در این مقاله شرایط و ضوابط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی بصورت کاملا قانونی توضیح داده شده است.

تعریف شرکت تعاونی فراگیر ملی

نوعی تعاونی متعارف است که برای فقر زدایی از سه دهه از سه دهک پائین درآمدی تشکیل می‌شود. و عضویت سایر افراد در این تعاونی آزاد است. ولی در بدو تشکیل حداقل ۷۰./. اعضای آن باید از سه دهک پائین درآمدی باشند.

اهداف شرکت تعاونی فراگیر ملی (متعارف)

  • ترويج و تحكيم مشاركت، همكاري و تعاون عمومي.
  • تأمين نيازهاي مشترك اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي اعضاء و كمك به تحقق عدالت اجتماعي در جامعه
  • ايجاد چتر حمايتي و توانمند سازي اقشار متوسط و كم درآمد جامعه (3 دهك پائين درآمدي جامعه)  به عنوان هفتاد درصد اعضا،، به منظور فقر زدايي و توزيع عادلانه فرصت ها، منابع، امكانات و درآمدها و قدرت بخشي به آنها براي حضور مقتدرانه در سرمايه گذاري، مالكيت و مديريت اقتصاد
  • بهبود وضعيت رفاهي و افزايش قدرت خريد مصرف كنندگان عضو تعاونی فراگیر ملی از طريق تامين نيازها و امكانات معيشت و رفاه آنها و حذف واسطه ها.
  • پيشگيري از انحصار،احتكار،تورم و اضرار به غير، ربا در جامعه هدف.
  • استفاده از مشاركت هاي اقتصادي داخلي وخارجي جهت سرمايه گذاري در فعاليتهاي توليدي, خدماتي, معدني, كشاورزي, بهداشتي, آموزشي, رفاهي و نظايرآن.
ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی min compressed 300x300 - شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی

قوانین و مقررات شرکت تعاونی فراگیر ملی

  • در تابلوها و سربرگ‌های تعاونی‌ها ذکر و عنوان تعاونی فراگیر ملی ضروری است. و باید به‌طور خوانا قید شود.
  • حوزه عمل شرکت‌های تعاونی فراگیر ملی سراسر کشور می‌باشد.
  • در شرکت تعاونی فراگیر ملی به‌منظور ایجاد اشتغال مولد و درآمدزایی تشکیل می‌شوند. ۷۰ درصد تعداد اعضای آن از افراد سه دهک پایین درآمدی و ۳۰ درصد بقیه برابر است با فرصت‌های شغلی پیش‌بینی‌شده در طرح پیشنهادی.
  • سه دهک پایین درآمدی با تأییدیه سازمان‌های حمایتی به عضویت شرکت تعاونی فراگیر ملی پذیرفته می‌شوند.

شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی

مزایای شرکت تعاونی فراگیر ملی

  • مزیت‌هایی از جمله: در کلیه مواردی که دولت برای حمایت از بخش غیردولتی مشوق‌هایی را جز مالیات‌ها ارایه می‌کند این حمایت برای تعاونی‌ها بیست درصد بیش از بخش غیردولتی خواهد بود.
  •   کمک بلاعوض و پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه برای تامین تمام یا قسمتی از آورده شرکت‌ تعاونی‌ که اعضای آن در زمان دریافت این حمایت جزو 3 دهک اول درآمدی جامعه باشند.
  • تخفیف حق‌بیمه سهم کارفرما برای اعضای شاغل در هر تعاونی به‌میزان بیست درصد.
  • ارایه مشاوره، کمک به ارتقای بهره‌وری، آموزش کارآفرینی، مهارت و کارآموزی، به‌صورت رایگان.
  • پرداخت یارانه سود تسهیلات بانکی و سایر هزینه‌های سرمایه‌گذاری اولیه برای راه‌اندازی شرکت تعاونی.
  • کمک به تشکیل شرکت‌های تعاونی سهامی‌‌عام و تعاونی‌های فراگیر ملی برای فقرزدایی و ایجاد و گسترش اتحادیه تعاونی تخصصی.
  • حمایت مالی برای توانمند سازی اتاق‌های تعاون.
  • تاسیس بانک توسعه تعاون با سرمایه اولیه معادل پنج هزار‌میلیارد ریال از محل حساب ذخیره ‌ارزی توسط دولت برای تامین منابع سرمایه‌یی بخش تعاون.
  • 30 درصد از درآمدهای حاصل از واگذاری‌ها باید به تعاونی‌های فراگیر ملی اختصاص شود.

چگونگی جذب عضو در تعاونی‌ فراگیر ملی

از آنجایی که حداقل هفتاد درصد این تعاونی‌ها باید از افراد سه دهک پایین درآمدی باشند. هیات موسس باید جهت رایزنی با افراد مشمول مذاکره و هدف از تشکیل تعاونی موردنظر و مزایای آن را برای این افراد آگاه کند.  همچنین می‌توانند با سازمان‌های حمایتی از جمله: اداره بهزیستی شهرستان  و کمیته امداد امام خمینی محل که کلیه این افراد را تحت پوشش دارند.  جلسات و رایزنی کرده و لیست اعضای مشمول را با هماهنگی آنان تهیه نمایند.

این نهاد ها می‌توانند درخصوص پرداخت سهم آورده اعضای تحت پوشش خود به حساب شرکت تعاونی مورد نظر واریز نمایند. لازم به ذکر است که درحال‌ حاضر افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، کمیته امداد و روستاییان و عشایر جزو 3 دهک پایین درآمدی به حساب می‌آیند. لیست اسامی روستاییان و عشایر باید به تایید شورای اسلامی روستای محل سکونت یا بخشداری محل سکونت آنها برسد. در مورد افراد تحت پوشش سازمان‌های حمایتی نیز تاییده سازمان بهزیستی و کمیته امداد الزامی است.

محدودیت عضویت در تعاونی فراگیر ملی

تعاونی‌ فراگیر ملی باتوجه به بند 10 ماده 1 قانون سیاست‌ های کلی اصل 44 قانون اساسی باید حداقل 70 درصد اعضای آن از افراد 3 دهک پایین درآمدی باشند. و این موضوع محدودیت‌هایی را برای عضویت سایر افراد جامعه به همراه دارد. یک فرد نباید در  2 تعاونی با موضوع فعالیت مشابه عضویت همزمان شود.

مدیر تصفیه شرکت
ادامه مطلب

سرمایه و سهام شرکت تعاونی فراگیر ملی

1- حداقل سرمایه برای تشکیل شرکت‌های تعاونی فراگیر ملی ۱۰۰ میلیون ریال تعیین می‌گردد. بدیهی است هر تعاونی وقتی تشکیل و ثبت می‌شود، که حداقل یک‌سوم سرمایه‌ی آن تأدیه و چنانچه به‌صورت غیرنقدی باشد باید تقویم و تسلیم‌شده باشد.
2-حداقل ارزش اسمی هر سهم در تعاونی فراگیر ملی ده‌هزار ریال تعیین می‌گردد. و اعضای تعاونی مکلف‌اند مبلغ تعهد شده سهم خود را ظرف مدت مقرر در اساسنامه که نباید از ۲ سال تجاوز کند، تادیه نماید.

حداقل تعداد اعضای تعاونی فراگیر ملی

پیرو بخشنامه شماره ۱۴ ۴۰ ۴ ۵ و ۱ مورخ ۱۳۹۲/۰۸/۲۱ در خصوص شرایط تشکیل تعاونی‌های فراگیر ملی، بدین‌وسیله بخش دوم بند (۵) بخشنامه‌های مذکور در رابطه با موضوع حداقل تعداد اعضای تعاونی‌های فراگیر ملی ب شرح زیر اصلاح و ابلاغ می‌گردد
حداقل تعداد اعضا برای تشکیل تعاونی فراگیر ملی تعداد ۵۰ نفر تعیین می‌شود.

تشکیل شرکت تعاونی فراگیر ملی 850x500 - شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
مراحل تشکیل شرکت تعاونی فراگیر ملی

مراحل تشکیل شرکت تعاونی فراگیر ملی

برای تشکیل شرکت تعاونی فراگیر ملی هیات مؤسس متشکل از متقاضیان حائز شرایط قانونی نسبت‌به تهیه طرح پیشنهادی و تنظیم اساسنامه منطبق بر قانون بخش تعاون و دعوت به عضویت از افراد واجد شرایط و درخواست معرفی‌نامه ۳ دهک پایین درآمدی از سازمان‌های حمایتی و تشکیل اولین مجمع عمومی عادی جهت تصویب اساسنامه و تعیین هیئت‌مدیره و بازرسان و سایر وظایف مجمع عمومی عادی اقدام می‌نمایند.

شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی

وظایف هیات موسس شرکت تعاونی فراگیر ملی (متعارف)

هیئت مؤسس با ارائه مدارکی شامل مدارک شناسایی هیأت مؤسس و طرح پیشنهادی به دفتر امور تعاونی‌های نوع جدید وزارت تعاون (اداره تعاون شهرستان) مراجعه می نمایند.
هیئت مؤسس در طرح پیشنهادی، ضرورت تأسیس تعاونی و ارائه دلایل توجیهی مبنی‌بر تناسب هدف‌های تشکیل تعاونی ذکر میزان سرمایه ثابت، در گردش مورد نیاز طرح، تعداد و مشخصات داوطلبان، قید میزان ثمن لازم و تعدی هر سحر عضو، سوابق، مهارت‌های آنان با ذکر معرفی نماینده تام‌الاختیار (فرم شماره ۱) به وزارت تعاون (اعم اداره ادارات‌کل تعاون) ارائه می‌نماید.
وزارت تعاون پس‌از وصول تقاضای تشکیل تعاونی و بررسی طرح پیشنهادی حداکثر ظرف مدت ۲ روز نظر خود را به هیات مؤسس اعلام و در صورت موافقت (فرم طبق فرم شماره ۲) ضمن معرفی هیئت مؤسس به بانک تعاون جهت افتتاح حساب (به نام شرکت تعاونی در شرف تأسیس) فرم‌های مورد نیاز را در اختیار هیات مؤسس قرار خواهد داد.

هیات مؤسس پس‌از اخذ موافقت‌نامه تشکیل، اقدامات ذیل را انجام می‌دهد:

الف: دریافت مجوز فعالیت در موضوع طرح پیشنهادی از مراجع ذی‌ربط (در صورت نیاز به مجوز فعالیت) به نام اعضای هیأت مؤسس تعاونی در شرف تاسیس.
ب: تدوین اساسنامه پیشنهادی
ج افتتاح حساب به نام (تعاونی در شرف تأسیس) در بانک توسعه تعاون و یا حسابی که توسط این بانک در یکی از بانک‌ها تعیین می‌گردد.
د: دعوت از افراد واجد شرایط عضویت، ضمن اعلام خلاصه‌ای از کلیات طرح و اساسنامه پیشنهادی، شرایط عضویت، مهلت پذیرش تقاضای عضویت، شماره و مشخصات حساب افتتاح‌شده و مبلغ لازم متحدی هر یک از اعضا و ذکر نحوه صدور آگهی‌های بعدی تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی (فرم شماره ۳) .
ه: بررسی شرایط داوطلبان و پذیرش واجدین شرایط عضویت، دریافت گواهی و واریز وجه لازم و تعدی ساز سهام آن‌ها و صدور برگه اجازه اجازه ورود به جلسه اولین مجمع عمومی عادی (فرم شماره ۴) .
و: تعیین نام از اداره ثبت شرکت‌ها (عمر این قانون با توجه به این‌که در هنگام ثبت شرکت و تعیین نام انجام می‌گیرد.
ز: ارزیابی و آوردهای آورده های غیرنقدی داوطلبان عضویت توسط کارشناس رسمی دادگستری که متناسب و مورد نیاز طرح باشد (در صورت ارائه) .
ح : انتشار آگهی دعوت اولین مجمع عمومی عادی (طبق فرم شماره ۵) با رعایت فاصله زمانی حداقل ۳۰ روز و حداکثر ۳۵ روز از تاریخ انتشار آگهی دعوت با تاریخ تشکیل مجمع عمومی عادی.
ت: ‌ثبت‌نام نامزدهای تصدی سمت‌های هیئت‌مدیره و بازرسی.
یی: ارسال یک نسخه از آگهی دعوت به‌منظور درخواست از اداره‌ کل تعاون جهت معرفی ناظر در اولین جلسه مجمع عمومی عادی.

اقدامات مربوط به برگزاری مجمع عمومی عادی تعاونی فراگیر ملی

اقدامات مربوط به برگزاری مجمع عمومی عادی (طبق فرم شماره ۶) تا انتخاب هیأت‌رییسه مجمع (رئیس، منشی و ۲ نفر ناظر) از قبیل اخذ برگه ورود به جلسه مجمع از داوطلبان و تکمیل فهرست اسامی حاضرین همراه با امضاء آنان (فرم شماره ۷) که باید تحویل هیات رییسه شود ضمنا در شرکت‌های تعاونی و بزرگ، اعضای هیئت‌رئیسه مرکب از ۷ نفر (رئیس، نایب‌رئیس، منشی و ۴ نفر ناظر) خواهد بود.

ایجاد و پایان شخصیت حقوقی شرکت سهامی
ادامه مطلب

شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی

شرایط داوطلبان عضویت در هیات مدیره و بازرسی تعاونی فراگیر ملی

داوطلبان عضویت در هیأت‌مدیره یا بازرسی تعاونی‌ها علاوه‌ بر شرایط قانونی عضویت در تعاونی باید مدارک مورد نیاز را (براساس دستورالعمل انجمن نظارت بر انتخابات تعاونی‌ها) حداکثر یک هفته از تاریخ انتشار آگهی یا صدور دعوت‌نامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی و منظور بررسی شرایط احراز به هیات مؤسس تحویل نمایند.

اولین مجمع عمومی عادی شرکت تعاونی فراگیر ملی

با تصویب اساسنامه تعاونی فراگیر ملی در اولین مجمع عمومی عادی، ذیل صفحات آن به امضاء رئیس و منشی و صفحه آخر اساسنامه به امضای هیئت‌رئیسه می‌رسد. بدیهی است که تصویب اساسنامه تعاونی با حداقل دوسوم اعضای حاضر اولین مجمع عمومی عادی خواهد بود.
اعضایی که با مصوبه اولین مجمع عمومی عادی در مورد اساسنامه موافقت نداشته باشند، می‌توانند تقاضای عضویت خود را پس بگیرند. دراین‌صورت هیئت‌مدیره بلافاصله پس‌از ثبت تعاونی مکلف به بازپرداخت و وجه واریزی سهام آنان خواهد بود.

وظایف هیات مدیره تعاونی فراگیر ملی (متعارف)

پس‌از انتخاب هیئت‌مدیره، وظایف هیئت مؤسس به پایان رسیده و هیات رییسه مجمع ضمن تنظیم صورت‌جلسه کامو کلیه مدارک مربوط به برگزاری مجمع را که به امضای آنان رسیده‌است به هیئت‌مدیره تحویل می‌دهد.
هیأت‌مدیره در اولین جلسه خود (طبق فرم شماره ۸) ، رئیس، نایب‌رئیس، منشی، مدیرعامل و صاحبان امضاء مجاز را انتخاب و به یکی از اعضای هیئت‌مدیره یا مدیرعامل با حق توکیل به‌غیر وکالت می‌دهد. تا تشریفات قانونی ثبت تعاونی را انجام دهد.
مدیرعامل واجد حائز شرائط ماده ۳۰  قانون بخش تعاونی باشد. و مدارک موضوع ماده ۱۲ این دستورالعمل را تحویل هیئت‌مدیره نماید.

شرایط شکایت اعضاء ازبرگزاری مجمع عمومی

درصورتی‌که هر یک از اعضا نسبت به مراحل تشکیل تعاونی معترض باشد. ظرف مدت ۲ روز باید مراتب را کتباً به اداره‌کل یا اداره تعاون شهرستان اعلام نمایند. وزارت تعاون ایا اداره شهرستان موظف هستند طبق قوانین و مقررات مربوط ظرف ۳ روز به موضوع رسیدگی و اعلام نظر نماید.
اعضای هیئت‌ مدیره، بازرس یا بازرسان و مدیرعامل قبل‌از ثبت تعاونی موظف به طی دوره‌های آموزشی مربوطه که از طرف ارگان‌های مربوطه برگزار می‌گردد، خواهند بود.

مراحل پایانی تاسیس تعاونی فراگیر ملی

هیئت‌مدیره باید جهت تکمیل پرونده فهرست اسامی و مشخصات کامل اعضا و نیز اعضای هیئت‌مدیره و مدیرعامل و بازرس یا بازرسان را طبق (طبق فرم شماره ۹) تنظیم و به وزارت تعاون یا اداره تعاون شهرستان تحویل نماید.
وزارت تعاون اداره تعاون شهرستان پس‌از دریافت کلیه مدارک تکمیل‌شده مراحل قبل اون، مدارک تعاونی فوق‌الذکر را برای ثبت به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال می‌نماید. (فرم شماره ۱۰) .

شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی

فرایند تشکیل تعاونی فراگیر ملی (متعارف)

1-تعيين نام از اداره ثبت شركتها

2-اخذ مجوز از مراجع ذيصلاح

3-افتتاح حساب به نام تعاوني درشرف تأسيس

4-تدوين اساسنامه پيشنهادي

5-عضوپذيري به همراه تأئيديه 70 درصد اعضاء سه دهك پايين درآمدي كشور

6-جمع آوري فرمهاي خريد سهام

7-انتشار آگهي دعوت

8- برگزاري مجمع عمومي

9- تكميل اسامي حاضرين

10-تصويب اساسنامه

11-انتخاب هيأت مديره وانتخاب رئيس, نائب رئيس و…

هزینه ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی (متعارف)

هزینه ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی در خرداد 1402 با حداقل 100 نفر عضو به مبلغ 6500000 تومان می باشد. کارشناس ما با 10 سال تجربه کاری و عملی در ثبت شرکت تعاونی آماده هرگونه مشاوره تخصصی به شما تعاونگران عزیز می باشد.

تلفن تماس کارشناس تعاون ما 09189414281

شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی

هزینه ثبت تغییرات شرکت تعاونی فراگیر ملی 

تعرفه ثبت هر صورتجلسه و مجمع عمومی تعاونی فراگیر ملی در سامانه ثبت شرکت ها دو سامانه هوشمند تعاون به مبلغ 2000000 تومان می باشد.

هزینه ثبت مجمع عمومی عادی تعاونی فراگیر ملی در سایت تک نیک ثبت 2000000 تومان است.

تعرفه ثبت مجمع عمومی فوق العاده تعاونی فراگیر ملی به مبلغ  2000000 تومان است.

هزینه ثبت صورتجلسه هیات مدیره فراگیر ملی 1500000 تومان است.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست