آورده نقدی و غیر نقدی شرکت

آورده نقدی و غیر نقدی شرکت

 

آورده نقدی و غیر نقدی شرکت

در ابتدای تأسیس یک شرکت تجاری، یکی از مسائل اساسی نیاز به سرمایه‌گذاری و تأمین مالی است که برای هر یک از مؤسسین دغدغه‌ای جدی محسوب می‌شود. در صورتی که یکی از شرکا به صورت نقدی به اندازه‌ی مورد نیاز برای ورود به شرکت تجاری موفق به تأمین سرمایه نباشد، ممکن است با چالش‌هایی روبه‌رو شود.

اما این موضوع کاملاً امکان‌پذیر است که شرکا اموال غیرنقدی مانند دارایی‌های مادی مانند ساختمان یا تجهیزات، اموال فکری و غیرمادی، کار اشخاص، هنر و صنعت، شهرت و اعتبار اشخاص را به عنوان آورده به شرکت منظور کنند. بنابراین، این امور باید به دقت و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه مورد بررسی قرار گیرد. تا به نحو مطلوب و با احترام به حقوق تمام شرکا، سرمایه‌گذاری و تأسیس شرکت صورت گیرد.

آورده سرمایه شرکت یعنی چه؟ و انواع آن کدامند؟

سرمایه‌گذاری یکی از شرایط حیاتی برای ایجاد یک شرکت تجاری است. در واقع، هر شریک باید مقدار مشخصی از سرمایه را به شرکت بیاورد. تا بتواند به عنوان یک شریک فعال در آن شرکت شرکت کند. سرمایه شرکت نه تنها از مالیات فردی هر یک از شرکای شرکت تشکیل می‌شود، بلکه ممکن است به صورت نقدی یا غیرنقدی نیز باشد. در واقع، هر چیزی که یک شریک به شرکت می‌آورد، به عنوان حصه‌ای از سرمایه شرکت در نظر گرفته می‌شود.

این حصه می‌تواند به صورت پول یا هر چیز دیگری باشد. که ارزش قابل اندازه‌گیری داشته باشد. در نتیجه، سرمایه‌گذاری یک عنصر اساسی برای تأسیس و رشد یک شرکت تجاری است. انواع مختلف آن می‌تواند به شکل‌های مختلفی صورت بگیرد. که انواع آن از جمله سهم آورده نقدی و آورده غیر نقدی می باشد.

در ذیل به انواع آورده شرکت پرداخته ایم.  آورده نقدی و آورده غیر نقدی که تعریف و توضیحی از این دو مورد را برای شما عزیزان داده ایم.

آورده نقدی چیست؟

در پاسخ به سوال منظور از آورده نقدی چیست؟ این است که شریک ،شرکت مبلغی وجه نقد در اختیار شرکت قرار می دهد. ساده ترین نوع آورده ها را آورده نقدی دانسته اند. که از دو جهت این سادگی قابل توجیه است. جهت اول این است که هر شرکت تجارتی باید به هنگام تشکیل و ثبت خود در اداره ثبت شرکتها در قالب اساسنامه یا شرکت نامه و اظهارنامه ثبت شرکت سرمایه شرکت در حال تأسیس و ثبت را اعلام نماید.

اگر آورده همه شرکا آورده نقدی چه مزایای دارد؟

در مواردی که آورده همه شرکا آورده نقدی ،باشد. تعیین سرمایه مجموع آورده های شرکا می باشد.  برای این منظور نیاز به هیچگونه عملیات محاسباتی با تعیین ارزش ریالی آنگونه که در آورده های غیرنقدی لازم و ضروری است نمی باشد. مانند اینکه شرکت تجاری با سه شریک ایجاد شود. که هر کدام از شرکا مبلغ ده میلیون ریال آورده به شرکت بیاورند. که در این صورت سرمایه شرکت عبارت از سی میلیون ریال خواهد بود.

رکن کنترل کننده شرکت تعاونی
ادامه مطلب

تعیین ارزش ریالی آورده غیر نقدی

در حالی که اگر آورده شرکا غیر نقدی باشد. تعیین سرمایه شرکت به این راحتی امکان پذیر نبوده بلکه ابتدا باید ارزش ریالی آورده غیر نقدی با توجه به نحوه تقویم آن طبق مقررات قانونی مشخص گردد.

تا امکان تعیین کل سرمایه شرکت وجود داشته باشد. که در مورد تقویم و شیوه های تقویم در آورده های غیر نقدی بیشتر اشاره خواهد شد. جهت دوم این است که یکی از الزامات قانونی در زمان ثبت شرکتهای تجاری تعیین میزان سهم الشرکه هر یک از شرکا از سرمایه شرکت می باشد.

که در مورد آورده های نقدی این امر به راحتی قابل تعیین می باشد. چنان که در مثال فوق سهم الشرکه هر کدام از شرکا به میزان کل سرمایه شرکت است. که این امر در واقع میزان مشارکت هر کدام از شرکا در سود حاصله در تمام شرکتها و تعهدات شرکا در مورد شرکتهای شخص را نیز مشخص می کند.

آورده غیر نقدی چیست؟

آورده غیر نقدی یعنی هر چیزی غیر از پول است که قابل تبدیل به پول باشد. این شامل مال و حقوق مالی می‌شود که می‌تواند اموال مادی و غیرمادی باشد. اموال مادی شامل املاک و مستغلات، خودروها، ماشین‌آلات و سایر اموال فیزیکی است. اما اموال غیرمادی شامل حقوق مالکیت فکری مانند برندها، علامت‌های تجاری، حقوق اختراع و غیره می‌شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مقایسه سهم آورده نقدی و غیر نقدی شرکت مراجعه فرمایید.

بررسی و تقویم آورده‌های غیر نقدی

بررسی و تقویم آورده‌های غیر نقدی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. انواع آورده‌های غیر نقدی و نحوه تبدیل آنها به پول موضوعی است. که نیازمند بحث و بررسی دقیق است. به عنوان متخصص در این حوزه، می‌توانید به مباحث مربوط به انواع آورده‌های غیر نقدی، روش‌های تقویم آنها و نحوه استفاده از آنها در کسب و کارها پرداخته و راهنمایی های لازم را به کسب و کارها ارائه دهید.همچنین، حرفه و تخصص در زمینه آورده‌ همانگونه که در مقام بیان مفهوم آورده بیان گردید.

آورده غیر نقد یعنی چه؟

آورده غیر نقد عبارت از هر چیزی غیر از پول است به شرطی که قابل تقویم به پول باشد. به تعبیر دیگر آورده غیر نقد هر نوع مال و حقوق مالی را در بر می گیرد.

مانند اموال مادی اعم از منقول و غیر منقول مانند زمین ساختمان ماشین آلات اثاثیه و غیره و اموال غیرمادی مانند اسم تجارتی علامت ،تجارتی سرقفلی حق کسب و پیشه یا تجارت و غیره و همچنین حرفه صنعت و کار و تخصص در مورد آورده های غیر نقدی مباحث مهمی مانند انواع آورده های غیر نقدی و نحوه تقویم آنها قابل بحث و بررسی است که در ذیل به بررسی آنها می پردازیم.

استعفای مدیران شرکت
ادامه مطلب

آورده غیر نقدی در شرکت سهامی خاص

آورده‌ی غیرنقدی می‌تواند شامل اموال و دارایی‌هایی همچون و از قبیل اموال منقول و غیرمنقول و از جمله حق سرقفلی یا کسب و پیشه، نام و علامت تجارتی، طرح صنعتی، طلب و حتی شهرت تجاری باشد. در شرکت‌های سهامی آورده‌های غیرنقدی با تقویم و تحویل عین یا اسناد مالکیت آنها به شرکت به عنوان سرمایه‌ی ثبت شرکت تحقق می‌یابند.

افزایش سرمایه از محل آورده نقدی خوب یا بد

در نگاه کلی افزایش سرمایه از محل آورده مطلوب ترین روش است زیرا باعث ورود نقدینگی جدید به شرکت می شود؛ اما این روش برای همه شرکت ها قابل اجرا نیست. در مورد شرکت های زیان ده نیز روش تجدید ارزیابی دارایی ها بدون آنکه نیازی به نقدینگی جدید باشد، ساختار شرکت را سامان می دهد و از این حیث می تواند مطلوب باشد.

معایب افزایش سرمایه از محل آورده نقدی

معایب افزایش سرمایه از محل آورده نقدی به دو دلیل اصلی قابل بررسی است.

اولاً، این روش زمان‌بری بیشتری نسبت به سایر روش‌های افزایش سرمایه دارد. از آنجا که جذب و گردآوری مبالغ نقدی زمان‌بر است و نیاز به انجام مراحل حقوقی و مالی دارد، این موضوع می‌تواند منجر به تأخیر در فرآیند افزایش سرمایه شود.

دوماً، عدم تبدیل تمامی حق تقدم به سهام در مهلت مقرر و فروش حق تقدم توسط شرکت، یکی دیگر از معایب این روش است. این موضوع می‌تواند باعث عدم بهره‌وری بهینه از این حقوق برای سهامداران و ناکارآمدی در فرآیند افزایش سرمایه گردد.

بنابراین، در نظر گرفتن این نکات در انتخاب روش مناسب برای افزایش سرمایه از اهمیت بسزایی برخوردار است.

مال غیرمادی چیست؟

مال غیرمادی یکی از اقسام مالی است که بدون وجود فیزیکی، ارزش و اعتباری دارد. حقوق مالکیت معنوی از جمله حق اختراع، حق تالیف و تصنیف، حق ارتفاق و حق انتفاع سرقفلی از این دست محسوب می‌شوند. این نوع اموال ارزش مبادلاتی دارند که باید مورد توجه واقع شوند.

ارزش‌گذاری این اموال ممکن است چالش‌ برانگیز باشد، اما کارشناسان مالی و حقوقی با استفاده از روش‌های مناسب، قادرند ارزش پولی آن‌ها را تعیین کنند. قانون نیز شناخت این نوع مال را تأیید کرده و تأکید دارد که بالاترین سطح حفاظت برای این دارایی‌ها باید فراهم شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ارزیابی آورده غیر نقدی و شرایط آن چیست؟ مراجعه فرمایید.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - آورده نقدی و غیر نقدی شرکت