تعریف اوراق قرضه به زبان ساده

انتشار اوراق قرضه شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام میتواند تحت شرایط مندرج در قانون تجارت مبادرت به نماید. و این اوراق قابل معامله بوده و معرف مبلغی وام است .با بهره معین که کلاً یا جزئاً، در موعد یا مواعد تعیین شده باید توسط شرکت به دارنده اش مسترد گردد. ضمناً ورقه یا اوراق قرضه علاوه بر بهره ممکن است .حقوق دیگری را به صاحب آن اعطا نماید.

اوراق قرضه چیست؟

تعریف اوراق قرضه به زبان ساده (به فرانسه: obligation) اسنادی است. که به موجب آن شرکت انتشاردهنده متعهد می‌شود .مبالغ مشخصی (بهره سالانه) را در زمان‌هایی خاص به دارنده آن پرداخت کند. و در زمان مشخص (سررسید) اصل مبلغ را باز پرداخت کند. دارنده اوراق به عنوان بستانکار حق دریافت اصل و بهره آن را دارد ولی هیچ مالکیتی در شرکت ندارد.

صدور اوراق قرضه توسط شرکت سهامی عام

– در شرکت های سهامی،  فقط شرکت سهامی عام میتواند تحت شرایطی مبادرت به صدور اوراق قرضه بنماید،  و شرکت سهامی خاص چنین حقی را ندارد.  اوراق قرضه مانند سهام قابل معامله بوده نقل و انتقال سهام آن نیز مثل سهام بی نام (با قبض و اقباض) و سهام با نام ( ثبت در دفتر نقل و انتقال سهام شرکت ) صورت میگیرد.

تمایز صاحبان سهام با صاحبان اوراق قرضه

تعریف اوراق قرضه به زبان ساده معرف مبلغی وام است. به این معنا که دارنده ورقه قرضه بستانکار شرکت محسوب میشود . برخلاف صاحب سهم نمیتواند از حقوق ناشی از سهم ( از قبیل حق شرکت در مجامع ، حق رأی ، استفاده از منافع متغیر و ذخایر قابل مصرف، حق استفاده از دارایی شرکت پس از انحلال و مطالبه مبلغ اسمی سهم یا سهام و حق دریافت سهم انتفاعی در صورت استرداد سرمایه و غیره)  منتفع گردد.

– به ورقه قرضه بهره معین تعلق میگیرد. و این بهره،  مبلغ ثابت بوده که در هر مالی شرکت،  به دارنده ورقه توسط شرکت پرداخت می گردد. و ارتباطی به سود سالیانه شرکت ندارد. این پرداخت که چزو هزینه های شرکت محسوب میشود. مقدم بر پرداخت سود صاحبان سهم می باشد.

موعد استرداد مبلغ ورقه قرضه

– مبلغ ورقه قرضه در موعد و یا مواعد معین باید به دارنده اش مسترد گردد، به این معنا که شرکت ملزم است. تمامی وام دریافتی را در یک دفعه و یا به اقساط به صاحب ورقه قرضه مسترد نماید.

مسئولیت کیفری هیات مدیره شرکت
ادامه مطلب

-شرکت میتواند علاوه بر بهره،  حقوق دیگری از قبیل قابل تعویض یا قابل تبدیل بودن ورقه قرضه به سهام را به صاحب آن اعطا نماید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست