هدف از تشکیل شرکت تعاونی چیست؟

تعریف شرکت تعاونی

تعریف: شرکت تعاونی شرکتی است که بین اشخاص حقیقی برای انجام امور مربوط به تولید و توزیع به منظور پیش بینی در قانون بخش تعاون به منظور بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی اعضای خود از طریق همکاری و تشریک مساعی ایجاد می شود. و طبق قانون در تلاش های آنها شرکت کنند.

اهداف بخش تعاون (ماده1 قانون بخش تعاون)جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت. قرار گرفتن مدیریت و سرمایه و منافع حاصله در اختیار نیروی کار و تشویق بهره‌برداری مستقیم از حاصل کار خود. پیشگیری از انحصار، احتکار، تورم و اضرار به غیر. توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم.

اهداف بخش تعاونی

ماده ۱- اهداف بخش تعاونی در توضیح عنوان هدف از تشکیل شرکت تعاونی چیست؟ عبارت است از:

1-ایجاد و تأمین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل.

2- قرار دادن وسائل کار در اختیار کسانی که قادر بکارند ولی وسائل کار ندارند

3- پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروه های خاص جهت تحقق عدالت اجتماعی.

٤- جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت.

5-قرار گرفتن مدیریت و سرمایه و منافع حاصله در اختیار نیروی کار و تشویق بهره برداری مستقیم از حاصل کار خود.

6-پیشگیری از انحصار ،احتکار،  تورم و اضرار به غیر.

7- توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم.

تبصره . اهداف مذکور این ماده باید با رعایت ضرورتهای حاکم بر برنامه ریزی  عمومی اقتصاد کشور در هر یک از مراحل رشد عملی شود.

ماده ۲ -شرکتهایی که با رعایت مقررات این قانون تشکیل و به ثبت برسند تعاونی شناخته می شوند.

ماده ۳- دولت موظف است. با رعایت این قانون و در حد مقررات به گونه ای که زمینه اداره یا دخالت در اداره تعاونیها یا کارفرمای مطلق شدن دولت فراهم نیاید با بخش تعاونی همکاری نموده و امکانات و تسهیلات لازم را با هماهنگی وزارت تعاون در اختیار آنها قرار دهد.

ماده ٤- دولت و کلیه سازمانهای وابسته موظفند در اجرای طرحها و پروژه های خود در شرایط مساوی اولویت را به بخش تعاونی بدهند.

ماده ۵- اساسنامه هر یک از تعاونیها باید با رعایت مقررات این قانون شامل نکات زیر باشد:

اشخاص حقیقی و حقوقی
ادامه مطلب

نام با قید کلمه تعاونی ،هدف ،موضوع،  نوع،  حوزه عملیات ،مدت ، مرکز اصلی عملیات و نشانی،  میزان سرمایه ، مقررات مربوط به عضو، ارکان، مقررات مالی و کار، انحلال و تصفیه.

تبصره – تابعیت تعاونیها باید ایرانی باشد.

حداقل و حداکثر تعداد عضو در تعاونیها

ماده ٦- حداقل و حداکثر تعداد عضو در تعاونیها به نسبت سرمایه و فرصت اشتغال و نوع فعالیت و رعایت اصل عدم تمرکز و تداول ثروت به وسیله آیین نامه ای تعیین می شود. که به تصویب وزارت تعاون میرسد ولی در هر صورت تعداد اعضاء نباید کمتر از ۷ نفر باشد.

استقلال و مستقل بودن شرکت های تعاونی

ماده ۷ شرکتها و اتحادیه های تعاونی دارای شخصیت حقوقی مستقل می باشند. شرکت های تعاونی کاملا مستقل از سازمانها و ادارات و کلیه ارگان های دولتی می باشند. ولی موظف هستند. که مطابق قانون بخش تعاون کشور عمل نمایند.

اصول حاکم بر شرکت تعاونی

1- هدف از تأسیس شرکت کسب سود نیست، بنابراین استفاده از کلمه سود در درآمد آنها جایز نیست و آنچه به شرکا داده می شود مازادی است که دریافت می کنند که شرکا به نسبت به آنها می پردازند. به معاملاتی که با شرکت انجام می شود.
2- هدف از تشکیل شرکت تعاونی چیست؟ نظارت دولت بر این نوع شرکت ها بیشتر از سایر شرکت های تجاری است. این امر به دلیل نقش مهمی است که تعاونی ها در اقتصاد و حمایت از اقشار ضعیف جامعه دارند.
3- هر شریک صرف نظر از میزان سهم خود یک رای دارد.
4- اصولاً فقط شرکا حق استفاده از مزایای آن را دارند ولی در عمل می توان به این نکته اشاره کرد که خارجی ها مجاز به معامله با شرکت هستند. اما سود به شرکا می رسد.
5- برای تشکیل شرکت تعاونی باید حداقل 7 نفر شریک وجود داشته باشد.
6- شرکت های تعاونی معمولاً از اختیاراتی مانند معافیت مالیاتی، وام بدون بهره و اولویت در تعامل با نهادهای دولتی و غیره برخوردارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست