راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان:  در ابتدا باید یک شرکت کاملا معمولی در اداره ثبت شرکت ها ثبت و پس از ثبت شرکت باید آن را به دانش بنیان تبدیل کرد.

لذا توضیحاتی از ثبت شرکت را می توانید از طریق جستجو در منوی کناری وبسایت، مراجعه به صفحه اصلی یا مراجعه به لینک های زیر بدست آورید.

در کل برای شرکت های دانش بنیان، ثبت شرکت با مسئولیت محدود و ثبت شرکت سهامی خاص  توصیه می شود.

برای ثبت شرکت مسئولیت محدود نیاز به 2 عضو و برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز به 3 عضو می باشد.

اگر قصد ثبت شرکت مسئولیت محدود را داشته باشید حداقل سرمایه 100 هزار تومان می باشد.

با ثبت شرکت دانش بنیان می توانید از مزایای شرکت های دانش بنیان مانند معافیت های مالیاتی و … استفاده نمایید.

البته ناگفته نماند که در موضوع فعالیت شرکتی که ثبت می نمایید تولید و مهندسی  باید قید شود.

بعد از این که ثبت شرکت انجام گردید ، مدارک تحصیلی همراه با مدارک ثبت شرکت را به پارک علم و فن آوری تسلیم تا روال اداری آن انجام گیرد. 

ثبت شرکت دانش بنیان 850x500 - راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان

شرکت ها و موسسات دانش بنیان شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی یا سهامی خاص است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی که شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری هستند. و همین طور تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود.
شرکت های دانش بنیان از حمایت های دولتی نظیر معافیت از پرداخت مالیات، عوارض حقوقی گمرکی و سود بازرگانی و عوارض مالیاتی به مدت 15 سال و همچنین اعطاء تسهیلات کم بهره بلند مدت یا کوتاه مدت و یا بی بهره برخوردار می باشند.در ذیل به تشریح برخی از مهم ترین مزایا و امتیازات ثبت شرکت دانش بنیان می پردازیم.

اعطای کمک مالی به شرکتهای دانش بنیان

راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
به موجب ماده 5 ایین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری، شرکت ها و موسسات دانش بنیان دارای بیش از پنجاه نفر نیروی انسانی متخصص بیش از پنج سال، می توانند. در صورت تشکیل کنسرسیوم، جهت فعالیت های موضوع مشارکت دانشگاه ها و شرکت های داخلی و خارجی مشروط به تعلق اکثریت سهم موسسات دانش بنیان داخلی، تا بیست درصد از هزینه فعالیت های تحقیق و توسعه اسناد اثبات کننده، کمک دریافت کنند.

اعطای تسهیلات مالی به شرکتهای دانش بنیان

راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
شرکت های نوپا می توانند در صورتی که طرح کسب و کار منسجمی داشته باشند. برای طرح های در مرحله ارتقاء فناوری، کسب فناوری و یا نمونه سازی، از تسهیلات قرض الحسنه ( با کارمزد 4% ) تا سقف 1 میلیارد دیال استفاده کنند. مبالغ بالاتر از 1 میلیارد ریال مستقیماَ با تصویب کمیته اعتباری صندوق و بررسی دقیق تر و عمیق تر امکان پذیر است.
سیاست ترجیحی صندوق، اعطای تسهیلات قرض الحسنه تا سقف 3 میلیارد ریال به شرکت های دانش بنیان نوپایی است. که از تسهیلات قرض الحسنه 1 میلیاردی به صورت موفقیت آمیز استفاده کرده و به اهداف معین شده رسیده است.
علاوه بر آن، شرکت های نوپا برای طرح های نیازمند سرمایه در گردش ، یا خرید تجهیزات برای توسعه زیر ساخت تسهیلات دریافت نمایند. شرکت های نوپا برای این طرح ها می توانند. تا سقف 1 میلیارد ریال تسهیلات دریافت نمایند.
همچنین به موجب ماده 7 آیین نامه مذکور، شرکت ها و موسسات دانش بنیان جهت فعالیت های ثبت اختراع، کسب فناوری و نمونه سازی می توانند. از تسهیلات قرض الحسنه صندوق پس از بررسی طرح تجاری با دوره بازپرداخت حداکثر سه ساله استفاده نمایند.


لیزینگ محصولات دانش بنیان

خدمات لیزینگ بدین شکل است که شرکت دانش بنیان در صورت داشتن خریدار برای محصول دانش بنیان خود می تواند برای اخذ تسهیلات لیزینگ اقدام نماید.
بدین منظور در ماده 12 آیین نامه آمده است : به منظور حمایت از توسعه بازار محصول و خدمات دانش بنیان ، صندوق اعطای تسهیلات برای فروش اقساطی، لیزینگ و سایر موارد با نرخ ترجیحی به شرکت های دانش بنیان از طریق عامل صندوق اقدام نماید.


حمایت از صادرات شرکتهای دانش بنیان

راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
تسهیلات نقل و انتقال مالی ، اخذ مجوزها و استانداردهای بین المللی، طراحی صنعتی و بسته بندی صادرات، خدمات تبلیغاتی و بازاریابی بین الملل، خدمات بازرگانی و حمل و نقل، مالکیت فکری و تحلیل پتنت، مشاوره و تدوین برنامه صادراتی و آموزش از جمله تسهیلاتی است که در صورت اخذ تاییدیه شرکت های دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می توانند از آن ها استفاده نمایند.

مالیاتی و گمرکی شرکت های دانش بنیان 850x500 - راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
معافیت مالیاتی و گمرکی شرکت های دانش بنیان


معافیت مالیاتی و گمرکی شرکت های دانش بنیان

در اجرای مواد 20 و 21 آیین نامه اجرایی، درآمد مشمول مالیات شرکت ها و موسسات دانش بنیان ناشی از قراردادها و فعالیت های تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان در حوزه فناوری های برتر معاف هستند. و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط، توسط همان شرکت ها و موسسات دانش بنیان به مدت 15 سال می باشد. و پس از تاریخ صدور مجوز برای هر شرکت و یا موسسه دانش بنیان از مالیات موضوع ماده 105 قانون مالیات های مستقیم و همچنین پرداخت عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف هستند.

حذف شرط سند ملکی از دریافت کارت بازرگانی
ادامه مطلب

ضمانت و بیمه شرکت دانش بنیان

راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
به منظور پوشش کسر وثیقه تسهیلات دریافتی شرکت ها و موسسات دانش بنیان، موسسات مالی و اعتباری، صندوق نسبت به ارایه خدمات ضمانت نامه اعتباری اقدام می نماید. ( ماده 14)
_ تسهیلات نظام وظیفه تخصصی برای افراد فعال در شرکت های دانش بنیان
بر این اساس، فرد متقاضی پس از احراز امتیازهای لازم، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی می شود. و بعد از اجرای پروژه پژوهشی مورد نیاز یکی از سازمان های دفاعی یا دولتی کشور، کارت پایان خدمت خود را دریافت می نماید.
در طول انجام پروژه تحقیقاتی، فرد متقاضی بر حسب صلاحدید سازمان دفاعی یا دولتی، می تواند. به صورت پاره وقت در محل آن سازمان حضور یابد و ارتباط کاری خود را با شرکت دانش بنیان حفظ نماید.
_ارائه مجوز استقرار
_ دوره های آموزشی
_ آزمایشگاه های خصوصی و خدمات آزمایشگاهی
_ و …


1- استفاده از حمایت های مربوطه منوط به استعلام دستگاه اجرا کننده حمایت از دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا و تایید از سوی این دبیرخانه می باشد.
2- در صورت تخلف و استفاده غیر مجاز از تسهیلات استفاده نکردن در راستای تولید فناوری مطابق مجازات های ماده 11 قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان برخوردار خواهد شد.

از مهمترین مواردی که شرکت ها بعد از دانش بنیان شدن به دنبال آن هستند. اخذ تسهیلات مالی دانش بنیان از صندوق نوآوری و شکوفایی است.

 

صندوق نوآوری و شکوفایی

صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت بهتر از شرکت ها، آن ها را به دو دسته نوپا و غیر نوپا تقسیم بندی کرده است.

شرکت های نوپا می توانند در صورتی که طرح کسب و کار منسجمی داشته باشند. برای طرح های در مرحله ارتقاء فناوری،کسب فناوری و یا نمونه سازی، از تسهیلات قرض الحسنه (با کارمزد ۴%) تا سقف ۱ میلیارد ریال استفاده کنند. مبالغ بالاتر از ۱ میلیارد ریال مستقیما با تصویب کمیته اعتباری صندوق و بررسی دقیق تر و عمیق تر امکانپذیر است.
سیاست ترجیحی صندوق، اعطای تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۳ میلیارد ریال به شرکت های دانش بنیان نوپایی است که از تسهیلات قرض الحسنه ۱ میلیاردی به صورت موفقیت آمیز استفاده کرده و به اهداف معین شده رسیده باشند.

همچنین شرکت های نوپا برای طرح های نیازمند سرمایه در گردش یا خرید تجهیزات برای توسعه زیرساخت تسهیلات دریافت نمایند. شرکت های نوپا برای این طرح ها می توانند تا سقف ۱ میلیارد ریال تسهیلات دریافت نمایند.

همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های غیر نوپا را به دو دسته تولیدی و صنعتی تقسیم بندی نموده است.

شرکت های دانش بنیان تولیدی

شرکت های دانش بنیان تولیدی می توانند با در دست داشتن طرح تجاری و همچنین مطالعات فنی، اقتصادی و بازار برای طرح های زیر اقدام به اخذ تسهیلات مالی کنند:

  1. تامین سرمایه در گردش برای تولید محصولات دانش بنیانی که در حال حاضر تولید می شوند.
  2. افزایش ظرفیت تولید محصولات
  3. رفع گلوگاه های فنی تولید
  4. ایجاد ظرفیت تولید برای محصولات جدید دانش بنیان
  5. تامین سرمایه گذاری ثابت برای خرید تجهیزات و ماشین آلات و یا ایجاد زیرساخت برای توسعه یا تولید محصول جدید
  6. توسعه زیر ساخت های تحقیق و توسعه

 

شرکت های دانش بنیان صنعتی

نیز می توانند همانند شرکت های تولیدی دانش بنیان از خدمات تسهیلات مالی دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی بهره مند شوند. که در آینده به تفصیل در مورد آنها نیز بحث خواهیم کرد.

مدیریت و توسعه هر بنگاه اقتصادی نیاز به داشتن دانش مدیریت و دیدگاهی جامع و عمیق نسبت به مسائل مربوط در کسب و کار است. بنگاه های اقتصادی دانش بنیان که عموما توسط کارآفرینان جوان و نوآور راه‎اندازی شده اند. نیز نه تنها از این قاعده مستثنی نیستند، بلکه به دلیل ماهیت نو و جدید بودن خود، گاها در مقایسه با حوزه های سنتی کسب و کار نیاز به بررسی و تحلیل و برنامه ریزی های پیچیده تری در امور مدیریتی هستند. از این رو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با هدف آموزش و توانمند سازی مدیران و کارآفرینان جوان، طی برنامه ریزی‎های منظمی، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی شرکت های دانش بنیان در حوزه های کاربردی مربوط به کسب و کار می‎نماید.

 

آموزش شرکتهای دانش بنیان

در این راستا دوره‎های مرتبط با مسائل مالی و حسابداری، قانون و تجارت و سایر موضوعات نظیر مسائل بیمه، قرارداد و … از اولویت بیشتری برخوردار است. با این حال دوره‎های متعدد دیگری در زمینه‎های شناخت فضای کسب و کار، بازاریابی و … نیز توسط این کارگروه برگزار می‎گردد. 

در این راستا با عنایت به اهمیت مباحث مالی، مالیاتی، تأمین اجتماعی، قانون کار، قانون تجارت و شرایط انعقاد قراردادها، در فرایند گردش کار شرکتها، این موضوعات در اولویت برگزاری دوره های آموزشی قرار گرفته است. با این حال دوره‎هایی کابردی در حوزه تجارت بین‎المللی محصولات و روش‎های بازرگانی خارجی نیز در کریدور صادرات محصولات دانش بنیان ارائه می‎گردد.

مقررات و نحوۀ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران
ادامه مطلب

جهت سهولت شرکت مدیران شرکت‎های دانش بنیان در این دوره، تخفیف ۶۰ درصدی برای نمایندگان شرکت‎های دانش بنیان در نظر گرفته شده است. شرکت کنندگان لازم است در هنگام ثبت نام کل هزینه شرکت در دوره را پرداخت نمایند. و در صورت حضور کامل در دوره آموزشی، در پایان دوره ۶۰ درصد مبلغ تخفیف اعطایی به حساب شرکت متقاضی بازگردانده خواهد شد.
امروز شرکت های نوپا در حوزه های مختلف از تسهیلات مختلفی برخوردارند.  از انجام نظام وظیفه تخصصی و ارائه مجوز استقرار گرفته تا بهره‌مندی از انواع معافیت‌های مالیاتی و گمرکی و تامین اجتماعی.

 

امتیازات شرکتهای دانش بنیان


براي افراد فعال در شرکت‌هاي دانش‌بنيان، شرکت‌های مستقر در مراکز رشد و پارک‌های علم‌وفناوری و نیز شرکت‌های فناور” امتیازات ویژه ای درنظر گرفته شده است. و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان نیز به منظور پشتیبانی از فعالیت‌­های تخصصی دانش‌آموختگان برترِ دانشگاهي که به فعالیت‌­های فناورانه اشتغال دارند. تسهیلات مختلفی را ارائه می‌کند. این حمایت ها و تسهیلات در راستای کمک به کاهش هزینه ها و افزایش آگاهی این شرکت ها و موسسات صورت می گیرد.

آیین نامه حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان در سال 1391 به صورت یک قانون تبدیل شد. و برای ارگان اجرایی به صورت یک الزام درآمده است. البته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پا را فراتر از این قانون گذارده و با افزودن حمایت های خود از شرکت های دانش بنیان گام‌های موثری در پیشبرد اهداف و سیاست های تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد مبتنی بر دانش و دانش محور برداشته است. برخی از این حمایت‌ها عبارتند از 70 درصد تخفیف دوره های آموزشی،  70 درصد تخفیف ویژه خرید نرم افزار،  50 درصد تخفیف هزینه تست آزمایشگاهی، بهره مندی از حمایت صادراتی، صدور مجوز استقرار(داخل شعاع 120 کیلومتری)، 40 درصد تخفیف پخش آگهی در صداوسیما” کمک به حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی می باشد.

 

سیاست معاونت علمی ریاست جمهوری در خصوص شرکتهای دانش بنیان

همچنین معاونت علمی ریاست جمهوری با توجه به اهداف و سیاست های خود مبنی بر راه اندازی چرخ اقتصاد دانش بنیان و همچنین پیرو قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان اقدام به راه اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی کرد. این صندوق تنها برای شرکت های دانش بنیان تاسیس شده و فقط می تواند به آنها خدمت رسانی انجام دهد. که از جمله این اقدامات می توان به فروش اقساطی و لیزینگ محصولات دانش بنیان” تامین دفتر کار و احداث مجتمع فناوری – صدور ضمانت نامه- اعطای وام‌های بلاعوض – کم بهره و نیز قرض‌الحسنه-  اعضای یارانه سود تسهیلات- تامین دستمزد نخبگان – واگذاری اراضی شهرک صنعتی-  مشارکت سرمایه گذاری خطرپذیر- نظارت و مشاوره بر تسهیلات و اشتغال دانش آموختگان برتر اشاره کرد.

 

امتیازات شرکت‌های دانش‌بنیان


امتیاز دهی و ارتقای رتبه هیئت علمی (بین ۱۰ تا ۱۵ امتیاز)

امتیاز در مناقصات (بین ۱۰ تا ۱۵ امتیاز)

انعقاد قرارداد دولتی بدون مناقصه (تا سقف ۱۵ درصد بودجه آن نهاد دولتی)

اولویت استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری

اولویت واگذاری سهام مراکز پژوهشی دولتی

پوشش بیمه ای ریسک تحقیق و توسعه

عدم نیاز به دریافت مفاصاحساب بیمه ای در پایان قراردادها

اجازه استقرار و کار اداری در املاک مسکونی

شرکت در جلسات پرسش و پاسخ در حوزه کسب و کار (مالیات، قانون کار، ….) به صورت رایگان

تخفیف ویژه خرید نرم افزار (حدود 70 درصد)

تخفیف هزینه آزمون و آنالیز آزمایشگاهی (حدود 50 درصد)

ارائه حمایت‌های صادراتی

صدور مجوز استقرار در نزدیکی کلان شهرها

تخفیف پخش آگهی در صداوسیما (حدود 40 درصد)

کمک به حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی

کمک به اخذ گواهینامه و مجوز بین‌المللی

ثبت بین المللی پتنت و نام تجاری

پذیرش و اعزام هیات تجاری در کنار سفرهای رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه

حمایت از آزمایشگاه‌های بخش خصوصی

فروش اقساطی و لیزینگ محصولات دانش بنیان (با نرخ 9 درصد)

تامین دفتر کار و احداث مجتمع فناوری (اجاره به شرط تملیک)

صدور ضمانت نامه

وام بلا عوض

وام کم بهره (با نرخ 11 درصد)

وام قرض الحسنه (با نرخ 4 درصد)

یارانه سود تسهیلات

تامین دستمزد نخبگان

واگذاری اراضی شهرک صنعتی

مشارکت سرمایه گذاری خطرپذیر (سرمایه‎گذاری تا سقف ۵۰ میلیارد تومان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی)

معافیت گمرکی شرکتهای دانش بنیان

معافیت گمرکی شرکتهای دانش بنیان

 

معافیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان



معافیت کامل مالیاتی (شامل محصولات دانش بنیان)

معافیت گمرکی برای واردات کالاهای غیر تجاری

معافیت نظام وظیفه تخصصی در قالب امریه

 

ثبت شرکت خود را با آسودگی خاطر به تک نیکی ها بسپارید ثبت سفارش در سایت تک نیک

شرکت تعاونی تک نیک با هدف تسهیل در امور اداری شرکتها و موسسات، حسابداری و مالیاتی و مشاوره کسب و کار فعالیت خود را از سال 94 آغاز نموده است. ثبت تک نیک همواره کوشیده است خدمات خود را به بهترین شکل ممکن در سریعترین زمان به انجام برساند و مشاوری امین برای مدیران و کارآفرینان عزیز کشورمان باشد.

آدرس :

ایلام، شهرستان دهلران، منطقه 3 ، خیابان خبرنگار ، پلاک 7 

تلفن: 09184220933  — 09189414281

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست