقال آن در شرکت با مسئولیت محدود را دارید. به شماره 09189414281 تماس حاصل فرمایید.
سرمایه شرکت با مسئولیت محدود
طبق ماده 96 قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل میشود، که تمام سرمایه نقدی از طرف شرکا پرداخت و سهمالشرکه غیرنقدی نیز تقویم (قیمتگذاری) و تسلیم شده باشد.
قانون تجارت برای میزان سرمایه شرکت با مسئولیت محدود، حداقل مبلغی تعیین ننموده است.
در شرکتنامه باید صراحتاً قید شده باشد. که سهمالشرکههای غیرنقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است (ماده 97 قانون تجارت).
سرمایه اولیه شرکت و چگونگی واریز آن
- در ابتدای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود هنگامی تاسیس می گردد که کلیه سرمایه نقدی و سهم الشرکه غیر نقدی را تقویم و تسلیم مدیر عامل شده باشد. و مدیر عامل هم کتبا اقرار به دریافت تمامی سرمایه نقدی و همچنین سهم الشرکه غیر نقدی کرده باشد. و هر شرکت که بر خلاف این ماده تشکیل گردد، باطل و از درجه اعتبار ساقط می باشد.
سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود
در شرکت با مسئولیت محدود سرمایه به سهام تقسیم نشده و به صورت سهمالشرکه میباشد و برای آن ورقهای به نام سهمالشرکه صادر نمیشود و مثل سهام آزادانه قابل معامله نمیباشد و رضایت سایر شرکا برای انتقال آن شرط میباشد.
ویژگی های سهم الشرکه با مسئولیت محدود
- سهم الشرکه شرکا نمی تواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با اسم و بی اسم و غیره درآیند و سهم الشرکه را نمی توان منتقل به غیر نمود. مگر با رضایت عده ای از شرکا که لااقل سه ربع سرمایه متعلق به آن ها بوده و اکثریت عددی نیز داشته باشند.
- نقل و انتقال سهم الشرکه در این نوع شرکت به موجب تنظیم سند رسمی در دفترخانه خواهد بود.
سهم الشرکه در شرکت نامه
- در شرکتنامه هم باید صراحتاَ نوشته شده باشد که سهم الشرکه غیر نقدی شرکاء هر کدام به چه مقدار تقویم شده است. شرکت با مسئولیت محدودی که بر خلاف این مواد مذکور تاسیس گردد، باطل و از درجه اعتبار ساقط می باشد.
- کلیه شرکاء نسبت به میزانی که در هنگام تاسیس برای سهم الشرکه غیر نقدی معین شده است. در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی را دارند.
ویژگی های سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود
در شرکتنامه نسبت مشارکت هر شریک و سهمالشرکه هر کدام اعم از نقدی یا غیرنقدی که باید تقویم شده باشد، قید میگردد. تشکیل شرکت با مسئولیت محدود از طریق پذیرهنویسی عمومی ممکن نیست. و موضوع فعالیت شرکت که در شرکتنامه قید میشود. نیز باید مشروع بوده و شرکا، قصد و رضای خود را با امضای آن اعلام دارند. و چون شخصیت شرکا در شرکت با مسئولیت محدود اهمیت دارد. اشتباه در مورد شخصیت شرکا باعث بطلان شرکت میشود.
سهمالشرکه و نحوه انتقال آن
قبلاً گفتیم که در شرکت با مسئولیت محدود، سرمایه به سهام تقسیم نشده و به صورت سهمالشرکه میباشد. و برای آن ورقهای به نام سهمالشرکه صادر نمیشود؛ طبق ماده 102 قانون تجارت، سهمالشرکه در شرکت با مسئولیت محدود، نمیتواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با اسم و یا بیاسم و غیره درآید همچنین، شرکا نمیتوانند سهم الشرکه خود را به غیر منتقل نمایند. مگر با رضایت تعدادی از شرکا که لااقل سه چهارم سرمایه متعلق به آنها بوده و اکثریت عددی نیز داشته باشند.
نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود
طبق ماده 103 قانون تجارت، انتقال سهمالشرکه به عمل نخواهد آمد مگر به موجب سند رسمی، بنابراین شرکا برای انتقال سهمالشرکه باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه و با تنظیم سند رسمی نسبت به انتقال سهمالشرکه اقدام نمایند.