ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

  1. تک نیک ثبت
  2. ثبت شرکت
  3. ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

 

ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

شناخت حقوق ثبت شرکت‌ها

شناخت حقوق ثبت شرکت‌ها، بدون شناخت و آشنایی با قانون تجارت میسر نمی‌باشد؛ چرا که قانون تجارت، منبع اصلی مقررات مربوط به شرکت‌ها در ایران محسوب می‌شود.  و عمده بحث در خصوص مقررات و قوانین حاکم بر شرکت‌های تجاری در ایران در قانون تجارت آمده ‌است.

در حال حاضر، بخش اعظم فعالیت‌های تجاری در کشور ما در قالب شرکت‌های تجاری صورت می‌گیرد. و مباحث مربوط به شرکت‌های تجاری نیز بخشی از حقوق تجارت کشور ما را تشکیل می‌دهد.

شرکت، راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس 850x500 - ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس
ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

تعریف شرکت های تجاری

قانون تجارت، تعریفی از شرکت تجاری ارائه ننموده و تنها به ذکر انواع شرکت و تعریف آنها بسنده نموده‌ است، در قانون مدنی نیز شرکت به این صورت تعریف ‌شده است که «شرکت، عبارتست از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شی‌ء واحد به ‌نحو اشاعه» (ماده 571 ق . م). ولی تعریفی که از شرکت، در قانون مدنی ارائه‌ شده با تعریف شرکت تجاری همخوانی نداشته و متفاوت می‌باشد.

انواع و اقسام شرکت ها کدامند؟

طبق ماده ۲۰ قانون تجارت، شرکت‌های تجارتی بر هفت قسم است:

  • شرکت سهامی؛
  • شرکت با مسئولیت محدود؛
  • شرکت تضامنی؛
  • شرکت مختلط غیر سهامی؛
  • شرکت مختلط سهامی؛
  • شرکت نسبی؛
  • شرکت تعاونی تولید و مصرف.

انتخاب نام برای شرکت

شرکت‌ها نیز مانند اشخاص حقیقی دارای نام هستند و با آن نام شناخته می‌شوند؛ قانون تجارت ایران نیز در مورد شرکت‌ها مقرر کرده که تحت نام خاصی تشکیل شوند. نام شرکت هر چیزی می‌تواند باشد. گاه به فعالیت شرکت بستگی دارد (مانند «خانه گستر» برای یک شرکت خانه ‌سازی) گاه صرفاً فانتزی است (مانند «خوش‌حساب») و گاه ممکن است از اسم یک یا چند نفر از شرکا تشکیل‌ شده باشد.

قانون تجارت ایران برای تعیین اسم بعضی شرکت‌ها ضوابطی را در نظر گرفته ‌است از جمله برای شرکت با مسئولیت محدود که مقرر داشته‌ است: «اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ ‌یک از شرکاء باشد والاّ شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت» (ماده 96 ق . ت).

حداقل و حداکثر اعضای انواع شرکت ها

تعداد اعضای شرکت با مسئولیت محدود

برای تأسیس بنگاه‌های کوچک اقتصادی و انجام فعالیت‌های محدود اقتصادی، ثبت این نوع شرکت بسیار مناسب است چرا که شرکت با مسئولیت محدود با وجود حداقل دو نفر شریک به ثبت می‌رسد.

شرکت تضامنی

طبق ماده 116 قانون تجارت، شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوص برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود.

ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

تعداد اعضاء و سهام شرکت سهامی خاص

تعداد اعضای شرکت سهامی خاص  5 نفر می باشد. که از این 5 نفر 3 نفر به عنوان سهامدار شرکت که کلیه سهام شرکت بین این افراد تقسیم می شود. و دو نفر دیگر هم به عنوان بازرس غیر سهامدار می باشند.

اعضای شرکت مختلط غیرسهامی

برای تشکیل شرکت مختلط غیرسهامی وجود حداقل دو نفر شریک لازم است؛ یک شریک با مسئولیت محدود و یک شریک ضامن می باشد.

 مدیریت و اعضای شرکت مختلط سهامی

مدیریت شرکت مختلط سهامی مخصوص به شریک یا شرکای ضامن است.

در هر یک از شرکت‌های مختلط سهامی، هیئت، لااقل مرکب از سه نفر از شرکا، برقرار می‌شود. و این هیئت را مجمع عمومی شرکا، بالافاصله بعد از تشکیل قطعی شرکت و قبل از هر اقدامی در امور شرکت معین می‌کند، انتخاب هیئت بر حسب شرایط مقرر در اساسنامه شرکت تجدید می‌شود. و در هر صورت، اولین هیئت نظار برای یکسال انتخاب خواهد شد.

شرایط  شرکت نسبی وتعداد اعضای آن

بطبق ماده 183 قانون تجارت، شرکت نسبی، شرکتی است که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه‌ای است. که در شرکت گذاشته‌اند. شرکت نسبی، مانند شرکت تضامنی است، با این تفاوت که در شرکت تضامنی، شرکا در مقابل طلبکارات متضامناً، مسئول پرداخت قروض شرکت هستند.

حداقل و حداکثر سرمایه شرکت های تجاری و غیر تجاری

شرکت های سهامی خاص و با مسئولیت محدود و همچنین شرکت تضامنی و نسبی با حداقل 100 هزار تومان تاسیس می شوند. این نوع شرکت ها در قانون تجارت حداکثری تایین نشده است. و هرچه مقدار افزایش سرمایه شود. منع قانونی ندارد.

در شرکت تعاونی در بدو تاسیس حداقل سرمایه 1050000 تومان معادل یک میلیون و پنجاه هزار تومان است.

سرمایه شرکت های تجاری

هر شرکتی که تأسیس می‌شود باید برای انجام کار و فعالیت خود سرمایه­ای داشته باشد، سرمایه شرکت­ها از طرف شرکا و سهامداران آن تأمین می‌شود. سرمایه شرکت‌ها اصولاً به وجه رایج کشور تعیین می‌شود. منتهی شرکا می‌توانند برای تأمین سرمایه شرکت حصه خود را به‌ صورت نقدی یعنی به پول یا به‌ صورت غیر نقدی تعیین کنند.

سرمایه غیر نقدی شرکت

در صورتی ‌که مقداری از سرمایه شرکت آورده غیر نقدی باشد (اعم از اموال منقول مثل خودرو، کامیون و غیره و اموال غیر منقول مثل زمین و ملک) ارائه تقویم نامه (ارزیابی قیمت) توسط کارشناس رسمی دادگستری ضروری است. یعنی ابتدا آن مال باید به وسیله کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی و قیمت ‌گذاری شود تا قیمت و ارزش آن مشخص شود و سپس به‌ عنوان سرمایه شرکت قید شود و در صورتی ‌که اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت قرار گیرد ارائه سند مالکیت آن به اداره ثبت شرکت‌ها ضروری می­باشد.

مجمع عمومی موسسین چیست؟

چون در قسمت مراحل تأسیس و ثبت شرکت های سهامی عام به نحوه تشکیل و وظایف مجمع عمومی مؤسس اشاره کردیم لذا از توضیح بیشتر در این مورد خودداری می‌کنیم.

لازم به ذکر است طبق ماده ۸۲ لا، قانون تجارت در شرکت های سهامی خاص، تشکیل مجمع عمومی مؤسس الزامی نیست لیکن جلب نظر کارشناس مذکور ماده ۷۶ ل.ا. قانون تجارت ضروری است و نمی­توان آورده­های غیرنقد را به مبلغی بیش از ارزیابی کارشناس قبول نمود.

هیات مدیره شرکت چه شرایطی را دارد؟

شرکت های سهامی و غیر سهامی به وسیله هیئت مدیره‌ای که از بین صاحبان سهام انتخاب شده و کلا با بعضا قابل عزل می‌باشند اداره می‌شوند؛ عده اعضای هیئت مدیره در شرکتهای سهامی عام نباید از پنج نفر کمتر باشد. در سهامی خاص 3 نفر و در با مسئولیت محدود حداقل 2 نفر و در تعاونی حداقل 3 نفر می باشند. (ماده ۱۰۷ ل.ا. ق.ت).

انتخاب اولین مدیران در شرکت ها توسط مجمع عمومی مؤسسین انجام می گیرد. معمول اینست که در بدو تأسیس هر شرکتی مجمع عمومی مؤسسین تشکیل و نسبت به انتخاب مدیران تصمیم گیری می‌شود.

بعد از انتخاب اعضای هیئت مدیره توسط مجمع عمومی عادی، هیئت مدیره در جلسه خود از بین اعضای هیئت مدیره یک رئیس و یک نائب رئيس که باید شخص حقیقی باشند. برای هیئت مدیره تعیین می نماید. مدت ریاست رئیس و نائب رئیس هیئت مدیره بیش از مدت عضویت آنها در هیئت مدیره نخواهد بود. هیئت مدیره در هر موقع می تواند رئیس و نائب رئیس هیئت مدیره را سمت های مذکور عزل کند.

در صورت انقضای مدت مأموریت مدیران تا زمان انتخاب مدیران جدید مدیران سابق کماکان مسئول امور شرکت و اداره آن خواهند بود. هر گاه مراجع موظف به دعوت مجمع عمومی‌به وظیفه خود عمل نکنند هر ذی نفع می تواند از مرجع ثبت شرکت‌ها دعوت مجمع عمومی عادی را برای انتخاب مدیران تقاضا نماید.

شرایط بازرسان شرکت کدامند؟

برای نظارت بر اعمال مدیران شرکت و اطلاع مجمع عمومی از اوضاع و احوال شرکت، به موجب ماده ۱۴۴ لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت، مجمع عمومی عادی همه ساله بازرس یا بازرسینی را برای این کار انتخاب می‌کند که مدت مأموریت آنها یک سال است. و انتخاب مجدد آنها بلامانع است.

هزینه ثبت شرکت در سال 1403
ادامه مطلب

مجمع عمومی عادی در هر موقع می تواند بازرس یا بازرسان را عزل کند به شرط آنکه جانشین آنها را نیز انتخاب نماید.

در اولین مجمع عمومی مؤسسین به شرحی که گذشت مجمع، تشکیل و یک یا چند بازرس با رعایت موارد زیر انتخاب می‌شوند و اشخاصی که به سمت بازرس شرکت انتخاب می‌شوند با امضای ذیل صورت جلسه قبولی خود را برای تصدی بازرسی شرکت اعلام می‌کنند.

ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

مدیر عامل چیست؟ و چگونه انتخاب می شود؟ 850x500 - ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس
شرایط مدیر عامل چیست؟ و چگونه انتخاب می شود؟

شرایط مدیر عامل چیست؟ و چگونه انتخاب می شود؟

شرکت های سهامی‌به وسیله هیئت مدیره اداره می‌شوند ولی معلوم است که برای امور تجارت، باید یک نفر متصدی عمل باشد. و مراجعین به شرکت نمی توانند به تمام افراد هيئت مديره رجوع نمایند. و هرگاه مجتمعا بخواهند به کلیه کارها رسیدگی نمایند. باعث کندی کار و از دست دادن منفعت خواهد بود. بنابراین یکی از آنها یا (از خارج) به سمت مدیر عامل انتخاب می‌شود. که اختیار خرید و فروش و یا حق امضای اوراق تجارتی را خواهد داشت.

هیئت مدیره باید اقلا یک نفر شخص حقیقی را به مدیریت عامل شرکت برگزیند. و حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین کند. درصورتی که مدیر عامل عضو هیئت مدیره باشد. دوره مدیریت عامل او از مدت عضویت او در هیئت مدیره بیشتر نخواهد بود. مدیرعامل شرکت نمی تواند در عین حال رئیس هیئت مدیره همان شرکت باشد، مگر با تصویب سه چهارم آرای حاضر در مجمع عمومی هیئت مدیره در هر موقع می تواند، مدیرعامل را عزل نماید.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت­های تجاری

  1. یک نسخه مصدق از شرکت نامه؛
  2. یک نسخه مصدق از اساسنامه؛
  3. اسامی مدیر یا مدیران شرکت؛
  4. نوشته به امضای مدیر شرکت حاکی از تعهد پرداخت تمام سرمایه سهامی و پرداخت واقعی لااقل ثلث از آن سرمایه؛
  5. سواد مصدق از تصمیمات مجمع عمومی در موارد مذکور در مواد مذکور در مواد ۴۰ و ۴۱ و ۴۴؛
  6. نوشته به امضای مدیر شرکت حاکی از پرداخت تمام سرمایه‌ی نقدی شرکای ضامن و تسلیم سرمایه غیر نقدی با تعیین قیمت حصه­های غیر نقدی.
  7. نوشته به امضای مدیر شرکت حاکی از پرداخت تمام سرمایه نقدی و تسلیم سرمایه غیر نقدی با تعیین قیمت حصه­های غیر نقدی؛
  8. اسامی شریک یا شرکایی که برای اداره‌ کردن شرکت معین شده‌اند.
  9.  فتوکپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده کلیه سهامداران و در صورتی ‌که مدیر عامل خارج از اعضای هیئت ‌مدیره باشد که در دفاتر اسناد رسمی قابل تهیه است.
  10. معرفی‌نامه نمایندگان، در صورتی ‌که سهامداران و اعضای هیئت‌ مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تأسیس یا آخرین تغییرات آن.10- تأییدیه هیئت ‌مدیره اشخاص حقوقی سهامدار، مبنی بر غیر دولتی بودن آن.تذکر: در صورتی که مقداری از سرمایه شرکت آورده غیر نقدی باشد (اموال منقول و غیر منقول) ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری الزامی است و در صورتی ‌که اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت قرار داده شود ارائه مستندات مربوطه ضروری است.11- اخذ مجوز در صورت نیاز بنا به تشخیص کارشناس اداره ثبت شرکت‌ها (جدول مبانی اخذ مجوز فعالیت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری) نقل از سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور.

قوانین حاکم بر شرکت‌های تجاری در ایران

گفتیم که قانون تجارت، منبع اصلی مقررات مربوط به شرکت‌های تجاری در ایران می‌باشد. و باب سوم آن به شرکت‌های تجاری اختصاص دارد. ولی این قانون، کلیه قوانین و مقررات حاکم بر شرکت‌های تجاری را شامل نمی‌شود.  لذا برای آشنایی با حقوق ثبت شرکت‌ها، باید قوانین دیگری را نیز مورد توجه قرار دهیم. که بیشتر در ارتباط با مقررات و نحوۀ ثبت شرکت­های تجاری در ایران می‌باشند.

ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

حقوقی شرکت‌های تجاری 850x500 - ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس
شخصیت حقوقی شرکت‌های تجاری

شخصیت حقوقی شرکت‌های تجاری

شرکت‌های تجاری از یک ویژگی مهم برخوردارند و آن داشتن «شخصیت حقوقی» است. در حالی ‌که شرکت‌های مدنی، شخصیت حقوقی ندارند. قانون تجارت ایران، برای شرکت‌های تجارتی، شخصیت حقوقی قایل شده ‌است (ماده 583).

دارا بودن شخصیت حقوقی به این معناست که شرکت صلاحیت داشتن حقوق و تکالیف و نیز صلاحیت اجرای آنها را دارد.

شخصیت حقوقی، ویژگی مشترک کلیه شرکت‌های تجاری است؛ حتی شرکت‌هایی که به ثبت نرسیده‌اند و مطابق قانون تجارت تشکیل نشده‌اند، بلکه در عمل موجودند (ماده 220 ق. ت).

مدرک تحصیلی اعضاء برای ثبت شرکت

در تاسیس انواع شرکت های تجاری قانون تجارت مدرک تحصیلی خاصی برای اعضای هیات مدیره و بازرسان و مدیرعامل مشخص نکرده است. مگر شرکت های خاص نیاز به تخصص حرفه ای داشته باشند. که در آن شرایط باید برای تاسیس آن شرکت از سازمان و ارگان صادر کننده مجوز شرکت مدارک تحصیلی اعضاء تعیین شوند.

کارشناسان ثبت شرکت تک نیک آماده هرگونه مشاوره ثبتی برای شما عزیزان می باشند. کافیست به شماره 09189414281 تماس حاصل فرمایید.

موضوع فعالیت شرکت یعنی چه؟

برای ثبت شرکت، موضوع آن باید از طرف سهامداران یا شرکا مشخص گردد. موضوع شرکت (صرف‌نظر از این ‌که نباید نامشروع و برخلاف قانون باشد) باید عملی و جالب و متضمن منافعی برای شرکا باشد.

موضوع شرکت از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا که شخص حقوقی فقط درباره موضوعاتی می‌تواند عمل کند. که در موضوع شرکت تصریح شده باشد. به این جهت اصولاً، کلیه شرکت‌ها موضوع شرکت را وسیع تعریف می‌کنند. تا بتوانند کلیه اموری را که لازم باشد انجام دهند. به‌ هر حال تعیین موضوع شرکت بسته به ‌نظر شرکا است حدود عملیات شرکت را تعیین می‌کنند.

تابعیت و اقامتگاه قانونی شرکت

طبق ماده 591 قانون تجارت اشخاص حقوقی (از جمله شرکت‌ها) تابعیت کشوری را دارند. که اقامتگاه آنها در آن کشور می‌باشد. و در ماده 590 قانون تجارت اقامتگاه اشخاص حقوقی مکانی تعیین ‌شده است. که (اداره امور) شخصی حقوقی آنجا باشد، لذا شرکتی که مرکز اداره امور (دفتر مرکزی) آن در ایران واقع باشد، دارای تابعیت ایرانی است. ولو این‌ که مرکز عملیات آن خارج از کشور باشد. اقامتگاه قانونی شرکت از این لحاظ اهمیت دارد که تمامی ابلاغ‌های قانونی، اظهارنامه، دادخواست و … باید به آدرس اقامتگاه قانونی شرکت ارسال شود.

مزایای تاسیس شرکت کدامند؟

ثبت شرکت، علاوه ‌بر این‌ که وسیله‌ای است که دولت مقررات شرکت‌های تجارتی را کنترل می‌نماید، فواید مهم دیگری دارد که از لحاظ شرکای شرکت و مراجعین آن دارای اهمیت بسیاری است و آنها مختصراً عبارتند از:

  1. هرگاه شرکت به ثبت برسد، قراردادهای منعقده بین شرکای رسمی بوده و بعدها هیچ ‌یک نمی‌توانند. مانند اسناد غیر رسمی از وجود شرکت نامه و اساسنامه و سایر تصمیماتی که به ثبت می‌رسد. اظهار بی ‌اطلاعی نموده و یا به ایراداتی که درباره‌ اسناد غیر رسمی ممکن است وارد نمود استناد نمایند.
  2. ثبت شرکت از لحاظ معامله کنندگان با شرکت در درجه‌ای از اهمیت است. که بدون مراجعه با آن اغلب نمی‌توانند معامله کنند. زیرا کسی که قرارداد مهمی با شرکت منعقد می‌نماید یا معامله‌ مهمی انجام می‌دهد. باید بداند که سرمایه شرکت‌ چه اندازه است و اختیار مدیران شرکت تا چه حد بوده و بالاخره قدرت و توانایی این شخصیت حقوقی به چه میزان است.
  3. ثبت شرکت برای اینست که معلوم شود آیا برای به وجود آوردن این شخصیت حقوقی دقت‌های لازمه شده و مقررات رعایت گردیده‌ است یا خیر؟
  4. فایده دیگر ثبت شرکت این است که چون شرکت تحت نام مخصوصی فعالیت و تجارت می‌کند. و این اسم ثبت ‌شده و مخصوص آن شرکت می‌باشد.
مسئولیت انضباطی بازرس شرکت
ادامه مطلب

تنظیم اظهارنامه شرکت

اظهارنامه شرکت های تجاری که سند ثبت شرکت محسوب می‌شود. اظهارنامه از اوراق بهادار بوده و توسط اداره ثبت شرکت‌ها تهیه و در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. و باید با قید تاریخ به امضای کلیه مؤسسین رسیده و موضوعات زیر مخصوصا در آن ذکر شده باشد:

١. نام شرکت؛

۲. هویت کامل و اقامتگاه مؤسسین؛

٣. موضوع شرکت؛

۴. مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیرنقد آن به تفکیک؛

۵. تعداد سهام با نام و بی نام و مبلغ اسمی آنها و در صورتی که سهام ممتاز نیز موردنظر باشد تعیین تعداد و خصوصیات و امتیازات این گونه سهام؛

  1. میزان تعهد هریک از مؤسسین و مبلغی که پرداخت کرده اند با تعیین شماره حساب و نام بانکی که وجوه پرداختی در آن واریز شده است.

۷. مرکز اصلی شرکت؛

  1. مدت شرکت

تنظیم اساسنامه شرکت های تجاری چگونه است؟ 

اساسنامه باید به امضای کلیه سهامداران برسد و در اساسنامه شرکت های تجاری، تعدادی از موارد مهم آن در زیر قید و در مورد آن تعیین تکلیف می‌شود:

۱) نام شرکت؛ ۲) موضوع شرکت به طور صریح و منجز؛ ۳) مدت شرکت؛ ۴) مرکز اصلی شرکت و محل شعب آن اگر تأسیس شعبه موردنظر باشد؛ ۵) مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیرنقد آن به تفکیک؛ ۶) پرداخت بقیه مبلغ اسمی سهام اوراق سهام؛ ۷) تعداد سهام بی نام و با نام و مبلغ اسمی آنها و در صورتی که ایجاد سهام ممتاز موردنظر باشد تعیین تعداد و خصوصیات و امتیازات این گونه سهام؛ ۸) تعیین مبلغ پرداخت شده هر سهم و نحوه مطالبه بقیه مبلغ اسمی هر سهم و مدتی که ظرف آن باید مطالبه شود که به هر حال از پنج سال متجاوز نخواهد بود. 9) نحوه انتقال سهام بانام.

ثبت شرکت رایگان یعنی چه؟

در هیچ جای ایران ثبت شرکت رایگان وجود ندارد. حتی اینکه خودتان تمام مراحل تخصصی و فیزیکی و سامانه ای آن را انجام دهید. باز هم مبلغی در حدود 800 هراز تومان باید به ادارات و همچنین روزنامه رسمی کشور پرداخت نمایید.

ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

وظایف و فعالیت اداره ثبت شرکت ها چیست؟

طبق ماده ۲ طرح اصلاحی آیین ‌نامه ثبت شرکت‌ها اداره ‌کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری دارای وظایف زیر خواهد بود:

الف) ثبت شرکت‌های تجاری و مؤسسات غیر تجاری ایرانی حوزه تهران و تغییرات بعدی آن.

ب) ثبت دفاتر تجارتی و تغییرات بعدی آن.

ج) پلمپ دفاتر تجارتی و غیر تجارتی حوزه تهران.

د) ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت­های خارجی در ایران و تغییرات بعدی آن.

هـ) ثبت مؤسسات خارجی در ایران.

و) تعیین نام شرکت­های خارجی و مؤسسات غیر تجاری در شرف ثبت سراسر کشور.

ثبت شرکت در ایران 850x500 - ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس
سامانه ثبت شرکت در ایران

سامانه ثبت شرکت در ایران

در شیوۀ جدید الکترونیکی، انواع فرم صورت ‌جلسات، اساسنامه و اظهارنامه جهت ثبت شرکت‌ها و مؤسسات و همچنین مدارک لازم و راهنمای جامع ثبت شرکت‌ها به دستورالعمل در خصوص درخواست تعیین نام و موضوع فعالیت، در پایگاه اطلاع‌ رسانی اداره‌کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری به نشانی http//sherkat.ssaa.ir قابل‌دسترسی می‌باشد. قبل از پذیرش و درخواست ثبت، باید تمامی مدارک لازم و مشخصات مؤسسین و مدیران و بازرسان تهیه و برابر راهنمای سایت اقدام گردد.

مقاله جامع راهنمای ثبت فوری شرکت را برای شما عزیزان پیشنهاد می کنم.

شرایط و مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

در موقع تأسیس، سرمایه شرکت های شرکت های سهامی خاص ثباید از یک میلیون ریال کمتر باشد. سهامداران، باید کلیه سهام شرکت را تعهد نموده و گواهی بانک مبنی بر تأدیه قسمت نقدی آن که نباید کمتر از سی و پنج درصد کل سرمایه باشد. را به مرجع ثبت شرکت‌ها تسلیم نمایند. استفاده از وجوه تأدیه شده به نام شرکت شرکت سهامی‌ در شرف تأسیس ممکن نیست مگر پس از به ثبت رساندن شرکت یا عدم ثبت شرکت پس از مهلت مقرر.

ب) شرکت های سهامی خاص، نمی توانند سهام خود را برای پذیره‌نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک‌ها عرضه نمایند. و یا به انتشار آگهی و اطلاعيه و یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کنند.

تهیۀ پیش‌نویس سند ثبت تأسیس یا تغییرات

به موجب ماده ۸ دستورالعمل، پس از بررسی و تأیید کارشناسی، تقاضاهای واسطه در مرجع ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری مرکز استان، به شرح ذیل اقدام می‌گردد:

الف. مرجع ثبت شرکت‌ها پیش‌نویس سند ثبت تأسیس یا تغییرات شخص حقوقی را در سامانه، تولید و مفاد آن را به‌ نحو الکترونیک به اطلاع متقاضی می‌رساند.

ب. متقاضی پس‌ از ملاحظه مفاد پیش‌نویس سند، به منظور پرداخت حقوق دولتی و امضای نسخه چاپی آن به مرجع ثبت شرکت‌ها مراجعه می‌نماید.

ج. مرجع ثبت شرکت‌ها با احراز هویت ذی‌سمت و اطمینان از وصول حقوق دولتی، دو نسخه از سند نهایی را چاپ و به امضای ذی‌سمت رسانده و در دفتر الکترونیک مربوط در سامانه ثبت می­نماید. ضمناً نسخه امضا شده سند نهایی پس‌ از اسکن در پرونده الکترونیک ثبت شخص حقوقی مربوط ذخیره و یک نسخه از سند چاپ ‌شده نیز به متقاضی تحویل می‌شود.

مراحل ثبت شرکت و تشریفات آن

ثبت شرکت­ها و مؤسسات غیر تجاری، در کشور ما، تابع طریقۀ اعلامی (خوداظهاری) است. به این معنی که متقاضی ثبت شرکت یا مؤسسه، با تکمیل فرم اظهارنامه یا تقاضانامه و شرکت نامه (بسته به نوع شرکت یا مؤسسه) که شامل مواردی همچون، موضوع فعالیت، محل فعالیت، مشخصات سهامداران، میزان سرمایه و مشخصات اعضای هیئت ‌مدیره و مدیرعامل می‌شود. و همچنین ارائه اساسنامه‌ای که دربرگیرندۀ نحوۀ اداره شرکت و اساس تشکیلات و عمل شرکت می‌باشد. به مرجع ثبت شرکت‌ها، درخواست ثبت شرکت یا مؤسسۀ خود را می‌نماید؛ اداره ثبت شرکت‌ها پس ‌از بررسی اجمالی نسبت به مدارک ارائه‌ شده و مطابقت مفاد آن با قانون تجارت و قانون ثبت شرکت‌ها و در صورت کامل بودن مدارک، نسبت ‌به ثبت آن در دفتر ثبت شرکت­ها اقدام نموده و مراتب ثبت شرکت یا مؤسسه را در روزنامه رسمی کشور و یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت، جهت اطلاع عموم آگهی می‌نماید.

لزوم ثبت شرکت‌ها

طبق ماده ۱۹۵ قانون تجارت، ثبت کلیه شرکت‌های مذکور در قانون تجارت اجباری است. به دستور ماده ۲ قانون ثبت شرکت‌ها، کلیه شرکت‌های ایرانی موجود باید به ثبت برسد. و چنانچه شرکتی به ثبت نرسد. نه ‌تنها هر ذی‌نفعی می‌تواند بطلان عملیات آن را از محکمه تقاضا نماید.

ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس

مرجع ثبت شرکت‌ها در مناطق آزاد تجاری – صنعتی

طبق ماده ۲ قانون ضوابط ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی و معنوی در مناطق آزاد تجاری – صنعتی مصوب 1374، سازمان هر منطقه به‌ منظور انجام امور ثبتی شرکت‌ها و مالکیت‌های صنعتی و معنوی در آن منطقه واحدی را به نام واحد ثبت شرکت‌ها و مالکیت­های صنعتی و معنوی تأسیس می‌کند. و طبق ماده ۳ قانون مزبور وظایف واحد ثبتی مزبور به‌ شرح زیر می‌باشد:

  1. ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری ایرانی و خارجی؛
  2. ثبت علایم و اسامی تجاری و صنعتی؛
  3. ثبت اختراعات و اشکال و ترسیمات صنعتی؛
  4. ثبت دفاتر تجاری بازرگانان؛
  5. پلمپ دفاتر تجاری و غیر تجاری واقع در حوزه هر منطقه؛
  6. ثبت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با رعایت آیین ‌نامه اجرایی عملیات پولی و بانکی در مناطق آزاد؛
  7. ثبت شرکت‌های بیمه طبق مقررات حاکم در مناطق آزاد.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست