سرمایه و سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود
* شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل و ثبت می گردد. که تمام سرمایه نقدی و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد. و مدیر عامل اقرار به دریافت کلیه سرمایه نقدی سهم الشرکه و غیر نقدی نماید. و هر شرکت که بر خلاف این ماده تشکیل شود” باطل و از درجه اعتبار ساقط می باشد. * در شرکت نامه حتما صراحتاَ قید گردد که سهم الشرکه غیر نقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است. و هر شرکتی که بر خلاف این ماده تشکیل گردد، باطل و از درجه اعتبار ساقط می باشد. * سهم الشرکه شرکاء نمی تواند به شکل اوراق تجاری قابل انتقال اعم از با اسم یا بی اسم و غیره درآید * کلیه شرکاء نسبت به قیمتی که در بدو تاسیس برای سهم الشرکه غیر نقدی معین شده در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارند. * سهم الشرکه شرکاء نمی تواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با نام و بی نام و غیره باشند. و سهم الشرکه را نمی توان منتقل به غیر نمود، مگر با رضایت عده ای از شرکاء که لااقل 3 ربع سرمایه متعلق به آن ها بوده باشد. و اکثریت عددی نیز داشته باشند. * انتقال سهم الشرکه به موجب سند صلح، رسمی خواهد بود. مدیران شرکت با مسئولیت محدود * شرکت به وسیله 1 یا چند نفر مدیر که به صورت موظف یا غیر موظف از بین شرکاء یا از خارج، برای مدت محدود یا نامحدود معین می شوند، اداره میگردد. * مدیران شرکت کلیه اختیارات لازم برای نمایندگی و اداره شرکت خواهند داشت. الی اینکه در اساسنامه غیر از این مقرر شده باشد.
نحوه اخذ تصمیمات در شرکت با مسئولیت محدود
* تصمیمات راجع به شرکت باید به اکثریت لااقل نصف سرمایه اتخاذ شود. و اگر در دفعه اول این اکثریت حاصل نشد، باید تمام شرکا مجددا دعوت شوند. و در این صورت تصمیمات به اکثریت عددی شرکا اتخاذ می گردد. هرچند اکثریت مزبور دارای نصف سرمایه نباشد، اساسنامه شرکت می تواند ترتیب دیگری برای حد نصاب حضور در مجامع مقرر دارد.
هیئت نظار در شرکت با مسئولیت محدود
در هر شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکا باید بیش از ۱۲ نفر باشند باید دارای هیئت نظارت بوده و هیئت نظارت لااقل سال یک مرتبه مجمع عمومی شرکتها را تشکیل دهد( ماده ۱۰۹ قانون تجارت).
هیئت نظارت مرکب از سه نفر بوده که از بین شرکا برای مدت یک سال انتخاب میشود و اعضای هیئت نظارت نبایستی عضو هیئت مدیره شرکت باشند.
وظایف هیات نظار شرکت
الف) تحقیق نماید که سرمایه نقدی شرکت پرداخت شده و س هم الشرکه غیرنقدی تقویم و تسلیم شده باشد.
ب) در شرکتنامه تقویم سهم الشرکه غیر نقدی به صراحت ذکر شده باشد.
ج) دعوت شرکا برای مجمع عمومی فوقالعاده.
د) اعضای هیئت نظارت از جهت اعمال اداری و نتایج حاصله از آن هیچ مسئولیتی ندارند لیکن هر یک از آنها در انجام مأموریت خود برطبق قوانینی معمولی کشوری مسئول اقدام و تقصیرات خود می باشند (ماده ۱۶۷ قانون تجارت).
شیوه اداره شرکت با مسئولیت محدود
* شیوه اداره آن از شرکت های تضامنی و نسبی کامل تر است. اما به کاملی شرکت های سهامی و تعاونی نمی باشد. بنابراین برای تشکیل شرکت هایی با تعداد زیاد از شرکاء مناسب نیست. * هر یک از شرکا به نسبت سهمی که در شرکت دارند، در مجامع دارای رای خواهد بود. اساسنامه شرکت می تواند ترتیب دیگری مقرر نماید. * در تصمیم گیری اداره شرکت رای اکثریت ملاک می باشد. اما نحوه حصول این اکثریت به آسانی حصول اکثریت در شرکت های سهامی نیست. چرا که در برخی از موارد اکثریت لازم در شرکت با مسئولیت محدود هم اکثریت عددی و هم اکثریت سرمایه ای است. مطالب مرتبط: مراحل تشکیل تعاونی تعریف شرکت تعاونی مراحل ثبت شرکت تعاونی مدارک مورد نیاز تاسیس تعاونی هیات مدیره – مجمع -بازرسان – مدیرعامل دستورالعمل تشکیل تعاونی مراحل تاسیس تعاونی هیات موسس مجمع عمومی آگهی دعوت هیات مدیره مدیرعامل بازرسان اداره تعاون شهرستان وظایف بازرسان شرکت تعریف بازرس شرکت نحوه انتخاب بازرس شرکت مدت زمان انتخاب بازرس شرکت در شرکت تعاونی و سهامی خاص موسسات غیرتجاری شرایط ثبت موسسه غیر تجاری شرایط ثبت موسسه حقوقی مدارک لازم جهت ثبت موسسه حقوقی مراتب ثبت مؤسسات غیر تجاری تعرفه ها و هزینه های ثبت تعرفه و هزینه ثبت شرکت و ثبت تغییرات(مجامع) و کلیه جزئیات تعرفه هر چه تعداد که مجامع دارید نحوه برگزاری مجامع عمومی تغییرات در مدیران و بازرسان و انواع مجامع عمومی و همچنین تغییرات در اساسنامه و نحوه برگزاری مجامع ثبت شرکت دانش بنیان مزایای شرکت دانش بنیان و امتیازات این نوع شرکتهای وبهتر است در چه نوع شرکتی ثبت گردد. شرکت های تاسیساتی شرکت تاسیسات ساختمانی ، موضوع فعالیت شرکت های تاسیساتی، شرکت تاسیساتی در قالب سهامی خاص … ثبت شرکت خود را با آسودگی خاطر به تک نیکی ها بسپارید ثبت سفارش در سایت تک نیک شرکت تعاونی تک نیک با هدف تسهیل در امور اداری شرکتها و موسسات، حسابداری و مالیاتی و مشاوره کسب و کار فعالیت خود را از سال 94 آغاز نموده است. ثبت تک نیک همواره کوشیده است خدمات خود را به بهترین شکل ممکن در سریعترین زمان به انجام برساند و مشاوری امین برای مدیران و کارآفرینان عزیز کشورمان باشد.
اشخاص کلاهبردار:
طبق ماده ۱۱۵ قانون تجارت، اشخاص ذیل کلاهبردار محسوب می شوند: الف) موسسین و مدیرانی که برخلاف واقعیت پرداخت تمام سهم الشرکه نقدی و تقویم و تسلیم سهم الشرکه غیر نقدی را در اوراق و اسنادی که باید برای سطح شرکت بدهند اظهار کرده باشند.
ب) کسانی که به وسیله متقلبانه سهم الشرکه غیرن نقدی را بیش از قیمت واقعی آن تقویم کرده باشند.
ج) مدیرانی که با نبودن صورت دارایی یا با استناد صورت دارایی مزبور منافع عمومی را بین شرکا تقسیم کنند.
انحلال شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود در موارد ذیل منحل میشود:
۱- وقتی که شرکت مقصودی را که برای آن تشکیل شده انجام نداده یا انجام آن غیر ممکن شده باشد.
۲- وقتی که شرکت باید مدت معین تشکیل و مدت منقضی شده باشد.
۳- در صورتی که شرکت ورشکسته شود.
۴- در صورت تصمیم تعدادی از شرکا که سهم الشرکه آن ها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد.
۵- در صورتی که به واسطه ضررهای وارد نصف سرمایه شرکت از بین رفته و یکی از شرکا تقاضای انحلال کرده و محکمه دلایل او را موجه دیده و سایر شرکاء حاضر نباشند سهمی را که در صورت انحلال به او تعلق می گیرد پرداخته و او را از شرکت خارج نمایند.
۶- در مورد فوت یکی از شرکا اگر به موجب اساسنامه پیشبینی شده باشد (مواد ۹۳ و ۱۴ قانون تجارت).