نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت

نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت

انحلال شرکت چه حکمی دارد؟

شرکت بازرگانی یکی از انواع مهم اشخاص حقوقی محسوب می شود، که با ثبت متولد می شود و با انحلال فوت می کند. برای اینکه بتوانیم به این سوالات پاسخ دهیم، موارد انحلال شرکت چیست؟ نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت و هزینه ها و مالیات ها چقدر است؟ ابتدا باید شرکت را تعریف کنید، انواع آن را نام ببرید. نحوه ثبت شرکت را بدانید. سپس اجازه دهید توضیح دهیم که انحلال یک شرکت چیست، موارد، مراحل ثبت درخواست و هزینه آن.

ثبت الکترونیکی انحلال یک شرکت

برای ثبت الکترونیکی انحلال یک شرکت، لازم است تمامی اطلاعات موجود در قسمت صورتجلسه پذیرش تکمیل و سپس گزینه جلسه جلسه (انحلال شرکت) را انتخاب کنید. علاوه بر ثبت نام و دانلود اطلاعات شریک و صورتجلسه

انحلال شرکت

شرکت ممکن است به دلایل مختلف اعم از اجباری یا اختیاری به فعالیت خود پایان دهد. در این صورت باید قبل و بعد از ثبت انحلال شرکت اقداماتی انجام شود تا شرکت به طور رسمی منحل شود.

دلایل مختلفی که منجر به انحلال شرکت می شود؟

همانطور که اشاره کردیم انحلال شرکت می تواند به دلایل اختیاری یا اجباری صورت گیرد که در ادامه به هر یک از دلایل ذکر شده در بالا به آن می پردازیم.

انحلال اجباری

انحلال اجباری یکی از دلایل رایجی است که منجر به خاتمه و انحلال فعالیت شرکت می شود. مانند ورشکستگی شرکتی که برای ثبت انحلال نیازی به دستور قضایی ندارد. انحلال توسط مراجع قضایی نیز از مصادیق تصفیه اجباری است. البته قبل از این حکم دادگاه به شرکت مهلت شش ماهه جهت رفع ایرادات مذکور داده بود و در پایان این مدت در صورت عدم انجام اصلاحات، دستور انحلال شرکت صادر می شد.

فیلتر اختیاری

گاهی اوقات یک شرکت به دلایل اختیاری مانند تصمیمات مجمع عمومی با حضور شرکا و مدیرانی که به انحلال شرکت رای داده اند منحل می شود. همچنین در صورت تحقق اهداف شرکت منجر به انحلال شرکت می شود. مثلاً شرکتی برای اجرای پروژه جاده شهری ثبت می شود، اما با پایان پروژه، فعالیت شرکت تمام می شود. منحل می شود.

قوانین مالیاتی برای انحلال شرکت ها

بسیاری از مردم فکر می کنند که انحلال یک شرکت مشمول مالیات است، اما اینطور نیست. بدیهی است زمانی که شرکت منحل می شود، درآمدی نخواهد داشت، بنابراین مالیات هایی که بر آن اعمال می شود بی معنی است.

انواع انحلال شرکت چیست؟

در موارد قبل دلایل انحلال شرکت را ذکر کردیم و در این قسمت خلاصه ای از انحلال شرکت را ارائه خواهیم داد.

نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت

انحلال اجباری

انحلال اجباری یک شرکت اجباری است و زمانی انجام می شود که شرکت شما در حال ورشکستگی باشد. لازم به ذکر است که برای انحلال اجباری و ورشکستگی نیازی به حکم قضایی نیست. شما می توانید بدون نیاز به این حکم شرکت خود را تصفیه کنید.

انحلال شرکت با تصمیم مجمع عمومی

ابتدا باید مجمع عمومی را تعریف کنیم. در برخی موارد کلیه شرکاء یا کلیه سهامداران به دلایلی از جمله سود کم و یا به هر دلیل دیگری با رضایت کلیه اشخاص یا اکثریت آرا تصمیم به انحلال شرکت می نمایند.

انحلال شرکت با حکم دادگاه

توجه داشته باشید که در برخی موارد دادگاه می تواند حکم انحلال شرکت را صادر کند. در این صورت باید بگوییم که انحلال آن شرکت اجباری بوده است.

گاهی ذی نفعی که می تواند یکی از شرکا یا طلبکاران باشد به دلایلی از قبیل انقضای مدت اعتبار شرکت و عدم تمدید یا عدم پرداخت بدهی از دادگاه تقاضای حکم انحلال می کند و پس از انحلال به حکم دادگاه صادر شود، شرکت منحل خواهد شد.

انحلال شرکت به دلیل ورشکستگی یا صدور حکم:

گاهی شرکتی به دلیل ورشکستگی و ناتوانی در پرداخت بدهی خود ورشکست می شود و یا به درخواست طلبکاران، ورشکستگی آن در دادگاه بررسی و حکم ورشکستگی آن صادر می شود. در این صورت شرکت منحل شد.

نکته کلی که در مورد انحلال یک شرکت باید به آن توجه کنید این است که به طور کلی به دو دسته اختیاری و اجباری تقسیم می شود. شما با معنی و مفهوم این دو عنصر آشنا هستید، به همین دلیل در مورد آنها توضیحی ارائه نمی کنیم.

ثبت انحلال شرکت سهامی خاص
ادامه مطلب

خطای مربوط به مالیات انحلال احتمالاً از این واقعیت ناشی می شود که سیستم ممکن است هنگام ثبت انحلال به شما هشدارهایی در مورد بدهی های مالیاتی بدهد. این اقلام مربوط به بدهی های مالیاتی شرکت در طول فعالیت است، اما ارتباطی با آن ندارند. برای ادامه فرآیند انحلال، ابتدا باید مالیات و کلیه بدهی های مختلف را تسویه کنید.

شروع انحلال شرکت کجاست؟

انحلال شرکت با تنظیم صورتجلسه و ثبت تغییرات ایجاد شده در شرکت در قالب مجمع عمومی فوق العاده و اعلام انحلال شرکت آغاز می شود. همچنین باید مدیر تصفیه تعیین و صورتجلسه در سامانه ثبت شود. در آینده در سایت روزنامه رسمی اعلام شود.
در صورت عدم اطلاع مردم از انحلال شرکت، در مقابل شرکا، مدیران، سازمان امور مالیاتی و افرادی که با شرکت سروکار داشتند. با مشکلات مختلفی مواجه خواهید شد. بهترین راه برای جلوگیری از این مشکلات، نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت توسط متخصصین تک نیک ثبت است.

موارد انحلال شرکت سهامی خاص

طبق قانون تجارت ایران، انحلال شرکت سهامی خاص (عمومی و خصوصی) در موارد زیر منحل می شوند:
● زمانی که شرکت کاری را که برای آن ایجاد شده به پایان می رساند یا انجام آن غیرممکن می شود.
● در صورتی که شرکت برای مدت معینی تأسیس شده باشد. آن مدت فقط در حال حاضر منقضی شود.

موارد و دلایل انحلال شرکت

1- موضوع فعالیت شرکت

2- پایان فعالیت

3-دلایل موجه

4-شرایط ماده 141

5- درخواست ذینفعان

6- کاهش سرمایه

7- انحلال شرکت با دستور قضایی

8- انحلال شرکت در صورت ورشکستگی

در ذیل به توضیح جزئیات موارد فوق را شرح داده ایم:

انحلال موضوع شرکت

هنگامی که شرکت موضوعی را که برای آن تأسیس شده است متقبل شود. یا انجام آن غیر ممکن شود، باید منحل شود.[7] انحلال شرکت سهامی در این مورد باید توسط مجمع عمومی فوق العاده اعلام شود، در صورتی که مجمع عمومی این کار را انجام ندهد، هر ذینفعی می تواند از دادگاه تقاضای انحلال کند.[8]

پایان فعالیت

اگر شرکت سهامی برای مدت معینی تشکیل شود و این مدت منقضی شود منحل می شود. مگر اینکه مجمع عمومی فوق العاده مدت شرکت را قبل از انقضای مدت آن تمدید کرده باشد. انجمن برای مدت نامحدود مشخص شده است. این شرط نیز با حقوق ما مشکلی ندارد [10][11].

 به دلایل موجه

هر گاه انحلال به دلایل موجهی لازم باشد، شرکت منحل می شود. دلایل موجه انحلال شرکت باید در طرح قانون به صراحت قید شود:

شرایط ماده 141

در صورت احراز شرایط ماده 141 لایحه قانونی که قبلاً ذکر شد (زیان شرکت + از بین رفتن نیمی از سرمایه + عدم تشکیل مجمع عمومی یا رای به انحلال شرکت + درخواست ذینفع).

درخواست ذینفع

مطابق ماده 201 این قانون، ذینفع می تواند در سه مورد انحلال شرکت را از دادگاه بخواهد:
1- در صورتی که تا یک سال از ثبت شرکت نگذشته باشد و یا بیش از یک سال فعالیت شرکت متوقف شده باشد.
۲- در صورتی که مجمع عمومی عادی سالیانه برای رسیدگی به حسابهای هر سال مالی ظرف ده ماه از تاریخ تعیین شده توسط سامانه تشکیل نشود.
3- در صورتی که سمت تمام یا چند نفر از اعضای هیأت مدیره و همچنین سمت مدیر عامل شرکت برای مدت بیش از شش ماه بدون مدیر باقی بماند.[12] البته باید دانست که دادگاهی که تقاضای انحلال به آن تقدیم می شود بلافاصله به طرفینی که صلاحیت عمل مطابق اساسنامه و پیش نویس قانونی سال 1347 را دارند (رئیس و اعضای هیأت مدیره) اعطا می کند. مدیران) مهلت مناسبی که بیش از شش ماه نباشد برای رسیدگی به دلایل انحلال، در غیر این صورت پس از انقضای این مهلت، دادگاه حکم به انحلال شرکت می دهد.

کاهش سرمایه

بر اساس ماده 5 لایحه قانون 1347 در صورتی که سرمایه شرکت سهامی کمتر از حداقل قانونی باشد (این مبلغ در شرکت سهامی عام از پنج میلیون ریال و در سهامی عام حداقل یک میلیون ریال نباشد. شرکت). شرکت سهامی خاص) در صورت عدم تغییر در قانون تجارت و یا اقدامی در جهت افزایش سرمایه به حداقل مقرر در قانون ظرف یک سال، شرکت به نوع دیگری از شرکت که ذکر شده است نقل مکان می کند. ذینفع می تواند انحلال شرکت را از دادگاه درخواست کند. بدیهی است با توجه به قسمت اخیر این ماده چنانچه سرمایه شرکت قبل از صدور رأی قطعی به حد نصاب برسد (رای غیر قابل تجدیدنظرخواهی از طریق عادی و قابل اجرا) دادگاه حکم به انحلال نمی دهد.
با توجه به موارد انحلال شرکت سهامی مشخص می شود که انحلال شرکت به هیچ وجه مربوط به شرکا نیست. زیرا هویت شرکا در این شرکت مشارکت ندارد[14].

دلایل انحلال شرکت های تجاری
ادامه مطلب

انحلال شرکت با دستور قضایی

مطابق ماده (201) قانون نظام حقوقی در موارد زیر و بر این اساس که هر ذی نفعی می تواند از دادگاه تقاضای انحلال شرکت کند: منقضی شده:
1- در صورتی که تا یک سال از ثبت شرکت نگذشته باشد و بیش از یک سال فعالیت شرکت متوقف شده باشد.
2- در صورتی که مجمع عمومی سالانه به حسابهای هر سال مالی تا ده ماه از تاریخ تعیین شده توسط سامانه رسیدگی کند. تشکیل نشده است
3- در صورتی که سمت تمام یا چند نفر از اعضای هیأت مدیره و همچنین سمت مدیرعامل شرکت برای مدت بیش از شش ماه خالی بماند.
4- با توجه به شروط اول و دو ماهه (199 ل.ق.ت) در صورتی که مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام جهت اعلام انحلال شرکت تشکیل نشود و یا به انحلال شرکت رأی نیاورد.
همچنین به استناد ماده (۲۰۲) طرح قانونی با توجه به بندهای اول، دوم و سوم ماده (۲۰۱) قانون فوق الذکر، دادگاه حسب مورد فوراً به مراجع ذیصلاح رسیدگی می کند. مطابق با قانون. و این قانون؛ حداکثر شش ماه مهلت می دهد تا اقدامات لازم را برای رفع دلایل انحلال انجام دهند. در صورت عدم رفع دلایل انحلال در مدت مقرر، دادگاه حکم به انحلال شرکت می دهد.

انحلال در صورت ورشکستگی

انحلال شرکت در صورت ورشکستگی و همچنین انحلال امور آن مشمول کنترل های مربوط به ورشکستگی می باشد. مواد (200) و (203) لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مقرر می دارد که تصفیه توسط مدیران شرکت انجام می شود مگر اینکه اساسنامه یا مجمع عمومی فوق العاده به نحو دیگری مقرر کرده باشد.
مطابق ماده (۲۰۵) قانون جمهوری اسلامی ایران، هرگاه و به هر دلیل مدیر تصفیه منصوب یا منصوب نشده باشد ولی به وظایف خود عمل نکند، هر ذینفع حق دارد تعیین مدیر تصفیه را از یک نفر درخواست نماید. دادگاه. در مواردی که شرکت به موجب حکم قضایی منحل می شود، ضمن صدور حکم انحلال شرکت، مدیر تصفیه توسط دادگاه تعیین می شود.
ضمناً شرکت های سهامی پس از انحلال شرکت های تصفیه محسوب می شوند و در ادامه نام شرکت باید در همه جا عبارت در حال انحلال قید شود و نام مدیر یا مدیران تصفیه نیز ذکر شود. در کلیه اسناد و آگهی های مربوط به شرکت ذکر شده است.

نحوه ثبت سامانه انحلال شرکت چگونه است؟

در ذیل به نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت بصورت کامل شرح داده شده است:

  • اولین کار باید وارد سامانه اداره ثبت به آدرس https://irsherkat.ssaa.ir/ شوید.
  • گزینه ثبت تغییرات شرکت را انتخاب کنید.
  • یکی از دو گزینه با یا بدون شناسه ملی را انتخاب نمایید. لازم است اطلاعات خواسته شده از جمله شناسه ملی، نام، استان و غیره را وارد کنید.
  • در این مرحله اطلاعات دیگری از شما خواسته می شود. این اطلاعات شامل تاریخ جلسه، نصاب جلسه، خوشه و غیره می باشد که همگی را باید تکمیل نمایید.
  • گزینه انحلال را از کادر مشخص شده انتخاب نمایید.
  • اعضای شرکت را وارد نمایید.
  • ارتباط اشخاص قبلی با شخص حقوقی و همچنین نمایندگی اعضای شرکت را مشخص کنید.
  • در این مرحله لازم است صورتجلسه انحلال را وارد نموده و کد رهگیری را دریافت کنید.
  • داده آمائی و بررسی درخواست توسط کارشناس اداره
  • تایید آگهی توسط مدیر اداره
  • نتیجه از طریق سامانه مشخص شده و به شما اعلام می شود
  • پرداخت هزینه حق الثبت
  • پرداخت روزنامه رسمی.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت