مقررات ثبت شرکت نسبی

12 - مقررات ثبت شرکت نسبی

 

مقررات ثبت شرکت نسبی

شرکت نسبی در قانون تجارت

شرکت‌های نسبی از جمله انواع شرکت‌های تجاری محسوب می‌شوند که در داخل کشور فعالیت می‌کنند. این نوع شرکت‌ها به منظور انجام فعالیت‌های تجاری و بازرگانی تشکیل می‌شوند و معمولاً توسط دو یا چند نفر بنیان‌گذاری می‌شوند.

یکی از ویژگی‌های مهم شرکت‌های نسبی، مسئولیت و اختیارات سهامداران است که بستگی به میزان سرمایه‌گذاری آن‌ها دارد. برای تشکیل چنین شرکتی، ضروری است که سرمایه‌های نقدی و غیر نقدی به طور کامل در اساسنامه شرکت ثبت شود. فرآیند تأسیس و عملکرد شرکت‌های نسبی به شکل مشابه با شرکت‌های تضامنی است و باید طبق قوانین و مقررات مربوطه اداره شود.

مقررات ثبت شرکت نسبی

مقررات ثبت شرکت نسبی مراحل ثبتی مانند شرکتهای تضامنی دارند. شرکت نسبی مبتنی بر دو رکن اصلی شرکاء و مدیر هست. بنابراین، مدیر از بین شرکاء و یا خارج از شرکت، انتخاب می شود. و تمامی برنامه ها و امور شرکت و شرکاء را در دست دارد. جهت ثبت شرکت نسبی، تنظیم شرکت نامه – اساسنامه و تعیین میزان سرمایه نقدی و غیر نقدی شرکاء ضروری می باشد.

 

رکن های اصلی یک شرکت نسبی 

مقررات ثبت شرکت نسبی

در قانون تجارت اسلامی ایران، برای ارکان شرکت نسبی تعریفی وجود ندارد. ولی از چند ماده ای که به صورت اجمالی موضوعات مربوط به شرکت های نسبی را مطرح می کند. به این صورت استنباط می شود. که رکن های اصلی این نوع از شرکت ها مدیر و تمام شریکان می باشند.

 

مقررات انتخاب نام شرکت نسبی

انتخاب اسم شرکت ها بر اساس ماهیت و نوع شرکت تعیین می گردد. نحوه انتخاب اسم شرکت نسبی طبق ماده ۱۸۴ قانون تجارت « در نام شرکت نسبی عبارت ( شرکت نسبی ) و لااقل نام یک نفر از شرکاء باید ذکر گردد. و در صورتی که نام شرکت شامل تمام شرکاء نباشد. پس از نام شریک یا شرکائی که ذکر شد. عباراتی مانند (شرکاء) و یا (برادران) الزامی می باشد.» . 


انتخاب اسم شرکت نسبی حتما باید به صورت بیان شده در ماده فوق باشد. به عنوان مثال: شرکت نسبی تیربخش و شرکاء یا شرکت نسبی تیربخش و برادران . 
اسم انتخابی شرکت باید دارای شرایطی باشد، تا در اداره ثبت شرکت ها مورد تایید قرار گیرد.  برای مثال واژه های که به طرز گمراه کننده ای شبیه نام ثبت شده دیگری باشد، پذیرفته نمی شود. اسم شرکت نباید لاتین باشد و غیره. و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت نسبی 

مقررات ثبت شرکت نسبی

در یک شرکت نسبی هر شریک به اندازه ی سرمایه‌ ای که در شرکت دارد. از سود و زیان آن بهره مند خواهد شد. بجز در وقت هایی که اساسنامه شرکت به طور دیگری تعیین کرده باشد.  ولی در صورتی که دارایی های شرکت برای تایید نمودن دین آن کافی نباشد، اعضای شرکت به مقدار سرمایه در مقابل اشخاص ثالث مسئول پرداخت دیون می باشند.

مگر انکه شرکت نامه و یا اساسنامه یک شرکت نسبی نوع دیگری مقرر کرده باشد. بنابراین قرارداد تنها بین شرکاء تاثیر دارد. و در مورد افراد ثالث کاربرد نخواهد داشت.

قوانین ثبت شرکت نسبی

ممکن است بنا به دلایلی افرادی شرکت نسبی را تشکیل دهند. اما اعتبار و نفوذ کافی را در بازار حوزه فعالیت شرکت نداشته باشند. در این صورت طبق قانون فرد یا افرادی می‌توانند به عنوان ضامن در شرکت ورود یابند. و ضمانت معاملات یا اساسا خود شرکت را کنند. چه بسا که این افراد باعث افزایش اعتبار و بهبودی وضعیت کسب‌وکار آن شرکت شوند. قانون بیان می‌دارد. هرکس به‌عنوان شریک ضامن در شرکت نسبی موجودی داخل شود. به نسبت سرمایه که در شرکت می‌گذارد.

واگذاری سهم الشرکه در شرکت های سرمایه
ادامه مطلب

مسئول قروضی هم خواهد بود. که شرکت قبل از ورود او داشته است؛ اعم از اینکه در اسم شرکت تغییری داده شده باشد یا نشده باشد. قرار شرکاء برخلاف این ترتیب نسبت به اشخاص ثالث اثر ندارد.

 

مدارک لازم برای ثبت شرکت نسبی

مقررات ثبت شرکت نسبی

1)دو نسخه شرکتنامه تکمیل شده
2)دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده
3)دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
4)تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت 5 اسم
5)اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
6)تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکاء مدیران و هیات نظار (در مواردی که تعداد شرکاء بیش از 12 نفر باشد.)
7)اصل گواهی عدم سوء پیشینه جهت اعضاء هیات مدیره، مدیر عامل
8)دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
9)دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره
10)اصل وکالتنامه ی وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.

شرایط ثبت شرکت نسبی

به منظور ثبت شرکت نسبی، بایستی به موارد قانونی توجه ویژه‌ای داشته باشید. طبق قانون تجارت، شرکت‌های نسبی بایستی حداقل دارای دو شریک باشند و سرمایه نقدی و غیر نقدی خود را طبق مقررات قانون تجارت تأمین کرده و با رضایت تمام شرکا ثبت نمایند. همچنین، جهت انتخاب نام شرکت، بایستی نام شرکت با عنوان و عبارت نسبی همراه با نام یکی از شرکا درج گردد.

برای اطمینان از رعایت تمامی مقررات، پیشنهاد می‌شود که مشاوره حقوقی مورد نیاز را از وکیل یا کارشناس حقوقی مطمئن دریافت نمایید.

 ثبت شرکت نسبی

ثبت شرکت به عنوان اقدام نهایی در تاسیس شرکت به شمار می رود. با توجه به ماده  95 قانون تجارت که ثبت کلیه شرکت های تجاری را الزامی دانسته، ثبت شرکت کامل کننده همه شرایط تشکیل و از جمله شرایط شکلی است.
پس از ثبت شرکت اقدام بعدی، آگهی شرکتنامه و پیوست های آن در روزنامه ی رسمی و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار مطابق ماده 197 قانون تجارت و نظامنامه مربوطه است.

قوانین و مقررات راجب شرکت های نسبی

تقویم کلیه سرمایه غیر نقدی مطابق رضایت کلیه شرکاء و ارزیابی توسط کارشناس رسمی دادگستری الزامی است. در اسم شرکت عبارت (نسبی) قید شود. اسم یکی از شرکاء در اسم شرکت باشد. موضوع فعالیت شرکت همواره باید در زمینه تجاری باشد. این‌گونه شرکت نمی‌تواند در امور غیر تجاری فعالیت کند.

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - مقررات ثبت شرکت نسبی