راهنمای ثبت شرکت بامسئولیت محدود

(Limited liability company)

شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است. که بین دو یا چند نفر برای امور بازرگانی تشکیل شده است. و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد. فقط به میزان سرمایه خود در شرکت، مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد.

لازم به ذکر است. که بر خلاف ثبت شرکت سهامی خاص مبلغ سرمایه شرکت به هیچ حسابی واریز نخواهد شد. در اسم شرکت باید عبارت “با مسئولیت محدود” قید گردد. اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکا باشد. در غیر این صورت، شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده باشد. در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.  

 

ثبت شرکت با مسئولیت محدود min - راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
راهنمای جامع و کامل ثبت شرکت با مسئولیت محدود
راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

بهترین نوع شرکتها برای بامسئولیت محدود کدامند؟

  1. * شرکتهای بازرگانی
  2. * شرکتهای طراحی
  3. * شرکتهای پیمانکاری
  4. * شرکتهای هواپیمایی
  5. * شرکتهای طراحی سایت
  6. * شرکتهای کامپیوتری
  7. * شرکتهای خدماتی

مدارک ثبت شرکت با مسئولیت محدود

راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود

  • کپی شناسنامه
  • کارت ملی
  • دو برگ تقاضانامه
  • دو برگ شرکت نامه
  • دو جلد اساسنامه
  • گواهی عدم سوءپیشینه هیت مدیره و مدیرعامل (جدیدا دیگر برای تاسیس شرکت و دیگر موارد نیازی نیست. )
  •  

سؤالات متداول شرکت با مسئولیت محدود راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود ** چه کسانی امکان ثبت شرکت در ایران را دارند؟ همه اشخاص حقیقی و حقوقی چه ایرانی و چه خارجی امکان ثبت شرکت در ایران را دارند. • اشخاص خارجی هم می‌توانند با ارائه اصل پاسپورت و ترجمه و دریافت کد فراگیر اقدام به ثبت شرکت نمایند. • اشخاص حقوقی نیزمی توانند با ارائه مدارک شرکت و مدارک هویتی نمایندگان به ثبت شرکت اقدام کنند.   ** تفاوت سهم در ارزش‌های مختلف در شرکت چیست.؟ مثلا 1 سهم 1 میلیون ریالی با 10 سهم 1000 ریالی چیست؟

  1. تعداد و ارزش سهام یک شخص میزان مسئولیت او در شرکت ( چه مسئولیت محدود و چه سهامی خاص ) را مشخص می‌سازد. مثلا اگر شخصی در یک شرکت 100 سهم 1 ریالی داشته باشد. میزان مسئولیت او در مقابل اشخاص ثالث تا 100 ریال و اگر 100 سهم 1 میلیون ریالی داشته باشد میزان مسئولیت او در مقابل اشخاص ثالث 100 میلیون ریال خواهد بود.
  2. آیا یک شخص می تواند به تنهایی شرکت ثبت کند؟ خیر-  حداقل تعداد نفرات برای ثبت شرکت در ایران دو نفر برای شرکت با مسئولیت محدود می باشد. در صورتی که مایلید مسئولیت و اداره شرکت و منافع آن به عهده خودتان باشد می توانید. 99 سهم را به خود و یک سهم را به شخص دوم بدهید. و همچنین سمت مدیر عامل و رئیس هیأت مدیره را خود به تنهایی به عهده بگیرید. و حق امضاء را نیز خود به عهده بگیرید و شخص دوم تنها سمت عضو هیأت مدیره(سهامدار) داشته باشد و شرکت شما تک مدیر عامله باشد.

  ** برای ثبت شرکت مسئولیت محدود چه مدارک و اطلاعاتی نیاز داریم؟

  1. مدارک هویتی اشخاص – حداقل دو تا کد پستی- موضوع فعالیت شرکت- نام شرکت- سمت اشخاص حاضر در شرکت- تلفن ثابت 

  ** آیا در صورتی که شرکت مسئولیت محدود ثبت کنم مالیات کمتری به نسبت شرکت سهامی خاص به شرکت من تعلق خواهد گرفت؟ خیر. نوع شرکت ثبت شده تأثیری در میزان مالیات تعیین شده نخواهد داشت. میزان مالیات فقط بر اساس سود خالص سالیانه شرکت که توسط اداره دارایی برآورد می شود. تعیین می گردد مگر شرکت تعاونی باشد که آن هم شرایط تشکیل خود را دارد.  

** شرکت مسئولیت محدود در چه مدت زمانی به ثبت می رسد؟ مجموعا ثبت شرکت با توجه به روند آن و برخی مسائل تخصصی بین حداقل 7 روز تا حداکثر 21 روز زمان خواهد برد که ما در کمترین بازه زمانی ممکن این کار را انجام خواهیم داد. 

** شخصی که به سن قانونی نرسیده باشد می‌تواند عضو شرکت با مسئولیت محدود گردد؟ خیر. اعضای هیات مدیره شرکتها باید حتما بالاتر از 18 سال سن داشته باشند. اما در شرکتهای سهامی خاص شخصی که به سن قانونی نرسیده می تواند تنها به صورت سهامدار عضو شرکت شود. ولی امکان عضویت در هیأت مدیره را نخواهد داشت.  

 کارمندان دولت و عضویت در شرکت  

**  آیا کسی که کارمند رسمی دولت است می تواند عضو شرکت با مسئولیت محدود شود؟ بله کارمند رسمی دولت چه در شرکت مسئولیت محدود یا سهامی خاص با شرایطی می تواند عضو هیأت مدیره شرکت باشد. در صورتی که تنها دارای 3% سهم بوده و سمت و حق امضاء نداشته باشد عضویت کارمند رسمی در هیأت مدیره بلامانع است.   ** شرکت با مسئولیت محدود برای چه نوع فعالیتهایی مناسب است و در چه زمینه ای نمی‌تواند فعالیت کند؟  با این شرکت می‌توان کلیه امور بازرگانی، مهندسی، کامپیوتری، خدماتی، صنعتی، دیجیتالی، فناوری اطلاعات و سایر فعالیتها رو انجام داد.  

و معایب شرکت با مسئولیت محدود 850x500 - راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
محاسن و معایب شرکت با مسئولیت محدود

محاسن شرکت با مسئولیت محدود 

شرکت با مسئولیت محدود از جمله محاسن شرکت مسئولیت محدود اینست که فقط با 2 نفر عضو می شود این شرکت را ثبت کرد. و روال ثبت و اداره آن ساده تر از سهامی خاص است.  

معایب شرکت با مسئولیت محدود 

از معایب این نوع شرکت: برخی بانکها به شرکتهای مسئولیت محدود وام و تسهیلات نمی دهند. و همچنین معمولا شرکتهای دولتی برای شرکت در مناقصات و مزایدات فقط شرکتهای سهامی خاص را پذیرش می کنند.  

روال ثبت شرکت با مسئولیت محدود در سایت تک نیک – دریافت مشاوره از طرف مشاورین مجرب سایت تک نیک– – ارسال مدارک مورد نیاز و اطلاعات لازم جهت شروع به ثبت تکمیل یک برگ فرم طراحی شده سایت تک نیک  افتتاح حساب در یکی از بانکها بنا به سلیقه مراجعه کننده  

مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود

* تنظیم مدارک مورد نیاز بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط متقاضی

* ثبت اولیه در سامانه ثبت شرکتها

* دریافت تأیید نام و اعلام به متقاضی

* دریافت تأیید کارشناس و ارجاع مدارک به متقاضی جهت امضای اعضاء

*ارسال مدارک امضاء شده توسط متقاضی از طریق پست پیشتاز

* ثبت نهایی، دریافت مدارک و تحویل مدارک به متقاضی

* حضور متقاضی در اداره ثبت شرکتها جهت دریافت مجوز روزنامه

** آیا می توانم فعلا شرکت مسئولیت محدود ثبت کنم و بعدا در صورت صلاحدید آن را به سهامی خاص تبدیل کنم؟ خیر. متاسفانه در حال حاضر امکان ثبت شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص و بالعکس وجود ندارد.  

قواعد شرکت با مسئولیت محدود

* لزوم بودن نوع شرکت در اسم شرکت.

*  مسئولیت شرکاء محدود می باشد.

*  شرکاء در انتقال سهم‌الشرکه آزاد نمی باشند.

* در صورت فوت یا ورشکستگی شرکاء دلیل بر انحلال آن نمی باشد.

* لزوم رعایت تشریفات زیاد‌تر در صورتی که تعداد شرکاء از ۱۲ نفر بیشتر باشد.

تعریف شرکت با مسئولیت محدود 

شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی تجارتی است. با این توضیح که فقط می‌تواند برای امور تجارتی تشکیل شود. تشکیل این نوع شرکت برخلاف شرکت سهامی، نیاز به تشریفات پیچیده‌ای ندارد. بلکه کافی است دو شریک وجود داشته باشند. و سرمایه‌های نقدی و غیرنقدی خود را روی هم جمع کرده و تسلیم کنند. تا شرکت تشکیل شود.

شرکت دارای اسم مخصوصی است. که باید عبارت با مسئولیت محدود در آن قید شده باشد. در غیر این صورت، در مقابل اشخاص ثالث، شرکت تضامنی محسوب می‌شود. و تابع مقررات این نوع شرکت خواهد بود. در مورد مدت شرکت، در قانون تجارت ایران ذکری به عمل نیامده است. و معمولاً شرکاء در هنگام تشکیل شرکت، مدت آن را نامحدود قید می‌کنند.

نمونه موضوع فعالیت شرکت های کشاورزی
ادامه مطلب

خصوصیات شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی موضوعاً تجاری ست. و به عبارت دیگر، موضوع فعالیت آن نمی‌تواند چیزی جز امور تجاری باشد.  از این نظر شرکت با مسئولیت محدود با شرکت سهامی متفاوت است. به دلیل اینکه شرکت سهامی می‌تواند برای امور تجاری یا غیر تجاری تشکیل شود. و به اصطلاح یک شرکت شکلا تجاری است.   

شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود 850x500 - راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
مقایسه شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود

مقایسه شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود

1- در شرکت با مسئولیت محدود، تعداد شرکاء حداقل دو نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل سه نفر هستند.

2- حداقل سرمایه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص، یک میلیون ریال می باشد.

3- در شرکت سهامی خاص، حداقل 35 درصد سرمایه باید نقدا در یکی از شعب بانک‌ها تودیع و گواهی مربوطه ارائه و 65 درصد در تعهد سهامداران باشد. ولی در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تحویل مدیرعامل شرکت شده باشد. و مدیر عامل اقراربه دریافت نماید. و ارائه گواهی بانکی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد.

4- انتخاب بازرس اصلی و علی‌البدل در شرکت سهامی خاص اجباری اما در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری می باشد.

5- مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال بوده که قابل تمدید است. ولی در شرکت با مسئولیت محدود، مدیران شرکت برای مدت نامحدود انتخاب می گردند.  و نیز اختیار دارند.  که مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر کنند.

6- شرایط احراز حد نصاب در مجامع عمومی در شرکت سهامی خاص آسانتر ولی در شرکت  با مسئولیت محدود با توجه به نوع شرکت مشکل‌تر است.  

مجامع عمومی شرکت با مسئولیت محدود

  * مجامع عمومی در شرکت سهامی خاص، توسط هیات رییسه‌ مرکب از یک رییس، دو ناظر و یک منشی که از بین سهامداران انتخاب می‌شوند. اداره می‌شود. ولی در شرکت با مسئولیت محدود مجامع عمومی شرکت توسط هیات نظارت در صورتی خواهند بود که تعداد شرکای آن از ۱۲ نفر بیشتر باشد. * در شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود، شرکت در افزایش سرمایه اختیاری است. * انتخاب مدیران و تصویب ترازنامه و غیره از وظایف مجمع عمومی عادی شرکت با مسئولیت محدود می باشد و صورتجلسه هیات مدیره هم در انتخاب سمت هیات مدیره و مدیر عامل و دارندگان حق امضای شرکت و دیگر تصمیمات که بر اساس اساسنامه باید رعایت گردد. 

مسئولیت شرکاء در ادای قروض و تعهدات شرکت با مسئولیت محدود 

*  سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی‌شود. و شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات هستند.  

شرایط مدیران شرکت با مسئولیت محدود

*  مدیران در شرکت سهامی خاص الزاما باید سهامدار بوده یا تعداد سهام وثیقه مقرر در اساسنامه را تهیه و به صندوق شرکت بسپارند. مدیران در شرکت با مسئولیت محدود به صورت موظف یا غیرموظف که از بین شرکا یا از خارج انتخاب می‌شوند، انجام وظیفه خواهند کرد.  

تقسیم سود در شرکت با مسئولیت محدود

* تقسیم سود در شرکت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شرکت  مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکا انجام خواهد شد. و در شرکت با مسئولیت محدود می‌توانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود تصویب کنند.

حق رای در شرکتهای سهامی خاص و مسئولیت محدود

* حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.  

نحوه تقویم سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود

* تقویم سهم‌ الشرکه غیرنقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکاء صورت می‌گیرد. و شرکا در این خصوص دارای مسئولیت هستند. تقویم آورده غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کار‌شناسان رسمی دادگستری خواهد بود.  

تعریف سهم الشرکه

سهم الشرکه عبارت است از: حق و طلب مالی شریک از درآمد و فعالیت های شرکت به نسبت سهمی که دارد. ضمنا سهم الشرکه یک حق مالی است که طلبکار آن، حق مطالبه را از شرکت خواهد داشت. سهم الشرکه را شرکاء نمی توانند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با نام و یا بی نام  وغیره در بیاورند. و سهم الشرکه را نمی توان منتقل به غیر نمود. مگر با رضایت عده ای از شرکا که لااقل 3 ربع سرمایه متعلق به آنها بوده باشد. واکثریت عددی نیزداشته باشند.  

مقاله جامع سرمایه ثبتی شرکت با مسئولیت محدود و شرایط سهم الشرکه آن بصورت جامع به این موضع پرداخته شده است.

شرایط انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود

این شرایط به شرح ذیل می باشند:  تعدادی از شرکا که حداقل 3 چهارم سرمایه شرکت متعلق به آنها بوده باشد. و با انتقال موافق کرده باشند. شرکا موافق با انتقال سهم الشرکه علاوه بر دارا بودن 3 چهارم سرمایه، اکثریت عددی را نیز دارا باشند. انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود با سند رسمی صلح نامه امکان پذیر می باشد.  

نحوه نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود

انتقال سهم الشرکه با مسئولیت محدود براساس قانون تجارت در مجمع عمومی فوق العاده صورت می گیرد. پرداخت مالیات و نقل و انتقال سهام شرکت بستگی به میزان سهم الشرکه جا به جا شده در اداره مالیات امکان پذیر می باشد. این نقل و انتقال، با حضور تمامی شرکاء و رضایت آنها انجام می گردد. بنابراین برای نقل و انتقال سهم الشرکه با مسئولیت محدود بایستی مراحل زیرصورت پذیرد.  

و انتقال سهام شرکت سهامی خاص چگونه صورت می گیرد؟ 1 850x500 - راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص چگونه صورت می گیرد؟

 نحوه انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود

مدارک لازم جهت انتقال سهام شرکت با مسئولیت محدود  ** در شرکت با مسئولیت محدود سهامی وجود ندارد. و سرمایه اعضا فقط  سهم الشرکه و بصورت نقدی می باشد.** * تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده * ارائه صورتجلسه نقل و انتقال سهم الشرکه و تقاضای صدور سند رسمی در اجرای ماده 103 قانون تجارت با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی * مراجعه به اداره مالیات و پرداخت مالیات پرداخت مفاصا حساب شرکت با مسئولیت محدود و اخذ برگه نقل و انتقال سهم الشرکه * تنظیم سند صلح نامه بین خریداران و فروشندگان براساس نمونه قرارداد سند صلح سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود در دفاتر اسناد رسمی تایید صلح نامه توسط دفتر اسناد رسمی. 

نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود

در صورتیکه مجمع با اکثریت شرکا تشکیل شده باشد. رعایت دعوت شرکا وفق اساسنامه شرکت یا قانون تجارت با ارائه مستندات الزامی است. شرکا وکالتاً ویا اصالتاً یا ولایتاً اسم خود را همراه با ذکر سمت و میزان سهم الشرکه درصورتجلسه نوشته و امضا نمایند. و در صورتی که وکالتاً امضاء می نمایند ارائه وکالت نامه رسمی”اصل رونوشت برابر اصل شده” الزامی می باشد.. در صورتیکه تعداد شرکا از ۱۲ نفر بیشتر باشند، انتخاب هیأت نظار مرکب از 3 نفر الزامی می باشد. و در اول صورتجلسه اسم اعضای هیت نظار نوشته شود. و ذیل صورتجلسه را امضاء نمایند. همه شرکا ذیل تمام صفحات صورتجلسه را امضاء کنند. صورتجلسه در 2 یا چند نسخه تهیه و همه آنها امضا و یک نسخه به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد. صورتجلسه ظرف مدت یک ماه از تاریخ تشکیل جلسه تحویل اداره ثبت شرکت ها شود. بر اساس ماده ۱۰۳ قانون تجارت نقل و انتقال سهم الشرکه که باید به موجب سند صلح رسمی انجام گردد. برخلاف شرکت های سهامی که انتقال سهام  با تحویل اوراق سهام و در نهایت در مورد سهام با نام با ثبت در دفتر شرکت به عمل می آید.  

سند صلح رسمی در شرکت با مسئولیت محدود

  نقل و انتقال سهم الشرکه فقط از طریق سند صلح صورت می گیرد. که در دفترخانه های سطح شهر با حضور اعضای فروشنده و خریداران با در دست داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی  به ثبت می رسد. شرکت بامسئولیت محدود و تضامنی تنها شرکت هایی هستند. که نقل و انتقال سهم الشرکه در آن الزام به تنظیم سند رسمی می باشد. سهم الشرکه شرکا نمی تواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با نام و یا بی نام باشد… درهیچ مورد اکثریت شرکاء نمی تواند شریکی را مجبور به ازدیاد سهم الشرکه خود کنند.  

دلایل انحلال شرکت های تجاری
ادامه مطلب

مهمترین خصوصیات شرکت با مسئولیت محدود

در بررسی قانون تجارت ایران و انواع شرکت های تجاری قابل ثبت در ایران ،شرکت با مسئولیت محدود بعد از شرکت سهامی خاص به عنوان یکی از مهمترین و پرطرفدارترین شرکت قابل ثبت در ایران مطرح می باشد. براساس “ماده 94 قانون تجارت” شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین 2 یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل می گردد. و هر یک از شرکا بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد. فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد. شرکت با مسئولیت محدود برخلاف شرکت های سهامی از کل ارکان 3 گانه سازمان کامل شرکت تجاری بهره مند است. و تا جایی که نهاد اداره شرکت محدود به 1 مدیر یا مرکب از چند عضو در قالب هیات مدیره انجام وظیفه می نماید. خصوصیاتی که اشاره گردید شاید دلایل کافی باشد. تا شرکت با مسئولیت محدود را در زمره رایج ترین شرکتهای تجاری قابل ثبت در ایران قرار داده شود.

ویژگی های شرکت با مسئولیت محدود

* حداقل تعداد شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود دو نفر می باشد. * در شرکت با مسئولیت محدود حداقل سرمایه پیش بینی نشده است. * سرمایه شرکت با مسئولیت محدود بصورت نقدی و غیرنقدی می باشد. * در بدو تاسیس نیازی به واریزی سهم الشرکه در بانک نمی باشد.

انتخاب اسم برای شرکت با مسئولیت محدود

* در نام  شرکت باید عبارت با مسئولیت محدود تیتر گردد. و  بهتر است در اسم شرکت از نام شرکاء استفاده نگردد. نام شریکی که در اسم شرکت قید شود. حکم شریک ضامن در شرکت های تضامنی را دارا می باشد. که دراین صورت مسئول پرداخت کلیه قروض و تعهدات شرکت خواهد بود.  

سرمایه و سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود

* شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل و ثبت می گردد. که تمام سرمایه نقدی و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد. و مدیر عامل اقرار به دریافت کلیه سرمایه نقدی سهم الشرکه و غیر نقدی نماید. و هر شرکت که بر خلاف این ماده تشکیل شود” باطل و از درجه اعتبار ساقط می باشد. * در شرکت نامه حتما صراحتاَ قید گردد که سهم الشرکه غیر نقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است. و هر شرکتی که بر خلاف این ماده تشکیل گردد، باطل و از درجه اعتبار ساقط می باشد. * سهم الشرکه شرکاء نمی تواند به شکل اوراق تجاری قابل انتقال اعم از با اسم یا بی اسم و غیره درآید * کلیه شرکاء نسبت به قیمتی که در بدو تاسیس برای سهم الشرکه غیر نقدی معین شده در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامنی دارند. * سهم الشرکه شرکاء نمی تواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از با نام و بی نام و غیره باشند. و سهم الشرکه را نمی توان منتقل به غیر نمود، مگر با رضایت عده ای از شرکاء که لااقل 3 ربع سرمایه متعلق به آن ها بوده باشد. و اکثریت عددی نیز داشته باشند. * انتقال سهم الشرکه به موجب سند صلح، رسمی خواهد بود.   مدیران شرکت با مسئولیت محدود * شرکت به وسیله 1 یا چند نفر مدیر که به صورت موظف یا غیر موظف از بین شرکاء یا از خارج، برای مدت محدود یا نامحدود معین می شوند، اداره میگردد. * مدیران شرکت کلیه اختیارات لازم برای نمایندگی و اداره شرکت خواهند داشت. الی اینکه در اساسنامه غیر از این مقرر شده باشد.  

نحوه اخذ تصمیمات در شرکت با مسئولیت محدود

* تصمیمات راجع به شرکت باید به اکثریت لااقل نصف سرمایه اتخاذ شود. و اگر در دفعه اول این اکثریت حاصل نشد، باید تمام شرکا مجددا دعوت شوند. و در این صورت تصمیمات به اکثریت عددی شرکا اتخاذ می گردد. هرچند اکثریت مزبور دارای نصف سرمایه نباشد، اساسنامه شرکت می تواند ترتیب دیگری برای حد نصاب حضور در مجامع مقرر دارد.  

هیئت نظار در شرکت با مسئولیت محدود

در هر شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکا باید بیش از ۱۲ نفر باشند باید دارای هیئت نظارت بوده و هیئت نظارت لااقل سال یک مرتبه مجمع عمومی شرکتها را تشکیل دهد( ماده ۱۰۹ قانون تجارت).

هیئت نظارت مرکب از سه نفر بوده که از بین شرکا برای مدت یک سال انتخاب می‌شود و اعضای هیئت نظارت نبایستی عضو هیئت مدیره شرکت باشند.

وظایف هیات نظار شرکت

الف) تحقیق نماید که سرمایه نقدی شرکت پرداخت شده و س هم الشرکه غیرنقدی تقویم و تسلیم شده باشد.

ب) در شرکتنامه تقویم سهم الشرکه غیر نقدی به صراحت ذکر شده باشد.

ج) دعوت شرکا برای مجمع عمومی فوق‌العاده.

د) اعضای هیئت نظارت از جهت اعمال اداری و نتایج حاصله از آن هیچ مسئولیتی ندارند لیکن هر یک از آنها در انجام مأموریت خود برطبق قوانینی معمولی کشوری مسئول اقدام و تقصیرات خود می باشند (ماده ۱۶۷ قانون تجارت).

شیوه اداره شرکت با مسئولیت محدود

 * شیوه اداره آن از شرکت های تضامنی و نسبی کامل تر است. اما به کاملی شرکت های سهامی و تعاونی نمی باشد. بنابراین برای تشکیل شرکت هایی با تعداد زیاد از شرکاء مناسب نیست. * هر یک از شرکا به نسبت سهمی که در شرکت دارند، در مجامع دارای رای خواهد بود. اساسنامه شرکت می تواند ترتیب دیگری مقرر نماید.

* در تصمیم گیری اداره شرکت رای اکثریت ملاک می باشد. اما نحوه حصول این اکثریت به آسانی حصول اکثریت در شرکت های سهامی نیست. چرا که در برخی از موارد اکثریت لازم در شرکت با مسئولیت محدود هم اکثریت عددی و هم اکثریت سرمایه ای است.    

اشخاص کلاهبردار:

طبق ماده ۱۱۵ قانون تجارت، اشخاص ذیل کلاهبردار محسوب می شوند: الف) موسسین و مدیرانی که برخلاف واقعیت پرداخت تمام سهم الشرکه نقدی و تقویم و تسلیم سهم الشرکه غیر نقدی را در اوراق و اسنادی که باید برای سطح شرکت بدهند اظهار کرده باشند.

ب) کسانی که به وسیله متقلبانه سهم الشرکه غیرن نقدی را بیش از قیمت واقعی آن تقویم کرده باشند.

ج) مدیرانی که با نبودن صورت دارایی یا با استناد صورت دارایی مزبور منافع عمومی را بین شرکا تقسیم کنند.

 

شرکت تک نیک 675x500 - راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
نحوه انحلال شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود در موارد ذیل منحل می‌شود:

۱- وقتی که شرکت مقصودی را که برای آن تشکیل شده انجام نداده یا انجام آن غیر ممکن شده باشد.

۲- وقتی که شرکت باید مدت معین تشکیل و مدت منقضی شده باشد.

۳- در صورتی که شرکت ورشکسته شود.

۴- در صورت تصمیم تعدادی از شرکا که سهم الشرکه آن ها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد.

۵- در صورتی که به واسطه ضررهای وارد نصف سرمایه شرکت از بین رفته و یکی از شرکا تقاضای انحلال کرده و محکمه دلایل او را موجه دیده و سایر شرکاء حاضر نباشند سهمی را که در صورت انحلال به او تعلق می گیرد پرداخته و او را از شرکت خارج نمایند.

۶- در مورد فوت یکی از شرکا اگر به موجب اساس‌نامه پیش‌بینی شده باشد (مواد ۹۳ و ۱۴ قانون تجارت).

 

مطالب مرتبط

فهرست