نحوه انحلال شرکت با مسئولیت محدود همراه با جزئیات ثبت و موارد قانونی انحلال آن

انحلال شرکت با مسئولیت محدود

انحلال شرکت با مسئولیت محدود

پیگیری انحلال شرکت با مسئولیت محدود

پیگیری انحلال شرکت با مسئولیت محدود از دو طریق اینترنتی و حضوری انجام پذیر است. بخش قابل توجهی از امور با تشکیل پرونده انحلال تا تایید نظر کارشناس و مکاتبات با او از طریق اینترنتی می باشد. اما پس از مکاتبات ابتدایی با کارشناس نیاز به حضور در محل دارد.

محلی که باید برای پیگیری انحلال شرکت به آنجا مراجعه نمایید، اداره ثبت شرکتهای شهر و شهرستان مرکز اقامتگاه شرکت می باشد. دقت شود بعد از ثبت صورت جلسه انحلال در اداره ثبت شرکتها باید به اداره مالیات بروید و پرونده مالیاتی شرکت را مختومه نمایید.

 

liquidation limited liability company 800x500 - انحلال شرکت با مسئولیت محدود
نحوه انحلال شرکت با مسئولیت محدود همراه با جزئیات ثبت و موارد قانونی انحلال آن

موارد انحلال شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود در موارد ذیل منحل می‌شود:

۱-  وقتی که شرکت مقصودی را که برای آن تشکیل شده انجام نداده یا انجام آن غیر ممکن شده باشد.

۲- وقتی که شرکت باید مدت معین تشکیل و مدت منقضی شده باشد.

۳- در صورتی که شرکت ورشکسته شود.

۴- در صورت تصمیم  تعدادی از شرکا که سهم الشرکه آن ها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد.

۵- در صورتی که به واسطه ضررهای وارد نصف سرمایه شرکت از بین رفته و یکی از شرکا تقاضای انحلال کرده و محکمه دلایل او را موجه دیده و سایر شرکاء حاضر نباشند سهمی را که در صورت انحلال به او تعلق می گیرد پرداخته و او را از شرکت خارج نمایند.

۶- در مورد فوت یکی از شرکا اگر به موجب اساس‌نامه پیش‌بینی شده باشد (مواد ۹۳ و ۱۴ قانون تجارت).

اشخاص کلاهبردار

طبق ماده ۱۱۵ قانون تجارت، اشخاص ذیل کلاهبردار محسوب می شوند:

1) موسسین و مدیرانی که برخلاف واقعیت پرداخت کلیه سهم الشرکه نقدی و تقویم و تسلیم سهم الشرکه غیر نقدی را در اوراق و اسنادی که باید برای شرکت بدهند اظهار کرده باشند.

2) افرادی که به واسطه متقلبانه سهم الشرکه غیر نقدی را بیش از قیمت واقعی آن تقویم کرده باشند.

3) مدیرانی که با نبودن صورت دارایی یا با استناد صورت دارایی مزبور منافع عمومی را بین شرکاء تقسیم کنند.

هزینه انحلال شرکت با مسئولیت محدود

تعرفه انحلال شرکت با مسئولیت محدود است. همواره از اولین سوالاتی که متقاضیان انحلال شرکت از ما مپرسیده اند. برای این موضوع باید دقت کنید. تعرفه ها دو بخش می شود،

  • هزینه های مربوط به اداره ثبت
  • هزینه های اداره مالیات

لازم است که صورتجلسه تصمیمات مجمع عمومی شرکاء را نزد اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسانید. تعرفه های روزنامه رسمی کشور و حق ثبت آن را پرداخت کنید. تعرفه انحلال شرکت با مسئولیت محدود در مراجعه به اداره مالیات شامل هزینه مفاصا حساب مالیاتی و … می باشد.

مجمع عمومی فوق العاده جهت انحلال شرکت

دیگر صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده عبارت از انحلال شرکت می باشد. انحلال شرکت از امور مهم و کلان شخص حقوقی به شمار می رود. به همین دلیل مجمع عمومی فوق العاده، تنها مرجع صلاحیتدار برای تصمیم گیری در این خصوص به حساب می .آید.

مطابق بند ب ماده ۱۱۴ قانون در صورت تصمیم عده ای از شرکاء که سهم الشرکه آنها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد شرکت منحل می گردد.

حد نصاب حضور شرکا در انحلال شرکت

حدنصاب بیش از پنجاه درصد، برای تصمیم کلان و سرنوشت سازی مانند انحلال نامناسب به نظر می رسد. و همانند شرکت سهامی برای تصمیمات فوق العاده در شرکت با مسئولیت محدود، بایستی حدنصاب قاعده مند و یکنواخت پیش بینی شود.

نکته ای که در مورد حدنصاب مندرج در بند ب ماده ۱۱۴ شایان توجه می باشد. عبارت از تفاوت ظریف میان حدنصاب مذکور با حدنصاب مجمع عمومی عادی است. چرا که در مورد انحلال شرکت مذکور حدنصاب دارندگان بیش از نصف سرمایه شرکت و در خصوص تصمیمات عادی مذکور در ماده ۱۰۶ قانون تجارت دارندگان حداقل نصف سرمایه معیار تصمیم گیری است.

نقش ثبت در مرحله تاسیس شرکت
ادامه مطلب

ثبت انحلال شرکت با مسئولیت محدود

برای ثبت انحلال شرکت، مدارک ذیل را تهیه و فراهم کنید.
– اصل صورتجلسه انحلال شرکت (امضای زنده و مهر شرکت) که به تایید همه شرکاء و مدیر تصفیه رسیده باشد.
– ارائه سند ثبت دایر بر ارسال دعوت نامه برای شرکاء (در صورتیکه مجمع عمومی فوق العاده با اکثریت شرکاء برگزار شده باشد).
– تصویر شناسنامه مدیر تصفیه (در صورتیکه خارج از شرکاء تعیین شده باشد).
– آخرین روزنامه رسمی کشور که آگهیهای شرکت در آن انتشار می گردد.

انحلال شرکت با مسئولیت محدود از نظر قانون تجارت

در قانون تجارت ایران گفته شده که این شرکت لازم است که انحلال خود را به اداره ثبت شرکت های استان، و عموم مردم اعلام کند. (انتشار در روزنامه رسمی کشور) و در زمان مشخصی باید امورات ناقص شرکت را تکمیل کنند.

بعد از انحلال شرکت باید بدهی و قروض آن پرداخت شود. و کلیه دارایی های منقول و غیر منقول شرکت ( منظور از منقول و غیر منقول نقدی و غیر نقدی بودن دارایی های شرکت است). بعد از تصفیه و پرداخت کامل بدهی های شرکت بین سهامداران و ذی نفعان آن تقسیم می گردد.

انواع انحلال شرکت ها کدامند؟

در موارد فوق دلایل انحلال شرکت را گفتیم.  در این بخش تصمیم داریم یک کلیتی را در ارتباط با منحل شدن شرکت را بیان کنیم. لازم به ذکر است که دلایل گفته شده در بالا به طور کلی در یکی از این موارد جای می گیرد؛

انحلال قهری شرکت با مسئولیت محدود

انحلال قهری شرکت به صورت اجباری می باشد. و در زمانی انجام می گردد که شرکت شما دچار ورشکستگی شده باشد. لازم به ذکر است که برای انحلال قهری و ورشکستی نیازی به حکم دادگاه نیست. و شما بدون نیاز به این حکم می توانید شرکت با مسئولیت خود را منحل نمایید.

انحلال شرکت با مسئولیت محدود با توجه به تصمیم مجمع عمومی

نخست باید تعریفی از مجمع عمومی بیان کنیم، مجمع عمومی فوق العاده یعنی سهامدارن (شرکاء) و مدیران جلسه ای برگزار می شود. توجه کنید که در صورت موافقت این مجمع یک شرکت می تواند منحل گردد، لازم به ذکر است که در این حالت می توان گفت که انحلال به صورت اختیاری انجام شده است.

انحلال شرکت با حکم قضایی

به این نکته توجه داشته باشید که در مواردی دادگاه می تواند حکمی برای منحل کردن یک شرکت صادر کند، در این حالت هم باید بگوییم که انحلال آن شرکت به صورت اجباری انجام شده است. البته باید به این نکته توجه داشته باشید. که دادگاه در ابتدا یک مهلت 6 ماهه به شرکت مورد نظر می دهد. و در صورتی که در این مدت ایرادات آن بر طرف نشود، حکم انحلال آن را صادر خواهد کرد.

ثبت اینترنتی انحلال شرکت با مسئولیت محدود 850x500 - انحلال شرکت با مسئولیت محدود
نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت با مسئولیت محدود

نحوه ثبت اینترنتی انحلال شرکت

همانطور که در بالا گفته شد بعد از تشکیل مجمع و تنظیم صورتجلسه انحلال و امضا آن توسط سهامداران، به ساماده اداره ثبت شرکت مراجعه نموده و در گزینه پذیرش صورتجلسه، اطلاعات شرکت را وارد و دستور جلسه را که همان انحلال شرکت است انتخاب می کنید.

سپس اطلاعات اعضا را وارد و و متن صورتجلسه را بارگزاری کرده و پذیرش نهایی کنید.

برای اقدام انحلال یک شرکت سهامی خاص فرصتی 3 روزه مشخص شده است و در صورت اتمام این فرصت باید باز هم مراحل از اول پشت سر بگذارید.

به این موضوع هم توجه کنید که درخواست انحلال می تواند به دو صورت داده شود که همین موضوع به نوع انحلال هم بستگی خواهد داشت، مجمع عمومی فوق العاده و همچنین مرجع قضایی (دادگاه) قابلیت ارائه درخواست انحلال را دارند و این درخواست باید توسط سهامدارن امضاء شود.

تعیین هیات نظارت بر امر تصفیه

قانون تجارت برای همه شرکت ها تعیین ناظر یا هیات نظارت را پیش بینی نکرده است بلکه صرفاَ در شرکت های مختلط سهامی و غیرسهامی، شرکاء غیرضامن را مختار به تعیین یک یا چند نفر ناظر جهت اعمال نظارت در امر تصفیه می داند. با این وجود می توان گفت علی رغم عدم تجویز انتخاب ناظر، قانون تجارت مخالف تعیین ناظر در سایر شرکت ها در خصوص اعمال نظارت در امر تصفیه نیست.

مراحل ثبت شرکت
ادامه مطلب

وظایف متصدیان امور تصفیه

شرکت به محض انحلال ” در حال تصفیه ” محسوب می شود و باید در دنبال نام شرکت همه جا عبارت در حال تصفیه ذکر شود و نام مدیر یا مدیران تصفیه در کلیه اوراق و آگهی های مربوط به شرکت قید گردد لازم به ذکر است. تا خاتمه امر تصفیه شخصیت حقوقی شرکت جهت انجام امور مربوط به تصفیه باقی خواهد ماند و مدیران تصفیه علاوه بر اداره شرکت، موظف به خاتمه امور جاری و اجرای تعهدات قبلی و وصول مطالبات و تقسیم دارایی شرکت می باشند.  و چنانچه اجرای تعهدات منوط به انجام تعهدات منوط به انجام معاملات جدید باشد. نیز مدیران تصفیه در این خصوص اقدام خواهند کرد :

وظایف متصدیان تصفیه عبارت است از :

1. اداره امور شرکت در حد متعارف نظیر خرید، فروش، اجاره املاک مازاد، ثبت و ضبط حساب ها ، صیانت از دارایی ها و غیره
2. خاتمه دادن به امور جاری و کارهای در دست اقدام مانند انجام پروژه های نیمه تمام و حل و فصل امور باقیمانده قبلی
3. عدم آغاز فعالیت جدید مگر اینکه فعالیت مزبور در راستای خاتمه امور نیمه تمام قبلی باشد.
4. ایفای تعهدات شرکت .

تصفیه شرکت مسئولیت محدود:

پس از انحلال شرکت، امر تصفیه آن آغاز می گردد. عملیات تصفیه شامل مراحل ذیل خواهد بود:

-وصول مطالبات شرکت
-نقد کردن دارایی شرکت
-پرداخت دیون شرکت
-تقسیم دارایی باقیمانده شرکت بین شرکاء

تصفیه شرکت با مسئولیت محدود

 به موجب ماده 213 ق.ت به عهده مدیران شرکت می باشد؛ مگر اینکه اساسنامه یا اکثریت مجمع عمومی شرکت ترتیب دیگری مقرر داشته باشد.

چند نکته در خصوص انحلال شرکت با مسئولیت محدود

  1.  هر شرکتی از جمله شرکت با مسئولیت محدود می بایست پس از طی مراحل منحل نمودن شرکت، امر تصفیه را آغاز نماید.
  2.  تصفیه در شرکت با مسئولیت محدود به عهده مدیران شرکت می باشد. مگر اینکه اساسنامه یا اکثریت مجمع عمومی شرکت ترتیب دیگری مقرر داشته باشد.
  3.  تقسیم دارایی شرکت بین شرکا خواه در زمان تصفیه و خواه بعد از ختم آن وقتی ممکن است. که قبلاَ سه مرتبه در مجله رسمی و یکی از جراید، اعلان شده باشد. و یک سال از تاریخ انتشار اولین آگهی در روزنامه گذشته باشد. تخلف از قاعده اخیر متصدیان تصفیه را مسئول خسارت طلبکارانی قرار خواهد داد. که به طلب خود نرسیده اند.

مدارک مورد نیاز انحلال شرکت با مسئولیت محدود 

1.اصل صورتجلسه انحلال شرکت
2.آخرین روزنامه رسمی شرکت
3.فتوکپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورتی که خارج از شرکاء انتخاب شده باشد.
4.ارائه مستند دایر بر ارسال دعوت نامه چنانچه مجمع عمومی فوق العاده با حد نصاب اکثریت تشکیل شده باشد.

 کلیه صورتجلسات می بایست روی سربرگ شخصیت حقوقی مربوطه پس از امضاء اشخاص ذی سمت و با مهر آن شخصیت حقوقی تهیه و ارسال گردد.
_ صورتجلسه در سه نسخه تهیه و ذیل تمام آن توسط اعضا امضاء و یک نسخه به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود.
_ تمام شرکاء ذیل تمام صفحات صورتجلسه را امضاء نمایند.
_ در صورتیکه جلسه با اکثریت شرکاء تشکیل شده باشد. رعایت دعوت شرکاء وفق اساسنامه شرکت یا قانون تجارت یا ارائه مستندات الزامی است.
_ در صورتیکه تعداد شرکاء از 12 نفر بیشتر باشد.  انتخاب هیات نظار مرکب از سه نفر الزامی و در ابتدا صورتجلسه نام اعضای هیات نظار نوشته شود. و ذیل صورتجلسه را امضاء نمایند.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - انحلال شرکت با مسئولیت محدود