هیات رئیسه مجمع عمومی

هیات رئیسه مجمع عمومی

در لایحه قانونی ۱۳۴۷ مقررات کمی به طرز اداره مجمع عمومی عادی اختصاص داده شده است. این مقررات راجع به هیات رئیسه مجمع عمومی، مجمع ترتیب صورت جلسه ،مدت تشکیل جلسه ،مجمع حد نصاب ،جلسه اکثریتهای لازم برای رأی گیری ،اعلام تنفس ، و ضمانت اجرای برگزاری جلسات مجمع عمومی است. به جز در مورد مدت تشکیل جلسه مجمع که در مورد آن بحث قابل ملاحظه ای مطرح نشده است.

 

 

 

برحسب مورد ممکن است متفاوت باشد ،در مورد هر کدام از موارد مذکور ذکر توضیحاتی به شرح ذیل لازم به نظر می رسد.

1.هیات رئیسه مجمع عمومی به موجب ماده ۱۰۱ لایحه قانونی ۱۳۴۷: «مجامع عمومی توسط هیئت رئیسه ای مرکب از یک رئیس و یک منشی و دو ناظر اداره می شود… ناظران از بین صاحبان سهام انتخاب خواهند شد، ولی منشی جلسه ممکن است  صاحب سهم نباشد.

همچنین ((در صورتی که ترتیب دیگری در اساسنامه پیش بینی نشده باشد، ریاست مجمع با رئیس هیئت مدیره خواهد بود. مگر در مواقعی که انتخاب یا عزل بعضی از مدیران یا کلیه آنها جزو دستور جلسه مجمع باشد. که در این صورت رئیس مجمع از بین سهامداران حاضر در جلسه به اکثریت نسبی انتخاب خواهد  شد)).

در اساسنامه شرکت نمی توان خلاف قاعده اخیر را که جنبه آمره دارد ، پیش بینی کرد. منظور از اکثریت نسبی این است که سهامداران حاضر در جلسه به داوطلبان موردنظر خود رأی می دهند. هر کدام از آنان که صاحب آرای بیشتری باشد، انتخاب می شود.

اشخاص حقوقی نیز می توانند عضو هیئت رئیسه باشند؛ در این صورت ،نماینده شخص یا اشخاص حقوقی انتخاب شده مانند عضو هیئت رئیسه عمل خواهد کرد. مسئولیتهای او همان مسئولیتهای اعضای هیئت رئیسه ای خواهد بود. که اصالتاً عمل می نند.

نحوه شرکت در مجامع عمومی
ادامه مطلب

البته ،قانون گذار ما قاعده اخیر را به صراحت بیان نکرده ،ولی در ماده ۱۰۲ لایحه قانونی ۱۳۴۷ مقرر داشته است. که در کلیه مجامع عمومی حضور نماینده یا نمایندگان شخصیت حقوقی به منزله حضور خود صاحب سهم است؛ به عبارت ،دیگر گویی نماینده خود صاحب سهم است.

بنابراین به نظر می رسد که می توان نماینده شخص حقوقی را به دلیل وظایفی که با عنوان عضو هیات رئیسه مجمع عمومی انجام می دهد. از نظر مدنی و جزایی مسئول دانست.

اعضای هیئت رئیسه شرکت در مجامع عمومی

طبق قانون، هیئت رئیسه شرکت باید از یک رئیس مجمع، دو ناظر و یک منشی تشکیل شود.

رئیس مجمع و ناظران هیأت رئیسه شرکت باید از بین سهامداران و دبیر مجمع نیز از خارج از سهامداران انتخاب شود. به همین دلیل تعداد سهامداران در شرکت های سهامی خاص کمتر از سه نفر نیست، زیرا امکان تشکیل هیات رئیسه دو نفره وجود ندارد.

هنگامی که مجمع عمومی حداقل توسط یک پنجم سهامداران شرکت دعوت می شود، دبیر مجمع باید از بین سهامداران انتخاب شود. در این صورت حداقل تعداد سهامداران مورد نیاز برای تشکیل مجامع چهار سهامدار می باشد.

رئیس مجمع و وظایف وی در هیئت رئیسه شرکت

رئیس مجمع شخص حقیقی است که از بین سهامداران شرکت انتخاب می شود.  اساساً رئیس هیئت رئیسه به عنوان رئیس مجمع (رئیس مجمع) انتخاب می شود. مگر اینکه در اساسنامه سازمان خلاف آن مقرر شده باشد. در این صورت رئیس هیئت رئیسه می تواند با اکثریت نسبی آرای حاضران در مجمع از بین هر یک از سهامداران انتخاب شود.

وظایف و شرایط مجامع عمومی شرکت تعاونی
ادامه مطلب

در صورتی که تمام مواردی که باید در جلسه تصمیم گیری شود در مجمع عمومی تصمیم گیری نشده باشد. هیأت رئیسه مجمع عمومی می تواند تعویق را حداکثر تا دو هفته که تحت عنوان تمدید جلسه ارائه می شود. نیازی به دعوت مجدد و اعلام مجدد نیست. در نهایت صورتجلسه پایانی جلسه که تصمیمات در آن تعیین می شود. را اعلام کند. صادر شده، به طور کامل گرفته شده و در اداره ثبت شرکت اعلام خواهد شد.

ناظر جلسه و وظایف وی در هیئت رئیسه شرکت

ناظران مجمع (دو ناظر) افراد حقیقی هیئت رئیسه شرکت هستند. که از بین سهامداران انتخاب می شوند. همانطور که مشخص است، ناظران جلسات وظیفه نظارت بر نحوه رای گیری و عملکرد مجمع را دارند. در جلسه ای که نظارت می کنند. باید از هرگونه تخلف جلوگیری کنند.

 وظايف هيأت رئيسه مجمع عمومي

الف) اطلاع از تعداد اعضای شرکت تعاونی با دریافت لیست اسامی کلیه اعضای تعاونی از هیئت رئیسه جهت اطمینان از رسمیت جلسه و اعمال کنترل های لازم.

ب) دریافت و بررسی لیست حضور و غیاب شرکت کنندگان در جلسه مجمع عمومی از هیئت رئیسه.

ج) دریافت و بررسی اصل وکالتنامه و انتخاب نمایندگان تام الاختیار برای حضور در جلسه از هیئت رئیسهتعاونی.

د) دریافت اوراق رأی به تعداد حاضرین در جلسه در صورتی که انتخابات در دستور جلسه درج شده باشد.

ث) کنترل مندرجات آگهی فراخوان شامل: نوع مجمع عمومی، تاریخ انتشار، روز تشکیل مجمع عمومی، زمان، روز، مکان، دستور جلسه و امضای صاحب امضای مجاز.

و) کسب اطلاعات لازم از مفاد دستور جلسه

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - هیات رئیسه مجمع عمومی