موارد انحلال شرکت تضامنی

موارد انحلال شرکت تضامنی

مهمترین موارد و دلایل انحلال شرکت تضامنی

طبق ماده ۱۳۶ قانون تجارت، شرکت تضامنی در موارد ذیل منحل می‌شود:
الف) در مورد فقرات ۱- ۲- ۳ ماده ۹۳ قانون تجارت به شرح زیر:
۱- وقتی که شرکت مقصودی را که برای آن تشکیل شده بود انجام داده یا انجام آن غیرممکن شده باشد.
۲- وقتی که شرکت برای مدت معینی تشکیل و مدت مقتضی شده باشد.
۳- در صورتی که شرکت ورشکسته شود.
ب) در صورت رضایت تمام شرکا.
ج) در صورتی که یکی از شرکا به دلایلی انحلال شرکت را از محکمه تقاضا نماید و محکمه آن دلایل را موجه دانسته و حکم به انحلال بدهد.
د) در صورت فسخ یکی از شرکا مطابق ماده ۱۳۷.
ه) در صورت ورشکستگی یکی از شرکا مطابق ماده ۱۳۸.
و) در صورت فوت یا محجوریت یکی از شرکا مطابق مواد ۱۳۹ و ۱۴۰.

در صورتیکه موارد انحلال شرکت مختص به تعدادی از شرکا باشد قانون چه می گوید؟

در مورد بند ( ج ) هرگاه دلایل و موارد انحلال منحصراً مربوط به شریک یا شرکای معینی باشد. محکمه می‌تواند به تقاضای سایر شرکا به جای انحلال حکم اخراج آن شریک یا شرکای معین را بدهد. طبق ماده ۱۳۷ قانون تجارت، فسخ شرکت در صورتی ممکن است که در اساسنامه این حق از شرکا سلب نشده و ناشی از قصد اضرار نباشد، تقاضای فسخ و موارد آن را باید ۶ ماه قبل از فسخ کتبا به شرکا اعلام شود. اگر موافق اساسنامه باید سال به سال به حساب شرکت رسیدگی شود فسخ در موقع ختم محاسبه سالیانه به عمل می آید.

استعفا یا فوت و جایگزینی مدیر تصفیه
ادامه مطلب

 

پرداخت بدهی های شرکت در هنگام انحلال

طبق ماده ۱۲۶ قانون تجارت، هرگاه شرکت تضامنی منحل شود. مادام که بدهی‌های شرکت از دارایی‌های آن پرداخت نشده هیچ یک از طلبکاران شخصی شرکا حقی در آن دارایی نخواهند داشت.

اگر دارایی شرکت برای پرداخت بدهی های آن و دیگر موارد مالی کفایت نکند. طلبکاران شرکت حق دارند بقیه طلب خود را از تمام یا فرد فرد شرکای ضامن مطالبه کنند. ولی در این مورد طلبکاران شرکت بر طلبکاران شخصی شرکا حق تقدم نخواهند داشت.

موارد انحلال شرکت تضامنی

در چه شرایطی طلبکاران می توانند تقاضای انحلال شرکت تضامنی را کنند؟

طبق ماده ۱۲۹ طرفداران شخصی شرکا حق ندارند طلب خود را از دارایی شرکت تامین یا وصول کنند. ولی می‌توانند به سهمیه مدیون خود از منافع شرکت یا سهمی که در صورت انحلال شرکت ممکن است. به مدیون مزبور تعلق گیرد.  هر اقدامی قانونی که مقتضی باشد به عمل آورند.
طلبکاران شخصی شرکا در صورتی که نتوانسته باشند طلب خود را از دارایی شخصی مدیون خود وصول کنند.  و سهم مدیون از منافع شرکت کافی برای پرداخت طلب آنها نباشد. می توانند این شرکت را تقاضا نمایند. ( اعم از اینکه شرکت برای مدت محدود یا غیر محدود تشکیل شده باشد) مشروط بر اینکه لااقل ۶ ماه قبل قصد خود را به وسیله اظهارنامه رسمی به اطلاع شرکت رسانیده باشند. در این صورت شرکت یا بعضی شرکا می‌توانند مادام که حکم نهایی انحلال صادر نشده با پرداخت طلب دائنین مزبور تا حد دارایی مدیون در شرکت یا با جلب رضایت آنان به طریق دیگر از فسخ و انحلال شرکت تضامنی جلوگیری کنند.

فسخ و انحلال شرکت تضامنی
ادامه مطلب

کارشناسان تک نیک ثبت به شماره 09189414281 آماده مشاوره شما عزیزان در موارد انحلال شرکت تضامنی می باشند.

[ult_content_box bg_type=”bg_image” trans_property=”background” trans_duration=”3″ bg_image=”24243″ border=”border-style:dotted;||border-color:#eded57;” box_shadow=”style:none|” link=”url:https%3A%2F%2Ftakniksabt.ir%2Fprocedures-declaring-liquidation-company-company-registration-authority%2F|target:_blank” hover_border_color=”#ddac61″ hover_box_shadow=”style:none|”][/ult_content_box][ult_content_box trans_function=”ease-in” bg_color=”#88d651″ box_shadow=”style:none|” link=”url:https%3A%2F%2Ftakniksabt.ir%2Fterms-registration-commercial-companies%2F|target:_blank” hover_bg_color=”#efefef” hover_border_color=”#939393″ hover_box_shadow=”style:none|”][/ult_content_box][ultimate_fancytext][ultimate_heading main_heading=”موارد انحلال شرکت تضامنی” heading_tag=”h3″ margin_design_tab_text=””][/ultimate_heading]
انحلال شرکت ها, ثبت شرکت تضامنی
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - موارد انحلال شرکت تضامنی