وضعیت حقوقی شرکت در حال تصفیه

وضعیت حقوقی شرکت در حال تصفیه

شرکت در طول تصفیه شخصیت حقوقی خود را حفظ  می کند؛ در نتیجه دارای حقوق و تعهدات مستقل از شرکاء است- البته حقوق و تعهدات محدود تر از زمان قبل از انحلال .

 

 

بقای شخصیت حقوقی شرکت

به موجب ماده ۲۰۸ لایحه قانونی ۱۳۴۷ تا خاتمه امر تصفیه شخصیت حقوقی شرکت جهت انجام امور مربوط به تصفیه باقی خواهد ماند…. این نقص در شخصیت حقوقی از آغاز امر تصفیه وجود دارد. و به محض انحلال شروع می شود (ماده ۲۰۶ لایحه قانونی ۱۳۴۷).

نتایج بقای شخصیت حقوقی شرکت

وجود شخصیت حقوقی ناقص شرکت که فقط به منظور امر تصفیه باقی میماند نتایجی در بر دارد. که با نتایج وجود شخصیت حقوقی کامل شرکت متفاوت است:

1.نام شرکت .طبق مفاد ماده ۲۰۶ لایحه قانونی ۱۳۴۷، نام شرکت در طول امر تصفیه حفظ میشود. ولی در دنبال نام آن باید همه جا عبارت ((در حال تصفیه ))ذکر شود. همچنین نام مدیر یا مدیران تصفیه باید در تمام اوراق و آگهی های مربوط به شرکت قید گردد.

نتیجه این وضع این است. که تا زمانی که امر تصفیه شرکت سهامی به پایان نرسیده است .هیچ شرکت دیگری حق ندارد از نام شرکت استفاده کند. هر گاه مدیر تصفیه از اجرای مقررات ماده ۲۰۶ خودداری کند و به این سبب به اشخاص ثالث زبان وارد شود .-

برای مثال اشخاص بدون آنکه بدانند شرکت در حال تصفیه است .با او معامله کنند – مدیر تصفیه با توجه به قواعد عام مسئولیت مدنی محکوم به پرداخت خسارات وارد بر آنها خواهد بود.

راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
ادامه مطلب

.2.نشانی شرکت. شرکت در طول تصفیه نشانی سابق خود را حفظ خواهد کرد. ((نشانی مدیر یا مدیران تصفیه همان نشانی مرکز اصلی شرکت خواهد بود ، مگر آنکه به موجب تصمیم مجمع عمومی فوق العاده با حکم دادگاه نشانی دیگری تعیین شده باشد)) (ماده ۲۰۷ لایحه قانونی 1347).

لازم نیست این نشانی در اوراق و آگهی های مربوط به شرکت قید شود؛ چه آنچه لازم است در اوراق و آگهی های مذکور ذکر گردد. عبارت ((در حال تصفیه)) است، نه چیز دیگر (ماده ۲۰۶ لایحه قانونی1347). البته این امر نقصی است که در قانون وجود دارد. و قانون گذار باید آن را رفع کند.

3.اهلیت شرکت. شرکت فقط برای انجام یافتن امور تصفیه شرکت موجود است تصفیه به خاتمه دادن کارهای جاری و اجرای تعهدات و وصول مطالبات و تقسیم دارایی شرکت محدود میشود و معامله جدید ممنوع است.

مگر برای اجرای تعهدات قبل از انحلال شرکت( ماده ۲۰۸لایحه قانونی ۱۳۴۷) این محدودیت تصمیمات مجمع عمومی در زمان تصفیه را نیز شامل میشود؛ یعنی  مجمع عمومی فقط در مورد امور تصفیه میتواند تصمیم گیری کند؛ برای مثال، نمیتواند تصمیم بگیرد. که شرکت به شرکت دیگری تبدیل شود.

4.دارایی شرکت .شرکت در زمان تصفیه دارایی خود را حفظ می کند. و انحلال آن موجب نمیشود .دارایی  به صورت مشاع یا غیر مشاع در مالکیت شرکاء قرار گیرد. این قاعده کاملاً منطقی است؛ چه دارایی شرکت تضمین طلب طلب کاران آن است و طلب کاران شخص شرکاء نسبت به آن حقی ندارند.

5.ورشکستگی شرکت. هر گاه در حین امر تصفیه معلوم شود که شرکت ورشکسته است .میتوان صدور حکم ورشکستگی آن را از دادگاه صلاحیت دار دادگاه مرکز اصلی ،شرکت تقاضا کرد؛ در این صورت تصفیه امور شرکت و تقسیم دارایی آن مطابق مقررات مربوط به ورشکستگی انجام خواهد شد (ماده ۲۰۳ لایحه قانونی ۱۳۴۷).

  1. اقامه دعوی شرکت در حال تصفیه میتواند علیه اشخاص دیگر اقامه کند. دعوى و همچنین میتوان آن را مورد تعقیب قضایی قرار داد. اقامه کننده دعوی برای شرکت منحصرا مدیر تصفیه است .
  2. و طرف دعوای اشخاص ثالث علیه شرکت نیز شخص اخیر است، نه شرکای شرکت مدیر تصفیه حق اقامه هر گونه دعوی را دارد: دعوی مطالبه خسارت ناشی از استفاده نامشروع از علامت تجارتی شرکت، یا ناشی از رقابت مکارانه برای جذب مشتریان او بدون پرداخت ما بازار به شرکت و امثال آن
شرایط ثبت شرکت تضامنی
ادامه مطلب
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.