قوانین ثبت شرکت

قوانین ثبت شرکت

قانون ثبت شرکتها (مصوب خرداد 1310 هجری شمسی با اصلاحات بعدی)

ماده 1- هر شرکتی که در ایران تأسیس شود و دفتر مرکزی آن در ایران باشد شرکت ایرانی محسوب می شود.

ماده 2- کلیه شرکتهای ایرانی مندرج در قانون تجارت (تضمینی، مختلط، تعاونی) که نسبت به ثبت و انطباق تشکیلات خود با قانون مذکور در تاریخ مذکور، مطابق مقررات قانون تجارت عمل نکرده باشند. اجرای این قانون باید تا پایان شهریور 1310 سازمانهای خود را با مقررات قانون تجارت تطبیق داده و طبق قانون مذکور تقاضای ثبت نمایند و به تقاضای مدعی العموم دادگاه آن را به جزای نقدی محکوم خواهد کرد. مدیران از یکصد تا هزار تومان و در صورتی که مدت مذکور برای رعایت قانون تجارت و درخواست ثبت کافی نباشد، رئیس دادگاه بدوی محل تا سه ماه مهلت اضافی به برنامه کاربردی شرکت

ماده 3 – از تاریخ اجرای این قانون هر شرکت خارجی برای اینکه بتواند از طریق شعبه یا نماینده در ایران به انجام امور بازرگانی، صنعتی یا مالی در ایران بپردازد باید در کشور مبدأ خود شرکت قانونی شناخته شود. در سازمان ثبت اوراق قرضه تهران به ثبت رسیده است.

پیشینه قوانین حاکم بر شرکت های تجاری

قبل از دوران مشروطیت در ایران، احکام شرعی در کلیه معاملات و امور جاری بود و اگر در امور تجارتی عرف و سنن خاص مورد توجه قرار می گرفت و یا اختلافات و امور تجاری به شورای بازرگانان ارجاع و حل و فصل می شد. ، قوانین شرعی که همان قانون مدنی است، همیشه به طور کلی رعایت می شد.
پس از پایان مشروطیت، اولین قانون تجارت در 25 دی 1303، 22 فروردین و 12 خرداد 1304 به تصویب رسید که شامل 387 ماده بود و بر این اساس، شرکت های تجاری خصوصی شدند. این قانون بعداً با قانون مصوب 23 اردیبهشت 1311 کمیسیون قضایی مجلس لغو و قانون مذکور جایگزین شد و در حال حاضر با تغییراتی که در برخی مسائل به‌ویژه مسائل مربوط به امور مشترک ایجاد شده، لازم الاجرا است. شرکت های سهامی این قانون و قانون مصوب 1303 و 1304 برگرفته از قوانین تجاری فرانسه است که در سال 1807 در دوره ناپلئون اول تصویب شد و بعداً با مواد و ضمائم دیگری تکمیل شد.

قانون ثبت شرکتها (مصوب 2 خرداد 1310)

ماده 1- هر شرکتی که در ایران تأسیس شود و دفتر مرکزی آن در ایران باشد شرکت ایرانی محسوب می شود.
ماده 2- کلیه شرکتهای ایرانی مندرج در قانون تجارت (تضمینی، مختلط، تعاونی) که نسبت به ثبت و انطباق تشکیلات خود با قانون مذکور در تاریخ مذکور، مطابق مقررات قانون تجارت عمل نکرده باشند. اجرای این قانون باید تا پایان شهریور 1310 سازمانهای خود را با مقررات قانون تجارت تطبیق داده و طبق قانون مذکور تقاضای ثبت نمایند و به تقاضای مدعی العموم دادگاه آن را به جزای نقدی محکوم خواهد کرد. مدیران از یکصد تا هزار تومان و در صورتی که مدت مذکور برای رعایت قانون تجارت و درخواست ثبت کافی نباشد، رئیس دادگاه بدوی محل تا سه ماه مهلت اضافی به برنامه کاربردی شرکت

مراحل ثبت شرکت

در عصر جدید و با فرهنگ حمایت از تولید ملی،

افراد با ایده و تجربه را تشویق می کند تا یک شرکت را برای ایجاد یک تجارت مستقل در راستای توسعه محصولات و شرکت های محلی راه اندازی کنند.

در مرحله اولیه راه اندازی کسب و کار، ثبت ایده و شرکت دغدغه اصلی مردم است.

در گذشته راه اندازی یک شرکت فرآیندی زمان بر بود که نیازمند مراحل اداری و قانونی بود.

اما ثبت شرکت امروزه کار سختی نیست. افراد با آگاهی و دقت می توانند روند کار خود را به کارشناسان مجرب بسپارند و در کمترین زمان به هدف خود برسند.

با تحویل مدارک و اطلاعات مورد نیاز به شرکت مورد نیاز در زمینه مورد نیاز، شرکت می تواند با توجه به تخصص کارشناسان در تمامی زمینه ها به این ماموریت دست یابد.

یکی دیگر از دغدغه های متقاضیان ثبت شرکت امانی حفظ اطلاعات است.

این شرکت در زمینه اعتمادسازی و ارائه خدمات ارتباط خوبی با مشتریان برقرار کرده است و در این راستا برای دسترسی آسان به فرآیندهای ثبت شرکت از طریق وب سایت در تمامی زمینه ها اعم از ثبت محدود شرکت ها و سهام دولتی و خصوصی؛ مشاوران و کارشناسان باتجربه پاسخگو هستند تا دسترسی بیشتر شود و در زمان و انرژی متقاضیان برای ادامه روند کسب و کار صرفه جویی شود.

انواع و اقسام شرکت های تجاری
ادامه مطلب

انجمن حقوقی و حقیقی یک شرکت زمانی گفته می شود که بین اعضا یا شرکای آن گروه تجاری بر اساس سرمایه موجود قراردادی منعقد شود و سود حاصل از درآمد آن گروه بین اعضا تقسیم شود.

نحوه ثبت شرکت

سپردن حق تعیین نام و ثبت کلیه اطلاعات شخصی و حقوقی متقاضی
یک نام انتخاب کنید
پذیرش (در صورتی که تمام اطلاعات متقاضی کامل باشد، کارشناس بخش پذیرش آن را ثبت می کند، رسید را به متقاضی تحویل می دهد، یک نسخه از مرحله پذیرش را با اطلاعات قبلی پیوست می کند و نسخه دیگری را به متقاضی تحویل می دهد).
درج اطلاعات اولیه: پس از ورود کارشناس به سامانه ثبت، متقاضی صحت اطلاعات را تایید کرده و درخواست متقاضی برای ادامه مراحل ثبت شرکت برای تعیین نام نهایی و شناسایی کارشناس ارسال می شود. ترجیحات نام شرکت ارائه شده توسط متقاضی توسط کارشناس کنترل و تایید می شود و یکی از نام ها انتخاب می شود.

قوانین شرکت با مسئولیت محدود

1- یکی از معروف ترین شرکت ها در ایران شرکت های با مسئولیت محدود می باشد. این نوع شرکت معمولاً بیشترین تقاضا را در حوزه کاری ما دارد.
2- البته حق با شماست چون شرکت با مسئولیت محدود کمترین مشکل را دارد. تعداد شرکا در این نوع شرکت ها کمتر است. شما می توانید شرکت خود را با حداقل دو نفر راه اندازی کنید.
3- ضمناً در صورت ثبت به این صورت، در زمان ثبت نام باید 100% کل سرمایه اظهار شده را پس از تایید نام به حساب شرکت واریز نمایید.
4- یکی از مهم ترین تفاوت های شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص این است که هنگام ثبت نام اعضای هیئت مدیره را برای مدت محدود مشخص می کنید. هر زمان که تصمیم به این کار گرفتید، با استفاده از محدود. شرکت تغییر می کند، شما می توانید این افراد را منصوب کنید، می توانید در اطراف حرکت کنید.

قوانین شرکت سهامی خاص

1- نوع دوم شرکت از نظر محبوبیت در ایران، ثبت شرکت سهامی خاص است. این شرکت در مواردی با سایر شرکت ها کمی متفاوت است. که به مهم ترین آنها اشاره می کنیم.
2- باید حداقل 5 نفر از اعضا را به دفتر بیاورید. از این پنج نفر، سه نفر به عنوان مشارکت کنندگان اصلی (سهامداران ، هیات مدیره) ، یک نفر به عنوان بازرس اصلی و یک نفر به عنوان علی البدل تعیین می شوند.
3- باید 35 درصد سرمایه ای را که به اداره ثبت اعلام می کنید، به حساب شرکتی که ثبت می کنید واریز نمایید. رسید را به اداره ثبت تحویل دهید.
4- نمی توانید برای مدت نامحدود مانند شرکت با مسئولیت محدود اعضا را تعیین کنید. حداکثر مدت تعیین مدیران دو سال خواهد بود. پس از آن هنگام تشکیل مجمع عمومی باید این مدیران تمدید یا تمدید شوند. مدیر جدید مدیریت باید معرفی شود.

قانون موسسه غیرانتفاعی

1- زمانی باید اقدام به ثبت  مؤسسه غیرتجاری  موسسه غیر تجاری نمایید. که در فعالیت شما امور تجاری صورت نمی گیرد. معمولاً موسسات غیرتجاری برای مشاغل خدماتی مانند آموزشی، حقوقی، بهداشتی، نظافتی و غیره ثبت می شوند.
2- معمولا مراحل ثبت موسسه ها تفاوت چندانی با رویه سایر شرکت ها ندارد. یکی از بارزترین تفاوت های مؤسسات و شرکت ها در زمان ثبت، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه است که در زمان سایر شرکت ها الزامی نیست.
نکته دیگری که با شرکت سهامی متفاوت است این است که موسسه نیازی به واریز مبلغی از سرمایه شرکت ندارد.

انواع شرکت های قابل ثبت

براساس نوع و میزان فعالیت و هم چنین افراد حاضر برای ثبت یک شرکت انواع مختلفی از شرکت های ثبتی وجود دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید:

مراحل ثبت افزایش سرمایه
ادامه مطلب

براساس قوانین تجارت، شرکت های تجاری در ۷ گروه تقسیم بندی می شوند.

 

شرکت های سهامی: شامل شرکتهای سهامی عام و شرکتهای سهامی خاص.
شرکت های با مسئولیت محدود.
شرکت های تضامنی.
شرکت های مختلط سهامی.
شرکت های مختلط غیر سهامی.
شرکت های نسبی.
شرکت های تعاونی تولید و مصرف.

قوانین شرکت بازرگانی

1- شرکت های بازرگانی برای صادرات و واردات کالا استفاده می شوند. در حال حاضر به دلیل صادرات ارزان، تقاضای زیادی برای شرکت های بازرگانی در ایران وجود دارد.
2- برای راه اندازی کسب و کار می توانید به صورت مشارکتی و شرکتی با مسئولیت محدود انجام دهید. همانطور که در پاراگراف قبل توضیح دادیم، تأسیس شرکت تجاری با استفاده از این دو نوع شرکت طبق قوانین یکسان است.
3- علاوه بر این یکی از مزیت های شرکت های تجاری این است که برای صادرات و واردات کالا نیاز به مجوز خاصی ندارید و به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.

قانون بخش شرکت های تعاونی

1– شرکت تعاونی به دلیل شرایط خاص و پیچیدگی نسبت به سایر شرکتها رتبه سوم را از نظر تقاضا دارد. اولین شرطی که باید ایجاد کنید این است که ابتدا از اداره تعاون شهرستان محل مجوز بگیرید.
2- تعداد اعضایی که در ابتدا باید در اساسنامه لحاظ شود 7 نفر می باشد. اولین آیین نامه شرکت باید در جلسه مجمع عمومی شرکت تعاونی تصویب شود.
3- شرکت های سهامی نقاط مشترک دارند. در شرکت تعاونی باید سهام شرکت بین اعضای تعاونی تقسیم شود.

قانون شرکت سهامی

1- شرکت های سهامی معمولاً طرفداران زیادی ندارند و تعداد آنها نسبت به انواع دیگر شرکت ها بسیار کمتر است. دلیل تقاضای کم برای پروژه های مشترک، تعداد محدود موضوعاتی است که می توان برای ایجاد یک پروژه مشترک از آنها استفاده کرد.
2- در پروژه های مشترک مدت زمان مشخصی برای تعیین مدیران وجود ندارد و نیازی به حضور بازرس در بین اعضای هیات مدیره نیست.
3- در پروژه های مشترک حداقل دو نفر باید به عنوان شریک باشند و جالب است نام یکی از افراد در نام شرکت وجود داشته باشد.

قوانین شرکت نسبی

1- شرکت های نسبی یکی از انواع شرکت های بازرگانی هستند و در زمینه فعالیت های تجاری و بازرگانی فعالیت می کنند. عناصر اصلی موجود در شرکت های نسبی، شرکا و مدیران شرکت هستند.
2- شرکا در این شرکتها ضامن و دارای ضمانت برای شرکت می باشند مدیران نیز از بین شرکای سرمایه گذاری انتخاب می شوند و حداقل یک نفر باید به عنوان مدیر و در حدود تعیین شود. وظایف خود، رئیس به انجام برنامه های بزرگ است.
3- در واقع مدیر در شرکتهای نسبی به عنوان وکیل و باید از حقوق شرکت دفاع کند و در مقابل هیئت مدیره و سهامداران پاسخگو باشد.
4- برای تاسیس شرکت های مرتبط باید در بدو تاسیس حداقل دو نفر سهامدار وجود داشته باشد. فعالیت سهامداران در این شرکت ها بستگی به میزان سهامی دارد که در شرکت سرمایه گذاری کرده اند تا تنها به نسبت سهام خود و همچنین نسبت به بدهی ها در امور دخالت کرده و در تصمیم گیری های کلان ایفای نقش کنند. و وام هایی که برای شرکت دارند باید به همان میزان مداخله کنند.
توجه: مشارکت کنندگان باید دارای سن قانونی و حداقل 18 سال باشند.

نحوه ثبت شرکت

برای ثبت شرکت ابتدا متقاضی باید نوع ثبت اعم از شرکت، سازمان و … را انتخاب و اقدام به پذیرش نماید. بر این اساس مدارک و مراحل ثبت نام بررسی می شود. پس از پذیرش نهایی به متقاضی شماره پیگیری داده می شود و پس از پذیرش امکان اصلاح وجود ندارد و به اداره ثبت ارسال می شود. فرصت ارسال مدارک محدود و حداکثر سه روز می باشد. بهتر است مدارک و مجوزهایی را برای فعالیت های خاصی که نیاز به مجوز و دستورالعمل دارند تهیه کنید تا از بروز مشکل در روند کار جلوگیری شود.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - قوانین ثبت شرکت