طرز کار شرکت سهامی

سه ارگان برای پیشبرد اهداف شرکت سهامی با یکدیگر همکاری دارند:

 

 

های اصلی سهامی عام و خاص در قانون تجارت 850x500 - طرز کار شرکت سهامی
کارکردن در شرکت

ارگان تصمیم گیرنده شرکت سهامی

ارگان تصمیم گیرنده مجامع سهامداران هستند که از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می شود، این مجامع عبارتند از:

مجمع عمومی مؤسس،  مجمع عمومی عادی،  مجمع عمومی فوق العاده.

نظر به این که مجمع عمومی موسس قبلا مورد بحث قرار کرفته است، لذا فعلا به مطالعه دو مجمع دیگر می پردازیم :

اول – مقررات مشترک راجع به مجامع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده

دعوت به مجامع عمومی

دعوت مجامع عمومی عادی و فوق العاده از طریق انتشار آگهی در یک روزنامه کثیر الانتشار که آگهیهای مربوط به شرکت در آن منتشر میشود به عمل می آید.  لازم به یادآوری است. که روزنامه کثیرالانتشارشرکت ، در هر مجمع عمومی عادی سالیانه ، برای انتشار هر گونه دعوت و اطلاعیه بعدی سهامداران تا تشکیل مجمع عمومی سالیانه بعد، تعیین میگردد .

دعوت مجمع عمومی از جمله وظائف هیات مدیره میباشد،  در صورتی که هیأت مدیره در موارد مقرر،  از دعوت مجمع عمومی خودداری نماید،  بازرس یا بازرسان مکلفند راساً اقدام به دعوت بنمایند.

ضمناً مجامع عمومی عادی یا فوق العاده ممکن است. بدون ارسال دعوت نامه قبلی تشکیل گردد،  مشروط بر آنکه کلیه صاحبان سهام شرکت در جلسه مجمع عمومی حضور داشته باشند( مواد ۹۲ و ۹۷ و ۹۸، ل.ا.ق.ت)،

در آگهی دعوت هر یک از مجامع عمومی باید دستور جلسه و تاریخ و محل تشکیل مجمع و ساعت و نشانی کامل قید گردد. و تاریخ تشکیل جلسه نباید زودتر از ۱۰ روز و دیرتر از ۴۰ روز پس از انتشار دعوت نامه تعیین شود.

از طرف دیگر سهامدارانی که لااقل یک پنجم سهام شرکت را دارا م می باشند، حق دارند دعوت و تشکیل مجمع عمومی را از هیأت مدیره بخواهند.  هیأت مزبور است ظرف مدت ۲۰ روز مجمع را دعوت نماید،  در غیر این صورت متقاضیان میتوانند دعوت مجمع را از بازرس یا بازرسان خواستار شوند. و اشخاص اخیرالذکر در ظرف ۱۰ روز باید اقدام به دعوت کنند .

و گرنه اقلیت حق دارند .راساً مجمع عمومی را دعوت نمایند، دستور مجمع عمومی عادی یا فوق العاده منحصراً موضوعی خواهد بود. که در تقاضانامه قید شده است ، ( مواد ۹۵ و ۹۶، ل.ل.ق.ت).

راهنمای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
ادامه مطلب

ملاحظه میشود. که مقنن به اقلیت اختیار داده تا به منظور دفاع از حقوق خود ، در امور و مسائل عادی و یا فوق العاده،  که از طرف مدیران و بازرس یا بازرسان برای دعوت و انعقاد مجامع عمومی اقدام نمیشود،  مستقیماً برای تشکیل مجمع عمومی عادی و یا فوق العاده اقدام نمایند.

چنین حقی برای اقلیت به منظور جلوگیری از سوء استفاده از اختیارات سهامداران اکثریت شرکت در اغلب کشورهای دنیا پذیرفته شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست