در این مقاله به جزئیات ویژگی های شرکت‌های تجاری در ایران پرداخته ایم. در صورتیکه نیاز به مشاوره تخصصی دارید. به شماره 09189414281 تماس گرفته و از کارشناسان تک نیک ثبت مشاوره رایگان دریافت کنید.

خصوصیات عمومی شرکت های تجاری

شرکت‌های تجاری همواره درنتیجه اختیار و اراده شرکا به وجود می‌آید.
مسئولیت شرکا در شرکت‌های تجاری برحسب نوع شرکت ممکن است به میزان سهم، محدود به سرمایه، نسبت‌به سرمایه و تضمین تمام سرمایه و یا مختلط باشند. درحالی‌که در شرکت‌های مدنی چنین مسئولیتی وجود ندارد و مسئولیت در امور مدنی منقرض شد.

 

های شرکت‌های تجاری 850x500 - ویژگی های شرکت‌های تجاری
ویژگی شرکت‌های تجاری در ایران

اقسام شرکت‌های تجاری

طبق ماده ۲۰ قانون تجارت، شرکت‌های تجاری بر ۷ قسم است:
۱-شرکت‌های سهامی
۲-شرکت با مسئولیت محدود
۳-شرکتت تضامنی
۴-شرکت مختلط غیر سهامی
۵-شرکت مختلط سهامی
۶-شرکت نسبی
7-شرکت تعاونی تولید و مصرف

شخصیت حقوقی شرکت ها

دارا بودن شخصیت حقوقی به این معناست که شرکت صلاحیت داشتن حقوق و تکالیف و نیز صلاحیت اجرای آن‌ها را دارد.
شخصیت حقوقی، ویژگی مشترک کلیه شرکت‌های تجاری است. حتی شرکت‌هایی که به ثبت نرسیده‌اند و مطابق قانون تجارت تشکیل نشده‌اند، بلکه در عمل وجود دارند.
قبل از تاسیس و ثبت هر شرکت مؤسسین و سهام‌داران شرکت باید در خصوص تعیین موارد مهمی مثل تعیین موضوع، تابعیت و اقامت قانونی، سرمایه شرکت، مدیران و دارندگان حق امضا و غیره باید تصمیم‌گیری نمایند. زیرا تعیین این موارد اساس یک‌بار شرکت بوده و اصولاً بدون تصمیم‌گیری و تعیین این موارد امکان تاسیس و ثبت شرکتی وجود ندارد.

موضوع فعالیت شرکت

موضوع شرکت از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا که شخص حقوقی فقط درباره‌ی موضوعاتی می‌تواند عمل کند که در موضوع شرکت تصریح‌شده باشد. به این جهت اصولاً کلیه شرکت‌ها موضوع شرکت را وسیع تعریف می‌کنند تا بتوان کلیه اموری را که لازم باشد انجام دهند و به‌هرحال تعیین موضوع شرکت بسته به نظر شرکا است و حدود عملیات شرکت را تعیین می‌کند.

مقررات انتخاب اسم شرکت ها

شرکت‌ها نیز مانند اشخاص حقیقی دارای نام هستند و با آن نام شناخته می‌شوند. قانون تجارت ایران نیز در مورد شرکت‌ها و مخرب مقرر کرده که تحت نام خاصی تشکیل شوند. نام شرکت و هر چیزی می‌تواند باشد. گاه گاه به فعالیت شرکت بستگی دارد (مانند (خوان گستر) برای ۱ شرکت خانه‌سازی) گاوسر صرفاً فانتزی است (مانند خوش حساب) و گاه ممکن است از اسم ۱ یا چند نفر از شرکا تشکیل‌شده باشد.

شرایط انتخاب اسم برای شرکت های تجاری
ادامه مطلب

ویژگی های سرمایه شرکت‌ها

هر شرکتی که تاسیس می‌شود باید برای انجام کار و فعالیت خود سرمایه داشته باشد سرمایه شرکت‌ها از طرف شرکاء و سهام‌داران آن تأمین می‌شود. سرمایه شرکت‌ها اصولاً به وجه رایج کشور تعیین می‌شود.

منتها شرکا می‌توانند برای تامین سرمایه شرکت هسته‌ای خود را به‌طور به‌صورت نقدی یعنی به پول یا به‌صورت غیرنقدی تعیین کنند. درصورتی‌که مقداری از سرمایه‌ی شرکت آورده‌ی غیرنقدی باشد. (اعم از اموال منقول مثل خودرو، کامیون و غیره و اموال غیر منقول مثل زمین و ملک) ارائه تقویم نامه (ارزیابی قیمت) توسط کارشناس رسمی دادگستری ضروری است.

خصوصیات مدیران شرکت‌ها

شرکت‌ها نیز مانند سایر اشخاص حقوقی، برای اداره امور و تحقق بخشیدن به اهداف خود نیاز به مدیر و گرداننده دارند. سمت مدیران شرکت‌ها به وسیله هیئت‌مدیره شرکت تعیین می‌شود. و خود اعضای هیئت‌مدیره نیز با رأی‌گیری از سهام‌داران شرکت (مجمع عمومی عادی و یا مجمع عمومی عادی بطور فوق‌العاده) انتخاب می‌شوند.

شرایط و وظایف هیات مدیره شرکت ها

هیئت‌مدیره شرکت اداره امور شرکت را به عهده دارد. و تصمیمات مهم در خصوص اداره شرکت من‌جمله تعیین مدیرعامل و سایر امور شرکت را برعهده دارند. هیئت‌مدیره در اولین جلسه خود ۱ نفر را از بین خود یا خارج از شرکت به‌عنوان رئیس و ۱ نفر را به‌عنوان نایب‌رئیس هیئت‌مدیره و ۱ نفر عنوان عضو اصلی هیئت‌مدیره انتخاب می‌کنند.

از وظایف مهم هیأت‌مدیره: تعیین دارندگان حق امضای اسناد رسمی و عادی شرکت (مثل حق امضای چک‌ها، سفته‌ها، قراردادها و غیره) از طرف شرکت می‌باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست