شرکت تاسیساتی
شرکت تاسیساتی یک شرکتی است که هم می تواند شرکت با مسئولیت محدود باشد. و یا یک شرکت سهامی خاص که موضوع فعالیت آن انجام امور تاسیسات و تعمیر و نگهداری از تجهیزات ساختمان ها، کارگاه و … انجام دهد. اما این سوال مطرح است که اصلا نیازی به ثبت شرکت هست. یا نه؟
اگر می خواهید در جایی کار کنید و حقوق بگیر باشید. باید در شرکتی با موضوع فعالیت تاسیسات مشغول بکار باشید. و حتما مدیر آنجا شرکتی با موضوع فعالیت تاسیسات ثبت کرده باشد. اگر فقط می خواهید در سایت های آگهی، تبلیغات کنید. و یا مهارت خود را به مردم شهرت بشناسونی که در این صورت فقط می توانی یک کار کوچک پیدا کنی در این صورت شاید نیاز به ثبت شرکت نباشد. اما در مواردی که در بالا گفتیم باید حتما شرکت ثبت کنید، که بتوانید درست و حسابی و قانونی کار کنید.
موارد ثبت شرکت تاسیساتی
همانطور که گفتیم برای شروع کار باید شرکتی را بنام شرکت تاسیساتی را ثبت کنید. که در کل شرایط زیر را داشته باشد:
- این شرکت یا با مسئولیت محدود است که باید حداقل 2 نفر باشید و یا سهامی خاص است که باید 5 نفر باشید.
- برای ثبت شرکت نیاز به مدرک تحصیلی آنچنانی ندارید.
- برای ثبت در ابتدا نیاز به دفتر کار نیست و معمولا می توانید آدرس منزل خود را بدهید اما در ادامه برای اخذ کد اقتصادی باید حتما پس از ثبت شرکت خود دفاتر رسمی دریافت کنید .
- سابقه کیفری خاصی نداشته باشید.
- برای ثبت فقط نیاز به کارت ملی و صفحه اول شناسنامه را دارید و نیازی به هیچ مدرک دیگری نیست.
- مدت زمان ثبت شرکت نیز در حدود 7 روز کاری است.
شرکت تاسیسات ساختمانی
برای ثبت شرکت تاسیسات ساختمانی ابتدا بدانید که در واقع در دنیای امروزی تاسیسات نقش بسزایی در آسایش زندگی روزمره بخصوص در ساختمان های امروزی به حساب می آید. که با یک قطعی آب، زندگی در آن مختل خواهد شد. تاسیسات ساختمانی شاخه های زیادی دارد.
این شاخه ها عبارتند از تاسیسات ساختمانی، پتروشیمی، حرارتی، برودتی، نیروگاهی، بهداشتی، گازرسانی، تاسیسات استخر، سیستم های بخار، تاسیسات آتش نشانی، تهویه مطبوع در بیمارستان، تاسیسات بهداشتی ، تاسیسات کارگاهها و غیره تقسیم شده است.
تاسیسات مکانیکی به دو دسته ساختمان و صنعت تقسیم می شود. بنابراین با توجه به بازار کار خوبی که تاسیسات در کشورمان دارد. بخصوص در کارگاه های صنعتی، کارگاه های ساختمان سازی و کارخانجات صنعتی بیش تر افراد فعالیت خود را در این زمینه پیگیر می شوند.
افرادی که در شغل شرکت تاسیساتی مشغول به کار هستند باید از نیروی بدنی خوبی برخوردار باشند زیرا این کار بسیار انرژی بر بوده و باید مهارت کافی داشته باشند.
اگر متقاضیان بخواهند که پروژه هایی با درآمد بالایی را بگیرند باید شرکت خود را رتبه دار نمایندت و یکی از پایه های ۱ تا ۵ رتبه بندی پیمانکاران را به شرکت خود اختصاص دهند که رتبه ۱ بالاترین گرید و رتبه ۵ پایین ترین گرید می باشد. با رتبه ۵ هم شما می توانید در مزایدات دولتی شرکت کنید.
موضوع فعالیت شرکت تاسیساتی
اجرای کلیه امور مرتبط به تاسسیات از قبیل مکانیکال، متریکال، هیدرومکانیکی، سیستم سرد کننده و گرم کننده ساختمانها و کارگاهها، تاسسیات و تجهیزات ساختمان آب، برق، گاز، فاضلاب، تاسسیات و تجهیزات تصفیه خانه های آب و فاضلاب، وسایل انتقال ( آسانسور، پله برقی و…)، سیستم های هشدار دهنده، نصب و راه اندازی نگهداری و تعمیرات موتورخانه ها – لوله کشی و برق کشی – نصب انواع عایقهای حرارتی و رطوبتی و صوتی – سیستم تهویه – اخذ وام و اعطاي نمايندگي، شرکت در مناقصات و مزايدات دولتي و خصوصي و شرکت در کليه نمايشگاه ها.
ثبت شرکت خدماتی تاسیساتی
یکی از رایج ترین شرکت های تاسیساتی در ایران شرکت با مسئولیت محدود می باشد. که در بین اعضای خانواده، دوستان و آشنایان رواج دارد و هر یک از شرکا به میزان سرمایه آورده خود دارای مسئولیت می باشند. اعضای تشکیل دهنده شرکت با مسئولیت محدود حداقل دو نفر می باشد که حداقل باید دارای 100 هزار تومان سرمایه داشته باشند.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود
-ارائه تقاضانامه شرکت با مسئولیت محدود به همراه امضای سهامداران
-ارائه دو نسخه از شرکت نامه ( تنظیم شده توسط ثبت تک نیک )
-ارائه دو نسخه از صورتجلسات اولین مجمع عمومی
-ارائه مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی موسسین، هیات مدیره و بازرسان
-ارائه دو نسخه از اساسنامه (کلیه صفحات را سهامداران امضا نمایند.)
ثبت شرکت تاسیساتی در قالب سهامی خاص
شرکت سهامی خاص شرکتی است تجاری که کلیه سرمایه آن از طریق سهامداران تامین می گردد. این نوع شرکت با حداقل سه نفر سهامدار تشکیل می شود. که علاوه بر سهامدار به دو نفر غیرسهامدار به عنوان بازرس شرکت نیز نیاز دارد. و حداقل سرمایه مورد نیاز صد هزار تومان می باشد.
مدارک لازم جهت ثبت سهامی خاص
در حال حاضر برای ثبت شرکت سهامی خاص در اداره ثبت شرکتها مدارک ذیل باید از طرف متقاضی تهیه و تحویل اداره ثبت شرکتها شود:
1- دو برگ اظهارنامه شرکت سهامی خاص و تکمیل آن و امضا ذیل اظهارنامه توسط کلیه سهامداران.
تذکر: اوراق اظهارنامه به دلیل بهادار بودن صرفاً میبایست از محل اداره ثبت شرکتها تهیه گردند.
۲- دو جلد اساسنامه شرکت سهام خاص و امضا ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه سهامداران.
۳- دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومی مؤسسین که به امضا سهامداران و بازرسین رسیده باشد.
4- دو نسخه صورت جلسه هیئت مدیره که به امضای مدیران منتخب مجمع رسیده باشد.
5- فتوکپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده کلیه سهامداران و در صورتی که مدیر عامل خارج از اعضای هیئت مدیره باشد که در دفاتر اسناد رسمی قابل تهیه است.
۶- فتوکپی شناسنامه.
7- معرفی نامه نمایندگان، در صورتی که سهامداران و اعضای هیئت مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند و ارائه تصویر روزنامه رسمی آگهی تأسیس با آخرین تغییرات آن.
۸- تأییدیه هیئت مدیره اشخاص حقوقی سهامدار، مبنی بر غیر دولتی بودن آن.
۹- گواهی پرداخت حداقل ۳۵% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تأسیس در آنجا افتتاح شد شده است.
تفاوت شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود
- شرکت با مسئولیت محدود به حداقل دو شریک و شرکت سهامی خاص به حداقل ۳ سهامدار نیاز دارد.
- انتخاب بازرس اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری و در مسئولیت محدود اختیاری می باشد.
- در شرکت سهامی خاص مدیران به مدت دو سال به فعالیت می پردازند ولی در شرکت بامسئولیت محدود محدودیت زمانی وجود ندارد.
- در شرکت سهامی خاص انتخاب روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی های دعوت شرکت الزامی بوده ولی در شرکت بامسئولیت محدود اختیاری می باشد.
- در شرکت با مسئولیت محدود تقسیم سود به نسبت سرمایه شرکاء و در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام در شرکت می باشد لازم به ذکر است در شرکت با مسئولیت محدود می توان در اساسنامه ترتیب دیگری را مقرر نمود.