شرایط و مراحل ثبت شرکت سهامی عام

ثبت شرکت سهامی عام

ثبت شرکت سهامی عام: (به انگلیسی” Public company) یکی از انواع شرکتهای سهامی  است. که قسمتی از سرمایهٔ آن از طریق فروش سهام به غیر مؤسسان (مردم) تأمین می گردد .

سهام شرکت سهامی عام در بورس اوراق بهادار  داد و ستد می‌شود.

سازمان‌های بورس در برخی کشورها معمولاً شرکت‌هایی را می‌پذیرند که دارای سرمایه و اعتبار بسیار قوی باشند. موسسان این گونه شرکت‌ ها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین می‌کند. در این نوع شرکت‌ها” صاحبان سهام می‌توانند سهام خود را در بورس فروخته و در واقع مالکیت خود را به دیگران منتقل کنند.

 

تعداد سهامداران شرکت سهامی عام

تعداد شرکاء در شرکت سهامی عام زیادتر از سایر انواع شرکت‌های سهامی است. این امر می‌تواند منجر به جمع‌شدن سرمایه‌های کوچک و ایجاد یک سرمایه بزرگ بشود. که انجام فعالیت‌های اقتصادی سنگین را میسر می‌سازد. در این نوع شرکتها نقل و انتقال سهام آسان است و محدود به رضایت دیگر سهامداران نیست.

 

شرکت سهامی عام

شرکت “سهامی‌عام” شرکتی ست بازرگانی حتی اگر علت فعالیت آن” انجام امور بازرگانی نباشد. که سرمایه اولیه آن به سهم های متعدد تقسیم‌ می گردد. که بخشهایی از این سرمایه از طرق مختلف مانند فروش سهم به عموم مردم تأمین‌ می‌شود.” تعداد افراد سهام‌ دار نبایستی از 5 نفر کمتر باشد. و مسئولیت افراد سهام دار” محدود به مبلغ سهام آنها می شود.

 

شرکت سهامی عام چیست؟

در ثبت شرکت سهامی عام” عبارت “شرکت سهامی عام” می بایستی حتما قبل از نام شرکت یا بعد از آن، بدون هیچ فاصله یا واسطه ای با نام شرکت در تمامی اوراق و اطلاعیه‌ها و آگهی‌های شرکت به طرزی خوانا قید شود. برای ثبت شرکت سهامی عام موسسین در ابتدای ثبت شرکت می بایستی، حداقل ۲۰ درصد از سرمایه را شخصا تعهد نمایند. و حداقل 35 درصد از مبلغ تعهدی را در حسابی بنام شرکت سهامی عام در شرف تاسیس نزد یکی از بانک‌ها سپرده گذاری نمایند.

 

نکات قابل توجه در ثبت شرکت سهامی عام

نکته نخست:  تعیین حداقل میزان ۲۰ درصد سرمایه ازسوی موسسین متعهد و میزان پرداختی ۳۵ درصد که به آن متعهد شده‌اند.

نکته دوم: در تمامی مدارک اعم‌از اظهارنامه – اساسنامه – درخواست‌های کتبی – اعلامیه پذیره‌نویسی همگی بایستی دارای امضای موسسین باشد.

نکته سوم: دریافت و ارائه مجوز از مراجع مربوط

 

ویژگی های شرکت سهامی عام  

* در شرکت سهامی عام تشکیل مجمع عمومی موسسین الزامی می باشد.

* برای تشکیل این نوع شرکت ها به حداقل پنج نفر عضو لازم است.

 

* در هنگام تاسیس ۲۰ درصد از سرمایه توسط سهامداران و  ۳۵ درصد آن به حساب جاری شرکت در ابتدای تشکیل سپرده شده، باقیمانده نیز از طریق فروش سهام عمومی تامین می گردد.

شرایط و مزایای تعاونی توسعه و عمران شهرستانی
ادامه مطلب

 

* هنگام تاسیس نیاز به حداقل سرمایه  ۵۰۰ هزار تومانی دارد.

 

* اظهارنامه ثبت شرکت را تمامی موسسین امضاء خواهند کرد.

 

* برای فروش سهام باید اعلامیه پذیره نویسی منتشر گردد.

 

* انتشار اوراق قرضه در این نوع شرکت ممکن می باشد.

 

* امضای ورقه تعهد شده سهام در این نوع شرکت ها باید با قبول اساسنامه و تصمیمات مجامع عمومی صورت می گردد.

 

مثال برای شرکت سهامی عام

تعداد شرکتهای سهامی عام زیاد می باشند. که برای مثال “شرکت تعاونی سهام عدالت” شرکت مخابرات را می توان نام برد. باتوجه به اینکه خرید سهام و عضویت در اینگونه شرکتها برای عموم مردم آزاد است. لذا در مواقعی که شرکت سهامی عامی که بخواهد افزایش سرمایه دهد. در این گونه شرایط هرکسی می تواند سهام اینگونه شرکت ها را خریداری کند.

 

 تفاوت‌ شرکت سهامی عام با سهامی خاص

 

* شرکت سهامی عام برای تامین سرمایه اقدام به پذیره‌ نویسی عمومی خواهد کرد. ولی شرکت سهامی خاص، حق مراجعه به عموم ندارد.

* صدور اوراق قرضه فقط برای شرکت‌های سهامی عام امکان دارد.

* نقل و انتقال سهام در شرکت‌ سهامی عام مشروط به موافقت سهامداران نمی باشد.  ولی در شرکت سهامی خاص، چنین نقل و انتقالی می‌تواند منوط به توافق مدیران یا مجامع عمومی شرکت می باشد.

* سهام شرکت سهامی عام قابل عرضه در بازار بورس هست. ولی شرکت سهام خاص چنین اجازه‌ ندارد.

* حداقل تعداد مدیران و سهامداران شرکت سهامی عام، ۵ نفر می باشد. ولی در شرکت سهامی خاص حداقل ۳ نفر می باشند.

* در شرکت‌ سهامی عام عبارت “سهامی عام” و در شرکت‌های سهامی خاص عبارت “شرکت سهامی خاص” باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله با نام شرکت در تمامی اوراق، اطلاعیه‌ها و آگهی‌های شرکت به طور خوانا قید شوند.

 

* شرکت‌های سهامی عام معمولاً برای پروژه‌های بزرگی شکل می‌گیرند، که نیاز به سرمایه‌ زیاد و تخصص‌ فراوان دارد. ولی شرکتهای سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود شاید برای پروژه‌های کوچک بهتر باشند، اما برای تأسیس کارخانه‌ بزرگ و تجارت‌های وسیع بین‌المللی شرکت سهامی عام بهترین باشد. لازم به یادآوریست که شرکت‌های بزرگ سهامی عام می‌توانند مالک شرکت‌های کوچکتر سهامی خاص باشند. و زیر مجموعه‌های مختلف داشته باشند.

 

شرکت سهامی عام بهتر است یا سهامی خاص

شاید بهتر است اینگونه سوال شود که شرکت سهامی عام ثبت کنم یا شرکت سهامی خاص؟ هر نوع شرکتی را که می خواهید به ثبت برسانید. بستگی به 1- عامل تعداد اعضاء و 2- موضوع فعالیت آن و 3- سرمایه مورد نیاز آن شرکت را دارد.

نحوه ثبت شرکت تعاونی
ادامه مطلب

در صورتیکه شما از سرمایه تقریبا کم و تعداد اعضای کمتر و “موضوع فعالیت خاص نه عمومی” را دارید. بنظر من بهتر است که شرکت سهامی خاص را تاسیس نمایید. چون شرکت سهامی عام قوانین و دردسرهای خاص خود را دارد. 

 

حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت سهامی عامل

حداقل سرمایه برای تشکیل شرکت سهامی عام 500 هزار تومان می باشد. که این مبلغ باتوجه به رکودی که حاکم می باشد. خلی کم می باشد. ولی تا موقعی که این قانون تغییر نکرده است ما باید از آن پیروی کنیم.

بیست درصد سرمایه شرکت معادل 100 هزار تومان  توسط موسسین تعهد می شد. 335 درصد مبلغ تعهد شده معادل 35 هزار تومان در حساب بانکی که توسط موسسین به نام “شرکت در شرف تاسیس” باز شده تودیع می گردید.
در قانون جدید طبق ماده 252 سهامداران حداقل 20 درصد سرمایه را تعهد و 5 درصد مبلغ تعهد شده را به حساب در شرف تاسیس شرکت واریز می کنند. در نهایت با مبلغ 500 هزار تومان شرکت سهامی عام قابل تاسیس می باشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی عام

مرحله تشکیل اجازه پذیره نویسی 
1- 2 نسخه اعلامیه پذیره نویسی که باید به امضاء کلیه موسسین رسیده باشند.


2- 2 نسخه طرح اساسنامه تکمیل شده


3- 2 نسخه اظهارنامه تکمیل شده و امضاء شده 


4- کپی برابر با اصل مدارک شناساسیی تمامی موسسین


5- اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت سرمایه (حداقل 35% از 20 % سرمایه تعهد شده) که نام شرکت هم در آن قید شده باشد.


6- اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع فعالیت آن نیاز به مجوز داشته باشد.


7-  اصل مجوز اولیه از سازمان بورس و اوراق بهادار


8-تکمیل فرم تعیین نام به ترتیب اولویت نام پیشنهادی و همچنین فیش واریزی مربوطه

نتیجه گیری:

شرکت سهامی عام یکی از انواع شرکت‌های سهامی است که قسمتی از سرمایهٔ آن از طریق فروش سهام به غیر مؤسسان تأمین می‌شود. سهام شرکت سهامی عام در بورس اوراق بهادار داد و ستد می‌شود. تعداد سهامداران در این نوع شرکت‌ها زیادتر است که می‌تواند منجر به جمع‌شدن سرمایه‌های کوچک و ایجاد یک سرمایه بزرگ بشود. موسسان این گونه شرکت‌ها قسمتی از سرمایه را از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین می‌کنند. در ثبت شرکت سهامی عام، موسسین باید حداقل ۲۰ درصد از سرمایه را شخصا تعهد نموده و حداقل 35 درصد از مبلغ تعهدی را در حسابی بنام شرکت سهامی عام در شرف تاسیس نزد یکی از بانک‌ها سپرده گذاری نمایند.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

آخرین مقالات

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - شرایط و مراحل ثبت شرکت سهامی عام