شرایط و وظایف هیات نظارت شرکت با مسئولیت محدود

  1. تک نیک ثبت
  2. ثبت شرکت
  3. شرایط و وظایف هیات نظارت شرکت با مسئولیت محدود

شرایط و وظایف هیات نظارت شرکت با مسئولیت محدود

شرایط هیئت نظارت با مسئولیت محدود

در هر شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکا باید بیش از ۱۲ نفر باشند. باید دارای هیئت نظارت بوده و هیئت نظارت لااقل سال یک مرتبه مجمع عمومی شرکت ها را تشکیل دهد. ( ماده ۱۰۹ قانون تجارت).

هیئت نظارت مرکب از سه نفر بوده که از بین شرکا برای مدت یک سال انتخاب می‌شود. و اعضای هیئت نظارت نبایستی عضو هیئت مدیره شرکت باشند.

اعضای هیات نظارت در دوره اول به مدت یک سال از تاریخ انتخاب در این هیات وظیفه دارند. این زمان ماموریت برای دوره های بعدی با توجه به نظر شرکاء و درج در اساسنامه و شرکتنامه قابل افزایش می باشد.

و وظایف هیات نظارت شرکت با مسئولیت محدود 850x500 - شرایط و وظایف هیات نظارت شرکت با مسئولیت محدود
شرایط و وظایف هیات نظارت شرکت با مسئولیت محدود

وظایف هیئت نظارت در شرکت با مسئولیت محدود

1) تحقیق نماید که سرمایه نقدی شرکت پرداخت شده و س هم الشرکه   غیرنقدی تقویم و تسلیم شده باشد.

2) در شرکتنامه تقویم سهم الشرکه غیر نقدی به صراحت ذکر شده باشد.

3) دعوت شرکا برای مجمع عمومی فوق‌العاده.

4) اعضای هیئت نظارت از جهت اعمال اداری و نتایج حاصله از آن هیچ مسئولیتی ندارند لیکن هر یک از آنها در انجام مأموریت خود برطبق قوانینی معمولی کشوری مسئول اقدام و تقصیرات خود می باشند (ماده ۱۶۷ قانون تجارت).

شرایط و وظایف هیات نظارت شرکت با مسئولیت محدود

5) اعضای هیئت نظارت دفاتر و صندوق و کلیه اسناد شرکت را تحت بررسی قرار می دهند. و همه سال گزارش به مجمع عمومی می دهند. و هرگاه در تنظیم صورت دارایی بی‌ نظمی و خطای مشاهده نمایند. موضوع را در گزارش مذکور ذکر نموده و اگر مخالفتی با پیشنهاد مدیر شرکت در تقسیم منافع داشته باشد. دلایل خود را بیان می‌کنند. (ماده ۱۶۸ قانون تجارت )

و تا ۱۵ روز قبل از تشکیل مجمع عمومی هر صاحب سهمی می‌تواند. (خود یا نماینده او) در مرکز اصلی شرکت حاضر شده از صورت ترازنامه و صورت دارایی و گزارش هیئت نظارت اطلاعات حاصل کند. (ماده ۱۷۰ قانون تجارت).

هیات نظارت در قانون تجارت

در قانون تجارت ایران برای هیات نظارت اعمال اداری و نتایج حاصله از آن مسئولیتی تصریح نشده است.  اما باید در انجام وظیفه خود دقت نموده هیچ موردی را در ابهام باقی نگذارند، ولی قصور در کوتاهی در وظیفه تقصیر خواهد بود. و هر یک از آنها در انجام ماموریت محول خود بر طبق قوانین رایج مملکتی مسئول اعمال و تقصیرات خود هستند.  و در صورتی که از این تقصیر خسارتی متوجه صاحبان سهام با اشخاص خارج شود مسئول جبران آن می باشند.

وظایف هیات مدیره در برابر ضرر و زیان شرکت
ادامه مطلب

هیات نظارت بعد از انتخاب توسط مجمع عمومی دارای حقوق و تکالیفی می گردد. که این حقوق و تکالیف دارای اولویت بندی می باشد. که به این منظور نخست به تحقیق و بررسی در خصوص تشریفات الزامی در تاسیس شرکت می پردازند. بعد مسئولیت های جاریه را به انجام می رسانند. لیکن چنانچه در انجام ماموریتی که در راستای وظایف هیات است تقصیراتی باشد. چنانچه هیات نظار تعدی (زیاده روی) تفریط (قصور و کوتاهی ) نماید. دارای مسئولیت ناشی از تقصیرات خود می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست