تفاوت‌ ثبت شرکت و ثبت برند

 

مهم‌ترین تفاوت‌های ثبت شرکت تجاری و ثبت برند مرجع رسمی تاسیس شرکت در ایران، اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری است اما مرجع رسمی ثبت علائم تجاری در کشور مرکز مالکیت معنوی است. طبیعتا هر دو اداره زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فعالیت می کنند و زیرمجموعه مرجع قضایی جمهوری اسلامی ایران هستند..

 

 

 

 

تفاوت ثبت شرکت و ثبت برند
ثعلامت تجاری BAT به مدت 10 سال معتبر است و قابل تمدید است. یک شرکت می تواند مالک یک یا چند علامت تجاری باشد
تمامی این موارد باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.

در ثبت علامت، در صورت فوت صاحب شرکت، علامت قابل انتقال نیست، اما در ثبت شرکت، هر یک از شرکا می توانند
سهام خود را انتقال دهید

در علامت تجاری مالیات و کارمزدی وجود ندارد، اما هنگام ثبت شرکت باید مالیات و هزینه پرداخت شود.
تفاوت ثبت شرکت و ثبت علامت تجاری در مدارک ارائه شده برای هر ثبت یافت می شود.
علامت تجاری و شرکت در اداره کل ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است.
در مورد شرکت بهتر است بدانید که شرکت برای مدت نامحدود ثبت شده است.

برند چیست؟

انجمن بازاریابی آمریکا موارد زیر را بیان کرد:

علامت تجاری به معنای نام، عبارت، علامت، نام تجاری یا ترکیبی از آنها است که به منظور تمایز یک محصول یا خدمات از سایر محصولات و خدمات فروشنده یا ایجاد تمایز بین کالاها و خدمات فروشنده و کالاها و خدمات سایر فروشندگان استفاده می شود.

به عبارت دیگر، علامت تجاری نشانه خاصی است که شرکت ها برای شناسایی کالاها، محصولات یا حتی خدمات خود از آن استفاده می کنند و بدین ترتیب خود را به بازار و مشتریان معرفی می کنند.مراحل ثبت علامت تجاری
علامت تجاری یا علامت تجاری یک محصول توسط اداره مالکیت صنعتی به ثبت می رسد و برای تحقق این امر باید مراحلی طی شود.

وارد سایت اداره مالکیت صنعتی شوید و فرم درخواست ثبت علامت تجاری (بیانیه ثبت علامت تجاری) را پر کنید.
ارائه مدارک شناسایی (کپی کارت ملی و شناسنامه)
ارائه مدارک مربوط به پروانه بازرگانی، جواز تاسیس و …
نمونه تصویری از برند را در ابعاد 6 سانتی متر در 6 سانتی متر ارائه دهید
دسته بندی های مربوط به ثبت علامت تجاری را تعیین کنید
ارائه یک نسخه تأیید شده توسط سهامداران (در صورتی که هدف از ثبت علامت تجاری به صورت جمعی و مشترک باشد).
تایید کارشناسان اداره مالکیت صنعتی (کلیه مدارک ارسالی باید توسط کارشناسان این اداره بررسی شود و در صورت عدم مشاهده ایراد در مدارک ارسالی آگهی ثبت علامت تجاری منتشر خواهد شد).

مدارک لازم برای ثبت برند

برای ثبت برند اشخاص حقیقی، کپی کارت ملی و شناسنامه به علاوه کپی کارت بازرگانی و مجوز فعالیت الزامی است. و برای اشخاص حقوقی کپی روزنامه آگهی تاسیس شرکت به چاپ رسیده شده و روزنامه آخرین تغییرات شرکت به علاوه کپی کارت ملی و شناسنامه اعضای هیئت مدیره سازمان الزامی است.

برای ثبت برند کجا باید رفت؟

  • روش اول: مراجعه مستقیم متقاضی به اداره ثبت علائم تجاری و ارائه درخواست کتبی جهت ثبت علامت تجاری .
  • روش دوم: مراجعه به سامانه اینترنتی ثبت علائم تجاری به آدرس اینترنتی ( ssaa.ir) و کلیک کردن بر روی گزینه ثبت نام.

شرایط ثبت علامت تجاری

در گام اول برای ثبت قانونی علامت تجاری در ایران باید نامی را که انتخاب کرده اید استعلام کنید. این روش با هدف اطلاع از ثبت نام مشابه شما انجام می شود، زیرا اگر نام علامت تجاری پیشنهادی شما قبلا ثبت شده باشد، مرکز مالکیت معنوی درخواست شما را رد می کند.

سهم و سهام چیست؟ ویژگی ها و انواع سهام کدامند؟
ادامه مطلب

سامانه ثبت علائم تجاری

نام تجاری یا علامت تجاری هر شرکتی که به نوعی آن شرکت را نمایندگی می کند، درجه یا علامت تجاری نامیده می شود. هر شرکتی برای دسترسی به بازار تجاری، تجارت محصولات و ارائه خدمات، یک علامت تجاری ثبت می کند. این علامت تجاری بر اساس قوانین اداره ثبت شرکتها و اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری و ثبت اختراعات قانونی به ثبت رسیده است.

به طوری که در انحصار شخص و شرکت مربوطه می باشد و تا زمانی که به ثبت نرسد حقی نسبت به آن علامت تجاری ندارند. بنابراین هر متقاضی باید با آگاهی از شرایط و الزامات ثبت آن و گذراندن مراحل آن بتواند علامت تجاری خود را به ثبت برساند.

تعریف ثبت شرکت

ثبت شرکت یک فرآیند قانونی است که یک شرکت را به عنوان یک شخص حقوقی تأسیس می کند.

بنابراین شرکت به عنوان واحدی مجزا از صاحبان آن شناخته می شود و منجر به جدایی شخصیت طبیعی مؤسس یا مالک شرکت از شخصیت حقوقی می شود.

با ثبت شرکت می توانید به نام شرکت خود فعالیت کنید، حساب بانکی باز کنید، قراردادهای استخدامی و تجاری ببندید، مالیات بپردازید و به عنوان موسس یا عضو شرکت مسئولیت روشنی در قبال سود و زیان شرکت دارید.

ثبت علامت تجاری (علامت تجاری)

معنی: ثبت علامت تجاری به معنای ثبت یا علامتی است که به منظور تمایز کالا و خدمات از سایر محصولات مشابه در بازار انجام می شود. یک علامت تجاری می تواند شامل نام تجاری، لوگو، برچسب و سایر عناصر تجاری قابل تشخیص باشد.
هدف: هدف اصلی از ثبت علامت تجاری محافظت از هویت و تمایز کسب و کار شما در بازار است تا مردم بتوانند راحت تر محصولات و خدمات شما را با نام خاص شما تشخیص دهند.
مزایا: این به شما امکان می دهد از حقوق مرتبط با علامت تجاری خود استفاده کنید، از جمله اجازه استفاده از آن در بازار و حقوق مالکیت.

ثبت شرکت:

معنی: ثبت شرکت به معنای ایجاد یک شخصیت حقوقی است که به طور موثر از سایر افراد متمایز باشد و بتواند کالاها و خدمات را به نام خود به بازار عرضه کند.

هدف: هدف اصلی از ثبت شرکت ایجاد یک شخص حقوقی مجاز به انجام معاملات تجاری، اجاره، خرید، فروش و غیره است.
مزایا: با ثبت شرکت می توانید از مزایای قانونی مانند مزایای مسئولیت محدود و مالیاتی که به مشاغل ارائه می شود برخوردار شوید.

 

تفاوت ثبت شرکت و ثبت علامت تجاری از نظر مراحل ثبت

اولین تفاوت بین این دو فرآیند نحوه ثبت آنهاست. سیستم ثبت شرکت با سیستم ثبت علائم تجاری متفاوت است. و مراحلی که برای ثبت هر کدام باید طی کنید متفاوت است.

در واقع برای ثبت شرکت پس از تعیین نوع شرکت و تهیه مدارک لازم باید به سامانه ثبت شرکت مراجعه نمایید.  فرم های مربوطه را تکمیل نمایید.

در صورت تایید کارشناس باید مدارک رو حضوری به اداره ثبت شرکت ارسال شود. در مرحله پایانی تأسیس شرکت، باید در قالب آگهی در یکی از روزنامه های رسمی کشور به اطلاع عموم برسد.

تفاوت ثبت شرکت و ثبت علامت تجاری از نظر نوع شغل

همانطور که قبلا ذکر شد، تفاوت ثبت علامت تجاری و ثبت شرکت فراتر از فرآیند ثبت است. این دو کارکرد و ماهیت آنها کاملاً متفاوت است.

مقررات جزایی مربوط به ورقه سهم و قرضه
ادامه مطلب

از طریق ثبت شرکت، برای کسب و کار خود شخصیت حقوقی ایجاد می کنید، در حالی که از طریق ثبت علامت تجاری، نام یا علامت تجاری را برای محصولات یا خدمات خود ثبت می کنید تا سایر رقبا نتوانند از آنها سوء استفاده کنند.

تفاوت ثبت شرکت و ثبت علامت تجاری از نظر مالیات

تفاوت ثبت علامت تجاری و ثبت شرکت را می توان از جنبه مالیاتی بررسی کرد. برای ثبت علامت تجاری مالیاتی وجود ندارد اما در هنگام ثبت شرکت ها طبق شرایط باید موارد مالیاتی رعایت شود.

هر سال مالی، مشاغل باید اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کرده و برای تعیین میزان مالیات خود به اداره مالیات ارسال کنند. اما برندها در هیچ سالی از زندگی خود نیازی به پرداخت مالیات ندارند.

تفاوت های ثبت شرکت با برند با جزئیات کامل

نام شرکت نشان دهنده فعالیت های آن است، اما نام تجاری نشان دهنده محصول یا خدمات ارائه شده توسط آن گروه است. در نتیجه یک شرکت می تواند نه تنها یک نام، بلکه خود شرکت می تواند چندین نام (علامت تجاری) برای کالاهای تولیدی خود انتخاب کند (به عنوان مثال شرکت شیرین عسل ده ها علامت تجاری برای محصولات مختلف خود به ثبت رسانده است).

3. ثبت علامت تجاری (علامت تجاری) به نام یک فرد امکان پذیر است. اما برای ثبت شرکت حداقل باید دو شریک اقدام کنند. ثبت علامت تجاری هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی (شرکت ها) امکان پذیر است (شما می توانید محصولی را در منزل تولید کنید و نام آن را به عنوان علامت تجاری (علامت تجاری) برای محصول خود ثبت کنید).

4. با ثبت شرکت می توانید در مناقصات و مزایده ها شرکت کرده و وام دولتی دریافت کنید در حالی که ثبت علامت تجاری (علامت تجاری) صرفاً جنبه تبلیغاتی دارد و نمی توانید اقدامات فوق را انجام دهید.

5. ثبت شرکت نیاز به سرمایه اولیه دارد که بسته به نوع شرکت باید توسط شرکا یا سهامداران تامین شود ولی ثبت علامت تجاری نیاز به سرمایه اولیه ندارد. همچنین برخلاف شرکت های تجاری که پس از ثبت باید بر اساس سود سالیانه خود مالیات بپردازند، در قانون هیچ گونه مالیات یا کارمزدی برای علائم تجاری وجود ندارد تفاوت ثبت شرکت با ثبت علامت تجاری.

6. مدارک و مراحل لازم برای ثبت علامت تجاری (علامت تجاری) بسیار ساده تر از ثبت شرکت بازرگانی است. برای ثبت علامت تجاری فقط مدارک هویتی متقاضی، پروانه فعالیت و اظهارنامه کامل الزامی است اما برای تاسیس شرکت نیز باید اساسنامه و صورتجلسه مورد نیاز ارائه شود.

7. اسامی منتخب و تایید شده شرکت ها و اشخاص حقوقی قابل انتقال به غیر نیست، در حالی که مالکیت علامت تجاری ثبت شده به صورت قانونی و رسمی به شخص دیگری قابل انتقال است.

8. اعتبار نام تجاری می تواند نامحدود باشد، اما علائم تجاری باید هر ده سال یکبار تمدید شوند.

مزایای ثبت علامت تجاری و ثبت شرکت چیست؟

ثبت علامت تجاری:
جلوگیری از سوء استفاده از نام تجاری
ایجاد انحصار در استفاده از نام تجاری و علامت تجاری
اعتبار و ارزش برند را افزایش دهید
امکان بهره مندی از مزایای قانونی مربوط به علامت تجاری
ثبت شرکت:
ایجاد شخصیت حقوقی مستقل برای مشاغل
افزایش اعتبار و اعتماد در بین مشتریان
امکان اخذ مجوزهای لازم برای فعالیت
امکان بهره مندی از مزایای قانونی مربوط به شرکت

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست