ثبت انحلال و تصفیه شرکت

ثبت انحلال و تصفیه شرکت

اسباب انحلال شرکت

خلاف اشخاص حقیقی که عمر محدود دارند، اصولاً دورة حيات شرکت¬های تجاری می¬تواند نامحدود باشد. با اینهمه، در مواردی به حکم قانون یا دادگاه شرکت تجاری منحل می¬شود و در مواردی نیز با ارادۀ شرکاء و سهامداران شرکت قابل انحلال است.

موارد انحلال شرکت

موارد انحلال ناشی از قانون عبارتند از:

۱- ورشکستگی شرکت که به خودی خود انحلال شرکت را محقق می¬سازد و در خصوص همۀ شرکت¬های تجاری این سبب انحلال وجود دارد.

۲- فوت و حجر شریک: با عنایت به این که شرکت¬های سهامی جزو شرکت¬های سرمایه محسوب می¬شوند و شخصیت شرکاء در این شرکت¬ها اهمیت چندانی دارد، در ماده ۱۹۹ ل.ا.ق.ت این امر جزو اسباب انحلال شرکت سهامی برشمرده نشده است. در خصوص شرکت با مسئولیت محدود و مختلط سهامی هم تنها در صورت پیش بینی در اساسنامه، فوت می¬تواند جزو اسباب انحلال باشد (مواد 114 و ۱۸۱ قانون تجارت).

مواد 139 و 161 قانون تجارت تحت تأثير قواعد شرکت مدنی، فوت و حجر شریک شرکت تضامنی را موجب انحلال شرکت دانسته است، مگر این که شرکاء و قائم مقام متوفی بر بقای شرکت تراضی کنند.
انحلال ناشی از حکم دادگاه مبتنی بر دفع شور است و در ماده ۲۰۱ ل.اق.ت، در خصوص شرکت¬های سهامی و در بند ج مواد ١١٤ و ١٣٦ و مواد ۱6۱ و ۱۸۹ قانون تجارت ناظر به مادۀ 136 همان قانون به موارد آن اشاره شده است.

انحلال ناشی از اراده که در خصوص شرکت¬های سهامی منوط به تصمیم مجمع عمومی فوق العاده شرکت (بند 4 مادۀ ۱۹۹ ل.ا.ق.ت)، در خصوص شرکت¬های با مسئولیت محدود منوط به تصمیم عده¬ای از شرکاء است که سهم الشرکۀ آنان بیش از نصف سرمایه شرکت باشد. (بند ب مادۀ ١١٤ قانون تجارت)،

در خصوص شرکت تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی منوط به تراضی تمامی شرکاء و با ارادۀ یک شریک با رعایت شرایطی (مواد 136، 161 و ۱۸۹ قانون تجارت).

رعایت حقوق اشخاص ثالث قانونگذار را وادار کرده است که در صورت انحلال شرکت تجاری تا هنگام تأدیۀ دیون، تعهدات ناتمام، وصول مالیات و تقسیم اموال به جای مانده میان شرکاء، شخصیت حقوقی شرکت را باقی گذارد. بر این اساس قبل از زوال شخصیت حقوقی شرکت، لازم است عملیات تصفیه انجام شود.

فسخ و انحلال شرکت تضامنی
ادامه مطلب

در واقع، انحلال شرکت تجاری ناظر به لحظه¬ای است که شرکت تصمیم می¬گیرد فعالیت خویش را به انجام عملیات تصفیه محدود نماید و ختم تصفیه ناظر به لحظه¬ای است که شخصیت حقوقی شرکت تجاری زایل می¬گردد. امر تصفیه با مدیران شرکت است مگر اساسنامه یا مجمعی که رای به انحلال می¬دهد ترتیب دیگری مقرر داشته باشد.

مراحل انحلال شرکت سهامی خاص

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که منحل کردن شرکت ها با توجه به نوع آن ها مراحل مختلفی خواهد داشت، از این رو در ادامه قصد داریم مراحلی را شرح دهیم که برای منحل کردن یک شرکت سهامی خاص باید آن ها پشت سر بگذارید و پیشنهاد می دهیم که با ما همراه باشید و ادامه مطالب را از دست ندهید.

1- در ابتدا شرکا برای منحل شدن شرکت باید به نتیجه رسیده باشند.

2- شخصی که به عنوان مدیر تصویه در نظر گرفته شده است موافقت کامل خود را اعلام کرده باشد.

3- تشکیل ” مجمع عمومی بطور فوق العاده “، تنظیم صورتجلسه انحلال شرکت و امضا کلیه اعضا و سهامداران ( در صورت نبود هر یک از اعضا باید آگهی دعوت به مجمع در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ شده باشد ) ذیل صورتجلسه.

4- انتخاب یکی از اعضاء به عنوان مدیر تصقیه شرکت و درج در صورتجلسه و امضا صورتجلسه توسط مدیر تصقیه، این شخص وظیفه تصویه کردن حساب ها را بر عهده خواهد داشت.

5- تعیین محل تصفیه شرکت.

6- مراجعه به سامانه اداره ثبت ، منو ثبت صورتجلسه و طی مراحلی که بیشتر ورود اطلاعات می باشد.

7- بارگذاری صورتجلسه در سامانه.

8- ثبت نهایی.

9- ارسال صورتجلسه انحلال شرکت سهامی خاص و لیست سهامداران و امضا آنها به اداره ثبت از طریق باجه های پستی.

10- بعد از 5 الی 10 روز نتیجه ثبت صورتجلسه انحلال در سایت اداره ثبت قابل مشاهده است.

تغییر در اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود
ادامه مطلب

11- مراجعه مدیر تصفیه شرکت به اداره ثبت جهت امضا ذیل اوراق و دریافت آگهی انحلال.

12- در نهایت آگهی انحلال شرکت باید در روزنامه رسمی کشور و روزنامه کثیرالانتشار ثبت شود.

مدارک لازم جهت انحلال شرکت سهامی خاص

۱- بر اساس بر ماده ۲۹ قانون تجارت ارائه اصل صورتجلسه مجمع عموی فوق العاده با امضاء هیأت رئیسه ذیل مجمع الزامی است.
۲- طبق ماده ۹۹ لایحه اصلاحی قانون تجارت ارائه لیست حاضرین در مجمع که به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد الزامی است.
۳-بنا بر ماده ۲ قانون تجارت ارائه برگ نمایندگی, نمایندگان اشخاص حقوقی در صورتی که سهامداران شرکت اشخاص حقوقی باشند.
۴- بر اساس ماده ۹۷ لایحه اصلاحی قانون تجارت در صورتی که مجمع مذکور با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده باشد. ارائه اصل آگهی دعوت الزامی می باشد.
۵-در صورتی که مجمع مذکور دو نوبتی می باشد. ارائه صورتجلسه منفی نوبت اول و اصل آگهی دعوت نوبت اول و دوم نیز الزامی می باشد.
۶- درصورت لزوم ارائه مجوز از مراجع ذیصلاح نیز لازم است.

نحوه انحلال شرکت ها

گام اول : برای طی نمودن مراحل انحلال شرکت  برگزاری مجمع فوق‌العاده است. در این جلسه باید با حضور اکثریت شرکاء در محل شرکت برگزار شود. صورتجلسه آن نیز لازم است با معرفی مدیر تصفیه و موافقت ایشان تنظیم شود.

گام دوم، این سند همراه با دیگر مدارک مورد نیاز بایستی در سامانه ثبت شرکتها بارگذاری شود. اصل مدارک نیز باید بلافاصله از طریق پست به اداره ثبت شرکت‌های استان ارسال گردد. بعد از بررسی کارشناسان این مرکز، گواهی انحلال صادر خواهد شد. که بایستی در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار آگهی شود. طی کردن کلیه نحوه انحلال شرکت حدود ده روز کاری زمان می‌برد.

ثبت اینترنتی انحلال شرکت ها

جهت ثبت اینترنتی جهت منحل شدن شرکت لازم است که در بخش پذیرش صورتجلسه، تمامی اطلاعات آن را تکمیل کرده و سپس گزینه دستور جلسه ((انحلال شرکت)) را انتخاب نمایید. همچنین اطلاعات شرکا و صورتجلسه را نیز ثبت نموده و بارگذاری کنید.

ثبت انحلال و تصفیه شرکت

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - ثبت انحلال و تصفیه شرکت