در نوشته موارد ابطال ثبت شرکت که مطالعه می فرمایید. با توجه به مشکلاتی که در قانون تاسیس شرکت ها وجود دارد. ما به مشکلات و راه حل های ابطال شرکت های به اصطلاح کاغذی و فریب دهنده پرداخته ایم. و همچنین اداره ثبت شرکت ها چگونه با این شرکت ها برخورد خواهد کرد.
رویه ابطال شرکت ها در اداره ثبت شرکت ها
قبلاً گفتیم که، ثبت شرکتها، در ایران تابع طریقه اعلامی است. به این معنی که اداره ثبت شرکتها با وجود بررسی اجمالی که نسبت به مدارک شرکت به عمل میآورد است. به هیچ وجه مسئول صحت مدارک مزبور و صحت اظهارات متقاضیان ثبت شرکت نیست. و اگر شرکت مخالف قانون تشکیل شده باشد، یا این که موجباتی برای ابطال شرکت موجود باشد، دادستان و هر ذینفعی میتواند، ابطال ثبت شرکت را از دادگاه تقاضا کند. ضمناً باید در نظر داشت که اداره ثبت شرکتها بعد از ثبت شرکت راساً نمیتواند ابطال ثبت شرکت را اعلام کند. و چنانچه تخلفاتی در تشکیل یا ثبت شرکت مشاهده نمایند، باید از دادگاه ابطال ثبت شرکت را تقاضا نماید.
در صورت عدم اطلاع اعضاء از تاسیس شرکت چه اقدامی باید کرد؟
به طور مثال چون در جریان ثبت شرکتها، معمولاً همه مؤسسین شرکت در اداره ثبت شرکتها حاضر نمیشوند. و طی صورت جلسه مجمع عمومی مؤسسین، یک نفر از مؤسسین را به نمایندگی از طرف همه اعضاء برای ثبت شرکت و امضای ذیل ثبت دفتر انتخاب و به اداره ثبت شرکتها، معرفی مینمایند. و لذا ممکن است یکی از شرکا اقدام به جعل امضای شرکای دیگر نموده و بدون اطلاع ایشان به نمایندگی، اقدام به ثبت یک شرکت کرده باشد. و سپس تعهدی برای شرکت ایجاد نماید؛ در این صورت است که با توجه به تشکیل غیر قانونی آن شرکت، اشخاص مزبور که در واقع دخالتی در تأسیس و ثبت شرکت نداشتهاند. میتوانند ابطال ثبت شرکت را از دادگاه تقاضا نمایند.
شرکت های کاغذی به چه شرکت هایی گفته می شود؟
در سالهای اخیر بسیاری از شرکتها و مؤسسات در کشور ما به ثبت رسیده اند که وجود خارجی ندارند. و به شرکتهای کاغذی معروف شده اند، شرکتهایی که فقط در دفتر ثبت شرکتها به ثبت رسیدهاند. و به صورت صوری بوده و اصولاً یا تشکیل نشدهاند یا فعالیتی ندارند.
قانون گذار، در خصوص بازدید از محل شرکت و تحقیق در خصوص وجود خارجی و فعالیت آن تکلیفی متوجه اداره ثبت شرکتها ننموده است.