انواع شرکت سهامی

انواع شرکت سهامی

شرکت های سهامی مهمترین و پرکاربردترین شرکت تجاری به شمار می روند. این شرکت هم از جهت حجم و گستره فعالیت و هم نقش آن به ویژه در قالب شرکت سهامی عام در بازار سرمایه جایگاه منحصر به فردی در میان همه شرکتهای تجاری دارد.

انواع شرکت ها کدامند؟

شرکت سهامی به دو دسته شرکت سهامی خاص و عام تعریف و دسته بندی شده است. در این بخش سه مرحله تاسیس حیات و فعالیت و انحلال به بررسی گذاشته می شود.

انواع شرکت های غیر سهامی

شرکت‌های غیرسهامی عبارتند از:

1- شرکت با مسئولیت محدود،

2- شرکت تضامنی،

3- شرکت نسبی،

4- شرکت مختلط سهامی

5- شرکت مختلط غیرسهامی

تعریف دسته و بندی شرکت های سهامی

در قانون تجارت ،۱۳۱۱ بدون دسته بندی به سهامی خاص و سهامی عام تنها عنوان شرکت سهامی پیش بینی گردیده بود. با اصلاح قانون تجارت در سال ۱۳۴۷ شرکت سهامی باز تعریف و با دو عنوان شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام و با ویژگیهای متفاوت شناسایی گردید که به تفصیل مورد مطالعه قرار می گیرد.

شرکت سهامی در ماده یک قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت ۱۳۴۷ به شرح زیر تعریف شده است.

شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست.» تعريف بالا از انواع شرکت سهامی از دو عنصر محوری شکل یافته است:

تعریف شرکت سهامی از نقطه نظر سهام آن

 نخست تقسیم سرمایه به سهام و دوم محدود بودن مسئولیت سهامداران به میزان سرمایه هر سهامدار. در ماده ۲۱ منسوخ قانون ،تجارت شرکت سهامی به عنوان شرکتی که برای امور تجارتی تشکیل و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به سهام آنهاست تعریف شده بود.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص
ادامه مطلب

انواع شرکت سهامی

جنبه تجاری بودن شرکت سهامی

همان گونه که ملاحظه می گردد در ماده یک قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت ۱۳۴۷ عبارت برای امور تجارتی تشکیل شده در ماده ۲۱ سابق حذف شده است. چرا که مطابق ماده ۲ قانون ،۱۳۴۷، شرکت سهامی حتی اگر به کار بازرگانی اشتغال نداشته باشد باز هم تجاری تلقی می گردد.

یکی از نوآوری های این قانون شناسایی دو نوع شرکت سهامی یعنی سهامی عام و سهامی خاص می باشد.

تعریف شرکت سهامی عام

نوع اول – شرکت هایی که مؤسسین آنها قسمتی از سرمایه شرکت را تامین کنند. این گونه شرکت ها شرکت از طریق فروش سهام به عموم مردم تأمین می شود سهامی عام نامیده می شوند.

انواع شرکت سهامی

تعریف شرکت سهامی خاص

 نوع دوم – شرکت هائی که تمام سرمایه آنها در موقع تاسیس منحصراً توسط مؤسسین تامین گردیده است اینگونه شرکت ها شرکت سهامی خاص نامیده می شوند

تذکر- در انوع شرکت سهامی عام عبارت شرکت سهامی عام و در شرکتهای سهامی خاص عبارت شرکت سهامی خاص باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله با نام شرکت در کلیه اوراق و اطلاعیه ها و آگهی های شرکت بطور روشن و خوانا قید شود.

مهمترین وجه تمایز شرکت سهامی خاص و عام

مهمترین وجه تمایز انواع شرکت سهامی که شامل دو شرکت سهامی خاص و عام می باشد. در مقرره بالا به شیوه تأمین سرمایه آن دو باز می گردد. اگر چه و همان گونه که توضیح داده خواهد شد تفاوتهای دیگری نیز میان دو شرکت وجود دارد.

شرایط ثبت شرکت تعاونی فراگیر ملی
ادامه مطلب

گفتار دوم تمایز شرکتهای سهامی عام و سهامی خاص با وضع قانون ۱۳۴۷ شرکت سهامی به دو نوع شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص دسته بندی گردید. که کارکردها و انگیزه های متفاوتی در معرفی هر یک به چشم می خورد.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - انواع شرکت سهامی