ثبت و تاسیس شرکت

ثبت و تاسیس شرکت

ثبت شرکت یکی از مراحل حیاتی برای کارفرمایان و مدیران است که می‌خواهند کسب و کار خود را به صورت قانونی و رسمی آغاز کنند.

تاسیس شرکت به شما این امکان را می‌دهد که از حقوق و مزایای قانونی بهره‌مند شوید، مسئولیت‌های مختلف را مشخص کرده و از برقراری ارتباط با نهادها و سازمان‌های مختلف بهره‌مند شوید.

اگرچه برخی فکر می‌کنند فرآیند ثبت شرکت ساده است، اما در واقع انجام این فرآیند جزئیات و موارد حائز اهمیتی در زمینه‌های حقوقی و مالیاتی دارد.

در ادامه، پروسه کلی ثبت یک شرکت را در موسسه معتبر ثبت شاخص به تصویر کشیده‌ایم تا دید بهتری نسبت به مراحل انجام آن داشته باشید.

ثبت شرکت یعنی چه؟

در ابتدا، قبل از هر چیز، باید بدانیم که ثبت شرکت چیست. زمانی که فکر یک ایده تجاری جدید و کارآمد می‌کنید یا منابع و سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای شروع یک کسب و کار جدید را دارید، می‌توانید با ثبت شرکت، کسب و کار خود را به صورت رسمی آغاز کنید. آغاز یک کسب و کار از طریق ثبت شرکت، نوعی تاسیس کار به صورت رسمی و قانونی است که تمام فعالیت‌ها و روال‌های آن به صورت قانونی صورت می‌پذیرد و دارای قابلیت پیگیری حقوقی است.

برند یا نام تجاری چیست؟

برند یا نام تجاری، یکی از عوامل اساسی در گسترش و رونق کسب و کار است. با انتخاب یک برند برای محصولات شرکت خود، می‌توانید تولیدات یا خدمات خود را از رقبا و سایر برندها متمایز کنید. با ثبت برند تجاری، ممکن است از کپی برداری توسط افراد سودجو جلوگیری کنید و با ارائه خدمات و محصولات با کیفیت، موفق به کسب درآمد بالا شوید.

مزایای ثبت شرکت

ثبت شرکت دارای مزایای بسیار زیادی است که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از:

– تنظیم اساسنامه شرکت که در آن میزان سهام سهامداران، سرمایه شرکت، نوع شرکت و… به صورت واضح و شفاف بیان شده و در صورت وقوع هر گونه اختلاف، مشکلات با مراجعه به اساسنامه رفع می‌شود.

– امکان شرکت در حراج ها، مزایده ها و مناقصه ها که موجب شرایط پر سود تر شدن در مناقصات مختلف می‌شود.

– ثبت شرکت یک کار قانونی است و به کسب و کار شما هویت می‌دهد، اعتماد مشتریان را جلب می‌کند و باعث افزایش درآمد و سود می‌شود.

– پس از ثبت شرکت، با درخواست کارت بازرگانی، می‌توانید به بازار بین‌المللی وارد شده و به صادرات و واردات پرداخت.

– استفاده از تسهیلات و کمک‌های بانکی

– درخواست نمایندگی داخلی

انواع شرکت‌های تجاری :

۱- شرکت‌های سهامی:

الف- شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام، حداقل شامل ۵ نفر است و سرمایه آن به صورت مساوی در قطعات مساوی تقسیم می‌شود. مسئولیت صاحبان سهام تا مقدار سرمایه‌شان محدود است. موسسین آن می‌توانند بخشی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم تامین کنند.

ب- شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص، یک نوع شرکت بازرگانی است که سرمایه ابتدایی آن در زمان تأسیس حداقل یک میلیون ریال می‌باشد. تعداد صاحبان سهام آن نمی‌تواند کمتر از ۳ نفر باشد و تمام سهام توسط سهامداران تعهد و تأمین می‌شود.

۲- شرکت‌های با مسئولیت محدود

شرکت‌های با مسئولیت محدود بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل می‌شوند و هر یک از شرکا تنها تا اندازه سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت هستند.

۳- شرکت‌های تضامنی

شرکت تضامنی، یک نوع شرکت است که بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی برای امور تجاری شکل می‌گیرد، به‌طوری‌که اگر دارایی شرکت برای پرداخت کلیه بدهی‌های خود کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت کلیه بدهی‌های شرکت هستند.

۴- شرکت‌های مختلط غیرسهامی

شرکت‌های مختلط غیرسهامی، بین چند نفر شریک ضامن و چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون صدور سهام شکل می‌گیرند. در این نوع شرکت، شریک ضامن مسئول تمام بدهی‌های شرکت است، در حالی که شریک با مسئولیت محدود فقط تا اندازه سرمایه خود در شرکت مسئول هستند.

۵- شرکت‌های مختلط سهامی

شرکت‌های مختلط سهامی، بین گروهی از شرکای سهامی و چند نفر شریک ضامن شکل می‌گیرند. در این نوع شرکت، شرکای سهامی دارای سهام یا قطعات سه

ثبت شرکت و مراحل لازم جهت انجام این اقدام می‌تواند برای تعیین مسیر و شناخت برند شما کمک کند. اگر دنباله‌ی شروع یک کسب و کار هستید، بهتر است ابتدا شرکت خود را ثبت کنید. ثبت شرکت، یکی از نیازمندی‌های اصلی برای شروع هر کسب و کاری است. بسیاری فکر می‌کنند که ثبت شرکت کار آسانی است و نیازی به دانش تخصصی ندارد. با این حال، برای انجام این کار، بهتر است از کمک وکلا حرفه‌ای و متخصص استفاده کنید تا با مشکلات مواجه نشوید.

ثبت شرکت در کمترین زمان

ثبت شرکت در کمترین زمان یکی از نیازمندی‌های اساسی برای شروع هر کسب و کار است. اگر به دنبال ثبت سریع شرکت خود هستید، مشاوران ما در نیکان ثبت می‌توانند به شما کمک کنند. عدم آشنایی با مراحل ثبت، نقص در مدارک و… ممکن است فرآیند ثبت را دشوار کند. برای این منظور، بهتر است از تجربه‌ی افراد متخصص در این زمینه بهره ببرید تا ثبت شرکت را در کمترین زمان ممکن به سرانجام برسانید.

برای دریافت مشاوره رایگان ثبت شرکت، با شماره 09189414281 تماس بگیرید.

در ضمن، باید تمامی مراحل و مدارک ثبت شرکت را به خوبی شناسایی کنید و صحیح اقدام کنید. این مراحل شامل انتخاب نوع شرکت، تعیین نام، انتخاب سهامداران و مدیران، ثبت اینترنتی در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها، تهیه مدارک لازم برای ثبت شامل مدارک هویتی، امضاء مدارک و ارائه‌ی آن‌ها، دریافت استعلام ثبت، پرداخت هزینه‌های قانونی مرتبط، دریافت آگهی تاسیس شرکت، و غیره است.

همچنین، باید با مدارک لازم برای ثبت شرکت در ایران آشنا باشید تا فرآیند ثبت را به سرعت تر انجام دهید. این مدارک شامل شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکاء شرکت به همراه کپی آن‌ها، شرکت‌نامه و تقاضانامه شرکت، اساسنامه تکمیل شده، دریافت نمایید.

مدارک مورد نیاز برای ثبت

مدارک مورد نیاز برای ثبت یک شرکت به دقت بسته به نوع شرکت متفاوت است و باید به صورت خاص بررسی شوند. با این حال، تمام شرکت‌ها دارای مدارک مشترکی هستند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود.

  1. اسناد اساسی شرکت که شامل اساسنامه، اظهارنامه، و صورت‌جلسه هیئت مدیره می‌شود.
  2. کپی اسناد شناسایی اعضای شرکت.
  3. مدارکی که تأیید کننده‌ی عدم وجود مشکلات قانونی برای هیئت‌مدیره باشند.
  4. سندی که نشان دهد سه٪ یا بیشتر از سرمایه شرکت به بانک واریز شده است.

با وجود گسترش باورهای نادرست در مورد تأسیس شرکت که برخی فکر می‌کنند فقط منجر به بروز مشکلات مالیاتی می‌شود، بسیاری افراد از تشکیل قانونی شرکت خودداری می‌کنند. که باعث محدود شدن پیشرفت آن‌ها می‌شود. در واقع، یکی از مزایا‌های اساسی تأسيس قانوني يك شركت امكان شركت در مناقصات عمومي يا خصوصي است که به شركت‌ها فرصت‌های جذابي برای پيشروي در كار داد و كسب فراهم می‌کند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت

پس از انتخاب نوع شرکت و تعیین شرکا، مرحله بعدی جهت ثبت شرکت، فراهم نمودن مدارک لازم است. قانونگذار برای تاسیس و ثبت شرکت هر یک از انواع شرکت مدارک جداگانه ای را پیش بینی نموده است که در ذیل به آن ها اشاره می کنیم.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی خاص

1-دو برگ اظهارنامه شرکت    
2-دو جلد اساسنامه شرکت   
3-دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین  
4-دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره با امضای مدیران منتخب
5-کپی شناسنامه  ی برابر اصل شده توسط دفاتر اسناد رسمی همه ی اعضای هیات مدیره، سهامداران و بازرسین
6-کپی کارت ملی برابر اصل شده توسط دفاتر اسناد رسمی-همه ی اعضای هیات مدیره ،سهامداران و بازرسین
7-ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آنجا افتتاح شده است.
8-ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری (اگر آورده شرکت غیر نقدی منقول و یا غیر منقول باشد)
9-ارائه اصل سند مالکیت (اگر اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت باشد)
10-گواهی عدم سوءپیشینه ی کیفری همه ی اعضای هیات مدیره و بازرسان شرکت
11-ارائه ی اقرارنامه ی همه ی اعضا ی هیات مدیره مبنی بر اینکه کارمند رسمی دولت نیستند و مدیر عامل مبنی بر اینکه در شرکت دیگری سمت مدیریت عامل را دارا نیست.
12-امضاء وکالتنامه
13-ارائه ی اصل قیم نامه در صورتی که یکی از اعضا دارای اهلیت نباشد.
14-در صورتیکه اعضا با سهامداران شخص حقوقی باشند،کپی آگهی تاًسیس،روزنامه ی رسمی،کپی روزنامه ی رسمی آخرین تغییرات + کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده ی نماینده ی شخص حقوقی
15-در صورت حضور سهامدار خارجی در صورتیکه شخص حقیقی باشد کپی برابر اصل پاسپورت و ترجمه ی رسمی آن،در صورتیکه شخص حقوقی باشد ارائه ی گواهی ثبت شرکت در مرجع ثبت شده ی آن کشور که مبین آخرین وضعیت شرکت و ترجمه ی رسمی آن،همینطور اصل و ترجمه ی وکالتنامه
16-ارائه ی مجوز مربوط به فعالیت از مرجع ذیربط در صورت نیاز

 مراحل ثبت شرکت

ابتدا مراحل ثبت شرکت را به صورت گام به گام و به طور خلاصه معرفی می‌کنیم تا در ادامه هر بخش به طور کامل توضیح داده شود.

گام اول: انتخاب عنوان و زمینه فعالیت شرکت

در این مرحله باید زمینه فعالیت شرکت را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که برخی از زمینه‌ها تنها توسط ارگان‌های دولتی قابل ثبت و تاسیس هستند و برخی نیاز به دریافت مجوز دارند.

گام دوم: تعیین نوع شرکت مورد نظر

در این مرحله باید نوع شرکت مناسب با زمینه فعالیت را انتخاب کنید، مانند شرکت مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص و غیره.

گام سوم: انتخاب شرکا و سهامداران

در این مرحله، شرکا و سهامداران با دقت انتخاب و مسئولیت‌ها، سرمایه و سود و زیان مشخص می‌شوند.

گام چهارم: تعیین میزان سرمایه نقدی و آورده شرکا

مشخص کردن سرمایه نقدی و غیرنقدی شرکا بسیار حائز اهمیت است.

گام پنجم: انتخاب و تعیین نام شرکت

انتخاب نام مناسب با رعایت الزامات خاص این مرحله است.

گام ششم: انتخاب اعضاء هیئت مدیره و حق امضاء

انتخاب اعضای اصلی شرکت و تعیین مسئولیت‌ها و حق امضاء ضروری است.

گام هفتم: تهیه مدارک برای تاسیس شرکت

ارائه مدارک موردنیاز بسیار حائز اهمیت است.

گام هشتم: ارسال مدارک به سازمان مربوطه

پس از تهیه مدارک، باید آن‌ها را به سازمان مربوطه ارسال کنید.

گام نهم: انتشار آگهی در روزنامه رسمی

انتشار آگهی در روزنامه رسمی به عنوان مرحله نهایی ثبت شرکت بسیار حائز اهمیت است.

نکات مربوط به ثبت شرکت خصوصی:

برای ثبت یک شرکت خصوصی، قوانین برای هر یک از انواع ثبت شرکت‌های تجاری حداقل سرمایه مشخصی را مقرر می‌کنند. در صورت تمایل هر یک از شرکا به شرکت در سرمایه غیرنقدی، باید ارزش‌گذاری توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام شود.

مدارک مربوطه به سازمان ثبت شرکت‌ها ارسال گردد. هزینه انتشار آگهی در روزنامه رسمی بستگی به عوامل مختلفی دارد. به عنوان مثال، فعالیت‌های شرکت و تعداد اعضا بر این هزینه تأثیرگذارند. می‌توانید هزینه را با مراجعه به پایگاه اینترنتی ir محاسبه کرده و آنلاین پرداخت نمایید. بعد از ارسال مدارک و تکمیل مراحل ثبت‌نام، تأسیس یک شرکت خصوصی حدود ۲۵ تا ۳۰ روز زمان می‌برد تا به پایان برسد.

شرایط ثبت شرکت

وقتی که اطلاعات و مدارک لازم برای ثبت شرکت تکمیل شد، آنها را به کارشناسان شرکت ما تحویل می‌دهید تا تمامی مراحل لازم برای ثبت شرکت انجام شود و یک نسخه از رسید پذیرش به شما ارسال می‌شود. می‌توانید ۵ نام برای شرکت خود انتخاب کنید و کارشناس فنی اداره تاسیس شرکت یکی از این اسامی را انتخاب خواهد کرد.

لطفاً تمام این اطلاعات را به مشاوران تیم فنی ما ارسال کنید تا مراحل بعدی ثبت شرکت را آغاز کنیم. باید توجه داشت که بعد از تایید نام شرکت، شما تنها ۲ ماه فرصت دارید تا مراحل ثبت را ادامه دهید، درغیر اینصورت باید دوباره برای انتخاب نام شرکت اقدام کنید.

پس از تأیید و ثبت پرونده در اداره، متقاضی باید هزینه‌های مربوط به ثبت را پرداخت و فیش واریزی را به اداره ثبت شرکتها ارسال کند. همه مدارک و فرم‌های مورد نیاز برای این کار توسط تیم فنی تاسیس شرکت بررسی می‌شود.  پس از تأیید، متقاضی باید زیر همه‌ی این مدارک را به امضاء برساند. یک نسخه از آن را نگهداری کند.

در مرحله‌ی آخر یک نسخه با مهر برجسته به متقاضی تحویل داده می‌شود که به آن اساسنامه شرکت گفته می‌شود. با اتمام این مراحل، آمادگی ثبت شرکت به مرحله‌ای کامل رسیده است و متقاضی به سادگی می‌تواند فعالیت تجاری خود را آغاز کرده و آگهی رسمی ثبت شرکت خود را در روزنامه منتشر کند.

 

تبدیل سهام در قانون تجارت
ادامه مطلب
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - ثبت و تاسیس شرکت