دستورالعمل انحلال شرکت
دستورالعمل ثبت انحلال شرکت: در طول تاریخ شاهد انحلال بسیاری از شرکت های خصوصی و دولتی بوده ایم. که برخی از این شرکت ها به دلایل اختیاری و برخی دیگر نیز به صورت اجباری فعالیت های خود را متوقف کرده اند. شرکتها وقتی به شرایطی می رسند که ادامه فعالیت غیر ممکن بوده و هیچ گونه سودی برای آن ها ندارد و یا به هدف مورد نظرشون رسیده باشند. و یا مدت فعالیت آنها به پایان برسد، تصمیم به انحلال شرکت خود می نمایند.” که البته با توجه به شرایط ثبت شرکت که دستورالعمل انحلال شرکت مراحل بسیار سخت و طولانی را در پی دارد. مدیران بایستی در مواقع بحرانی به جای تصمیم گیری در مورد انحلال شرکت، به دنبال دیگر راه کارهای نجات شرکت خود باشند.
چه مواقعی باید شرکت را منحل کرد
دستورالعمل انحلال شرکت
البته در برخی مواقع بهترین گزینه برای ضرردهی کمتر شاید همان انحلال شرکت باشد. از دلایلی که باعث انحلال شرکت می شود. می توان به ورشکستگی، فوت یک یا تعدادی از شرکاء” رای صادر شده از دادگاه و یا موافقت تمام شرکاء در خصوص انحلال شرکت اشاره کرد. که در بخش بعدی توضیحات بشت در این خصوص ارائه خواهد شد. در انحلال شرکت بایستی تمام دارایی های ثابت مشهود و غیر مشهوده به فروش رسیده و بین شرکاء با توجه به میزان سهام تقسیم شود. البته قبل از آن بایستی تمام بدهی ها و تسویه حساب های لازم صورت بگیرد.
انحلال شرکت یعنی چه
دستورالعمل انحلال شرکت
انحلال شرکت به معنای پایان دادن به وجود حقوقی یک شرکت است. این فرایند ممکن است به صورت داوطلبانه یا اجباری اتفاق بیفتد، ولی در هر صورت، این به معنای خاتمه دادن به فعالیتهای تجاری و مسئولیتهای مالی و حقوقی شرکت میباشد. انحلال شرکت ممکن است به دلیل عدم موفقیت در کسب و کار، تصمیم به تغییر استراتژی تجاری یا تصمیمات حقوقی، مالی یا مدیریتی گرفته شود. این فرایند نیازمند رعایت قوانین و مقررات مربوطه است و ممکن است نیازمند رسیدگی به امور مالی، قراردادها و تعهدات شرکت باشد. در نهایت، انحلال شرکت ممکن است به توزیع داراییها و پرداخت بدهیها منجر شود.
فرم انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکت فرم خاصی ندارد. فقط باید برای انجام آن یک مجمع عمومی فوق العاده گرفته شود. که قبل از آن استعلامات بانکی و اداره مالیات و اداره بیمه قبل از آن گرفته شود. و پس از اانجام مجمع عمومی فوق العاده و ثبت آن در سامانه ثبت شرکتها و انجام روزنامه های رسمی و کثیرالانتشار هیات تصفیه کار آن ها با اداره ثبت اسناد شهرستان می باشد. و حداکثر 2 سال وقت دارند. که تمامی ستویه حساب شرکت را تکمیل و تمام کنند.
دلایل انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکت
همان طور که اشاره شد دلایل انحلال شرکت به دو صورت اختیاری و اجباری می باشد. از عوامل اجباری در انحلال شرکت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- به پایان رسیدن تاریخ فعالیت شرکت
- کاهش شرکاء شرکت
- ورشکستیگی و داشتن بدهی های کلان در شرکت
- به پایان رسیدن موضوع فعالیت شرکت
- رای و حکم صادر شده از دادگاه
- مسائل اقتصادی و سیاسی
از عوامل و دلایل انحلال اختیاری نیز می توان موارد زیر را نام برد:
-توافق همگی شرکاء
-فوت یکی ازشرکاء
-کمبود بودجه و سرمایه شرکت
طبق امار ثبت انحلال شرکت ها بیشتر انحلال ها به دلیل کمبود بودجه و نداشتن توان و پشتیوانه مالی صورت می گیرد.
مدارک لازم برای انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکت
کافیست مجمع عمومی فوق العاده بگیرید. و هیات تصفیه و مدیر تصفیه انتخاب گردد. و البته یک کد پستی معتبر هم برای آدرس هیات تصفیه لازم می باشد.
موارد بعد از انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکت
از آثار انحلال شرکت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-به فروش رسیدن تمام اموال شرکت
-عزل تمام مدیران از مقام ها و سمت های خود
-به اتمام رساندن تمام فعالیت ها و پروژه هایی که شرکت در اقبال ان ها تعهد دارد.
-هیچ گونه قرارداد جدیدی نبایستی عقد شود.
-تمام بدهی ها شرکت بایستی از محل فروش دارایی ها تسویه شود.
هم چنین شما موظف هستید تا قبل از درخواست انحلال شرکت خود تمام بدهی های خود به خزانه داری دولت، اعم از مالیات های متعلقه را پرداخت نمایید. و تمامی اسناد و مدارک های مالی و حسابداری خود را بایگانی کرده و در نگهداری آنها کوشا باشید. چرا که بعد از انحلال شرکت در صورت داشتن شکایتی می توانید از این مدارک استفاده نمایید.
هزینه انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکت
همان طور که تاسیس شرکت دارای هزینه های عملیاتی می باشد. و شما باید یک سری هزینه ها را متحمل شوید. در انحلال شرکت نیز باید هزینه ای را در نظر بگیرید. از جمله هزینه انحلال شرکت می توان به هزینه صورت جلسه تغییرات اشاره کرد. البته شما با توجه به نوع انحلال خود، هزینه های متغیری را خواهید داشت. برای مثال هزینه انحلال شرکت های سهامی خاص با هزینه انحلال شرکت تعاونی متفاوت خواهد بود. شما می توانید برای اطلاع دقیق به سایت ثبت انحلال شرکت مراجعه نمایید. و با وارد نمودن مشخصات کسب و کار و دلیل انحلال شرکت خود می توانید هزینه ی تقریبی انحلال را به دست بیاورید.
سایت تک نیک ثبت پیشرو جهت انحلال شرکتهای سهامی خا و با مسئولیت محدود و همچنین کلیه شرکتها بابت انحلال آنها فقط 1 میلیون تومان دریافت می نماییم. بدون هزینه های اضافی دیگر.
ثبت شرکت
مدارک لازم برای انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکت
مدارک لازم انحلال شرکت برای شرکت های مختلف خواهد بود. که ادامه به برخی از این شرکت ها و مدارک مورد نیاز برای انحلال آنها اشاره هایی کرده ایم:
مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت هایی با مسئولیت محدود:
–مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت هایی با مسئولیت محدود: اصل آگهی آخرین تغییرات روزنامه – کپی مدارک شناسایی تسویه – صورت جلسه انحلال شرکت که بایستی توسط مدیران و شرکاء به امضاء رسیده باشد.- دعوتنامه ی شرکاء برای حضور در مجمع فوق العاده.
مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت های سهامی خاص
–مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت های سهامی خاص: کپی مدیران تسویه به شرطی که جزء شرکاء نباشد.- اصل آگهی آخرین تغییرات – اصل روزنامه ای که شرکاء را برای شرکت در مجمع فوق العاده دعوت کرده باشد. – صورت جلسه انحلال شرکت که به امضاء مدیران و شرکاء رسیده است.
مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت ها تضمینی
–مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت ها تضمینی: شناسنامه تمام شرکاء – اسناد مربوط به ثبت شرکت مانند اساسنامه – صورت جلسه انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکتهای تضامنی و با مسئولیت محدود
نکته ای بایستی به آن توجه داشته باشید. شرکت های تضمینی تا زمانی که تمام بدهی های شرکت را تسویه نکرده باشند. حق استفاده از اموال و وجودی شرکت را ندارند. هم چنین در شرکت های با مسئولیت محدود، شرکایی که بیش از نیمی از سرمایه و سهام را در اختیار دارند. و تصمیم به انحلال شرکت گرفته اند. دیگر موافقت دیگر شرکاء ضروری نمی باشد.
انحلال شرکت سهامی خاص
دستورالعمل انحلال شرکت
انحلال شرکت سهامی خاص مطابق با ماده 199 لایحه اصلاحی قانون تجارت شامل موارد زیر می باشد:
۱- زمانی که شرکت موضوعی را که برای آن تشکیل گردیده است. انجام داده یا انجام آن غیر ممکن گردد.
۲- در صورتی که شرکت برای مدت معین تشکیل گردیده باشد. و آن مدت منقضی شده باشد. مگر این که مدت قبل از انقضاء تمدید شده باشد.
۳- در صورت ورشکستگی شرکت
۴- در هر موقع یا زمان که مجمع فوق العاده صاحبان سهام به هر علتی رأی به انحلال شرکت دهند.
۵- در صورت صدور حکم قطعی دادگاه
مجمع عمومی فوقالعاده برای انحلال شرکت
دستورالعمل انحلال شرکت
مجمع عمومی فوق العاده هر زمان که بخواهد. میتواند به تشخیص خود و به هر دلیلی حتی بدون نیاز به توجیه و حتی با وجود مخالفت صاحبان سهام موسس یا انتفاعی قبل از موعد مقرر شرکت را منحل کند. تغییر در حقوق نوع مخصوصی از سهام شرکت سهامی، در موردی است. که شرکت به حیات عادی خود ادامه میدهد. نه در موردی که مجمع فوق العاده صاحبان سهام میخواهد به حیات شرکت پایان دهد.
انحلال شرکت سهامی به حکم دادگاه
هرگاه موضوع شرکت انجام شده باشد. یا انجام آن غیرممکن باشد. یا زمان شرکت منقضی شده باشد. و مجمع فوقالعاده قبل از انقضاء شرکت را تمدید نکرده باشند. و یا هرگاه بر اثر زیانهای وارده، حداقل نصف سرمایه شرکت از بین برود. و مجمع عمومی نه رای به انحلال بدهد. و نه رای به کاهش سرمایه شرکت دهد. هر ذینفع میتواند از طریق دادگاه انحلال شرکت را درخواست کند.
هرگاه تا یک سال پس از به ثبت رسیدن شرکت، هیچگونه اقدامی جهت موضوع خود انجام نداده باشد. یا فعالیت شرکت بیش از یک سال متوقف شده باشد. و یا سمت هر یک از مدیران شرکت بیش از 6 ماه بلاتصدی مانده باشد. دادگاه حداکثر شش ماه جهت رفع موجبات انحلال فرصت میدهد. در صورتیکه در این مدت موجبات انحلال رفع نشود، دادگاه حکم به انحلال شرکت میدهد.
پیگیری انحلال شرکت
انحلال شرکت موقعی اتفاق می افتد. که به دستور دادگاه یا با تصمیم مالکین، مؤسسین یا اعضای هیات مدیره تصمیم بر خاتمه فعالیت های شرکت گرفته شود. پس از انحلال شرکت این مسئله باید در زمان قانونی و به شکل رسمی به ثبت رسیده باشد. و مدیر تصفیه به تسویه حساب با طلبکاران، سهامداران و … بپردازد. زمانی که شرکتی به دلیل اشتباه در برنامه ریزی و پیش بینی آینده، عدم برابری سود و زیان، پایان موضوع فعالیت و بعضی از مشکلات غیر قابل پیش بینی دچار ورشکستگی می شود. و چاره ای جز برچیده شدن و تعطیلی ندارد. مطابق قانون تجارت، مدیران، سهامداران و شرکا شرکت وظیفه دارند. انحلال شرکت را اعلام و بصورت رسمی در اداره ثبت شرکت ها و موسسات تجاری ثبت کنند. از نظر حقوقی این عملیات، ثبت انحلال شرکت است.
مدارک ثبت انحلال شرکت سهامی خاص
۱- روزنامه رسمی مربوط به مرحله ثبت شرکت و مرحله آخرین تغییرات شرکت
2- کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی همه سهامداران، بازرسین و مدیر تصفیه
3- اصل صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده که به امضاء سهامداران، بازرسین و مدیر تصفیه رسیده باشد.
4- اگر وکیل دادگستری امور مربوط به ثبت انحلال شرکت را انجام میدهد. اصل وکالتنامه نیز لازم است.
5- چنانچه مجمع فوق العاده با حضور کلیه سهامداران تشکیل نشده و بلکه با حضور اکثریت سهامداران باشد. ارائه اصل روزنامه کثیر الانتشار شرکت که حاکی از رعایت تشریفات دعوت از مجمع عمومی فوق العاده است الزامی می باشد.
انحلال شرکت با مسئولیت محدود
1- اتمام زمان مشخص شده در اساسنامه برای مدت فعالیت شرکت
2- وقتی وظیفه شرکت به اتمام رسیده باشد. و یا تحقق اهداف شرکت غیر ممکن شده باشد.
3- ورشکستگی شرکت
4- اتخاذ تصمیم سهامداران ی که بیش از نصف سرمایه شرکت را در اختیار دارند.
5-در صورت تقاضای انحلال یکی از شرکا در زمانی که سرمایه شرکت بدلیل زیان های پی در پی به نصف و یا کمتر از نصف سرمایه اولیه کاهش یابد.
6-در صورت فوت یکی از شرکا بنا به تجویز اساسنامه.
مدارک مورد نیاز انحلال شرکت با مسئولیت محدود
جهت تقدیم به اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری
1- اصل صورتجلسه انحلال شرکت
2- آخرین روزنامه رسمی شرکت
3- کپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورتی که خارج از شرکا انتخاب شده باشد.
4- ارائه مستند دایر بر ارسال دعوت نامه چنانچه مجمع فوق العاده با حد نصاب اکثریت تشکیل شده باشد.