در نوشته اعلامیه پذیره نویسی سهامی عام چیست و 11 نکته ای که باید رعایت گردد؟ ابتدا به تعریف اعلامیه پذیره نویسی در شرکت سهامی عام پرداخته شده است. و پس از آن به مهمترین نکاتی که در تکمیل این طرح اعلامیه رعایت شود بصورت کامل نوشته ایم.
اولین کار در هنگام ثبت شرکت سهامی عام کدامست؟
همان طور که قبلاً گفتیم برای ثبت هر نوع شرکت، ابتدا باید یک نام از طرف مؤسسین برای شرکت انتخاب گردد. و پس از تأیید نام از طرف اداره ثبت شرکتها، مدارک لازم برای ثبت شرکت به اداره ثبت شرکتها تحویل داده شود.
در ثبت شرکت سهامی عام چون قسمتی از سرمایه شرکت از طریق فروش سهام به مردم تأمین میشود. برای انجام این کار ابتدا باید پذیره نویسی سهام از طرف شرکت صورت پذیرد. طبق ماده ۱۰ ل. ا. قانون تجارت، مرجع ثبت شرکتها پس از مطالعه اظهارنامه و ضمایم آن و تطبیق مندرجات آنها با قانون اجازه انتشار اعلامیه پذیرهنویسی را صادر خواهد نمود.
در صورتیکه نیاز به مشاوره رایگان و تخصصی دارید. به شماره 09189414281 تماس حاصل فرمایید. و یا اینکه از طریق دیدگاه در پایین این نوشته سوال و یا درخواست خود را بنویسید.
اعلام پذیرهنویسی سهام
پذیرهنویسی یک عمل حقوقی است که به موجب آن شخص تعهد میکند با تأمین قسمتی از سرمایه شرکت در حدود مبلغی آورده شده در شرکت سهامی عام شریک شود.
طبق ماده ۱۱ ل. ا. قانون تجارت، اعلامیه پذیره نویسی باید توسط مؤسسین در روزنامه آگهی گردیده و نیز در بانکی که تعهد سهام نزد آن صورت میگیرد. در معرفی معرض دید علاقمندان قرار داده شود.
ظرف مهلتی که در اعلامیه پذیره نویسی معین شده است علاقمندان به بانک مراجعه و ورقه تعهد سهام را امضا و مبلغی را که نقداً باید پرداخت شود تأدیه و رسید دریافت میکنند.
11 نکته که باید در طرح اعلام پذیره نویسی ذکر گردد
طبق ماده ۹ ل. ا. قانون تجارت طرح اعلامیه پذیره نویسی باید مشتمل بر نکات زیر باشد:
- نام شرکت؛
- موضوع شرکت و نوع فعالیتهایی که شرکت به منظور آن تشکیل میشود؛
- مرکز اصلی شرکت و شعب آن در صورتی که تأسیس شعبه مورد نظر باشد؛
- مدت شرکت؛
- هویت کامل و اقامتگاه و شغل مؤسسین، در صورتی که تمام یا بعضی از مؤسسین در امور مربوط به موضوع شرکت یا امور مشابه با آن سوابق یا اطلاعات یا تجاربی داشته باشند ذکر آن به اختصار؛
- مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک، تعداد و نوع سهام در مورد سرمایه غیر نقد شرکت تعیین مقدار و مشخصات و اوصاف و ارزش آن به نحوی که بتوان از کم و کیف سرمایه غیر نقد اطلاع حاصل نمود؛
- در صورتی که مؤسسین مزایایی برای خود در نظر گرفتهاند تعیین چگونگی و موجبات آن مزایا به تفصیل؛
- تعیین مقداری از سرمایه که مؤسسین تعهد کرده و مبلغی که پرداخت کردهاند؛
- ذکر هزینههایی که مؤسسین تا آن موقع جهت تدارک مقدمات تشکیل شرکت و مطالعاتی که انجام گرفته است پرداخت کردهاند و برآورد هزینههای لازم تا شروع فعالیتهای شرکت؛
- در صورتی که انجام موضوع شرکت قانوناً مستلزم موافقت مراجع خاصی باشد ذکر مشخصات اجازه نامه یا موافقت اصولی آن مراجع؛
- ذکر حداقل تعداد سهامی که هنگام پذیره نویسی باید توسط پذیره نویسی تعهد شود و تعیین مبلغی از آن که باید مقارن پذیره نویسی نقداً پرداخت گردد.
دکتر اسکینی ربیع، حقوق تجارت