تعریف شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص چیست؟
شرکت سهامی خاص (SPC) یا شرکت سهامی محدود یک موجودیت حقوقی است. که برای منجر به انجام کارهای اقتصادی تاسیس می شود. شرکت های سهامی خاص معمولاً به عنوان شرکت سهامی یا شرکت عام تاسیس می شوند. اما فقط تعدادی از مشتریان خاص دارای سهام این شرکت هستند. شرکت های سهامی خاص معمولاً توسط شخص خاص و یا گروهی از اشخاص تاسیس می شوند. و ممکن است مشتریان خاص نیز قادر به خرید سهام این شرکت باشند.
تعریف شرکت سهامی خاص
در تعریف شرکت سهامی خاص (به انگلیسی: Privately held company ) در ایران شرکتی میباشد که توسط یک یا چند نفر و یا نهاد فردی یا حقوقی تأسیس و ثبت میشود. این شرکت ها قانون موجود را رعایت مینمایند. و مواردی مانند اقتصادی، تجاری، مالی و تجارت بینالمللی را برای کسب و کار اش انجام میدهند.
پیشنهاد میکنم مقاله مراحل و هزینه های ثبت شرکت سهامی خاص را مطالعه فرمایید.
اهداف شرکت سهامی خاص
اهداف اصلی شرکت سهامی خاص شامل فعالیتهای اقتصادی، تجاری، تأسیس مالی و تجارت بینالمللی میشود. به عنوان مثال، میتوان به تأسیس و ثبت شرکتهای حقوقی، تجارت بینالمللی، سرمایهگذاری، نوسازی بخش عمرانی، بهرهوری از منابع انسانی و مادی و غیره اشاره کرد.
نحوه ثبت شرکت سهامی خاص
ثبت شرکت سهامی خاص در ایران به چند مرحله انجام میشود.
اول، باید یک نام برای شرکت تعریف و از سازمان ثبت احوال درخواست ثبت نام کنید.
دوم، باید یک برنامه برای تأسیس شرکت تهیه کنید که حاوی شرایط تأسیس و توضیحات استاندارد است.
سوم، باید برخی از مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را تکمیل کنید.
چهارم، باید از مراجع مربوطه درخواست برای ثبت نام شرکت دهید.
اهمیت شرکت سهامی خاص
شرکت های سهامی خاص خطرناک برای صاحبان سهام نیستند. و نیازی به مشارکت عمومی ندارند. به عنوان نتیجه، شرکت های سهامی خاص می توانند کارهای اقتصادی را به طور کاملاً خصوصی انجام دهند. این کار علاوه بر اینکه باعث می شود تحقق اهداف اقتصادی و کسب و کاری به صورت خصوصی، به اعضای شرکت امکان می دهد. که با کسب اعتبار بیشتری در بازارهای مالی، به این شکل باعث افزایش سود و درآمد شوند.
مزایای شرکت سهامی خاص
1. یکی از مزایای شرکت سهامی خاص این است که با حداقل 5 نفر قابل تشکیل است، که می تواند برای انواع موضوعات فعالیت انتخاب شود.
2. با این حال، سهامداران این نوع شرکت حق دارند تصمیمات مدیریتی را بگیرند، که می تواند باعث افزایش اعتبار و قدرت شرکت شود.
3. شرکت سهامی خاص همچنین می تواند همکاری و سرمایه گذاری بیشتری را در هنگام توسعه کسب و کار به وجود آورد.
معایب شرکت سهامی خاص
1. یکی از معایب شرکت سهامی خاص این است که برخی از سهامداران ممکن است نسبت به برخی تصمیمات دیگران در شرکت اعتراض کنند. و بتواند منجر به تدافع و نقض منافع شرکت شود.
2. همچنین، ضرورت دارد که حداقل سرمایه شرکت در هنگام تاسیس 100 هزار تومان باشد، که لازمه تاییدیه بانک همراه مدارک تاسیس باشد. در غیر اینصورت نقص در مراحل تاسیس تلقی می گردد.
3. همچنین بر اساس این ساختار، تصمیم گیرندگان سهامداران محدود به تعداد 3 نفر است. که می تواند منجر به کناره گیری سایر بخش های سازمان شود.
جهت تکمیل اطلاعات به مقاله مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص مراجعه فرمایید.