در این مقاله به اقرارنامه مدیریتی موسسه غیر تجاری به صورت کامل توضیح داده شده است. و به هر گونه ابهامی در این خصوص پاسخ داده شده است.

آیا موسسات غیر تجاری نیلزی به ارائه اقرارنامه مدیریتی دارند؟

اقرارنامه مدیریتی چیست؟

چرا باید اقرارنامه مدیریتی داشته باشیم؟

درصورتیکه در شرکت های سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود و یا شرکت های تعاونی اقرارنامه مدیریتی ارسال نشود. آیا از طرف اداره ثبت شرکت ها صورتجلسات رد می شوند؟

در این مقاله علاوه بر سوالات فوق، توضیحات کاملی از اقرارنامه مدیریتی داده می شود.

مدیریتی موسسه غیر تجاری 333 min compressed 600x600 - اقرارنامه مدیریتی موسسه غیر تجاری
نمونه اقرارنامه مدیریتی موسسه غیر تجاری

اقرارنامه مدیریتی چیست؟

اقرارنامه مدیران و بازرسان متنی است که در انتهای صورتجلسات انتخاب مدیران و بازرسان درج می گردد.  بر اساس این اقرارنامه، مدیران و بازرسان اعلام می نمایند. که ممنوعیت قانونی برای قبول سمت جدید را ندارند.

تعریف اقرارنامه مدیریتی

اقرارنامه یک متن کوتاه در صورتجلسه است که بر اساس آن مدیران و بازرسان شرکت برای قبولی سمت، اقرار می‌کنند که محدودیت‌های قانونی را ندارند

اقرارنامه مدیران در ثبت موسسه

در هنگام ثبت موسسه غیرتجاری ، نیاز به اقرارنامه  مدیران و عدم سو پیشینه نمی باشد.

خیلی از مردم فکر میکنن علاوه بر ارسال اظهارنامه  و اساسنامه و صورتجلسات امضاء شده، سند دیگری به نام اقرارنامه مدیریتی وجود داره، اما این را بدانید که اصلا چنین سندی در هنگام تاسیس شرکت ها و موسسات غیر تجاری وجود ندارد. در اصل اقرارنامه مدیران متنی است که در صورتجلسه تاسیس شرکت ها نوشته می شود. که در آن اعضای هیات مدیره و مدیر عامل می نمایند که هیچگونه سوء پیشینه کیفری نداشته و مشمول ممنوعیت های اصل 111 و 126 و 141 قانون تجارت نیستند.

اقرارنامه مدیریتی موسسه غیر تجاری

اقرارنامه مدیریتی در چه جایی به کار گرفته می شود؟

اقرار نامه مدیریتی در هنگام تاسیس شرکت ها در متن صورتجلسه مجمع موسسین و صورتجلسه هیات مدیره بکار گرفته می شود.

ولی در تکمیل صورتجلسات علاوه بر اشاره آن در متن صورتجلسات، لازم است که این متن اقرارنامه بصورت جداگانه و با امضای هیات مدیره و مدیرعامل و در صورتیکه شرکت بازرس دارد، بازرسان هم امضاء می نمایند.

متن دقیق اقرارنامه مدیریتی کدام است؟

ضمن تشکر از اعضای حاضر در جلسه مجمع عمومی عادی  مورخ …………… شرکت …………………………….. به شماره ثبت:  ……….. و شناسه ملی:  ……………    بدین وسیله اینجانبان اعضای هیات مدیره بازرسان و مدیر عامل شرکت فوق الذکر ضمن قبولی سمت های ذکر شده تعهد واقرار مینماییم. که دارای سابقه سو پیشینه کیفری نبوده مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 147 لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت ایران نمی باشیم. و با امضای ذیل ضمن تایید مفاد فوق، بدین وسیله قبولی سمت خود را اعلام میداریم. و مدیر عامل شرکت نیز تعهد و اقرار می نماید. که دارای سابقه سو پیشینه کیفری نبوده باشد. و مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و ماده 126لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت نبوده و با امضای ذیل ضمن تایید مفاد فوق، قبولی سمت خود را اعلام می دارد.

دستورالعمل ثبت انحلال شرکت
ادامه مطلب

قرارنامه مدیریتی در چه مجامعی بکار گرفته می شود؟

اقرارنامه مدیریتی معمولا در مجامعی از جمله: مجمع عمومی عادی و یا عادی بطور فوق العاده و صورت جلسه هیات مدیره انواع شرکت ها از جمله: سهامی خاص، با مسئولیت محدود، تعاونی ها، شرکت های سهامی عام و غیره بکار گرفته می شود.

اقرار نامه بازرسان چیست؟

در شرکت های سهامی خاص و انواع شرکت های تعاونی علاوه بر اقرارنامه مدیران، اقرارنامه بازرسان شرکت هم وجود دارد. در این نوع شرکت ها بازرسان اقرارنامه  به موارد ذیل خواهند کرد. و امضاء و تایید آن را خواهند کرد. اقرار به اینکه  سوء سابقه کیفری را ندارند. و مشمول ممنوعیت های 111 و126 و 141 نیستنداقرارمیکنند که هیچگونه نسبت نسبی و سببی با مدیر عامل یا اعضای هیات مدیره شرکت ندارند. و خودشان یا همسرشان هیچگونه حقوقی از هیات مدیره یا مدیر عامل دریافت نمی کنند.

اقرارنامه مدیریتی موسسه غیر تجاری

اقرارنامه مدیران تصفیه

ممکن است در کنار عنوان اقرارنامه مدیران شرکت، اصطلاح اقرارنامه مدیران تصفیه را هم شنیده و یا دیده باشید. این 2 مقوله کاملا با یکدیگر تفاوت دارند. مدیر تصفیه در زمان انحلال شرکت انتخاب می شود. و این اقرارنامه را امضاء می کند. ولی مواردی که نسبت به آنها اقرار می‌کند، متفاوت از متن اقرارنامه مدیریتی است.

توجه: موارد بیان شده در قانون تجارت و قانون اساسی، محدودیت‌های انتخاب مدیران و بازرسان را اعلام کرده است. مدیران و بازرسان در زمان قبول سمت خود اقرار می‌کنند که این محدودیت‌ها را ندارند

برخی از محدودیت‌های قانونی که مدیران به آن اقرار می‌کنند، شامل موارد زیر است:

نداشتن بیش از یک شغل دولتی ( بر اساس اصل ۱۴۱ قانون اساسی)

داشتن سن قانونی (بالای ۱۸ سال) و ورشکسته نبودن

نداشتن سوء پیشینه موثر (سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری)  و غیره …

محدودیت انتخاب بازرسان شرکت

برای بازرسان شرکت های سهامی علاوه بر محدودیت‌های انتخاب مدیران، محدودیت‌های زیر نیز وجود دارد.:

اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت نیز نمی‌توانند همزمان با داشتن این سمت‌ها بازرس همان شرکت نیز باشند..

خویشاوندان نسبی و سببی مدیران و مدیرعامل نیز تا درجه سوم از طبقه اول و دوم نمی‌توانند به عنوان بازرس هم اصلی و هم علی البدل انتخاب شوند. (برای مثال همسر، پدر و مادر، ، فرزندان، نتیجه‌ها  و نوه‌ها ، خواهر و برادر و فرزندان آن‌ها و پدر بزرگ و مادربزرگ)

صورتجلسه انحلال شرکت تعاونی
ادامه مطلب

هرکس خودش یا همسرش در شرکتی باشد که از مدیران و مدیرعامل طبق وظیفه‌اش حقوق بگیرد.

بازرس با امضاء کردن صورتجلسه مجمع عمومی عادی و یا بطور فوق العاده، اقرار می‌کند که این محدودیت‌ها را ندارد.

امیدواریم با مطالعه مقاله اقرارنامه مدیریتی موسسه غیر تجاری با این اصطلاح آشنایی کافی بدست آروده باشید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست