فسخ و انحلال شرکت تضامنی

مقررات شرکت تضامنی در خصوص طلبکاران 

هرگاه شرکت تضامنی منحل شود مادام که قروض شرکت از دارایی آن تأدیه نشده هیچ یک از طلبکاران شخصی شرکا حقی در آن دارایی نخواهد داشت. اگر دارایی شرکت برای پرداخت قروض آن کفایت نکند. طلبکاران شرکت حق دارند بقیه طلب خود را از تمام یا فرد شرکا ضامن مطالبه کنند.  ولی در این مورد طلبکاران شرکت بر طلبکاران شخصی شرکا حق تقدم نخواهد داشت.

به ورشکستگی شرکت ملازمه قانونی با ورشکستگی شرکا و ورشکستگی بعضی از شرکا ملازمه قانونی با ورشکستگی شرکت ندارد.

طلبکاران شخصی شرکا حق طلب خود را از دارایی شرکت، تأمین یا وصول کنند ولی می‌توانند نسبت به سهمیه مدیون خود از منافع شرکت سهمی که در صورت انحلال شرکت ممکن است به مدیون مزبور تعلق گیرد. هر اقدام قانونی که مقتضی باشد به عمل آورند.

شرایط انحلال شرکت تضامنی

طبق قانون ماده 136 قانون تجارت، شرکت تضامنی در موارد ذیل منحل می‌شود:

الف) در مورد فقرات 1 و 2 و 3 ماده 93 قانون تجارت: 1) وقتی که شرکت مقصودی را که برای آت تشکیل شده بود انجام داده یا انجام آن غیرممکن شده باشد؛ 2) وقتی که شرکت برای مدتی معینی تشکیل و مدت منقضی شده باشد؛ 3) در صورتی که شرکت ورشکست شود)

ب) در صورت تراضی تمام شرکا؛

ج) در صورتی که یکی از شرکا به دلایلی انحلال شرکت را از دادگاه تقاضا نماید و دادگاه آن دلایل را موجه دانسته حکم به انحلال بدهد؛

د) در صورت فسخ یکی از شرکا مطابق ماده 137 قانون تجارت؛

ه) در صورت ورشکستگی یکی از شرکا مطابق ماده 138 قانون تجارت؛

و) در صورت فوت یا محجوریت یکی از شرکا مطابق مواد 139 و 140 قانون تجارت.

در مورد بند «ج» هرگاه دلایل انحلال منحصراً مربوط به شریک یا شرکای معین باشد دادگاه می‌تواند به تقاضای سایر شرکا به جای انحلال حکم اخراج آن شریک یا شرکای معین را بدهد.

فسخ شرکت تضامنی

فسخ شرکت در صورتی ممکن است که در اساسنامه این حق از شرکا سلب نشده و ناشی از قصد اضرار نباشد تقاضای فسخ باید شش ماه قبل از فسخ کتباً به شرکا اعلام شود.

نظارت بر تصفیه شرکت
ادامه مطلب

اگر موافق اساسنامه باید سال به سال به حساب شرکت رسیدگی شود فسخ در موقع ختم محاسبه سالیانه به عمل می‌آید.

در مورد ورشکستگی یکی از شرکا انحلال وقتی صورت می‌گیرد که مدیر تصفیه کتباً تقاضای انحلال شرکت را نموده و از تقاضای مزبور شش ماه گذشته

مقاله وظایف و شرایط مدیران شرکت تضامنی پیشنهاد می شود. مطالعه کنید.

شرایط انحلال شرکت تضامنی چیست ؟

شرایط انحلال شرکت تضامنی به دلیل نوع به خصوص مسئولیت شرکای آن موضوعی است که باید به آن توجه نمایید. در این شرکت نیاز به توافق تمام شرکا بر انحلال می باشد. اگر یکی از شرکا انحلال را بخواهد باید از دادگاه تقاضا نماید.

از طرفی ورشکستگی و فوت یا حجر شریک شرایط انحلال شرکت تضامنی را متفاوت از سایر شرکتها می باشد، زیرا خود شریک در این شرکتها بسیار اهمیت دارند. برخلاف بسیاری از شرکتها فوت شریکی می تواند باعث انحلال این شرکت گردد.

فسخ و انحلال شرکت تضامنی

شرایط فسخ شرکت تضامنی کدام اند؟

یکی از اتفاقاتی که می تواند برای شرکت رخ بدهد فسخ آن است. فسخ شرکت توسط شریک می تواند موجب انحلال شرکت شود. شرایط فسخ شرکت تضامنی در ماده ۱۳۷ قانون تجارت به صورت دقیق شرح داده شده است.

از جمله اولین شرایط فسخ شرکت تضامنی این است که اساسنامه حق فسخ شرکت را از شریک شرکت نگرفته باشد. او به دنبال فسخ شرکت برای ضرر رساندن به شرکت نباشد. فسخ در هنگام ختم محاسبه سالیانه انجام می گیرد و باید مفاصا حساب شرکت داده شود.

مقاله شرایط ثبت شرکت تضامنی بصورت کامل و جامع می باشد. پیشنهاد می کنم مطالعه کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست