اطلاعیه انتشار اوراق قرضه

اطلاعیه انتشار اوراق قرضه

نکاتی در مورد اطلاعیه اوراق قرضه

اطلاعیه انتشار اوراق قرضه ، مشتمل بر نکات زیر بوده پس از امضا توسط دارندگان امضای مجاز شرکت باید به انضمام تصمیم کتبی راجع به فروش اوراق قرضه، و شرایط صدور و انتشار آن ، به مرجع ثبت شرکتها اعلام گردد:

 

نام شرکت – موضوع شرکت – شماره و تاریخ ثبت شرکت – مرکز اصلی شرکت- مدت شرکت – مبلغ سرمایه شرکت و تصریح به این که کلیۀ آن پرداخت شده است.  –

– در صورتی که شرکت سابقاً اوراق قرضه صادر کرده است. مبلغ و تعداد و تاریخ آن و تصمیماتی که احتمالاً برای بازپرداخت آن در نظر گرفته شده است. همچنین مبالغ بازپرداخت شدۀ آن و در صورتی که اوراق قرضه سابق قابل تبدیل به سهام شرکت بوده باشد. مقداری از آن گونه اوراق قرضه که هنوز تبدیل به سهم نشده است.

-در صورتی که شرکت سابقاً اوراق قرضۀ مؤسسۀ دیگری را تضمین کرده باشد ، مبلغ و مدت و سایر شرایط تضمین مذکور.

– مبلغ قرضه و مدت آن،  و همچنین مبلغ اسمی هر ورقه و نرخ بهره ای که به قرضه تعلق میگیرد. و ترتیب محاسبۀ آن و ذکر سایر حقوقی که احتمالاً برای اوراق قرضه در نظر گرفته شده است. و همچنین موعد یا مواعد و شرایط بازپرداخت اصل و پرداخت بهره و غیره و در صورتی که اوراق قرضه قابل بازخرید باشد شرایط و ترتیب بازخرید.

– تضمیناتی که احتمالاً برای اوراق قرضه در نظر گرفته شده است.

– اگر اوراق قرضه قابل تعویض با سهام شرکت یا قابل تبدیل به سهام شرکت باشد مهلت و سایر شرایط تعویض یا تبدیل.

– خلاصه گزارش وضع مالی شرکت و خلاصه ترازنامه آخرین سال مالی آن که به تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام رسیده باشد.

اداره ثبت شرکتها،  پس از ثبت مفاد تصمیم شرکت راجع به فروش اوراق قرضه ، خلاصه آن را همراه با طرح اطلاعیه انتشار اوراق مزبور به هزینه شرکت در روزنامه رسمی آگهی می نمایند .  توضیح آنکه بدون انجام تشریفات مورد بحث هر گونه آگهیبرای فروش اوراق قرضه ممنوع میباشد.

پس از انتشار آگهی فوق،  شرکت مکلف است. که تصمیم مجمع عمومی و اطلاعیه انتشار اوراق قرضه را با قید شماره و تاریخ آگهی منتشره در روزنامه رسمی،  و همچنین شماره و تاریخ روزنامه رسمی که آگهی در آن منتشر شده است. در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر میگردد آگهی نماید.  ( مواد ۵۷-۵۸ ۵۹، ل.ا.ق.ت).

نحوه ثبت شعبه یا شعبات شرکت
ادامه مطلب

ملاحظه میشود .که مقنن برای حفظ حقوق خریداران اوراق قرضه و جلب اعتماد به سرمایه گذاری در راه تولید و یا خدمات عام المنفعه انجام تشریفات خاصی را برای شرکت الزامی دانسته است.

برابر ماده ۶۰ ل .ا.ق. ت ورقه قرضه مانند سهام،  شامل نکات زیر بوده و به همان ترتیبی که برای امضای اوراق سهام مقرر شده است. توسط لااقل دو نفر که به موجب مقررات اساسنامه تعیین شده اند امضاء می شود:

-نام شرکت – شماره و تاریخ ثبت شرکت – مرکز اصلی شرکت – مبلغ سرمایه شرکت .

– مدت شرکت – مبلغ اسمی و شماره ترتیب و تاریخ صدور ورقه قرضه – تاریخ و شرایط بازپرداخت قرضه و نیز شرایط بازخرید ورقه قرضه ( اگر قابل بازخرید باشد).

-تضمیناتی که احتمالاً برای قرضه در نظر گرفته شده است.

-در صورت قابلیت تعویض اوراق قرضه با سهام ، شرایط و ترتیباتی که باید برای تعویض رعایت شود. با ذکر نام اشخاص یا مؤسساتی که تعهد تعویض اوراق قرضه را کرده اند.

-در صورت قابلیت تبدیل ورقه قرضه به سهام ،شرکت،  مهلت و شرایط این تبدیل .

اوراق قرضه پس از صدور معمولاً وسیله کارگزار بورس و بانک حتی باجه های پست در اختیار مردم گذاشته میشود.

گردش صحیح این اوراق در بورس و نرخ گذاری صحیح آن با توجه به سوددهی شرکت،  نقش مهمی در اقتصاد کشور بازی میکند.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - اطلاعیه انتشار اوراق قرضه