مقررات و نحوۀ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران

  1. تک نیک ثبت
  2. ثبت شرکت
  3. مقررات و نحوۀ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران

مقررات و نحوۀ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران

لزوم ثبت شرکت خارجی و روال ثبت آن

میدان عمل بعضی از شرکت‌های تجاری به علت زیادی سرمایه، بسیار وسیع است. و اغلب در خارج از کشوری که اقامت دارند، به خرید و فروش یا سایر اعمال تجارتی اشتغال دارند. این قبیل شرکت‌ها گرچه در مقر اصلی خود به ثبت رسیده‌اند؛

ولی چون در ممالک خارج، به تجارت اشتغال دارند، کشورهای دیگری که شعب این قبیل شرکت‌ها در آنجا به نام شرکت مقیم کشور بیگانه معامله می‌نمایند. قطعاً باید در امور آنها رسیدگی‌های لازم را بنمایند. و این معنی ندارد که شرکت‌های داخلی بدون رعایت تشریفاتی، هر قسم عملی که بخواهند. به نام شرکت مقیم خارج انجام دهند.

و به این علت در کشورهای متمدن، شعبه هر شرکت خارجی که در داخل مملکت آنها تأسیس می‌شود، اول کاری که از آن انتظار دارند به ثبت رساندن شرکت می‌باشد.

در قانون تجارت برخی کشورها به مقررات تشکیل و فعالیت شرکت‌های خارجی پرداخته شده ‌است. لکن متأسفانه در قانون تجارت کشور ما جایگاه حقوقی شرکت‌های خارجی تعریف ‌نشده است. و در قوانین و مقررات پراکنده دیگر به این‌م وضوع اشاره شده ‌است. در این نوشته به مقررات و ضوابط ثبت شرکت‌های خارجی در ایران خواهیم پرداخت.

و نحوۀ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران min 800x500 - مقررات و نحوۀ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران
مقررات و نحوۀ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران

تاریخچه مختصر ثبت شرکت‌های خارجی و شعب آنها در ایران

مجوز و دستور ثبت شرکت‌های خارجی به‌ موجب قانون ثبت شرکت‌ها مصوب ۱۵/ ۳/ ۱۳۱۰ بوده و طبق ماده ۳ قانون مذکور از تاریخ اجرای آن «هر شرکت خارجی برای این ‌که بتواند به وسیله شعبه یا نماینده به امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران مبادرت نماید. باید در مملکت اصلی خود، قانون شناخته ‌شده و در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد».

پس ‌از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تدوین قانون اساسی مورخ 1385 چون در اذهان مردم، خاطرات ناخوشایندی از دخالت بیگانگان، خصوصاً شرکت‌های چند ملیتی در امور اقتصادی ایران و نتیجتاً چپاول و غارت اموال ملی، وجود داشت.

لذا برای کوتاه کردن دست اجانب در اصل ۸۱ قانون اساسی مقرر گردید: «دادن امتیاز تشکیل شرکت‌ها و مؤسسات در امور تجارتی و صنعتی و کشاورزی و معادن و خدمات به خارجیان مطلقاً ممنوع است».

انحلال شرکت سهامی با تصمیم مجمع فوق العاده
ادامه مطلب

اصل فوق‌­الذکر در عمل، تولید اشکالات فراوانی نمود، زیرا اکثر ممالک جهان جهت برطرف نمودن حوایج خود خصوصاً در زمینه‌های تکنولوژی و صنعت، محتاج به همیاری و مساعدت سایر کشورها هستند. و ایران نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد.

شروط ثبت شرکت خارجی در ایران چیست؟

بنابراین جهت رفع این مشکل، اداره ثبت کشورها بر مبنای اظهار نظر شورای نگهبان فقط زمانی مبادرت به ثبت شرکت خارجی (شعبه یا نماینده) می‌نماید. که قبلاً با یکی از ادارات یا نهادهای دولتی قراردادی منعقد کرده باشد. به عبارت دیگر فقط شرکت‌های خارجی را که طرف قرارداد با دولت جمهوری اسلامی ایران هستند می‌توان به ثبت رسانید.

مقاله نحوۀ ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران مرتبط با این مقاله می باشد.

قانون اجازه ثبت شرکت خارجی در ایران

متعاقباً، با توجه به وضعیت اقتصادی در جهان و اشتیاق شرکت‌های خارجی به حضور در جمهوری اسلامی ایران، دولت لایحه «اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت‌های خارجی» را تقدیم مجلس شورای اسلامی نمود و النهایه،، قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در مورخ ۲۱/ ۰۸/ ۱۳۷۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی رسید.

مقررات و ضوابط ثبت شرکت‌های خارجی در ایران 

شرکت‌های خارجی که می‌خواهند در ایران به فعالیت بپردازند اولین و مهم‌ترین وظیفه‌ای که دارند اینست که شرکت خود را به ثبت برسانند؛ ثبت شرکت‌های خارجی در ایران به دو حالت متصور است:

نخست این‌ که شرکت خارجی به‌ خصوص در مواردی که به‌ منظور سرمایه ‌گذاری در ایران حاضر می‌شود به تشکیل و ثبت یک شرکت فرعی اقدام می­نماید. چنین شرکتی اگر چه شرکت فرعی شرکت مادر (سرمایه ‌گذار) محسوب می‌گردد، اما از آنجا که در قلمرو قضایی ایران تشکیل و ثبت می‌گردد.

واجد شخصیت حقوقی می‌باشد و براساس ماده 1 قانون ثبت شرکت‌ها، تابعیت ایرانی کسب می‌کند و با توجه به این ‌که به شکل یکی از شرکت‌های مندرج در قانون تجارت در می‌آید.

مقررات کشور ایران در خصوص کلیه مسائل آن از جمله تشکیل و ثبت، حاکم می‌باشد. که این مقررات در خصوص شرکت‌های مزبور واجد جنبه نظم عمومی است و توافق بر خلاف آن ممکن نمی‌باشد.

حالت دوم فعالیت شرکت‌های خارجی در ایران به‌ صورت ثبت شعبه یا نمایندگی می‌باشد. ثبت شعبه یا نمایندگی در صورتی ‌که هدف از حضور شرکت خارجی مسائلی از قبیل بازاریابی برای فروش محصولات شرکت موضوعیت می‌یابد.

وظیفه بازرسان در رابطه با مجامع عمومی
ادامه مطلب

در این فصل به مقررات و نحوۀ ثبت شرکت خارجی در دو حالت، شرکت فرعی و ثبت شعبه یا نمایندگی خواهیم پرداخت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و تخصصی به شماره 09189414281 مشاوره رایگان از کارشناس تک نیک ثبت دریافت کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست