ارزیابی آورده غیر نقدی و شرایط آن چیست؟

 

ارزیابی آورده غیر نقدی و شرایط آن چیست؟

ارزیابی آورده غیر نقدی

اغلب مشاهده شده که قسمتی از آورده مؤسسان شرکتهای سهامی مال غیر پول بوده است. آورده غیر پول باید تقویم و تسلیم شود. مشکلی که در مورد این نوع آورده وجود دارد. نحوه ارزیابی آن است.

ارزیابی آورده غیر نقدی در شرکت‌ها در ایران موضوعی پیچیده و حائز اهمیت است که نیازمند دقت و بررسی‌های دقیق اقتصادی و قانونی است. آورده‌های غیر نقدی، شامل اموال، دارایی‌ها یا خدماتی هستند که به عنوان سرمایه شرکت محسوب می‌شوند. ممکن است شامل زمین، ساختمان، تجهیزات، یا حتی تخصص و تجربه افراد باشند.

شرایط ارزیابی آورده غیر نقدی

در ایران، شرایط ارزیابی این آورده‌ها تحت تأثیر قوانین تجارت و مقررات مربوط به ثبت شرکت‌ها قرار دارد. ارزیابی صحیح و منصفانه این آورده‌ها نه تنها بر میزان سرمایه‌گذاری و سهم الشرکه شرکاء تأثیرگذار است، بلکه می‌تواند در جذب سرمایه‌گذاران و اعتبار شرکت نیز نقشی کلیدی ایفا کند. لذا، ضروری است که فرآیند ارزیابی با استفاده از استانداردهای مرتبط و مشاوره متخصصان حوزه مالی و حقوقی انجام گردد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مقایسه سهم آورده نقدی و غیر نقدی شرکت مراجعه فرمایید.

ارزیابی و ارزش آورده غیر نقدی شرکت در ایران چگونه است؟

در حقوق فرانسه ارزیابی آورده غیر نقد بـر عهده ارزیابهای آورده که کارشناس رسمی هستند گذاشته شده است.  مجمع مؤسسان پس از گزارش آنان درباره این ارزیابی تصمیم می گیرد.

قانون گذار ما در بند ۶ ماده ۷ لایحه قانونی ۱۳۴۷ مقرر کرده است .در اظهار نامه ای که مؤسسان برای تشکیل شرکت به مرجع ثبت شرکتها تسلیم میکنند.

اقدامات مدیران در خارج از موضوع شرکت
ادامه مطلب

باید اوصاف و مشخصات و ارزش آورده غیر نقدی تعیین شود؛ به نحوی که بتوان از کم و کیف آن اطلاع حاصل کرد. وی این نکته را در بند ۶ ماده ۹ همین لایحه نیز ذکر کرده است. بدین ترتیب ابتدا مؤسسان آورده های غیر نقدی را ارزیابی میکنند.

چون از طرفی این ارزیابی در طرح اساسنامه قید میشود. و از طرف دیگر امضای ورقه تعهد سهم به وسیله پذیره نویسان به منزله قبول اساسنامه شرکت است.

ماده ۱۵ لایحه قانونی (۱۳۴۷) قاعدتاً میتوان چنین نتیجه گرفت. که پذیره نویسان با امضای ورقه تعهد سهم با ارزیابی آورده های غیر نقدی موافقت کرده اند.  با تصویب اساسنامه در مجمع عمومی مؤسس این تقویم قطعی تلقی میشود.

مجازات تقلب در ارزیابی آورده غیر نقدی

بدیهی است. این طریق ارزیابی هم برای شرکت و هم برای اشخاص ثالث متضمن خطرهایی است. که قانون گذار بر آن واقف بوده است. اگرچه در ماده ۲۴۳ این لایحه برای کسانی که در تعیین ارزش آورده غیر نقد تقلب کنند.

مجازات پیش بینی کرده این اندازه از احتیاط را برای جلوگیری از سوء استفاده کافی ندانسته و ضمن ماده ۷۸ این لایحه ارزیابی به وسیله کارشناس رسمی دادگستری را نیز قبل از تشکیل مجمع عمومی مؤسس مقرر کرده است.

جهت کسب اطلاع از سهم آورده نقدی چیست؟ به این مقاله مراجعه فرمایید.

تخصيص سهام

همان طور که گفتیم شرکت سهامی شرکتی است. که سرمایه آن به سهام تقسیم  می شود. ماده ا لایحه قانونی (۱۳۴۷) در قبال آورده هر کدام از مؤسسان و پذیره نویسان به تعداد لازم سهم اختصاص داده میشود.

جایگاه مدیران در شرکت
ادامه مطلب

تعیین تعداد سهام بر عهده مؤسسان است. که باید پیش از دعوت و تشکیل مجمع عمومی مؤسس صورت گیرد. ارزش اسمی هر سهم که در طرح اساسنامه قید شده است.

هر مبلغی می تواند باشد، ولی طبق ماده ۲۹ لایحه قانونی :۱۳۴۷ …. مبلغ اسمی هر سهم نباید از ۱۰ هزار ریال بیشتر باشد. تعیین تعداد سهام در صورت مجلسی که به امضای مؤسسان گزارش خواهد شد.

«گزارش مؤسسین باید میرسد قید و به مجمع عمومی مؤسس حداقل پنج روز قبل از تشکیل مجمع عمومی مؤسس در محلی که در آگهی دعوت مجمع تعیین شده است. برای مراجعه پذیره نویسان سهام آماده باشد» (تبصره ماده ۷۴ لایحه قانونی ۱۳۴۷).

ارزیابی آورده غیر نقدی و شرایط آن چیست؟

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - ارزیابی آورده غیر نقدی و شرایط آن چیست؟