مزایای تاسیس شرکت تعاونی

مزایای تاسیس شرکت تعاونی

تعریف شرکت تعاونی

شرکت تعاونی شرکتی است که با مشارکت و همکاری تعدادی از اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور رفع نیازهای مشترک و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی اعضای خود تشکیل می شود.

هنگام ثبت شرکت تعاونی، اعضا با سرمایه گذاری مشترک، پذیرش مسئولیت محدود و بهره مندی از مزایای آن به نسبت میزان سهم خود در اداره امور شرکت مشارکت می کنند.

شرکت تعاونی چیست؟

بر اساس اصول 43 و 44 قانون اساسی، در راستای فقر زدایی، رفع نیازها و فراهم آوردن شرایط و تسهیلات برای ایجاد فرصت های شغلی بیشتر با ارائه ابزار کار به افراد محروم به صورت تعاونی از طریق وام بدون بهره و روش های مشابه. ، شرکت های تعاونی بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند.

 

این شرکت بر اساس ماده 2 قانون شرکت های تعاونی متشکل از اشخاص حقیقی یا حقوقی است که با هدف رفع نیازهای مشترک و بهبود اقتصادی و اجتماعی از طریق خودیاری و همکاری متقابل با رعایت اصول مقرر در قانون تشکیل می شود.

قانون تعاون. طبق ماده 8 در شرکت تعاونی فقط اشخاص حقیقی می توانند عضویت داشته باشند. روی تابلوها و سر برگ های شرکت های تعاونی باید کلمه تعاونی خوانا باشد.

ماهیت شرکت های تعاونی تجاری نیست. زیرا هدف از تاسیس آنها تامین نیازهای مشترک اعضا و نه کسب سود است. البته این شرکت ها در ماده 20 قانون تجارت تجاری شناخته شده اند، بنابراین تاجر هستند.

با شرکت تعاونی آشنا شوید؟

برای بررسی مزایا و معایب هر چیزی ابتدا لازم است خود موضوع را به دقت بشناسیم. برای آشنایی با مزایای شرکت تعاونی ابتدا باید بدانید که شرکت تعاونی به چه معناست. برای ثبت شرکت تعاونی چه مراحلی لازم است؟ هدف شرکت تعاونی چیست؟ قبل از اطلاع از مزایای شرکت تعاونی باید تمامی این عناصر و سوالات را تایید کنید.

منظور از شرکت تعاونی چیست؟

حال به ادامه مقاله توجه کنید تا بدانید منظور از شرکت تعاونی چیست؟

شرکت تعاونی یکی از شرکت های تجاری دارای مجوز از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد. این شرکت با هدف ارائه خدمات، تولید امکانات رفاهی و کمک به اقشار کم درآمد تاسیس شده است. مطابق با اهداف سایر شرکت ها، شرکت تعاونی کمتر به فکر سودآوری و سود مالی است. به همین دلیل از نظر هدف با سایر شرکت ها تفاوت های اساسی دارد. برای ثبت شرکت تعاونی تعداد اعضا باید حداقل 7 نفر باشد.

اهمیت و مزایای ثبت شرکت تعاونی

ثبت شرکت تعاونی، مزایای متعددی برای اعضاء و جامعه به ارمغان می آورد.

برخی از این مزایا عبارتند از:

  • مزایای اقتصادی:

  • افزایش قدرت خرید اعضا
  • ایجاد فرصت های شغلی جدید
  • کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی
  • بهبود رفاه اعضا

مزایای اجتماعی تاسیس شرکت تعاونی:

1 – افزایش مشارکت مردم در امور اقتصادی

مقررات مالی شرکت های تعاونی
ادامه مطلب

2- ترویج روحیه همکاری و همبستگی

3- توسعه عدالت اجتماعی

4- – توانمندسازی ضعیف ترین گروه های جامعه

مزایای حقوقی تاسیس شرکت تعاونی:

مزایای تاسیس شرکت تعاونی

از مزیت های تأسیس شرکت های تعاونی به طور کلی می توان به فعالیت های گسترده و مؤثر در زمینه های تولید، توزیع، مصرف، مسکن و کشاورزی اشاره کرد. اما در جزئیات بیشتر، مزایای شرکت های تعاونی عبارتند از:

الف: با تأسیس شرکت های تعاونی خدمات با قیمت ارزان تری ارائه می شود.

ب : حذف واسطه ها و واسطه ها بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان؛

ج : فرصت های شغلی زیادی ایجاد شده و نرخ بیکاری کاهش یافته است.

د : حمایت های دولتی و منابع مالی به طور عادلانه بین همه توزیع می شود.

ذ : توانمند سازی نیروی انسانی ممتاز به ویژه کار آفرینان امکان پذیر است.

ر : ثروت مردم نیز به نفع تولید و اشتغال انباشته می شود.

ز : جلوگیری از توزیع ناعادلانه درآمدهای دولت، سوء استفاده، انحصار و رانت خواری؛

ه : نظارت و حمایت از مشارکت عمومی در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی؛

ن : به منظور اهرم سرمایه اجتماعی، بستر مناسبی فراهم شده است.

ی : گروه های جوان و فارغ التحصیلان برای استفاده حداکثری از نقاط قوت و حمایت خود؛

از دیگر مزایای شرکت های تعاونی می توان به نقش پررنگ آنها در زمینه های تولید کالاهای عمومی، تامین منابع مالی خرد و ارائه خدمات رفاهی اجتماعی به مناطق روستایی کشور اشاره کرد. وی به حفظ زیرساخت های عمرانی کشور، کاهش سطح فقر و … اشاره کرد.

مزیت هایی که برای خود شرکت های تعاونی ایجاد می شود؟

شرکت های تعاونی برای دستیابی به رفاه عمومی هزینه بیمه و مالیات را بین 20 تا 25 درصد کاهش می دهند. همچنین متقاضی از پرداخت هزینه های ثبت شرکت تعاونی در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی معاف می باشد. از دیگر مزایای ایجاد شرکت های تعاونی برای متقاضی و شرکا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

می توان به اعطای و دریافت تسهیلات قرض الحسنه و همچنین پرداخت سود تسهیلات بانکی و اخذ وام برای سرمایه گذاری اولیه در تشکیل شرکت تعاونی اشاره کرد. لازم به ذکر است با توجه به ارزش شرکت های تعاونی و حمایت از تاسیس و گسترش این شرکت ها، بانک توسعه تعاون 70 درصد از منابع مالی خود را به کلیه متقاضیان شرکت های تعاونی اختصاص داده است.

مزایای مالی تاسیس شرکت تعاونی

مزایای مالی تاسیس شرکت تعاونی عبارتند از:

1- مبالغ پرداختی به شرکا در پایان هر سال از پرداخت مالیات معاف است. البته در مورد معافیت های مالیاتی باید به نکات زیر توجه کرد:

شرکت و اتحادیه تعاونی دارای شخصیت حقوقی بوده و لذا موظف به تسلیم اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی خود بر اساس دفاتر قانونی خود می باشند. ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی را بر اساس دفاتر قانونی خود تا پایان تیرماه هر سال به منطقه واریز نمایند. قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366 معافیت های مالیاتی زیر را برای تعاونی ها در نظر گرفته است:

موضوع فعالیت شرکت تعاونی عشایری
ادامه مطلب

فدراسیون های تعاونی از پرداخت مالیات بر درآمد حق عضویت دریافتی از اعضا معاف هستند.

تعاونی های مصرف و تعاونی مسکن کارکنان موسسات دولتی و غیردولتی

شرکت تعاونی صیادان

شرکت تعاونی دانشجویی و جامعه تعاونی دانشجویی

انواع شرکت تعاونی تولیدی روستایی مشروط بر اینکه متشکل از اهالی روستا باشند.

تعاونی‌ ها شرکت‌ های تعاونی مصرف و مسکن کارکنان موسسات دولتی و غیردولتی را مشروط بر اینکه طبق نظام منحصراً برای کارکنان موسسه تشکیل شده باشند. از مالیات معاف می‌کنند. فقط مجاز به ارائه کالا و مسکن به اعضا هستند.

2- مطالبات شرکت های تعاونی از اعضا، مطالبات ممتاز محسوب می شود، به عبارت دیگر، در صورت ورشکستگی یکی از مشتریان شرکت، شرکت تعاونی می تواند در وهله اول مطالبات خود را از دارایی های بدهکار وصول کند.

شرکت های تعاونی نیز از پرداخت هزینه ثبت، حق تمبر و مالیات بر درآمد معاف هستند.

شرکت های تعاونی در ایران به استثنای اصول زیر مصوب در قانون شرکت های تعاونی از نظر تاسیس، تشکیلات و مدیریت تابع اصول شرکت های سهامی هستند.

1- تبصره ماده 1 قانون شرکتهای تعاونی حداقل تعداد شرکا هفت نفر است. ولی در عمل تعداد شرکا در شرکتهای تعاونی بسیار بیشتر است. حداقل به این دلیل ذکر شده است که تعداد کمی از افراد نتوانند از مزایای تعاونی برای استفاده از تجارت خود به عنوان تعاونی استفاده کنند.

2- شرکای تعاونی بدون توجه به تعداد سهامی که دارند (اصل یک رای برای هر عضو یا اصل مدیریت دموکراتیک) از نظر حقوق و تکالیف برابر هستند.

3- شرکت‌های تعاونی موظفند سالانه بخشی از سود خود را با حداکثر 5 درصد ذخیره، حداقل 5 درصد ذخیره قانونی و 4 درصد برای حقوق تعاونی و آموزشی به دست آورند. البته ذخیره قانونی حداکثر تا یک چهارم میانگین سرمایه در سه سال اخیر الزامی است و تعاونی ها می توانند حداکثر از نصف ذخیره قانونی برای افزایش سرمایه خود استفاده کنند.

3- استفاده از بانک ها برای تامین سرمایه

بر اساس مفاد قسمت اخیر ماده 19 قانون بخش تعاون، شرکت های تعاونی می توانند از وام بدون بهره بانک ها استفاده کنند. اما در استفاده از وام و کمک های مالی دولت، اولویت با تعاونی هایی است که طبق قانون عملیات بانکی از بانک ها وام بدون بهره دریافت نکرده اند.

در اینجا و با توجه به زبان نامتعارفی که قانونگذار برای مقصود خود به کار برده است، باید روشن شود که واژه «دولت» مندرج در این ماده باید به طور گسترده تعبیر شود. زیرا منظور قانونگذار در اینجا فقط دولت (هیئت وزیران) است.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - مزایای تاسیس شرکت تعاونی