تعاونی توسعه عمران شهرستانی

تعریف شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی

شرکت تعاونی ست با تنوع ((موضوع فعالیت)) ، ((تنوع اعضاء)) و ((تنوع در سرمایه آن))

* در خصوص موضوع فعالیت: شامل تمامی موضوع فعالیت شرکتهای تولیدی ،توزیعی و خدماتی می باشد.

* عضویت در تعاونی: تمامی اقشار جامعه از شهری گرفته تا روستایی و بخصوص کامندان دولت و حتی افرادی که سن آنها زیر 18 سال هم می باشند. هم می توانند عضو شرکت گردند.

*  سرمایه تعاونی: علاوه بر اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی دولتی و خصوصی و شرکتهای تعاونی عام و خاص عضو شوند. و حتی سهامداران غیر عضو هم می توانند در این تعاونی عضو شوند.

 

توسعه عمران شهرستانی 850x500 - تعاونی توسعه عمران شهرستانی
تعاونی توسعه عمران شهرستانی

 قوانین شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی

* اعضاء این تعاونی‌ها کلیه افراد حقیقی متولد یا ساکن یا شاغل در آن شهرستان می‌باشند. (تایدیه از شورای شهر برای سکونت).

* حداقل تعداد اعضاء جهت ثبت تعاونی باید به میزان نیم درصد (5/0%) جمعیت آن شهرستان بر اساس آخرین آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن به تأیید اداره تعاون شهرستان باشد.

* عضویت در سایر تعاونی‌ها مانع از عضویت در این تعاونی نیست.

شرایط سرمایه تعاونی عمران شهرستانی

* این تعاونی براساس مصوبه مجمع عمومی اقدام به افزایش سهام می نماید. و در هرسال همه اعضاء قبلی و جدید در خرید سهام جدید شرایطی برابر دارند. و برای رعایت عدالت اجتماعی، اعضاء جدیدی که اقدام به خرید سهام سالهای قبل نموده‌اند. با پرداخت اصل ارزش اسمی سهام قبلی به‌اضافه سود دوره بلندمدت سپرده‌های بانکی اعلام‌ شده توسط بانک مرکزی، از ارزش برابری در میزان سهام با اعضاء قدیمی برخوردار می‌شوند.

* شرکتهای تعاونی که بر اساس این قانون تأسیس می‌شوند. در پایان هر سال‌ مالی نسبت به تعیین قیمت سهام بر اساس اموال و دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت صورت می گیرد.  کارشناس رسمی دادگستری ارزش واقعی سهام را مشخص و به اطلاع مجمع عمومی عادی می‌رسانند.

سایت تک نیک برای مدت 2 ماه قیمت ثبت شرکت در سال 1400 را به نصف قیمت به ثبت می رساند.

دستورالعمل نحوه محاسبه ارزش واقعی سهام

* وزارت تعاون مکلف است ((دستورالعمل نحوه محاسبه ارزش واقعی سهام)) را تهیه و جهت اجراء ابلاغ نماید.

* دولت و سازمانهای وابسته می‌توانند.  فعالیتها، طرحها، زمینها و املاک قابل واگذاری در بخشهای تولیدی، توزیعی و خدماتی را در مواردی که ((برگزاری مزایده به صرفه وصلاح نباشد.)) را به این تعاونی واگذار نمایند.

* این شرکت تعاونی می‌توانند در تملک اراضی واقع در بافتهای فرسوده شهری و روستایی طبق قانون استفاده نمایند.

* به منظور احراز صلاحیت و حُسن انتخاب مدیرعامل، اعضاء هیأت‌مدیره و بازرسان علاوه بر شرایط عمومی مندرج در اساسنامه این شرکت، اداره‌ تعاون شهرستان موظف است. با استعلام از نیروی انتظامی، دادگستری و اداره اطلاعات شهرستان و نسبت به بررسی و تعیین صلاحیت داوطلبان اقدام نماید.

* بر اساس قانون اداره تعاون شهرستان در هر موقع از سال در صورتیکه تشخیص دهد. که تعاونی مجمع عمومی برگزار نماید مدیران تعاونی موظفند در اسرع وقت نسبت به برگزاری مجمع عمومی اقدام نمایند.

* در مواردی که شرکت تعاونی، سرمایه‌گذاری در طرحهایی را برای توسعه شهرستان ضروری بداند به‌صورت شرکت مادرتخصصی (هلدینگ) عمل می نماید.

حوزه فعالیت تعاونی توسعه و عمران

* حوزه فعالیت این تعاونی‌ محدود به حوزه شهرستان است. و این شرکت مجاز به انجام فعالیتهای مستقل برون شهرستانی نیستند.

* حقوق، مزایا و پاداش بازرسان تعاونی به پیشنهاد هیأت‌مدیره و با تصویب مجمع عمومی عادی از کل سود ویژه حاصل از فعالیتهای تعاونی تعیین می‌گردد.

* پرداخت از منابع این تعاونی‌ تحت هر عنوان از قبیل وام، تسهیلات و نظایر اینها برای کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی و استفاده از منابع این تعاونی‌ها در غیر موضوع فعالیت خود ممنوع است. و متخلف، مشمول احکام مندرج در قانون مجازات اسلامی می‌شود.

ارکان شرکت های تعاونی
ادامه مطلب

* تعاونی‌ها برای مدیریت منابع خود مجاز به خرید اوراق بهادار هستند.

سایت تک نیک  برای مدت 2 ماه هزینه ثبت تغییرات شرکت  را بابت ثبت هر صورتجلسه 200 هزار تومان دریافت می کند.

نام شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی

* اسم کامل شرکت این نوع شرکت های تعاونی آسان می باشد. بدین صورت می باشد: توسعه عمران شهرستان ………… که فقط کافیه شهرستان رو به آخر اسم اضافه کنیم. که بعنوان اسم شرکت محسوب می شود.

موضوع فعالیت شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی

انجام فعالیت های عمران و آبادانی شهرها و روستاهای شهرستان حوزه فعالیت و سرمایه گذاری، مالکیت و مدیریت در فعالیت ها و بنگاه های اقتصادی مربوط.

– ایجاد و اداره واحد های اقتصادی تولیدی ، توزیعی و خدماتی که مرتبط با تحقق اهداف تعاونی باشد.

-خرید سهام بنگاههای دولتی مستقر در شهرستان حوزه فعالیت که کالاها و خدمات تولیدی آنها در این شهرستان عرضه می شود.

-سرمایه گذاری در طرح های توسعه ای شهرستان از جمله به صورت شرکت مادر تخصصی ( هلدینگ) و با تشکیل شرکت های اقماری.

تعاونی توسعه عمران شهرستانی از چه مزایایی بهره مند است؟

* شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی می‌توانند در تملک اراضی واقع در بافتهای فرسوده شهری و روستایی طبق قانون استفاده نمایند.

-استفاده و بهره برداری از فعالیت ها، طرح ها، زمینهای و املاک قابل واگذاری دولت در بخش های تولیدی، توزیعی و خدمات شهرستان که اگر برگزاری مزایده به صرفه و صلاح نباشد.

-مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت تعاونیها.

– انجام هرگونه معاملات از قبیل خرید و فروش، اجاره و نظایر آن و تملک اراضی، اموال منقول و غیر منقول و تامین نیازمندیهای خود به طریق مقرون به صرفه در جهت اهداف تعاونی.

-خرید اوراق بهادار برای مدیریت منابع تعاونی.

نحوه تقسیم سرمایه و سهام تعاونی توسعه عمران شهرستان

* برای هریک از سهامداران غیر عضو میزان حداقل براساس اساسنامه تصویبی مجمع عمومی تعیین می گردد. و حداکثر سهام سهامداران غیر عضو، در زمان تأسيس وطول فعاليت درشركت تعاوني توسعه و عمران شهرستانی عبارتند از: تعاونیهای فراگیرملی ملی 10درصد سرمایه، شخص حقوقی 5 درصد سرمایه، اشخاص حقیقی5/0درصد سرمایه، اشخاص حقوقی دولتی و یا عمومی غیر دولتی49 درصد سرمایه می باشد.

-در هر حال سهم مجموع اشخاص حقیقی و حقوقی سهامدار غیر عضو در شركت تعاوني توسعه و عمران شهرستانی  نبايد بيش از 49% سرمايه شركت گردد.

* كليه سهام بانام  بوده و انتقال آن به اعضا، متقاضیان عضویت واجد شرایط، سهامداران غیر عضو و یا سایرین با رعایت سقف مجاز سهام و سایر مقررات اساسنامه و تائید هیات مدیره مجاز می‌باشد.

* سرمایه تعاونی حداقل 300 میلیون تومان می باشد. که در موقع تاسیس اعضا می توانند 1 سوم آن را پرداخت و مابقی در تعهد آنها می باشد.

* دفاتر تعاونی: تعاونی باید دارای دفتر سهام  و همچنین دفتر ثبت صورتجلسات هیات مدیره و دفتر روزنامه کل و دفتر کل و غیره… تهیه نمایند.

* دعوت مجامع عمومی باید از طریق آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار رسمی صورت گیرد که قبل از آن توسط مجمع عمومی به تصویب رسیده باشد.

مدیران در تعاونی توسعه عمران شهرستانی 850x500 - تعاونی توسعه عمران شهرستانی
وظایف مدیران در تعاونی توسعه عمران شهرستانی

وظایف مدیران در تعاونی توسعه عمران شهرستانی

* هیات مدیره تعاونی در هر ماه حداقل باید 2 جلسه رسمی داشته باشند.

* تصدی همزمان مدیریت عامل در این تعاونی و تعاونیهای دیگر ممنوع می باشد.

* مدیران مکلف است حداقل 2 ماه قبل از اتمام مدت سمت خود و بازرسان نسبت به برگزاری مجمع عمومی اقدام نمایند.

* اعضای هیات مدیره تعاونی در پایان هر سال مالی باید صورتهای مالی حسابرسی تعاونی تهیه و جهت بررسی به اداره تعاون تسلیم نمایند.

* هیأت مدیره می توانند با تصویب مجمع عمومی حقوق و مزایا دریافت نمایند. در صورتی که عضو هیأت مدیره از محل دیگری حقوق می گیرد در تعاونی مربوطه صرفاً حق جلسه و پاداش دریافت می کند.

وظایفه بازرس در رابطه با هیات مدیره
ادامه مطلب

* اداره امور تعاونی، طبق اساسنامه بر عهده هیأت مدیره ای مرکب از سه، پنج یا هفت نفر عضو اصلی و دو، سه یا چهار نفر عضو علی البدل است. که از بین اعضا برای مدت سه سال انتخاب می شوند. انتخاب اعضای اصلی و علی البدل در یک نوبت به عمل می آید و دارندگان اکثریت نسبی آراء بعد از اعضای اصلی به ترتیب اعضای علی البدل محسوب می شوند. انتخاب بیش از دو دوره متوالی با انتخاب حداقل دو سوم اعضای حاضر در مجمع عمومی بلامانع است.

سمت مدیران تعاونی توسعه عمران شهرستانی

* هیأت مدیره در اولین جلسه از میان خود یک نفر را به عنوان رئیس هیأت مدیره، یک نفر را به عنوان نائب رئیس و یک یا دو نفر را به عنوان منشی انتخاب می کند.

* هیأت مدیره مکلف است بلافاصله بعد از انتخاب، برای اداره امور و اجرای تصمیمات مجمع عمومی و هیأت مدیره، فرد واجد شرایطی را از بین اعضای تعاونی و یا خارج از آن برای مدت سه سال به عنوان مدیرعامل انتخاب کند. نصب و عزل و قبول استعفای مدیرعامل و نظارت بر عملکرد و تعیین حدود اختیارات، وظایف و میزان حقوق و مزایای وی بر عهده هیأت مدیره می باشد و انتخاب مجدد مدیرعامل بلامانع است.

نحوه حضور اعضاء در مجامع تعاونی توسعه عمران شهرستانی

* حضور سهامداران غير عضو براي رسميت دادن به مجامع عمومي الزامي نيست، ولي دعوت از آنان الزامي است.”

* دعوت از نماينده اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان در مجامع عمومي به عنوان ناظر الزامي است. و در صورت حضور وي رئيس مجمع مكلف است تذكرات او را به حاضرين در جلسه اعلام نمايد.

ارزش واقعي هر سهم در شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی

* هيأت مديره موظف است در پايان هر سال مالي نسبت به تعيين قيمت سهام بر اساس اموال و دارائيها (محاسبه مقررات مالیاتی) و بدهي هاي شركت با اخذ نظر كارشناس رسمي دادگستري اقدام نماید. و ارزش واقعي سهام را مشخص و به اطلاع مجمع عمومي عادي برساند.

  1. * هيأت مديره موظف است سه ماه قبل از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه نسبت به انتخاب کارشناس رسمی دادگستری اقدام نماید.
  2. * هیات مدیره موظف است گزارش تجدید ارزیابی دارائیها و بدهیها و تعیین ارزش واقعی سهام را قبل از برگزاری مجمع عمومی عادی به اطلاع بازرسان برساند.
  3. * هیات مدیره موظف است یک نسخه گزارش ارزش واقعی سهام تعیین شده حاصل از تجدید ارزیابی دارائیها و بدهیها را قبل از برگزاری مجمع عمومی عادی برای اداره کل تعاون ارسال نماید.
  4. * هیات مدیره موظف است گزارش ارزش واقعی سهام تعیین شده حاصل از تجدید ارزیابی دارائیها و بدهیها را در دستورجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه قرار دهد.
  5. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرکت تعاونی به دستورالعمل تشکیل تعاونی مراجعه فرمایید.

ارزش واقعي هر سهم در شرکت تعاونی توسعه عمران شهرستانی

ارزش واقعي  هر سهم در شركت هاي تعاوني عبارت است از حاصل مابه التفاوت دارائيها و بدهيهاي تجديد ارزيابي شده، تقسيم بر تعداد سهام شركت تعاوني. در نهایت ارزش واقعی سهام این نوع شرکت توسط کارشناس رسمی دادگستری در پایان هر سال مالی ارزش گذاری می شود.

 

ثبت شرکت خود را با آسودگی خاطر به تک نیکی ها بسپارید
ثبت سفارش در سایت تک نیک

شرکت تعاونی تک نیک با هدف تسهیل در امور اداری شرکتها و موسسات، حسابداری و مالیاتی و مشاوره کسب و کار فعالیت خود را از سال 94 آغاز نموده است. ثبت تک نیک همواره کوشیده است خدمات خود را به بهترین شکل ممکن در سریعترین زمان به انجام برساند و مشاوری امین برای مدیران و کارآفرینان عزیز کشورمان باشد.

آدرس :

ایلام، شهرستان دهلران، منطقه 3 ، خیابان خبرنگار ، پلاک 7 

تلفن: 09184220933  — 09189414281

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست