در نوشته تنظیم و ثبت صورتجلسه هیات مدیره شرکت و 10 نکته قانونی آن را برای شما عزیزان توضیح داده ایم. امیدواریم که برایتان مفید واقع شود.
تشکیل جلسه هیات مدیره برای انتخاب سمت اعضاو دارندگان حق امضا
قبلا گفتیم که طبق ماده ۱۰۸ قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت، مدیران شرکت های سهامی خاص و عام) توسط مجمع عمومی مؤسس و مجمع عمومی عادی انتخاب میشوند. بعد از انتخاب اعضای هیئت مدیره توسط مجمع عمومی عادی، هیئت مدیره در جلسه خود از بین اعضای هیئت مدیره یک رئیس و یک نائب رئيس که باید شخص حقیقی باشند. برای هیئت مدیره تعیین می نماید. مدت ریاست رئیس و نائب رئیس هیئت مدیره بیش از مدت عضویت آنها در هیئت مدیره نخواهد بود. هیئت مدیره در هر موقع می تواند رئیس و نائب رئیس هیئت مدیره را سمت های مذکور عزل کند.
مدت اعتبار ماموریت اعضای هیات مدیره شرکت
در صورت انقضای مدت مأموریت مدیران تا زمان انتخاب مدیران جدید مدیران سابق کماکان مسئول امور شرکت و اداره آن خواهند بود. هر گاه مراجع موظف به دعوت مجمع عمومیبه وظیفه خود عمل نکنند. هر ذی نفع می تواند از مرجع ثبت شرکتها دعوت مجمع عمومی عادی را برای انتخاب مدیران تقاضا نماید (ماده ۱۳۶ ل.ا.ق.ت).
وظایف هیات مدیره شرکت ها مقاله جالبی برای افزایش اطلاعات شما می باشد.
حدنصاب و اکثریت لازم برای رسمیت جلسه هیئت مدیره
برای تشکیل جلسات هیئت مدیره، حضور بیش از نصف اعضای هیئت مدیره لازم است. تصمیمات باید به اکثریت آرای حاضرین اتخاذ گردد. مگر آنکه در اساسنامه اکثریت بیشتری مقرر شده باشد.
ترتیب دعوت و تشکیل جلسات هیئت مدیره را اساسنامه تعیین خواهد کرد. ولی در هر حال عدهای از مدیران که اقلا یک سوم اعضای هیئت مدیره را تشکیل دهند. می توانند در صورتی که از تاریخ تشکيل آخرین جلسه هیئت مدیره حداقل یک ماه گذشته باشد. با ذکر دستور جلسه هیئت مدیره را دعوت نمایند (مواد ۱۲۱ و ۱۲۲ل.ا.ق.ت).
لزوم تنظیم صورت جلسه از جلسات هیئت مدیره
برای هریک از جلسات هیئت مدیره، باید صورت جلسهای تنظیم و لااقل به امضای اکثریت مدیران حاضر در جلسه برسد. در صورت جلسات هیئت مدیره، نام مدیرانی که حضور دارند یا غایب میباشند و خلاصهای از مذاکرات و همچنین تصمیمات متخذ در جلسه با قید تاریخ در آن ذکر می گردد. هریک از مدیران که با تمام یا بعضی از تصمیمات مندرج در صورت جلسه مخالف باشد نظر او باید در صورت جلسه قید شود (ماده ۱۲۳ ل.ا.ق.ت). طبق بخشنامه ثبتی شماره 20050/93 – 93/02/
مسئولیت مدیران شرکت در مقابل اشخاص ثالث
مدیران و مدیر عامل شرکت در مقابل شرکت و اشخاص ثالث نسبت به تخلف از مقررات قانونی با اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومیبرحسب مورد، منفردا یا مشتركا مسئول میباشند و دادگاه حدود مسئولیت هریک را برای جبران خسارت تعیین خواهد نمود.
در صورتی که شرکت ورشکسته شود یا پس از انحلال، معلوم شود که دارایی شرکت برای تأدیه دیون آن کافی نیست، دادگاه صلاحیت دار می تواند تقاضای هر ذی نفع هریک از مدیران و یا مدیرعاملی را که ورشکستگی شرکت یا کافی نبودن دارایی شرکت به نحوی از انحای معلول تخلفات او بوده است، منفردا یا متضامنا به تأدیه آن قسمت از دیونی که پرداخت آن از دارایی شرکت ممکن نیست محکوم نماید (مواد ۱۴۲ و ۱۴۳ ل.ا.ق.ت).
شما رو به خواندن شرایط هیات مدیره شرکت سهامی خاص دعوت میکنم.