مقایسه شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود
تمایز شرکت با مسئولیت محدود با سهامی خاص
۱ـ در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکاء حداقل ۲ نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل ۳ نفر میباشند.
۲ـ حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود یک میلیون ریال است.
۳ـ در شرکت سهامی خاص حداقل ۳۵% سرمایه باید نقدا دریکی از شعب بانکها تودیع و گواهی مربوطه ارائه و ۶۵% در تعهد سهامداران باشد. در شرکت با مسئولیت محدود باید کل سرمایه تحویل مدیر عامل شرکت است. مدیر عامل اقرار به دریافت نماید و ارائه گواهی بانکی دال بر انجام این امر ضرورت ندارد.
۴ـ انتخاب بازرس اصلی و علی البدل درشرکت سهامی خاص اجباری ولی در با مسئولیت محدود اختیاری است.
۵ـ مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر دو سال می باشد. که قابل تمدید است. ولی در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت نامحدود انتخاب می شوند. همچنین مخیر خواهند بود که مدتی برای مدیران در اساسنامه شرکت مقرر دارند.
۶ـ انتخاب روزنامه کثیر الانتشار درشرکت سهامی خاص برای درج آگهی های دعوت شرکت در سهامی خاص الزامی و در شرکت با مسئولیت محدود اختیاری است.
۷ـ شرایط احراز حدنصاب در مجامع عمومی در شرکت سهامی خاص سهل تر و در شرکت در مسئولیت محدود با توجه به نوع شرکت مشکل تر می باشد.
۸ـ مجامع عمومی درشرکت سهامی خاص توسط هیئت رئیسه ای مرکب از یک نفر رئیس و دو نفر ناظر و یک نفر منشی که از بین سهامداران انتخاب می شوند اداره می گردد. در شرکت با مسئولیت محدود مجامع عمومی شرکت توسط هیئت نظار در صورتی خواهند بود که تعداد شرکا ء آن از ۱۲ نفر بیشتر باشد.
9ـ سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود. شرکاء فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشند.
10ـ تقویم سهم الشرکه غیر نقدی در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکاء صورت می گیرد. شرکاء در این خصوص دارای مسئولیت می باشند. تقویم آورده غیر نقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود.
در مطالب فوق به تفاوت های شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود پرداختیم. که در ذیل به مواردی که نزدیک به اشتراک این دو نوع شرکت در قانون تجارت پرداخته ایم.
وجوه افتراق و اشتراک بین شرکت های سهامی خاص و بامسئولیت محدود
1ـ در شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت با مسئولیت محدود در افزایش سرمایه اختیاری است.
2ـ مدیران در شرکت سهامی خاص الزاما بایستی سهامدار بوده یا تعداد سهام وثیقه مقرر در اساسنامه را تهیه وبه صندوق شرکت بسپارند. مدیران در شرکت با مسئولیت محدود بصورت موظف یا غیر موظف که از بین شرکاء یا از خارج انتخاب می شوند انجام وظیفه خواهند نمود.
3ـ تقسیم سود در شرکت سهامی خاص به نسبت تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه شرکاء تقسیم خواهد شد. در شرکت با مسئولیت محدود می توانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود مقرر دارند.
4ـ حق رای در شرکت سهامی خاص به تعداد سهام و در شرکت با مسئولیت محدود به نسبت سرمایه خواهد بود.