اصلی برای سایت1 - راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص
راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

 

 

ما در مقاله راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص در 1401 توضیحاتی کامل از شرکت سهامی خاص برای شما عزیزان توضیح داده ایم.

این مقاله آموزش و راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص است. که قبل از شروع ثبت شرکت تا مراحل ثبت نهایی این نوع شرکت می باشد. ما انتظار داریم پس از مطالعه کامل این مقاله شما با کلیات و جزئیات یک شرکت سهامی خاص آشنا شوید.

تعريف شركت سهامي خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

نوع دیگر از انواع شرکت های تجاری که در قانون تجارت ایران به رسمیت شناخته شده است شرکت سهامی خاص می‌باشد. از آنجا که تشکیل شرکت سهامی عام تشریفات فراوانی دارد، در مواد اصلاحی قانون تجارت، برای امور ساده تری که تعداد سهامداران کمتر است. نوعی شرکت سهامی‌در نظر گرفته که شرکت سهامی خاص نامیده می‌شود. از این نوع شرکت در ایران استقبال زیادی شده و گرایش و علاقه فعالان اقتصادی به تاسیس و ثبت این نوع شرکت به نسبت سایر انواع شرکت ، بسیار بیشتر می‌باشد. و اکثر کارخانجات تولیدی در ایران که متعلق به اشخاص می‌باشد، تحت عنوان شرکت سهامی خاص به ثبت رسیده اند.

سهامی خاص شركتي بازرگاني است كه تمام سرمايه آن منحصرا توسط موسسين تامين گرديده است. و سرمايه شرکت سهامی خاص به سهام تقسيم شده و مسئوليت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمي سهام انها است.

شرایط لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص

الف) در موقع تأسیس، سرمایه شرکت های شرکت های سهامی خاص باید از یک میلیون ریال کمتر نباشد. سهامداران، باید کلیه سهام شرکت را تعهد نموده و گواهی بانک مبنی بر تأدیه قسمت نقدی آن که نباید کمتر از سی و پنج درصد کل سرمایه باشد را به مرجع ثبت شرکت‌ها تسلیم نمایند. استفاده از وجوه تأدیه شده به نام شرکت شرکت سهامی‌ در شرف تأسیس ممکن نیست مگر پس از به ثبت رساندن شرکت یا عدم ثبت شرکت پس از مهلت مقرر.

ب) شرکت های سهامی خاص، نمی توانند سهام خود را برای پذیره‌نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک‌ها عرضه نمایند. و یا به انتشار آگهی و اطلاعيه و یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کنند.

ج) در شرکتهای سهامی خاص، تعداد سهامداران، نباید کمتر از سه نفر باشد.

د) مؤسسین شرکت، نسبت به کلیه اعمال و اقداماتی که به منظور تاسیس و به ثبت رساندن شرکت انجام می‌دهند مسئولیت نظامی‌دارند.

مدارك مورد نياز براي ثبت شركت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

١_اظهارنامه شركت (فرم چاپي)  ٢ برگ

٢_اساسنامه شركت سهامی خاص    ٢جلد

٣_صورتجلسه مجمع عمومي موسسين   ٢نسخه

٤_صورتجلسه هيات مديره شرکت سهامی خاص با امضاي مديران منتخب   ٢نسخه

٥_مدارک شناسایی اعضاء از جمله: فتوكپي شناسنامه و کارت ملی كليه سهامداران و بازرسين (برابر اصل شده باشد.)

٦_ارائه گواهي پرداخت حداقل ٣٥ درصد سرمايه شركت از بانكي كه حساب شركت در شرف تاسيس در آنجا افتتاح شده است.لازم به ذکر است بهتر است که سرمایه شرکت سهامی خاص در بدو تاسیس آن 100 هزار کامل واریز کنید.

٧_ارائه مجوز فعالیت در صورت نياز (بنا به اعلام اداره ثبت شركت ها)

٨_ارائه تقويم نامه كارشناس رسمي دادگستري (اگر آورده شركت غيرنقدي منقول و يا غيرمنقول باشد.)

٩_ارائه اصل سند مالكيت (اگر اموال غير منقول جز سرمايه شركت باشند.)

مدارکی که جهت ارسال به اداره ثبت شرکتها باید تهیه نمایید:علاوه بر کلیه صورتجلسات و اساسنامه و اظهارنامه شرکت سهامی خاص، لازم است که رسید پرداخت سرمایه اولیه بانکی و صفحه اول شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده باشد.

باید ارسال نمایید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدارک به مقاله مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص مراجعه فرمایید.

سهامی خاص یعنی چه

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص با توجه به محبوبیت آن از جمله رایج ترین شرکت هایی است. که در کشور ما ایران به ثبت می رسد. و سرمایه این نوع شرکت کلا توسط موسسین آن تامین می گردد. و مسئولیت تمام سهام داران در مقابل سود، ضرر و زیان شرکت وابسته به مقدار مبلغ اسمی سهام آنها می باشد.

شرکت سهامی خاص می تواند کلیه موضوع فعالیت ها را در آن گنجاند. یعنی محدودیتی در خصوص موضوع فعالیت در آن نیست.

شرکت سهامی خاص جزء بخش خصوصی شرکتها در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

 

 

بازرسان در شرکت سهامی خاص - راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص
قوانین بازرسان در شرکت سهامی خاص

قوانین و شرایط بازرسان شرکت سهامی خاص

تعداد بازرسان شرکت سهامی خاص حداقل 2 نفر می باشد. که یک نفر به عنوان بازرس اصلی و نفر دیگر به عنوان بازرس علی البدل انتخاب می گردند. بازرسان شرکت سهامی خاص توسط مجمع عمومی انتخاب می گردند. و نباید نسبت فامیلی درجه یک با اعضای هیات مدیره داشته باشند.

همچنین نباید سهامدار شرکت باشند. و سن بازرس از 18 سال کمتر نباید باشد. همچنین بازرسان نباید نسبت فامیلی درجه یک با اعضای هیات مدیره داشته باشند.

 انتخاب مجدد بازرس يا بازرسان از نظر قانون تجارت ایرادی ندارد. مجمع عمومی عادی می تواند بازرسان را عزل كند مشروط بر اينكه جانشين آنها را نيز انتخاب كند.

1-  بازرس اصلی در صورت فوت يا استعفاء يا معذوريت يا سلب شرايط يا عدم قبول سمت، وظيفه ایشان را بازرس علي البدل انجام خواهد داد.

بازرسان در شرکت سهامی خاص نمی توانند سهامدار باشند.

وظايف بازرسان شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

١_اظهار نظر درباره صحت و درستي صورت دارائي و صورت حساب دوره عملكرد و حساب سود و زيان و ترازنامه اي كه مديران در اختيار مجامع عمومي گذاشته اند.

٣_هرگونه رسيدگي و بازرسي لازم و مطالبه اسناد و مدارك و اطلاعات مربوط به شركت جهت رسيدگي و بازرسي آنها

٤_تهيه گزارش جامع راجع به وضع شركت به مجمع عمومي عادي در حدود ماده ١٤٨ قانون تجارت

* گزارش بازرسان بايد لاقل ده روز قبل از تشكيل مجمع عمومي عادي جهت مراجعه صاحبان سهام در مركز شركت آماده باشد.

** تصميماتي كه بدون دريافت گزارش بازرس راجع به تصويب صورت دارائي و ترازنامه و حساب سود و زيان شركت از طرف مجمع عمومي اتخاذ شود از درحه اعتبار ساقط خواهد بود.

مسئوليت بازرسان شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

بازرس يا بازرسان در مقابل شركت و اشخاص ثالث نسبت به تخلفاتي كه در انجام وظايف خود مرتكب مي شوند. طبق قواعد عمومي مربوط به مسئوليت مدني مسئول جبران خسارت وارده خواهند بود.

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص در 1401

حق الزحمه بازرسان شرکت

حق الزحمه بازرس با پیشنهاد هیات مدیره شرکت  و تصویب مجمع عمومي عادي مشخص و تا اتخاذ تصميم مجدد به همان ميزان باقي خواهد ماند.

در کل بازرسان شرکتها حقوق ماهانه دریافت نخواهند کرد. بازرسان حق الزحمه خود را بعنوان پاداش دریافت خواهند کرد.

هزینه ثبت شرکت سهامی خاص
ادامه مطلب

معاملات بازرس با شركت

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

بازرس نميتواند در معاملاتي كه با شركت يا به حساب شركت انجام ميگيرد. بطور مستقيم يا غيرمستقيم ذينفع شود.

چون اگر بازرسان می شد که در معاملات شرکت ذینفع بشوند. آنوقت بازرسان نمی توانستند که از مدیران شرکت ایراد بگیرند.

11111111 850x500 - راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص
قوانین مجامع عمومي شرکت سهامی خاص

قوانین مجامع عمومي شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

کلیه قوانین مجامع عمومی شرکت سهامی خاص بصورت مفصل در مطالب ذیل توضیح داده ایم. که با رعایت این قوانین براحتی می توانید مجمع عمومی برگزار نمایید.

بخش اول

مقررات مشترك بين مجامع عمومي در شرکتهای سهامی 

مجامع عمومي اعم از عادي و فوق العاده توسط دعوت هيأت مديره تشكيل خواهند شد.

هيأت مديره و همچنين بازرسان شركت ميتوانند در مواقع مقتضي مجمع عمومي عادي را بطور فوق العاده دعوت كنند. که در اينصورت نام مجمع به مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده تغییر می کند. و بايد دستور جلسه مجمع در اگهي دعوت قيد شود.

مقررات دعوت به مجمع عمومی شرکت سهامی خاص

سهامداراني كه اقلا يك پنجم سهام شركت را مالك باشند. وفق ماده ٩٥ قانون تجارت ميتوانند دعوت صاحبان سهام را جهت تشكيل مجمع عمومی از هيأت مديره را خواستار شوند. هيأت مديره مكلف است حداكثر تا بيست روز مجمع مورد درخواست را با رعايت تشريفات مقرره دعوت كند. در غير اينصورت درخواست كنندگان ميتوانند دعوت محمع را از بازرس يا بازرسان شركت خواستار شوند. كه بازرسان مكلف هستند با رعايت تشريفات مقرره مجمع مورد تقاضا را حداكثر تا ١٠ روز دعوت كنند.

در صورت امتناع بازرسان، درخواست كنندگان ميتوانند به طور مستقيم نسبت به دعوت مجمع اقدام بكنند. مشروط بر اينكه كليه تشريفات راجع به دعوت مجمع را رعايت كرده باشند. در اگهي دعوت به عدم اجابت درخواست خود توسط هيأت مديره ر بازرسان تصريح كنند.

قوانین دعوت در مجامع عمومی شرکتها

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

دعوت از صاحبان سهام جهت تشكيل مجامع عمومي از طريق نشر اگهي در روزنامه كثيرالانتشار كه اگهي هاي مربوط به شركت در ان منتشر مي شود. به عمل خواهد امد.در اگهي دعوت دستور جلسه و تاريخ تشكيل مجمع با قيد ساعت و نشاني كامل ذكر خواهد شد.

** در مواقعي كه كليه صاحبان سهام در مجمع حاضر باشند. نشر اگهي روزنامه و تشريفات دعوت الزامي نيست.

بخش دوم

مجمع عمومي عادي شرکت سهامی خاص

مجمع عمومي عادي شركت لااقل سالي يك بار حداكثر ظرف مدت ٣ ماه از تاريخ انقضاي سال مالي شركت منعقد ميگردد.(تذكر:ذكر مدت در اين ماده اختياري است).

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص در 1401

حد نصاب مجمع عمومي عادي شرکت سهامی خاص

در مجمع عمومي عادي حضور دارنگان اقلاً بيش از نصف سهامي كه حق راي دارند، ضروري است. اگر در اولين دعوت حد نصاب مذكور حاصل نشود. مجمع براي بار دوم دعوت خواهد شد. و با حضور هر عده از صاحبان سهامي كه حق راي دارد. رسميت يافته و اخذ تصميم خواهد كرد. مشروط بر انكه در دعوت دوم نتيجه دعوت اول قيد شده باشد.

تصميمات در مجمع عمومي عادي شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

در مجمع عمومي عادي تصميمات همواره با اكثريت نصف به علاوه يك آرا حاضر در جلسه رسمي معتبر خواهد بود. مگر در مورد انتخاب مديران و بازرسان كه مطابق مقررات ماده ٨٨  قانون تجارت عمل خواهد شد.

اختيارات مجمع عمومي عادي شرکت سهامی خاص

مجمع عمومي عادي ميتواند در كل امور شركت به غير از مواردي كه درباره آنها در قوانين تعيين تكليف شده است. يا مواردي كه در صلاحي مجمع عمومي فوق العاده و موسس مي باشد تصميم گيري كند.

از جمله اختیارات مجمع عمومی عادی:انتخاب اعضای هیات مدیره، انتخاب بازرسان شرکت، تصویب صورت های مالی شرکت، تعیین میزان حقوق و مزایا و پاداش مدیران و بازرسان شرکت، تصویب مقررات داخلی شرکت و غیره …

بخش سوم

مجمع عمومي فوق العاده شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

مجمع عمومی فوق العاده در هر موقع از سال می توان آن را برگزار نمود. که با حضور سهامداران شرکت رسمیت می یابد. در صورتیکه به حد نصاب قانونی حضور سهامداران رسید، هرگونه مصوبه ای که صورت گیرد بصورت قانونی معتبر می باشد.

مجمع عمومی فوق العاده شرکت سهامی خاص در خصوص تغییرات مواد اساسنامه شرکت و انحلال شرکت و ادغام شرکت برگزار می گردد.

مجمع عمومی فوق العاده در هر موقع از سال را می تواند برگزار نمود.

اختيارات مجمع عمومي فوق العاده شرکت سهامی خاص

هرگونه تغيير در اساسنامه يا در سرمايه شركت يا انحلال شركت قبل از موعد منحصراً درصلاحيت محمع عمومي فوق العاده است. ازجمله: تغییر نام شرکت – تغییرا آدرس شرکت- افزایش یا کاهش موضوع فعالیت شرکت –تغییر تعداد اعضای هیات مدیره

حد نصاب مجمع عمومي فوق العاده شرکت سهامی خاص

در مجمع عمومي فوق العاده دارندگان بيش از نصف سهامي كه حق راي دارند، بايد حاضر باشند. اگر در اولين دعوت حد نصاب مذكور حاصل نشود. مجمع براي بار دوم دعوت و با حضور دارندگان بيش از يك سوم سهامي كه حق راي دارند. رسميت يافته و اتخاذ تصميم خواهد كرد.  مشروط بر اينكه در دعوت نوبت دوم نتيجه دعوت نوبت اول قيد شده باشد.

تصميمات مجمع عمومي فوق العاده همواره با اكثريت دو سوم آرا حاضر در جلسه رسمي معتبر خواهد بود.

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص در 1401

شرایط هيأت مديره شرکت سهامی خاص

در مقاله شرایط هيأت مديره شرکت سهامی خاص بصورت مفصل توضیح داده شده است.

شركت سهامی خاص بوسيله هيات مديره اي مركب از حداقل  3 عضو كه بوسيله مجمع عمومي عادي از بين صاحبان سهام انتخاب مي شوند. اداره خواهد شد.

  • اعضاي هيات مديره كلا يا بعضا قابل عزل هستند.
  • انتخاب مجدد مديران بلامانع است.
  • اعضای هیات مدیره برای مدت 2 سال انتخاب می شوند.
  • هیات مدیره توسط مجمع عمومی عادی و یا بطور فوق العاده انتخاب می گردند.

مدت فعالیت مديران شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

انتخاب هیات مدیره برای مدت دو سال است. تا زماني كه تشريفات راجع به ثبت و اگهي انتخاب مديران بعدي انجام مي گيرد. مدت مذكور خودبخود ادامه پيدا ميكند.

