آشنایی با شرکتهای دانش بنیان

IMG 20220502 WA0024 500x281 - آشنایی با شرکتهای دانش بنیان
آشنای با شرکت های دانش بنیان

این مقاله بروز ترین اطلاعات در خصوص آشنای با شرکت های دانش بنیان می باشد. امیدواریم برای شما عزیزان مفید واقع بشه. لازم به توضیح است که در صورتیکه قصد تاسیس شرکت دانش بنیان دارید، بهترین نوع شرکت برای شما شرکت تعاونی می باشد.

تعریف محصولات دانش بنیان

این محصولات بایستی در فهرست حوزه‌ های کالاها و خدمات دانش‌ بنیان باشند. که در مصوب کارگروه تشخیص صلاحیت و ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر کالا که شامل:

فناوری زیستی (پزشکی، کشاورزی، صنعتی و محیط زیست)

فناوری نانو (محصولات و مواد  اپتیک و فوتونیک و مواد، قطعات و سامانه ها )

مواد پیشرفته ( فلزات، کامپوزیت ها، سرامیک ها، پلیمر ها)

الکترونیک و کنترل (میکرو الکترونیک، قطعات، مدارها، سخت افزار کامپیوتر و سامانه ها)

فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای کامپیوتری

تجهیزات پیشرفته ساخت، تولید و آزمایشگاهی، داروهای پیشرفته و مهندسی پزشکی

هوا فضا (پرنده ها، ماهواره ها، موشکها)

انرژی های نو (هسته ای و تجدید پذیر) می باشد، قرار گیرند.

چگونگی ثبت شرکت دانش بنیان

برای ثبت شرکت دانش بنیان در ابتدا باید به صورت عادی در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، یک شرکت، موسسه خصوصی یا تعاونی ثبت کرد، در مرحله بعد متقاضیان برای ثبت شرکت دانش بنیان و بهره مندی از مزایا باید در سامانه به نشانی www.daneshbonyan.ir  ثبت نام کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند. سپس جهت ارائه طرح به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند، در مرحله بعد فرم درخواست مخصوص شرکت های دانش بنیان را تکمیل نموده و بعد از ارجاع به ستاد ، رسیدگی به طرح هر دو ماه یکبار انجام می گیرد. سپس کالاهای تولید شده و خدمات دانش بنیان و یا برنامه تولید ارائه شده ارزیابی می شود تا شرکت ها بتوانند از مزایای قانونی و تسهیلات استفاده نمایند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان مراجعه فرمایید.

شرایط  شرکت تعاونی دانش بنیان

حداقل اعضای مورد نیاز برای تشکیل یک شرکت تعاونی 7 نفر می باشد.

شرکتهای تعاونی دانش بنیان علاوه بر برخورداری از کلیه مزایای سایر شرکتهای دانش بنیان، از مزیتهای ویژه ای همچون حمایتهای اداری، مشاوره ای، دوره های اموزشی رایگان و همچنین استفاده از تسهیلات صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون بهره مند شوند.

شرایط عمومی و اختصاصی :

در این ارزیابی شرکت بایستی شرایط عمومی و اختصاصی را به شرح زیر دارا بوده و علاوه بر شاخص‌ های عمومی، شرایط مشخص‌ شده در یکی از سه دسته شاخص ‌های اختصاصی را نیز دارا باشند.

از جمله شاخص‌ های عمومی این است که حداقل دو سوم از اعضای هیأت مدیره شرکت بایستی حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند:

حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.

حداقل ۳ سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.

دارای حداقل یک اختراع ثبت ‌شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین‌ المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.

حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت، ناشی از فروش فناوری، کالا و یا خدمات دانش ‌بنیان (شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش ‌بنیان و خدمات تخصصی دانش‌ بنیان) آن شرکت از طریق قرارداد باشد.

سابقه بیمه پرداختی برای حداقل ۳ نفر از کارکنان تمام‌ وقت شرکت، حداقل ۶ ماه باشد.

شرکت متقاضی باید علاوه‌ بر دارا بودن شاخص‌ های عمومی، واجد کلیه شرایط اختصاصی در یکی از دسته ‌بندی ‌های شرکت ‌های تولیدکننده کالاهای دانش‌ بنیان، شرکت‌ های تحقیق و توسعه و خدمات طراحی مهندسی و یا شرکتهای ارائه‌ دهنده خدمات تخصصی دانش‌ بنیان باشد.

اهداف شرکت دانش بنیان

توسعه اقتصاد دانش محور

تحقق اهداف علمی کشور شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری

هم افزایی علم و ثروت و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات محصولات دانش بنیان با ارزش افزوده فراوان

ثبت شرکت دانش بنیان نوپا

در مورد شرکت های دانش بنیان نوپا شاخص های ارزیابی کمی آسان تر است. در مورد این شرکت ها جهت ثبت نام در سامانه ارزیابی بایستی حداقل یک سال از تاریخ ثبت آن ها گذشته باشد و حداقل دو سوم از اعضای هیأت مدیره شرکت، حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند:

شرایط اعضای هیات مدیره شرکتهای دانش بنیان نوپا

حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.

حداقل ۱ سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.

دارای حداقل یک اختراع ثبت‌ شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین ‌المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.

شرکت دارای معادل ۳ نفر نیروی انسانی تمام‌ وقت باشد و یا شرکت‌ تولیدکننده کالا یا کالاهای دانش‌ بنیان، مطابق فهرست کالاهای دانش ‌بنیان مصوب کارگروه باشد که دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی، از طریق فعالیتهای تحقیق و توسعه نهادینه و بومی‌ سازی کرده باشد و یا شرکت دارای برنامه طراحی و تولید کالاهای دانش ‌بنیان باشد.

مسئولیت مدنی مدیران شرکت سهامی
ادامه مطلب

شرکت دارای عملکرد تحقیق و توسعه باشد.

البته تأییدیه شرکتهای «دانش ‌بنیان نوپا»، دارای اعتبار یک ساله بوده و تنها برای یک دوره یک ساله (مجموعا دو سال) می‌تواند تمدید شود.

ثبت شرکت دانش بنیان 850x500 - آشنایی با شرکتهای دانش بنیان
مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان

صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از طرح ها و شرکت های دانش بنیان بین ۳۰۰ میلیون تا ۵ میلیارد تومان تسهیلات تجاری سازی اعطا می کند. ۱۲ بانک و ۹ صندوق پژوهش و فناوری با صندوق نوآوری به منظور حمایت از تجاری سازی نوآوری ها همکاری می نمایند. یک تفاوت اساسی صندوق نوآوری و شکوفایی با بانک ها این است که نرخ سود تسهیلاتی که صندوق پرداخت می کند، ۵درصد کمتر از بانک ها و حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد است .

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان:

درآمدهای مشمول مالیات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان ناشی از قرارداد ها و فعالیتهای تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان به مدت پانزده سال از پرداخت مالیات معاف هستند .همچنین شرکتها و مؤسسات دانش بنیان از پرداخت هزینه های عوارض و حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف می باشند.

شرکتها و مؤسسات دانش بنیان در اولویت استقرار در پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه علم و فناوری و مناطق ویژه اقتصادی می باشند.

اولویت واگذاری تمام یا بخشی از سهام مراکز و مؤسسات پژوهشی دولتی قابل واگذاری براساس ضوابط قانونی به شرکت های دانش بنیان می باشد.

در مناقصات قراردادهای پژوهشی، فناوری و تجاری سازی و عرضه کالاهای دانش بنیان ساخت داخل دستگاههای اجرایی حائز اولویت می باشند .

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موظف است فهرست نیازهای فناورانه، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز دستگاه های اجرایی خود را به شرکتها و مؤسسات دانش بنیان نیز اعلام نماید .

بنیاد ملی نخبگان بر اساس طرح شهید تهرانی مقدم به منظور زمینه سازی همکاری مؤثر دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی مشمول ضوابط و مقررات بنیاد با شرکت های دانش بنیان، بخشی از حقوق دانش آموختگان برتر در مؤسسات و شرکت های دانش بنیان را تا سقف ۲ سال متقبل می گردد. این امر به منظور ساماندهی اشتغال دانش آموختگان برتر در حوزه های تخصصی جهت بهره مندی از توانایی های آنان در شرکت های دانش بنیان است.

راهنمای اخذ مجوز دانش‌بنیان 

به موجب آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان ،شرکت های دانش بنیان ،موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت ، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه ( شامل طراحی و تولید کالا و خدمات ) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان ( به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط ) تشکیل می شود.

طبق آیین نامه مصوب،شرکت های دانش بنیان ،اهدافی نظیر ، ترغیب هیئت علمی دانشگاه ها و واحدهای ‌پژوهشی برای فعالیت های بیشتر در رفع نیاز جامعه و امکان افزایش درآمد اعضای هیئت علمی، تجاری سازی یافته های  ‌پژوهشی، افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها و واحدهای ‌پژوهشی موضوع کلی فعالیت دانش بنیان را دنبال می کنند.

انواع شرکت‌های دانش بنیان

الف) شرکت هایی که فقط اعضای هیات علمی مالک آن هستند.

چنانچه سهام دانشگاه کمتر از  ۵۰ درصد باشد،شرکت دانش بنیان شرکتی خصوصی است که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره  ثبت شرکت ها ثبت شود.

ب) شرکت هایی که دانشگاه ها نیز در آن مالکیت دارند.

چنانچه سهام دانشگاه ۵۰% یا بیشتر باشد،شرکت دانش بنیان شرکتی دولتی است.(مهمترین اصل شرکت دانش بنیان دولتی ، اصل خدمات علمی ،فنی و تحقیقات می باشد).

خصوصیات شرکت‌های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان، اساساَ کالا تولید نمی کنند و عموماَ،زمین یا ماشین آلات خاصی نیز ندارند.بلکه همیشه عده ای از افراد تحصیلکرده و با تجربه اطلاعاتی تولید می کنند که این اطلاعات ، محصولات اصلی شرکت محسوب شده و برایشان درآمدزایی دارد.بحث طرح های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات ،همیشه از دغدغه های اصلی شرکت محسوب می شود که حفظ حقوق معنوی این اطلاعات ،یکی از مهم ترین مسائل حقوقی در شرکت های دانش بنیان می باشد،زیرا اصولاَ این دارایی ها قابل لمس نمی باشند.

زمینه‌های فعالیت شرکت‌های دانش بنیان

انجام تحقیقات کاربردی

ارایه خدمات تخصصی و مشاوره ای (خدمات علمی و تحقیقاتی و فنی)

تشریفات دعوت و شرایط تشکیل مجمع عمومی
ادامه مطلب

تولید محصولات یا فناوری نوین(توسعه فناوری)

انجام خدمات نظارتی بر تحقیقات پژوهشی،اجرایی و مشاوره ای

ارایه ی خدمات توسعه کار آفرینی

ایجاد مراکز رشد و خدمات ایجاد و توسعه ی کسب و کار

ارایه ی خدمات توسعه ی محصول جدید

ارایه ی خدمات ورود کسب و کاربه بازار بین المللی و جهانی کردن آن ها

برنامه ریزی و اجرای طرح های توسعه ی کارآفرینی در سطوح ملی ، منطقه ای و محلی

حمایت‌های دولتی از شرکت‌های دانش بنیان

معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان، عوارض، ‌حقوقی گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال.

تأمین تمام یا بخشی از هزینه تولید، عرضه یا به کارگیری نوآوری و فناوری با اعطاء تسهیلات کم بهره یا بدون بهره بلندمدت یا کوتاه مدت بر طبق عقود شرعی اولویت استقرار واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی و تولیدی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان موضوع این قانون در محل پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه اقتصادی و یا مناطق ویژه علم و فناوری است

شاخص‌های تشخیص شرکت‌های دانش بنیان

شاخص های تشخیص شرکت های دانش بنیان،به دو دسته شاخص های عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند.شرکت های متقاضی باید علاوه بر شاخص های عمومی ،شرایط مشخص شده در یکی از سه دسته شاخص های اختصاصی را نیز احراز نمایند.

شاخص‌های اختصاصی

شرکت متقاضی باید علاوه بر دارا بودن شاخص های عمومی، واجد کلیه شرایط اختصاصی در یکی از دسته های ذیل نیز باشند:

شرکت های تولید کننده کالاهای دانش بنیان

شرکت باید تولید کننده کالا یا کالاهای دانش بنیان مطابق فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه باشد که در ۲ سال گذشته آن ها را در قالب کالاهای جدید یا ارتقاء یافته عرضه کرده و دانش فنی آن را بواسطه انتقال یا ایجاد دانش فنی،از طریق فعالیت های تحقیق و توسعه،نهادینه کند.

 

IMG 20220502 WA0025 300x200 - آشنایی با شرکتهای دانش بنیان
معیارهای تشخیص محصولات دانش بنیان

معیارهای تشخیص محصولات دانش بنیان

طبق آیین نامه ،معیارهای سه گانه ی محصولات دانش بنیان نیز عبارت است از:

دارای پیجیدگی فنی بوده و تولید آن نیاز به تحقیق و توسعه ی هدفمند ،توسط یک تیم فنی خبره داشته باشد،در حوزه ی فناوری های بالا و متوسط به بالا باشد،همچنین  تحقیق و توسعه برای حفظ توان رقابتی آن محصول در بازار، به صورت مداوم انجام شود و عمده ارزش افزوده ی آن کالا، خدمات ناشی از دانش فنی و …نوآوری فناورانه باشد.

لذا بر اساس “آیین نامه ی تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان ، شرکت های متقاضی باید علاوه بر کسب شرایط ذکر شده در شاخص های عمومی ( شامل کسب حد اقل درآمد ذکر شده ی ناشی از فروش فناوری ،کالا و خدمات دانش بنیان،نیروی انسانی و سابقه ی بیمه ی کارکنان) ، کلیه ی شرایط مشخص شده در شاخص های اختصاصی این آیین نامه را  نیز احراز نماید.

معیارهای تشخیص محصولات دانش بنیان

بر اساس “آیین نامه ی تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان “مصوب کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا”یکی از شرط های لازم برای شرکت های تولید کننده و دانش بنیان،تولید کالاهای دانش بنیان می باشد.طبق دو رویکرد،این محصولات مشخص شده است:

شرایط پذیرش طرح‌های حمایتی

شرایط پذیرش طرح های حمایتی به شرح ذیل می باشند.

تقویت اقتصاد ملی کشور، تقویت دفاع ملی کشور ،اشتغال زایی،  ارتقای سطح طرح ها از نمونه ی صنعتی و یا ارتقا سطح تکنولوژی ، ارتقا از نمونه ضمیمه ی صنعتی محصول به نمونه ی صنعتی و تولیدی طرح هایی که از پتانسیل لازم و توان بالقوه جهت تجاری سازی و رسیدن به فناوری برتر در جهت اشتغال زایی، کسب درآمد و … برخوردار می باشند و حمایت  از شرکت های دانش بنیانی که در بخش R & D بتوانند سطح توانمندی، تولید و یا کیفیت محصول خود را جهت افزایش توان تولید و رقابت پذیری یا دیگر شرکت ها و تولید کنندگان خارجی ارتقا دهند و با به کارگیری نخبگان  ، گامی در جهت اشتغالزایی داشته باشند. لذا درباره ی امکان استفاده از مزایای قانونی در زمان ثبت شرکت ،نمی توان اظهار نظر کرد و ارزیابی بر مبنای عملکرد شرکت ها پس از ثبت و فعالیت شرکت انجام می شود.

شایان ذکر است،تمدید شرکت های دانش بنیان نوپا دارای اعتبار یک ساله بوده و تنها برای یک دوره یک ساله(مجموعاَ دو سال)می تواند تمدید شود.چنانچه شرکت نتواند در مدت ۲ سال پس از تایید دانش بنیان بودن،رتبه بندی خود را به پایان برساند و یا در صورت عدول از شرایط مندرج در این آیین نامه در هر زمان دانش بنیان بودن شرکت ملغی می شود

 

علی رئیسیان

سرپرست اداره نظارت و بهره برداری تعاونی ها

[/vc_column][/vc_row]
گریدی یافت نشد برای: گرید خطی عمودی.

مطالب مرتبط

4 دیدگاه. Leave new

  • ممنونم از سایت خوب و مطالب آموزندتون

    پاسخ
  • امید انصاری
    13 اردیبهشت 1401 2:06 ق.ظ

    سلام وقت شما بخیر
    من میخام یک شرکت دانش بنیان تاسیس کنم، بنظر شما چه نوع شرکتی رو ثبت کنم؟

    پاسخ
    • عرض سلام و ادب خدمت آقای انصاری
      بهترین نوع شرکت برای شما ثبت شرکت تعاونی دانش بنیان می باشد.
      دلایل زیادی دارد که یکی از این دلایل اینست که وزارت تعاون تسهیلات ویژه ای برای این نوع شرکت ها در نظر دارد. و همچنین این وزارت آموزش های مرتبط در خصوص شرکت های تعاونی دانش بنیان بصورت رایگان در اختیارتان قرار می دهد.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست