منظور از شرکت مختلط سهامی چیست؟

تعریف وضعیت حقوقی شرکاء شرکت

الف – تعريف

به موجب مادهٔ ۱۶۲ قانون تجارت شرکت مختلط سهامی شرکتی است. که در تحت اسم مخصوصی بین یک عده شرکاء سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.

 

انتخاب و تعداد هیات مدیره شرکت 810x500 - منظور از شرکت مختلط سهامی چیست؟
نقش شرکت مختلط سهامی

منظور از شرکاء سهامی چیست؟

شرکاء سهامی کسانی هستند. که سرمایه آنها به صورت سهام یا قطعات سهام متساوی القیمه در آمده و مسئولیت آنها تا میزان همان سرمایه است که در شرکت دارند.

شریک ضامن کیست؟

شریک ضامن کسی است. که سرمایه او به صورت سهام در نیامده و مسؤول کلیه قروضی است. که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود. در صورت تعدد شریک ضامن مسؤولیت آنها در مقابل طلبکاران و روابط آنها با یکدیگر تابع مقررات شرکت تضامنی خواهد بود)).

با توجه به ماده فوق شرکت مختلط سهامی نیز مانند شرکت مختلط غیرسهامی دارای دو نوع شریک میباشد،  یک یا چند نفر شریک ضامن که میزان مسؤولیت آنها در قبال فروض شرکت تضامنی است. و یک عده شرکاء غیر ضامن که در حکم سهامدار شرکتهای سهامی بوده و حدود مسؤولیت آنان تا میزان آورده شان میباشد. و آنان تحت عنوان شركاء سهامی یا شرکاء غیر ضامن نامیده میشوند.

در شرکت مختلط سهامی وجود یک شریک ضامن برای تشکیل شرکت کافی بود. ولی شریک سهامی حتماً باید بیش از یک نفر باشد. در ماده(  ۱۶۲ ق.ت) به نوع فعالیت شرکت مختلط سهامی برخلاف ماده ۱۴۱ (راجع به شرکت مختلط غیرسهامی)  تصریحی نشده است.

منظور از شرکت مختلط سهامی چیست؟

شرکت مختلط سهامی برای چه اموری تشکیل می شود؟

ولی نظر به اینکه شرکت سهامی و شرکت تضامنی با عنایت به مواد ۲ ل.ا.ق.ت و (۱۱۶ ق.ت) جهت انجام امور تجارتی تشکیل میگردد. لذا نتیجه میشود. که شرکت مختلط سهامی نیز برای امور تجارتی تشکیل میگردد.

وجه افتراق شرکت مختلط سهامی با شرکت مختلط غیرسهامی

وجه افتراق دیگر شرکت مختلط سهامی با شرکت مختلط غیرسهامی در این است .که در شرکت مختلط سهامی سهم الشركه شركاء غير ضامن به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده و مانند شرکتهای سهامی قابل نقل و انتقال میباشد.

با عنایت به ماده( ۱۶۳ق.ت ) در اسم شرکت باید عبارت «شرکت مختلط))  و لااقل اسم یکی از ((شرکاء ضامن))  قید شود.

نحوه تنظیم اظهارنامه، تقاضانامه و شرکت نامه
ادامه مطلب

وضعیت حقوقی شرکاء شرکت

به طوری که در فوق اشاره شد شرکت مختلط سهامی دارای دو نوع شریک می باشد. که حقوق مسؤولیت مدنی آنان با یکدیگر متفاوت میباشد.

اوّل، شرکاء سهامی که سرمایه آنها به صورت سهام با ارزش مساوی در آمده و مسؤولیت آنان در مقابل بدهی شرکت تا میزان همان سرمایه ای است.

که در شرکت سرمایه گذاری نموده اند (ماده ۱۶۲ ق.ت). شركاء مذکور حق دخالت در امور شرکت را نداشته و فقط حق نظارت بر آن را دارند و مکلفند آورده خود را کاملاً پذیره نویسی کرده و لااقل ثلث آن را به صورت نقد در موقع تأسیس شرکت تأدیه نمایند (مستنبط از ماده ۱۶۴ ق.ت).

دوم ، شریک یا شرکاء ضامن که سرمایه آنها به صورت سهام در نیامده و مسؤول کلیه قروض شرکت علاوه بر دارایی موجود شرکت میباشند. و در صورت تعدد شریک ضامن مسؤولیت آنان در مقابل طلبکاران و روابط آنها با یکدیگر تابع مقررات شرکت تضامنی خواهد بود (مادهٔ ۱۶۲ق.ت).

منظور از شرکت مختلط سهامی چیست؟

مدیریت شرکت مختلط سهامی برعهده کیست؟

در شرکت مختلط سهامی مدیریت شرکت به عهده شرکاء ضامن بوده (ماده ۱۶۴ ق.ت)  و سرمایه در این شرکت را فقط شرکاء سهامی تأمین میکنند.  شریک ضامن ملزم به سرمایه گذاری نبوده و فقط با انجام کار و فعالیت صنعتی خود، اداره امور شرکت را عهده دار میگردد.  در مقابل قسمتی از منافع شرکت را که معمولاً به نسبت یک دوم،  یک سوم یا یک چهارم خواهد بود. در پایان سال مالی دریافت می نمایند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست