مقایسه سهم آورده نقدی و غیر نقدی شرکت

 

مقایسه سهم آورده نقدی و غیر نقدی شرکت

پدیده ساده ترین تنوع آورده ها نقدی است. یعنی همان آورده هایی که از سوی هر شرکت تجاری برای تشکیل و ثبت خود در اداره ثبت شرکت ها اعلام می شوند.

آورده نقدی و غیر نقدی چیست؟

آورده نقدی و غیر نقدی از جمله مفاهیم کلیدی در حوزه مالی و اقتصادی به شمار می‌آیند که تاثیر بسزایی بر ساختار سرمایه شرکت‌ها و پروژه‌ها دارند. پاسخ ساده به سوال سهم آورده نقدی چیست؟ آورده نقدی به معنای وجه نقدی است که به طور مستقیم به شرکت یا پروژه منتقل می‌شود. به عنوان عامل اصلی تامین مالی محسوب می‌شود.

در مقابل، آورده غیر نقدی به دارایی‌ها و منابعی اطلاق می‌گردد که به جز پول، موارد دیگری را شامل می‌شود. به نوعی قابلیت تبدیل به پول را داراست. این دسته از منابع می‌تواند شامل اموال مادی همچون تجهیزات و ماشین‌آلات، و همچنین دارایی‌های غیرمادی همچون برند و حق امتیازها باشد.

استراتژی ارزیابی آورده غیر نقدی چیست؟

ارزیابی آورده غیرنقدی و شرایط آن به عنوان هر دارایی‌ای که قادر به ارزیابی و تبدیل به وجه نقد باشد، به عنوان آورده غیر نقدی در نظر گرفته می‌شود.

این تفکیک از اهمیت بالایی در تحلیل و مدیریت مالی برخوردار است. به شرکت‌ها کمک می‌کند تا استراتژی‌های بهینه‌تری برای جذب سرمایه و مدیریت منابع خود اتخاذ نمایند.

دلیل ارجهیت سهم آورده نقدی نسبت به آورده غیر نقدی

این آورده ها براساس قانون اساسی شرکت، شرکتنامه و اظهارنامه ثبت شرکت تعریف می شوند. اما چرا به نسبت دیگر نوع آورده ها، آورده های نقدی بهتر به نظر می رسند؟ دو دلیل در این زمینه می توان در نظر گرفت.

مسئولیت مدنی و جزایی سهام و اوراق قرضه
ادامه مطلب

دلیل اول این است که در صورتی که آورده ها به صورت نقدی باشند، برای تعیین سرمایه مجموع آورده های شرکت کافی است. به این معنی که نیازی به انجام عملیات محاسباتی خاصی یا تعیین ارزش ریالی ندارد. به طور مثال، فرض کنید که یک شرکت تجاری با سه شریک تشکیل شده است و هر یک از آنها مبلغ ده میلیون ریال را به شرکت واریز کرده است. در این صورت، سرمایه شرکت برابر با سی میلیون ریال خواهد بود.

دلیل دوم نیز این است که آورده های نقدی عموماً بیشتر به عنوان پایه و مبنای تجارت، ثابت و قابل اعتماد به نظر می رسند. در مقابل، آورده های غیرنقدی برای تعیین ارزش ریالی خود نیاز به عملیات محاسباتی و ممکن است به نسبت آورده های نقدی، پر هزینه و زمانبر باشند.

مقایسه سهم آورده نقدی و غیر نقدی شرکت

در نتیجه، می توانیم بگوییم که آورده های نقدی نه تنها ساده ترین، بلکه بهترین نوع آورده ها برای اعلام سرمایه شرکت در هنگام تشکیل و ثبت هستند. بدون نیاز به تعیین ارزش ریالی آورده ها و شمارش مجدد آنها، می توان از این آورده ها برای محاسبه سرمایه شرکت استفاده کرد.

از سوی دیگر، آورده های غیرنقدی نیاز به بررسی جزئیات بیشتری دارند. برای مثال، اگر یک شرکت آورده های غیرنقدی خاصی مانند خدمات، ماشین آلات، ساختمان و غیره را به شرکت وارد کرده باشد، باید ابتدا ارزش ریالی آنها را تعیین کرد.

این امر نیازمند انجام محاسبات دقیق، ارزیابی تخصصی و بهره گیری از دانش فنی و تخصصی است. از این رو، در مواردی که آورده ها به صورت نقدی بیان می شوند، تعیین سرمایه شرکت بسیار آسان تر و واضح تر است.

حقوق صاحبان اوراق قرضه
ادامه مطلب

بهترین نوع آورده برای تشکیل شرکت کدام است؟

در نتیجه، برای تسهیل و ساده سازی فرآیند تشکیل و ثبت شرکت ها، استفاده از آورده های نقدی پیشنهاد می شود. این آورده ها نه تنها ساده ترین نوع آورده ها هستند، بلکه می توانند به سرعت تعیین سرمایه شرکت را تسهیل و تسریع کنند. با توجه به این مزایا، می توان گفت که ترجیح و استفاده از آورده های نقدی یک تصمیم هوشمندانه است.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - مقایسه سهم آورده نقدی و غیر نقدی شرکت