شرایط مدیرعامل شرکت ها کدامند؟
شرایط و انتخاب مدیر عامل شرکت
شرکت های سهامیبه وسیله هیئت مدیره اداره میشوند. ولی معلوم است که برای امور تجارت، باید یک نفر متصدی عمل باشد. و مراجعین به شرکت نمی توانند به تمام افراد هيئت مديره رجوع نمایند. و هرگاه مجتمعا بخواهند به کلیه کارها رسیدگی نمایند، باعث کندی کار و از دست دادن منفعت خواهد بود. بنابراین یکی از آنها یا (از خارج) به سمت مدیر عامل انتخاب میشود. که اختیار خرید و فروش و یا حق امضای اوراق تجارتی را خواهد داشت.
هیئت مدیره باید اقلا یک نفر شخص حقیقی را به مدیریت عامل شرکت برگزیند. و حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین کند. درصورتی که مدیر عامل عضو هیئت مدیره باشد. دوره مدیریت عامل او از مدت عضویت او در هیئت مدیره بیشتر نخواهد بود.
وظایف مدیر عامل شرکت
مدیرعامل شرکت نمی تواند در عین حال رئیس هیئت مدیره همان شرکت باشد، مگر با تصویب سه چهارم آرای حاضر در مجمع عمومی هیئت مدیره در هر موقع می تواند، مدیرعامل را عزل نماید. نام و مشخصات و حدود اختیارات مدیر عامل باید با ارسال نسخهای از صورت جلسه هیئت مدیره به مرجع ثبت شرکتها اعلام و پس از ثبت در روزنامه رسمی آگهی شود. (ماده ۱۲۴ و ۱۲۸ ل.ا.ق.ت).
مدیرعامل شرکت در حدود اختیاراتی که توسط هیئت مدیره به او تفویض شده است. نماینده شرکت محسوب و از طرف شرکت حق امضا دارد (ماده ۱۲۵ ال.ا.ق.ت)
شرایط لازم برای انتخاب مدیرعامل
طبق ماده ۱۲۶ ل… قانون تجارت، اشخاص مذکور در ماده ۱۱۱ ل.ا. قانون تجارت، نمی توانند به مدیریت عامل شرکت انتخاب شوند. و همچنین هیچ کس نمی تواند در عین حال مدیریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد. تصمیمات و اقدامات مدیرعاملی که برخلاف این موارد انتخاب شده است. در مقابل صاحبان سهام و اشخاص ثالث معتبر و مسئولیتهای سمت مدیریت عامل شامل حال او خواهد شد.
هر کس بر خلاف قانون، به مدیریت عامل انتخاب شود یا پس از انتخاب مشمول ماده مذکور گردد. دادگاه شهرستان به تقاضای هر ذی نفع حكم عزل او را صادر خواهد کرد و چنین حکمی قطعی خواهد بود (مواد ۱۲۷ و ۱۲۸ ل.ا. قانون تجارت).