اعضاي هيات يك رئيس و يك نايب رئيس  و یک عضو اصلی هیات مدیره براي هيات مديره تعيين خواهند كرد.

* مدت رياست رئيس و نايب رئيس و عضو اصلی هیات مدیره بيش از مدت عضويت آنها در هيات مديره نخواهد بود. و رئيس و نايب رئيس و عضو اصلی هیات مدیره قابل عزل و تجديد انتخاب خواهند شد.

ثبت تغییرات شرکت سهامی خاص
ادامه مطلب

مواقع تشكيل جلسات هيات مديره شرکت سهامی خاص

هيات مديره به دعوت كتبي رئيس و يا نايب رئيس و يا ديگر اعضاي هيات مديره يا به دعوت مدير عامل در هر موقع كه ضرورت ايجاب كند. تشكيل جلسه خواهد داد. همچنين ميتواند در مواقعي كه خود بطور هفتگي يا ماهيانه معين ميكنند تشكيل جلسه بدهند.

حداقل جلسات در هر ماه به تعداد 2 جلسه می باشد.

محل تشكيل جلسات هيات مديره شرکت

جلسات هيات مديره در مركز اصلي شركت يا در هر محل ديگر كه در دعوت نامه معين شده باشد تشكيل خواهد شد.

حد نصاب و اكثريت لازم جهت رسميت جلسات هيات مديره شرکت

براي تشكيل جلسات هيات مديره حضور بيش از نصف اعضاء لازم بوده و تصميمات با اكثريت آرا حاضرين اتخاذ ميگردد. یعنی حد نصاب قانونی جلسه هیات مدیره ای که 3 نفر می باشند، 2 نفر می باشد.

ثبت شرکت سهامی خاص 850x500 - راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص
راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

صورتجلسات هيات مديره شرکت

براي هر يك از جلسات هيات مديره صورت جلسه اي تنظيم و به امضاي اكثريت مديران حاضر در جلسه ميرسد. در صورت جلسات هيات مديره نام مديراني كه حضور دارند يا غايب مي باشند. و خلاصه اي از مذاكرات و همچنين تصميمات متخذه در جلسه با قيد تاريخ در آن ذكر ميگردد. و باید تمامی اعضای حاضر درجلسه پایین صورتجلسه را امضاء نمایند.

هريك از مديران كه با تمام يا بعضي از تصميمات مندرج در صورتجلسه مخالف باشند نظر او بايد در صورتجلسه قيد شود.

اختيارات هيات مديره شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

اختیارات هيات مديره شرکت سهامی خاص جزء در مورد موضوعاتي كه اتخاذ تصميم در آنها در صلاحيت مجامع عمومي است. داراي كليه اختيارات است علي الخصوص اختيارات هيات مديره بقرار زير است:

١_ايجاد و حذف نمايندگي يا شعبه هاي شركت  در هر نقطه اي از ايران يا خارج از ايران

٢_تصويب ايين نامه هاي داخلي شركت با پيشنهاد مديرعامل

٣_نمايندگي شركت در برابر اشخاص ثالث و كليه ادارات دولتي و موسسات خصوصي

٤_عزل و نصب كليه ماموران و كاركنان شرکت و تعيين شرايط استخدام و حقوق و مزايا

٥_تصويب بودجه براي اداره كردن شركت

٦_افتتاح حساب و استفاده از آن بنام شركت نزد بانك ها و موسسات معتبر

_ ….

(اختيارات هيات مديره حصري نبوده و ميتوان ساير اختياراتي نيز به هيات مديره تفويض كرد. مشروط بر انكه مطابق قانون و ماده مرقوم باشد.)

پاداش اعضاي هيات مديره شرکت

مجمع عمومي عادي شركت هرسال نسبت معيني از سود ويژه شركت را بصورت پاداش براي اعضاي اصلی هيات مديره تصويب خواهد كرد.

هیات مدیره نمی تواند بدون تصویب مجمع عمومی برای اعضای خود پاداش بدهد.

مسئوليت های هيات مديره شرکت

مسئوليت هريك از اعضاي هيات مديره شركت طبق مقررات قانون تجارت و قوانين جاريه كشور خواهد بود. همچنین در صورتیکه که مجمع عمومی تصویب نماید،هیات مدیره موظف به انجام آن می باشد.

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص در 1401

معاملات مديران با شركت

اعضا هيات مديره و مديرعامل شركت و همچنين موسسات و شركت هايي كه اعضاي هيات مديره و يا مديرعامل شركت شريكي يا عضو هيات مديره يا مديرعامل انها باشند. نميتوانند بدون اجازه هيات مديره در معاملاتي كه با شركت يا به حساب شركت مي شود. بطور مستقيم و يا غيرمستقيم طرف معامله واقع و يا سهيم شوند. و در صورت اجازه هيات مديره مفاد ١٢٩قانون تجارت لازم الرعايه خواهد بود.

مديرعامل شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص

هيات مديره بايد اقلاً يك نفر شخص حقيقي را از بين اعضاي خود يا خارج به مديريت عامل شركت برگزيند. و حدود و اختيارات و مدت تصدي و حق الزحمه او را تعيين كنند.

* هيات مديره ميتواند تمام يا قسمتي از اختيارات مشروحه در ماده ٤٢  اساسنامه را با حق توكيل به مدير عامل تفويض كنند.

* در صورتي كه مديرعامل عضو هيات مديره باشد. دوره مديريت عامل او از مدت عضويت او در هيات مديره بيشتر نخواهد بود.

* رکن اجرایی شرکت در هر موقع از سال ميتواند مديرعامل را عزل كند.

* همچنین ميتواند در صورت تمايل براي مديرعامل معاوني تعيين و حدود اختيارات وي را مشخص كند.

*  نام و مشخصات و حدود اختيارات مديرعامل بايد با ارسال نسخه اي از صورت جلسه هيات مديره امضاء شده و مهر شده به مرجع ثبت شركت ها و موسسات غیر تجاری اعلام و پس از ثبت در روزنامه رسمي اگهي شود.

صاحبان امضاء مجاز شرکت سهامی خاص توسط چه کسانی انتخاب می گردند

نحوه امضاي اسناد و اوراق بهادار تعهد اور شركت و چك ها و بروات و سفته ها و ساير اوراق تجاري و نيز اشخاصي كه داراي حق امضا هستند توسط هيات مديره تعيين خواهد شد.

شرکت تعاونی تک نیک با هدف تسهیل در امور اداری شرکتها و موسسات، حسابداری و مالیاتی و مشاوره کسب و کار فعالیت خود را از سال 94 آغاز نموده است. ثبت تک نیک همواره کوشیده است خدمات خود را به بهترین شکل ممکن در سریعترین زمان به انجام برساند و مشاوری امین برای مدیران و کارآفرینان عزیز کشورمان باشد.

روش های کاهش سرمایه در شرکت سهامی خاص

در این پاراگراف به دلایل کاهش سرمایه در این نوع شرکت می پردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله  روش های کاهش سرمایه در شرکت سهامی خاص مراجعه فرمایید.

  • شرکت در شرف ورشکستگی باشد.
  • شرکت در حال انحلال باشد.
  • کاهش کاهش نقدینگی شرکت و سرمایه شرکت
  • درخواست سهامداران برای خروج سرمایه خود از شرکت
  • پیشنهاد هیات مدیره و گزارش بازرس درباره شرکت در مجمع عمومی فوق العاده
  • وجود موانع پیچیدگی در اجرای موضوع شرکت

 

راهنمای افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص

جهت افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص از چهار روش می‌توان استفاده نمود:

  1. روش اول: افزایش سرمایه به وسیله آورده‌ه نقدی و مطالبات حال شده
  2. روش دوم: افزایش سرمایه به وسیله سود انباشته یا اندوخته قانونی شرکت
  3. روش سوم: افزایش سرمایه به وسیله ارزیابی مجدد دارایی‌شرکت
  4. روش چهارم: افزایش سرمایه به وسیله صرف سهام یا سلب حق تقدم

شرایط انحلال شرکت سهامی خاص

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص در 1401

انحلال شرکت های سهامی (عام و خاص) تحت شرایط ذیل تحقق می پذیرند:
1-  زمانی که موضوع شرکت انجام گرفته یا اینکه انجام آن غیرممکن شده باشد.
2- چنانچه مدت مشخص شده در اساسنامه مصوب برای فعالیت شرکت تمام شده است. مگر آنکه قبل از اتمام مدت فعالیت، مدت آن تمدید شده باشد.
3- در صورت ورشکستگی

4- در صورت تصویب مجمع عمومی فوق العاده
5- حکم قطعی دادگاه قضایی

در کلیه شرکتها برای انحلال شرکت باید مجمع عمومی فوق العاده گرفت و اعضای هیات تصفیه و همچنین آدرس و تلفن این هیات مشخص شده و مورد تصویب مجمع قرار بگیرد.

 

مطالب مرتبط

7 دیدگاه. Leave new

  • رضا آیت اللهی
    28 آذر 1402 6:53 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    در تاسیس شرکت سهامی خاص کارمند دولت میتونه بازرس شرکت بشه؟
    ممنونم

    پاسخ
    • سلام وقت شما بخیر
      پاسخ : خیر
      کارمندان دولت نمی توانند در شرکت ها و موسسات غیر تجاری سمت داشته باشند. خواه سمت هیات مدیره باشه و یا اینکه بازرس باشه.

      پاسخ
  • علی جمشیدی
    3 اسفند 1401 8:23 ب.ظ

    سلام وقت شما بخیر
    بانک بهم گفته که شرکت تون رو بروزرسانی کنید، فرق بروزرسانی و تمدید شرکت چی هست؟ بنظرتون کدوم رو انجام بدم؟ ممنونم

    پاسخ
    • سلام درود بر شما
      اعضای هیات مدیره شرکت در شرکت سهامی خاص برای مدت 2 سال و در تعاونی برای مدت 3 سال و در شرکت با مسئولیت محدود در صورتیکه محدود انتخاب شده اند در پایان تاریخ مورد نظر و اینکه بازرسان در کلیه شرکت ها برای مدت 1 سال مالی انتخاب می شوند. در صوریکه شرکتی مدت اعتبار هیات مدیره و بازرسان آن گذشته باشد. لازم است که مجامع عادی و صورتجلسه هیات مدیره را ثبت و در نهایت روزنامه رسمی کند. این مورد عرفا بروزرسانی شرکت و یا تمدید شرکت گفته می شود. هر دو اصطلاح یکی هستن.
      موفق و موئد باشید.

      پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      بروزرسانی و تمدید شرکت هر دو در امورات ثبتی یکی هستن. منظور بانک اینه که مدت فعالیت هیات مدیره و مدیر عامل رو برای مدت 2 سال در شرکت های سهامی خاص و 3 سال در شرکت های تعاونی تمدید نمایید.
      جهت کسب اطلاع بیشتر با همکارانمون در ارتباط باشید.

      پاسخ
  • احمد کریمی
    23 شهریور 1401 4:58 ب.ظ

    باسلام
    میخام واسه کارگاهی که دارم شرکت ثبت کنم. بنظرتون شرکت سهامی خاص ثبت کنم یا مسئولیت محدود؟
    میخام فوری تسهیلات بگیرم. فعالیتم صنایع دستی هست.
    با تشکر

    پاسخ
    • با سلام خدمت آقای کریمی
      بهترین نوع شرکت برای موضوع فعالیت صنایع دستی شرکت تعاونی می باشد. چون هم تسهیلات کم بهره می توانید بگیرید. و هم از طرف اداره تعاون و هم اداره میراث فرهنگی حمایت می شود. تسهیلات شرکت های تعاونی از طریق ثبتنام در سامانه کارا پیگیری می شود. جهت مشاوره بیشتر به شماره 09189414281 تماس حاصل فرمایید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست