ممنوعیت های انتخاب هیات مدیره

موارد ممنوعیت برای تصدی سمت مدیریت در شرکتهای سهامی

در ماده ۱۱۱ اصلاحیه قانون تجارت موارد ممنوعیت برای تصدی سمت مدیریت در شرکتهای سهامی بر شمرده شده است.  و مدیران این شرکتها نباید مشمول ممنوعیت منعکس در این ماده قانونی باشند. یعنی نباید از اشخاص محجور و ورشکسته و محکوم به محرومیت از حقوق اجتماعی تا پایان دوره محرومیت و نیز محکومان قضایی بابت ارتکاب جنایت، سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری و جرایمی که در حکم خیانت در امانت و کلاهبرداری اند و نیز اختلاس و تدلیس و تصرف غیر قانونی در اموال عمومی باشند.

هر مدیری که برخلاف این شرایط مقرر برگزیده شده باشد. یا پس از گزینش مشمول این شرایط شود. به درخواست هر ذی نفع از دادگاه عمومی قابل عزل است.

چه افرادی از تصدی سمت مدیریت در شرکتهای سهامی منع شده اند؟

در ماده ۴۵۹ پیش نویس قانون تجارت جدید افزون بر موارد ممنوعیت بر شمرده در ماده ۱۱۱ اصلاحیه قانون تجارت، محکومان قضایی بابت ارتکاب به جعل، استفاده از سند مجعول، ارتشاء و کسانی که به حکم قطعی دادگاه تجارتی از مدیریت شرکت منع شده اند.  تا پایان دوره ممنوعیت شان از تصدی سمت مدیریت در شرکتهای سهامی منع شده اند.

مقاله مفید ساختار قانونی هیات مدیره را مطالعه فرمایید.

اگر هیات مدیره شرکت شامل ممنوعات تصدی سمت باشند چگونه عمل شود؟

در ماده ۴۶۱ نیز گفته شده است؛ « شخص یا اشخاصی که برخلاف مواد فوق به مدیریت شرکت انتخاب یا پس از انتخاب شدن مشمول مواد فوق شده باشند،  باید از پذیرش مدیریت امتناع و یا استعفا کنند. در غیر این صورت هر ذی نفع می تواند از هیئت مدیره بخواهد از مجمع عمومی جهت برکناری چنین مدیری دعوت کند.  در صورت خودداری هیات مدیره از انجام این وظیفه ظرف بیست روز یا شمول وضعیت مذکور در صدر مواد نسبت به اکثریت اعضای هیات مدیره ذی نفع مزبور می تواند تقاضای بالا را به بازرس قانونی شرکت ارائه کند.

ممنوعیت های انتخاب هیات مدیره

وظیفه بازرس در اخراج هیات مدیره شرکت چیست؟

بازرس قانونی شرکت مکلف است ظرف ده روز مجمع عمومی را برای این منظور دعوت کند.  چنانچه بازرس به تکلیف بالا عمل نکند.  و یا شرکت دارای هیات مدیره و یا بازرس قانونی نباشد.  و یا مجمع عمومی تشکیل نگردد.  و یا نتواند نسبت به موضوع اتخاذ تصمیم کند، دادگاه تجارتی صلاحیت دار به تقاضای ذی نفع نسبت به برکناری چنین مدیری اقدام خواهد کرد». با این حال از نظر حقوقی، تصمیمات و اقدامات این گونه مدیران در برابر اشخاص ثالث همچنان معتبر است. این موضوع در ماده ۱۳۵ اصلاحیه قانون تجارت تصریح شده است.

شرایط انتخاب مدیران شرکت سهامی خاص
ادامه مطلب

کلیه اعمال و اقدامات مدیران و مدیر عامل شرکت در مقابل اشخاص ثالث نافذ و معتبر است.  و نمیتوان به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب آنها اعمال و اقدامات آنان را غیر معتبر دانست.

 

ممنوعیت های انتخاب هیات مدیره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست