استعفای مدیران شرکت

جایگاه مدیر عامل در شرکت

اگر می توانستیم مدیر را وکیل تلقی کنیم بیشک او می توانست هر وقت مایل باشد استعفا کند. بدون آنکه مجبور باشد استعفای خود را توجیه کند. (ماده ۶۷۸ ق. م)؛ اما مدیر رکنی از ارکان شرکت است. و اختیارات خاصی دارد که در قالب وکالت نمی گنجد.

 

 

 

انجام دادن این اختیارات دارای مسئولیت مدنی و کیفری شخصی است؛ به همین دلیل به طور کلی نمیتواند هر وقت که تمایل دارد. این اختیارات را رها کند. و از زیر بار تعهدات ناشی از وظایف خود شانه خالی کند.

حق عزل مدیر شرکت در قانون

قانون گذار با گذاشتن حق عزل مدیر – در هر زمان و بدون لزوم توجیه – برای مجمع عمومی صاحبان سهام وضع مدیر شرکت سهامی را در حد وکالت متزلزل کرده است.

ماده ۱۰۷ لایحه قانونی ۱۳۴۷ مقرر میکند. که هیئت مدیره از بین صاحبان سهام انتخاب می شوند. و کلا ) یا بعضاً قابل عزل می باشند.

وقتی مدیر بدون هیچ گونه توجیهی قابل عزل باشد. قاعدتا  باید بتواند بدون هیچ که چگونه توجیهی ! کند، اما قانون گذار به صراحت چنین حقی را به مدیر نداده است؛ بنابراین راه حل منطقی و معقول این است. که تا وقتی استعفای مدیران شرکت متضمن خطای ی که به شرکت زیان برساند. نباشد نباید او را مسئول تلقی کنیم؛

برای مثال اگر در اساسنامه شرکت مهلتی برای استعفای مدیران پیش بینی شده باشد. یا مجمع عمومی هنگام تعیین مدیر چنین مهلتی را معین کرده باشد. چون مدیر با قبول مدیریت چنین شرایطی را نیز پذیرفته است. تخلف از این شرایط به استعفای او جنبه خطا می دهد. و او در قبال خسارات وارد بر اشخاص ذی نفع به سبب این خطا مسئول خواهد بود.

استعفای مدیران شرکت از مدیریت

استعفای مدیران شرکت از مدیریت الزاماً به معنی استعفای او از شرکت نیست. در واقع استعفای مدیر غیر موظف به منزله پایان ارتباط او با شرکت است، در حالی که مدیر موظف جز در صورتی که از کاری که ضمن مدیریت به عنوان کارگر شرکت کند. استعفا دهد. مطابق مقررات قانون کار به کارش در شرکت ادامه خواهد داد.

وظایف و موضوع فعالیت شرکت خدمات بازرسی فنی و نظارت
ادامه مطلب

استعفای ،مدیر برای آنکه مؤثر باشد. نیاز به موافقت شرکت هیئت مدیره یا عمومی ندارد. به محض آنکه به اطلاع شرکت برسد. دارای اثر است. و مخالفت شرکت هم آن را از اثر نمی اندازد. در واقع هیچ متن قانونی حـق مـدیـر بـه استعفا را محدود نمی کند. بنابراین طرح دعوی از جانب مدیر به طرفیت شرکت با خواسته موافقت با استعفا به نظر ما بی وجه است.

قانون گذار معین نکرده است .که استعفای ،مدیر برای آنکه مؤثر باشد، باید به چه ارگانی از شرکت تسلیم شود. به نظر ما این استعفا، که باید به شرکت تسلیم شود، به نماینده او یعنی مدیر عامل تسلیم می شود.(ماده ۱۲۵ لایحه قانونی ۱۳۴۷) مگر اینکه اساسنامه ترتیب دیگری پیش بینی کرده باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست