شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

ضرورت انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

داشتن نام برای اشخاص حقوقی، همانند اشخاص حقیقی، هم حق است و هم تکلیف. همانطور که نام و نام خانوادگی اشخاص حقیقی باید با رعایت قوانین و مقررات در اداره ثبت احوال به ثبت برسد، شرکا و مؤسسین شرکت­ های تجاری نیز قبل از این که روند به ثبت رسیدن شرکت کامل شود، لازم است برای شرکت نامی انتخاب کنند. و این نام مغایر مقررات نباشد. و مورد موافقت ادارۀ ثبت شرکت­ ها قرار گیرد. اما، بر خلاف نام خانوادگی اشخاص حقیقی که کافی است در حوزۀ ثبت احوال مربوط تکراری نباشد.

نام شرکت های تجاری در کل کشور نباید تکراری باشد؛ یعنی جنبۀ ملی و کشوری دارد و تخصیص نام برای شرکت­ها و مؤسسات در تمام کشور باید به صورت متمرکز و از یک نقطه صورت گیرد. به همین خاطر است که در حال حاضر با توجه به افزایش روز افزون تعداد شرکت ­های تجاری و مؤسسات غیر تجاری، متقاضیان ثبت شرکت در عمل در تعیین نام با مشکل روبرو هستند. و غالبا اسامی شرکت­ها با پیشوند و پسوند تعیین می­شود تا مبادا تکراری نباشد.

انتخاب اسم برای شرکت های تجاری 850x500 - شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری
شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

تایید نام شرکت بر عهده چه مرجعی می باشد؟

در حال حاضر موافقت با تعیین نام شرکت ­های ثبت شده در ادارات کل استان­ها صورت می ­گیرد. و ادارۀ تعیین نام ثبت شرکت­ های تهران بر آن نظارت دارد. البته، اختصاص نام به شرکت ­های دولتی ایجاد شده توسط قانون در همان قانون خاص صورت می ­گیرد.

شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

تعیین نام چگونه صورت می گیرد؟ 

بحث تعیین نام شرکت­ ها، علاوه بر این که از جنبۀ کمی برخوردار است (تکراری نبودن در کل کشور) جنبۀ کیفی هم دارد. و لازم است در تعیین نام به بحث تشابه اسامی و نام­ های ممنوع هم توجه شود. تعیین نام ­های مشابه ممكن است، منجر به تضییع حقوق شرکت ­های ثبت شدۀ قبلی و حق تقدم آنان شود. و زمینه­ های رقابت نامشروع تجاری را فراهم سازد. در راستای ایجاد وحدت رویه، در حال حاضر در ادارۀ ثبت شرکت­ها، تعیین نام شرکت­ ها با رعایت دستورالعمل اجرایی تعیین نام اشخاص حقوقی صورت می­ گیرد.

شرکت با مسئولیت محدود بهتر است یا سهامی خاص
ادامه مطلب

شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

از چه نام هایی برای شرکت نمی توان انتخاب نمود؟  

نام پیشنهادی برای شرکت ­ها در موارد زیر پذیرفته نمی ­شود:

1- نام­ هایی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارند؛

۲- نام ­هایی که در آن از اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه استفاده شده باشد؛

-۳ نام­ هایی که مخالف موازین شرعی، نظم عمومی و یا شامل واژه­ه ایی بی معنا یا الفاظ قبيحه و مستهجن و خلاف اخلاق حسنه باشند؛

٤- نام یا نام اختصاری یا حروفی که رسما متعلق به دولت باشد از قبیل ایران، کشور، ناجا، نزاجا، مگر با ارائه مجوز مقام صلاحیت­دار دولتی؛

5- هنگامی که در یک نام پیشنهادی، ترکیبی از دو واژه فارسی، تداعی کننده یک واژه بیگانه باشد، امکان ثبت آن وجود ندارد.

6- از اعداد بصورت ریاضی آن استفاده نشود، بلکه بصورت حروف نوشته شود.

7- از عناوین ایثارگران و شاهد و امثالهم که انحصاراً تحت نظارت سازمان محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران می باشد، استفاده نشود.

8- از عنوانه ای شعرا، دانشمندان و کاشفان در عصر حاضر استفاده نشود .

9- عدم استفاده از حروف اول چند کلمه بعنوان اسم مخفف و یا ترکیبی از چند حرف.

10- عدم استفاده از حرف اول بعضی از کلمات مثل: پی وی سی و…

نحوه اعتراض به رد نام های پیشنهادی برای شرکت

در صورت مخالفت کارشناس ادارۀ تعیین نام با نام پیشنهادی متقاضی، دوباره موضوع کارشناسی می­ شود. چنانچه در کارشناسی دوم نیز نام پیشنهادی رد شد، متقاضی می­ تواند با تکمیل فرم مربوط مراتب اعتراض خود را با ذکر دلایل، به اداره کل ثبت شرکت­ ها و موسسات غیر تجاری اعلام نماید. نظریه رئیس ادارۀ تعیین نام، نظر نهایی محسوب می­ شود و رسیدگی به اعتراض به آن در صلاحیت دیوان عدالت اداری است.

قانون تجارت در انتخاب نام شرکت چه می گوید؟

در تعیین و تغییر نام اشخاص حقوقی رعایت مواد (95)، (۱۱۷)، (141)، (163)، (184)، ر (۲۰۰) قانون تجارت و تبصره ذیل ماده (٤) لایحه اصلاحی قانون تجارت و تبصره ذیل ماده (۱) آئین نامه ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجاری الزامی است.

شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

دریافت مجوز برای انتخاب نام های خاص

در مواردی ممکن است ثبت نام پیشنهادی مستلزم اخذ مجوز از مراجع ديصلاح باشد، که در این صورت باید پیش از ارایه تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت­ ها، به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام و به ضمیمه مدارک تسلیم ارایه شود. برای مثال استفاده از نام های : ایثارگران – بنیاد شهید – کشور – انتظام – نظام – نفت – پتروشیمی – دادگستر- بنیاد – سازمان – مرکز – بهزیست – وزارت ها و ادارات و سازمان های دولتی و غیره …

اقامتگاه قانونی شرکت های تجاری
ادامه مطلب

شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری

مقررات انتخاب نام شرکت در فرانسه

به موجب بند ۲ قسمت ۹ قانون ثبت شرکت­ های سال ۲٠٠٦ انگلستان متقاضی به همراه تقاضای ثبت شرکت باید نام پیشنهادی خود را نیز برای آن اعلام نماید. در حقوق این کشور نیز برای تعیین نام محدودیت­ هایی وجود دارد؛

از جمله این که به موجب قسمت 53 قانون سال ٢٠٠٦، نام پیشنهادی نباید موهن باشد. یا جرم تلقی شود. همچنین برابر بند ۱ قسمت ٥٤ چنانچه نام شرکت القاء کننده این امر باشد. که شرکت با دولت یا مقامات محلی و عمومی در ارتباط است، لازم است برای این امر از وزیر مجوز اخذ شود. از همه مهتر نام پیشنهادی نباید مشابه نام­ های ثبت شده قبلی باشد. حتی اگر نام به ثبت رسیده باشد.

وزیر ظرف مدت ۱۲ ماه از تاریخ ثبت به دلیل تکراری بودن یا تشابه آن با نام­ های ثبت شدۀ قبلی تقاضای تغییر نام ثبت شده را بکند. عمل نکردن به دستور تغییر نام وزیر از سوی شرکت یا مامور ثبت شرکت­ ها جرم تلقی می­ شود. بعد از این مدت شرکت معترضی که مدعی است نام ثبت شده با نام آن شرکت مشابهت دارد، تنها می توان بر مبنای کامن لا و قواعد مسئولیت مدنی، بویژه «خطای عرضۀ کالا یا خدمات با نام یا علامت تجاری دیگری» دعوای مسئولیت مدنی طرح کند. در این صورت شرکت خاطی باید هم جبران خسارت کند و هم نام یا موضوع فعالیت خود را تغییر دهد یا به فعالیت خود پایان دهد. دادگاه در این گونه موارد معمولا «دستور منع» هم برای جلوگیری از فعالیت این گونه شرکت­ها صادر می کند.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری