مدارک ثبت موسسه غیر تجاری

مدارک ثبت موسسه غیر تجاری

قانون ثبت موسسات غیر تجاری

در کنار شرکتها که به کار تجارت اشتغال دارند قانونگذار نهاد حقوقی خاصی را که دارای شخصیت حقوقی می باشد. جهت انجام اموری که جنبه غیر تجارتی دارد. از قبیل کارهای علمی یا ادبی یا امور خیریه و خدماتی پیش بینی نموده است.

ماده یک آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجارتی، موسسه غیر تجارتی را چنین تعریف نموده است. مقصود از تشکیلات و موسسات غیر تجارتی مذکور در ماده ۵۸۴ قانون تجارت کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود.

مدارک ثبت موسسه غیر تجاری

اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند. بنابراین ارائه خدمات علمی و آموزشی و خدمات شهری و ارائه کمکهای انسانی در قالب شخصیت حقوقی متصور بوده و از این جهت موسسات غیر تجارتی به دو قسمت تقسیم می شوند:

الف موسساتی که مقصود از تشکیل آنها جلب منافع و تقسیم آن بین اعضای خود نباشد. اینگونه موسسات اصطلاحا موسسات غیر انتفاعی نامیده می شود.

کلیه فعالیتهای اجتماعی از قبیل انجمن های اسلامی و تخصصی و علمی خاص و احزاب و دستجات سیاسی و موسسین آن هنگامی که در خواست ثبت می نمایند.

توسط اداره ثبت شرکتها مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام میشود و پس از وصول پاسخ مثبت نسبت به ثبت اقدام میگردد.
ب موسساتی که مقصود از تشکیل آن ممکن است جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضای خود یا غیر باشد. اینگونه موسسات موسسات غیر تجارتی نامیده می شوند.

بنابراین فعالیتهایی از قبیل آموزشگاههای علمی و فنی و کلاسهای زبان و مدارس غیر انتفاعی و موسسات گاز رسانی یا ارائه خدمات شهری مانند نظافت و فضای سبز و موارد دیگر در زمینه های فوق در قالب موسسات غیر تجارتی متصور می باشد. و موسسین باید پس از به ثبت رساندن موسسه نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام نمایند.

مدارک ثبت موسسه غیر تجاری

حداقل وجود دو نفر شریک در موسسه الزامی است.

مدارک لازم جهت ثبت موسسات غیر تجاری

۲-۵- قید سرمایه به هر میزان در موسسه مجاز می باشد.
اخذ دو نسخه تقاضا نامه ثبت موسسه از اداره ثبت شرکتها و تکمیل و امضا توسط شرکاء
۲- تنظیم اساسنامه حداقل در ۲ جلد و امضای ذیل تمام صفحات توسط کلیه شرکاء
– تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین حداقل در ۲ نسخه.
۴ فتوکپی صفحه اول شناسنامه و کارت ملی شرکاء و درصورت داشتن توضیح در شناسنامه یک کپی از آن.
۵ اخذ مجوز در رابطه با موضوع موسسه در صورت لزوم

ثبت شرکت| راهنمای شرایط، مدارک و مراحل تاسیس
ادامه مطلب

۳-۵- امضای مدیر شعبه و فتوکپی شناسنامه و قید محل سکونت در صورتی که شرکت شعبه داشته باشد الزامی
است.

روش و مراحل ثبت موسسه

۱- تکمیل فرم تقاضانامه ثبت موسسه و امضا توسط شرکاء
۲- تکمیل فرم صورتجلسه موسسین و امضا توسط شرکاء
– تظیم و امضای کلیه صفحات اساسنامه موسسه غیر تجاری توسط شرکاء

۴- چند نام انتخاب و به مسئول تعیین نام اداره ثبت شرکتها ارائه گردد توجه) شود. نام انتخاب شده :

اولا باید با فرهنگ انقلاب اسلامی مطابقت داشته و تانیا سابقه ثبت نداشته باشد.

ثالثا از نامهای خارجی نباشد و مسئول مربوطه پس از بررسی گواهی لازم را با انتخاب یکی از اسامی پیشنهادی صادر می نماید.
۵- پس از تعیین نام به قسمت ارجاع اداره ثبت شرکتها مراجعه و ممیز مربوطه پس از برسی اولیه با توجه به موضوع فعالیت موسسه چنانچه نیاز به اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح داشته باشد. عند اللزوم به مرجع مربوطه جهت اخذ مجوز معرفی میشود.
۶- پس از وصول و ارائه مجوز لازم در رابطه با موضوع (موسسه ممیز ثبت شرکتها بشرط عدم وجود نقص مدارک متقاضی را جهت پرداختن حق الثبت به حسابداری راهنمایی و مسئول حسابداری با توجه به سرمایه موسسه و تعيين مبلغ حق الثبت متقاضی را جهت پرداخت حق الثبت به بانک ملی ایران هدایت می شود.

پس از پرداخت وجه مذکور و ارائه فیش پرداختی به حسابداری حسابدار اقدام به ممهور نمودن تقاضانامه متقاضی میکند. و ممیز مربوطه دستور ثبت را صادر و متقاضی به قسمت ثبت شرکتها مراجعه مینماید.
تایپ آگهی مربوط متقاضی مجددا به قسمت ثبت شرکتها مراجعه و پس از احراز هویت توسط مسئول قسمت از متقاضی ذیل ثبت دفتر اصالتا) یا وکالتا امضا اخذ مینماید.

انحلال و تصفیه موسسات غیرتجاری
ادامه مطلب

و سپس یک نسخه از مدارک اساسنامه صورتجلسه تقاضانامه که ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها می باشد. به متقاضی تسلیم می گردد.

و متقاضی به دبیرخانه اداره مراجعه و پرونده را تحویل داده یک برگ آگهی تایپ شده را به اداره کل دفتر روابط عمومی و امور بین المللی برده و پس از تعیین مبلغ جهت درج در روزنامه کثیرالانتشار به بانک مراجعه و همراه فیش پرداخت شده به دبیرخانه مراجعه میکند.

پس از امضای نسخ تایپ شده توسط رئیس اداره ثبت شرکتها در این مرحله آگهی صادر و دو نسخه تایپی به متقاضی تحویل میگردد.

یک نسخه جهت درج در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی و نسخه دیگر همراه فیش پرداختی به قسمت دایره آگهی ها جهت درج در روزنامه کثیر الانتشار داده میشود. در این مرحله کار ثبت موسسه پایان یافته است.

اساسنامه موسسه غیر تجاری

در جامعه امروز، تعداد زیادی از موسسات غیر تجاری وجود دارند که در بخش‌های مختلف اجتماعی فعالیت می‌کنند. این موسسات با هدف ارائه خدمات و کمک‌رسانی به افراد و جوامع کمتر برای جنبه‌های تجاری به سراغ مردم می‌روند. بسیاری از این موسسات در انجام کارهای خیریه، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و محیط زیستی تلاش می‌کنند تا به جامعه خدمت کنند. برای فعالیت در این صنعت و بهره‌وری از دلا‌یلی مانند استقلال مالی و قابلیت رقابت با سایر موسسات، تشکیل یک اساسنامه موسسه غیر تجاری الزامی است.

اهمیت اساسنامه برای موسسه غیر تجاری

واضح است که برای هر موسسه غیر تجاری اساسنامه الزامی است. این سند حقوقی برای اثبات شرعیت موسسه و بهره‌برداری از فواید حقوقی آن الزامی است. از طرفی، اساسنامه به مؤسسان، مدیران و اعضا یک چارچوب معین برای انجام کارها و تصمیم‌گیری‌ها ارائه می‌دهد و احتیاجات روزمره موسسه را به بهترین شکل ممکن پاسخگو می‌شود. در نهایت، این سند قراردادی است که حقوق و تعهدات موسسه را به خوبی تعیین کرده و روابط داخلی و خارجی را تنظیم می‌کند. در واقع، اساسنامه به عنوان یکی از ابزارهای حقوقی این موسسات محسوب می‌شود. که برای رونق و پیشرفت آن‌ها بسیار ضروری است.

مدارک ثبت موسسه غیر تجاری

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - مدارک ثبت موسسه غیر تجاری