نحوۀ ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران

شرایط ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی

برای ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی، ابتدا، نماینده یا وکیل قانونی شرکت خارجی پس ‌از تهیه مدارک مربوطه باید، با در دست داشتن اسناد و مدارک لازم به واحد تعیین نام اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه و نام شرکت خارجی توسط مسئول تعیین نام که در روی فرم مربوطه درج شده است.

در صورت رعایت کلیه موارد مرتبط با راهنمای تعیین نام، مورد تأیید قرار می‌گیرد. در موقع تعیین نام، باید دقت شود نام تأیید شده نام شرکت خارجی با قید شعبه یا نمایندگی باشد و از اختصار نام یا ترجمه آن خودداری گردد.

ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران min 800x500 - نحوۀ ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران
نحوۀ ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران

مراحل و نحوه ثبت شعبه یا نمایندگی خارجی در اداره ثبت شرکت ها

مدارک مورد نیاز باید تحویل قسمت پذیرش اداره ثبت شرکت‌ها شده و رسید دریافت نماید. در مرحله کارشناسی، پس‌ از رسیدگی شکلی و ماهیتی در صورت عدم نیاز به اخذ مجوز از مراجع ذی‌ربط در خصوص موضوع فعالیت و نداشتن ایرادات و نواقص دیگر نسبت‌ به تهیه پیش‌نویس آگهی تأسیس اقدام می‌گردد.

متقاضی ثبت باید با مراجعه به بانک نسبت‌ به پرداخت حق‌­الثبت و حق­الدرج که در ذیل ثبت پیش‌نویس آگهی قید شده اقدام نماید. مفاد پیش‌نویس آگهی تأیید شده جهت تکمیل امضا و گواهی «ثبت با تقاضانامه برابر است» در دفتر ثبت شرکت‌ها ثبت گردیده و شماره ثبت و شناسه ملی تعیین می‌گردد.

متقاضی نسبت به اخذ آگهی تأسیس از دبیرخانه اقدام نموده و نسخه اصلی آن را به نمایندۀ روزنامه رسمی مستقر در اداره ثبت شرکت‌ها، جهت پرداخت هزینه‌های چاپ و اخذ رونوشت برابر با اصل آن اقدام می‌نماید.

یک نسخه از آگهی تأسیس شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی به واحد روابط‌ عمومی مستقر در اداره ثبت شرکت‌ها جهت درج در روزنامه کثیرالانتشار تحویل و رسید اخذ می‌شود.

لزوم ارائه گزارش فعالیت شعبه یا نمایندگی شرکت‌های خارجی

طبق مواد ۷ و ۸ آیین ‌نامه اجرایی قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت‌های خارجی، شعبه شرکت‌های خارجی که نسبت‌ به ثبت شعبه خود در ایران اقدام نموده و به فعالیت می‌پردازند. موظفند، هر سال گزارش سالانه شرکت اصلی مشتمل بر گزارش‌های مالی حسابرسی شده توسط حسابرسان مستقل مقیم در کشور متبوع را به دستگاه ذی‌ربط ارائه نمایند.

مقررات و نحوۀ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران
ادامه مطلب

اشخاص مزبور موظفند گزارش فعالیت شعبه یا نمایندگی در ایران را همراه با صورت‌های مالی حسابرسی کنند. و ظرف مدت ۴ ماه پس‌ از پایان سال مالی به دستگاه‌های ذی‌ربط ارسال دارند.

حسابرسی مذکور تا زمانی‌ که آیین ‌نامه اجرایی تبصره ۴ ماده واحد قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذی‌صلاح به‌ عنوان حسابدار رسمی مصوب 1372 اعلام‌ نشده است. توسط سازمان حسابرسی و مؤسسات حسابرسی مورد قبول دستگاه ذی‌ربط که شرکای آن افراد حقیقی تأیید شده توسط اداره نظارت سازمان حسابرسی باشند، انجام می‌گیرد.

انحلال شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی

طبق ماده ۶ آیین ‌نامه قانون فوق­‌الذکر، اشخاصی که مجوز فعالیت آنها از سوی مراجع ذی‌ربط لغو می‌شود مکلفند، در مهلت تعیین ‌شده توسط اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری، نسبت‌ به انحلال شعبه یا نمایندگی و انجام امور تصفیه آن اقدام نمایند.

تبصره – شرکت‌هایی که مجوز فعالیت آنها تمدید نمی‌شود ۶ ماه مهلت دارند تا نسبت‌ به انحلال شرکت ثبت‌ شده و انجام امور تصفیه آن اقدام نمایند.

مقاله مدارک ثبت نمایندگی شرکت‌های خارجی در ایران مرتبط با این موضوع می باشد. پیشنهاد میکنم. آن را مطالعه فرمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست