مقررات ثبت شرکت نسبی مراحل ثبتی مانند شرکتهای تضامنی دارند. شرکت نسبی مبتنی بر دو رکن اصلی شرکاء و مدیر هست. بنابراین، مدیر از بین شرکاء و یا خارج از شرکت، انتخاب می شود. و تمامی برنامه ها و امور شرکت و شرکاء را در دست دارد. جهت ثبت شرکت نسبی، تنظیم شرکت نامه – اساسنامه و تعیین میزان سرمایه نقدی و غیر نقدی شرکاء ضروری می باشد.

رکن های اصلی یک شرکت نسبی 

مقررات ثبت شرکت نسبی

در قانون تجارت اسلامی ایران، برای ارکان شرکت نسبی تعریفی وجود ندارد. ولی از چند ماده ای که به صورت اجمالی موضوعات مربوط به شرکت های نسبی را مطرح می کند. به این صورت استنباط می شود. که رکن های اصلی این نوع از شرکت ها مدیر و تمام شریکان می باشند.

مقررات انتخاب نام شرکت نسبی

انتخاب اسم شرکت ها بر اساس ماهیت و نوع شرکت تعیین می گردد. نحوه انتخاب اسم شرکت نسبی طبق ماده ۱۸۴ قانون تجارت « در نام شرکت نسبی عبارت ( شرکت نسبی ) و لااقل نام یک نفر از شرکاء باید ذکر گردد. و در صورتی که نام شرکت شامل تمام شرکاء نباشد. پس از نام شریک یا شرکائی که ذکر شد. عباراتی مانند (شرکاء) و یا (برادران) الزامی می باشد.» . 
انتخاب اسم شرکت نسبی حتما باید به صورت بیان شده در ماده فوق باشد. به عنوان مثال: شرکت نسبی تیربخش و شرکاء یا شرکت نسبی تیربخش و برادران . 
اسم انتخابی شرکت باید دارای شرایطی باشد، تا در اداره ثبت شرکت ها مورد تایید قرار گیرد.  برای مثال واژه های که به طرز گمراه کننده ای شبیه نام ثبت شده دیگری باشد، پذیرفته نمی شود. اسم شرکت نباید لاتین باشد و غیره. و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد.

ثبت شرکت نسبی 850x500 - مقررات ثبت شرکت نسبی
مقررات ثبت شرکت نسبی

مزایا و معایب ثبت شرکت نسبی 

مقررات ثبت شرکت نسبی

در یک شرکت نسبی هر شریک به اندازه ی سرمایه‌ ای که در شرکت دارد. از سود و زیان آن بهره مند خواهد شد. بجز در وقت هایی که اساسنامه شرکت به طور دیگری تعیین کرده باشد.  ولی در صورتی که دارایی های شرکت برای تایید نمودن دین آن کافی نباشد، اعضای شرکت به مقدار سرمایه در مقابل اشخاص ثالث مسئول پرداخت دیون می باشند. مگر انکه شرکت نامه و یا اساسنامه یک شرکت نسبی نوع دیگری مقرر کرده باشد. بنابراین قرارداد تنها بین شرکاء تاثیر دارد. و در مورد افراد ثالث کاربرد نخواهد داشت.

شرایط و قانون تاسیس تعاونی توسعه و عمران شهرستانی
ادامه مطلب

قوانین ثبت شرکت نسبی

ممکن است بنا به دلایلی افرادی شرکت نسبی را تشکیل دهند. اما اعتبار و نفوذ کافی را در بازار حوزه فعالیت شرکت نداشته باشند. در این صورت طبق قانون فرد یا افرادی می‌توانند به عنوان ضامن در شرکت ورود یابند. و ضمانت معاملات یا اساسا خود شرکت را کنند. چه بسا که این افراد باعث افزایش اعتبار و بهبودی وضعیت کسب‌وکار آن شرکت شوند. قانون بیان می‌دارد. هرکس به‌عنوان شریک ضامن در شرکت نسبی موجودی داخل شود. به نسبت سرمایه که در شرکت می‌گذارد. مسوول قروضی هم خواهد بود. که شرکت قبل از ورود او داشته است؛ اعم از اینکه در اسم شرکت تغییری داده شده باشد یا نشده باشد. قرار شرکاء برخلاف این ترتیب نسبت به اشخاص ثالث اثر ندارد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت نسبی

مقررات ثبت شرکت نسبی

1)دو نسخه شرکتنامه تکمیل شده
2)دو نسخه تقاضانامه تکمیل شده
3)دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
4)تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت 5 اسم
5)اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
6)تصویر برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکاء مدیران و هیات نظار (در مواردی که تعداد شرکاء بیش از 12 نفر باشد.)
7)اصل گواهی عدم سوء پیشینه جهت اعضاء هیات مدیره، مدیر عامل
8)دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
9)دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره
10)اصل وکالتنامه ی وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد.

 ثبت شرکت نسبی

ثبت شرکت به عنوان اقدام نهایی در تاسیس شرکت به شمار می رود. با توجه به ماده  95 قانون تجارت که ثبت کلیه شرکت های تجاری را الزامی دانسته، ثبت شرکت کامل کننده همه شرایط تشکیل و از جمله شرایط شکلی است.
پس از ثبت شرکت اقدام بعدی، آگهی شرکتنامه و پیوست های آن در روزنامه ی رسمی و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار مطابق ماده 197 قانون تجارت و نظامنامه مربوطه است.

انحلال شرکت نسبی

مقررات ثبت شرکت نسبی

انحلال شرکت نسبی همانند دیگر شرکتها باید مجمع عمومی فوق العاده ای با حضور اعضاء و در این جلسه دستور انحلال شرکت به تصویب برسد.

شرکت نسبی چگونه منحل می‌شود؟

— در مورد فقرات ۱ – ۲ – ۳ ماده ۹۳٫

قانون انتشار اوراق مشارکت
ادامه مطلب

— وجود تراضی تمام شرکاء

— هنگامیکه یکی از شرکاء به دلائلی انحلال شرکت را از محکمه تقاضا نماید. و محکمه آن دلائل را موجه دانسته و حکم به انحلال دهد.

— در صورت فسخ یکی از شرکاء 

—  ورشکستگی یکی از شرکاء

فوت یا محجوریت یکی از شرکاء 

در مورد فوق هر گاه دلائل انحلال منحصراً مربوط به شریک یا شرکاء معینی باشد. محکمه می‌تواند به تقاضای سایر شرکاء به جای‌ انحلال حکم اخراج آن شریک یا شرکای معین را بدهد. فسخ شرکت در صورتی ممکن است. که در اساسنامه این حق از شرکاء سلب نشده باشد. و ناشی از قصد اضرار نباشد. – تقاضای فسخ باید‌ 6 ماه قبل از فسخ کتباً به شرکاء اعلام گردد. ‌اگر موافق اساسنامه باید سال به سال به حساب شرکت رسیدگی شود. فسخ در موقع ختم محاسبه سالیانه به عمل می‌آید.

تکلیف طلب کاران شرکت نسبی

مقررات ثبت شرکت نسبی

چنانچه اشخاص از شرکت نسبی مطالباتی را دارند. مانند شرکت‌های تضامنی نمی‌توانند به شرکا هم مراجعه کنند. بلکه تنها می‌توانند از اموال و دارایی‌های خود شرکت بدهی خود را تسویه کنند. البته وضعیت فوق تا زمانی است که شرکت منحل نشده باشد. مطابق قانون تجارت، مادامی که شرکت نسبی منحل نشده است. مطالبه قروض آن باید از خود شرکت به عمل آید. فقط پس از انحلال، طلبکاران می‌توانند با رعایت ماده فوق به فرد فرد شرکاء مراجعه کنند. لذا پس از انحلال شرکت که هر فرد طلبکاری می‌تواند آن را از دادگاه بخواهد، شخصیت خود افراد عضو شرکت دوباره اهمیت می‌یابد. و باید پاسخگوی مطالبات دیگران باشند.

قیمت ثبت شرکت در سال 1400 در سایت تک نیک نصف قیمت در کل کشور بوده و بابت ثبت هر صورتجلسه 600 هزار تومان است. که این یک قیمت شگفت انگیز در کل کشور می باشد. این تخفیف برای مدت 2 ماه است.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست