در این مطلب بصورت کامل به ارزش اسمی هر سهم چیست؟ نحوه محاسبه آن پرداخته ایم.امیدوارم برایتان مفید واقع گردد. ارزش اسمی سهم در زبان انگلیسی par value خوانده می‌شود.

منظور از سرمایه در یک شرکت

منظور از سرمایه در یک شرکت ،تجاری آورده اولیه است که سهامداران در برابر دریافت و در شرکت شریک می شوند. لکن ارزش روز همین سرمایه ممکن است در نتیجه فعالیت شرکت و افزایش بهره وری و یا افزایش بهای دارایی های سرمایه ای مانند املاک و کارخانه به مراتب بیش از مبلغ ثبت شده در اساسنامه گردد.

در مقابل امکان دارد که سرمایه ثبت شده به دلیل زیانهای وارده بر شرکت یا بحران اقتصادی از میزان ثبت شده و رسمی هم شرکت سهامی به دو نوع سرمایه تفکیک کرد.

Green Orange Creative Professional Modern Personal Portofolio Presentation Template 850x500 - ارزش اسمی هر سهم چیست؟ نحوه محاسبه آن
ارزش اسمی هر سهم
چیست؟ نحوه محاسبه آن

مقدار اسمی سهام چیست؟

مقدار اسمی سهام همان‌طور که از نام آن مشخص است، ارزشی است که روی گواهی سهم و در اساسنامه نوشته شده است. که ارزش دفتری واقعی 1 سهم را نشان می‌دهد. برای اوراق قرضه، ارزش اسمی یا قیمت اسمی است. و از نظر ارزش بازار طبق نرخ بهره بازار متفاوت خواهد بود.

پیشنهاد می کنم مقاله انواع افزایش سرمایه در شرکت سهامی را مطالعه فرمایید.

نحوه محاسبه‌ ارزش اسمی سهم

برای محاسبه‌ی ارزش اسمی سهم در یک شرکت، باید سرمایه‌ی شرکت را بر تعداد برگه‌های سهام آن شرکت تقسیم کرد. به‌عنوان‌ نمونه اگر یک شرکت با ۱ میلیارد سرمایه ثبت شده باشد. و ۱۰۰۰ سهم داشته باشد: ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰/۱۰۰۰= ۱۰۰۰۰۰۰ رقم ارزش اسمی سهام آن شرکت می باشد.

پس از پیدا کردن سهام مناسب، تشخیص نقطه ورود و خروج به سهام بسیار حائز اهمیت می‌باشد. برای پیدا کردن نقاط مناسب خرید و فروش سهام از نرم‌ افزارهای تحلیل تکنیکال استفاده می گردد.

منظور ارزش اسمی یا ثبت شده سرمایه شرکت سهامی چیست؟

منظور ارزش اسمی یا ثبت شده سرمایه شرکت سهامی عبارت از ارزش سرمایه ای است که مبلغ آن بر روی برگه سهم منعکس شده و ارزش کل سهام اسمی شرکت در اساسنامه قید می گردد.

ارزش اسمی هر سهم چیست؟ نحوه محاسبه آن

ارزش اسمی سهم و برگه‌ سهم سهامدار

در این بخش، مختصری درباره‌ی آن شرح داده‌ایم. برگه‌ سهم یک ورق ساده حاوی اطلاعات سهام شرکتی است که برگه‌ سهم برای آن صادر گردیده است. هنگامی که یک سرمایه‌گذار با پرداخت پول، سهام‌دار یک شرکت سهامی می‌شود. در نتیجه مدیران شرکت به وی برگه‌ سهام ارائه می دهند. محتوای این برگه، اطلاعات کاملی از اسم شرکت سهامی گرفته، تا نام سهام‌دار، مبلغ اسمی هر سهم، تعداد سهام خریداری‌ شده و …. نوشته می‌شود. این برگه در دست فرد سهام‌دار قرار خواهد گرفت. و دارایی وی را در آن شرکت مشخص می‌کند.

آورده نقدی و غیر نقدی شرکت
ادامه مطلب

کاربرد ارزش اسمی سهام

در پاسخ به سوال: نرخ ارزش اسمی سهام، چه کاربردی دارد؟ در واقع رقم نرخ ارزش اسمی سهام، پایینتر از ارزش واقعی سهام است. پس شاید فکر کنید که این رقم فرمالیته است؟ و کاربردی ندارد! اما این‌طور نیست. در این بخش، برخی از مهم‌ترین کاربردهای ارزش اسمی سهام را متذکر می شویم.

مقاله انواع آورده در شرکت های سهامی جهت مطالعه آن اقدام فرمایید.

مهمترین کاربرد ارزش اسمی سهام

یکی از مهم‌ترین کاربردهای ارزش اسمی سهام هنگام افزایش سرمایه از طریق آورده‌ نقدی است. در این هنگام، شرکت با انتشار اوراق حق تقدم، از سهام‌داران فعلی خود درخواست سرمایه‌گذاری از شیوه وجه نقد می‌کند. این اوراق حق تقدم، اوراق بهادار می باشند. بنابراین می‌توانند مورد معامله قرار بگیرند.

در معاملات حق تقدم، به ازای هر سهم، مبلغ ارزش اسمی آن سهام پرداخت خواهد شد. به‌صورت کاملتر، ارزش اسمی سهم در معاملات پذیره‌نویسی کاربرد دارد. ارزش اسمی سهام هم‌چنین در محاسبه‌ میزان مشارکت، تعهدات و بهره‌مندی از منافع سهام‌دار به کار برده می‌شود.

نیروهای عرضه و تقاضا ارزش بازار را بعد از IPO تعیین می‌کنند و روزانه طبق حجم معاملات تغییر می‌کند.

ارزش اسمی قبل یا در هنگام عرضه اولیه سهام مشخص می‌شود. و ثابت می‌ماند. مگر اینکه شرکت صادر کننده اعلام تقسیم سهام کند.

سرمایه رسمی شرکت سهامی یعنی چه؟

سرمایه رسمی شرکت سهامی معیار اصلی همه تصمیم گیری ها به ویژه در رابطه با امور مالی شرکت از سوی مجامع، از جمله کاهش یا افزایش آن و نیز طرح هر ادعایی به وسیلۀ اشخاص ثالث ذی نفع نسبت به شرکت به شمار می آید. چرا که مسئولیت هر سهامدار به میزان سرمایه وی در شرکت می باشد.

حداقل سرمایه اسمی در شرکت سهامی

حداقل سرمایه اسمی در شرکت سهامی بر حسب خاص و عام بودن شرکت سهامی مطابق ماده ۵ قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت ۱۳۴۷، مبلغ یک میلیون و پنج میلیون ریال به ترتیب برای شرکتهای سهامی خاص و عام مقرر شده است.

پیشنهاد می کنم مقاله سهم و سهام چیست؟ ویژگی ها و انواع سهام کدامند؟ را مطالعه فرمایید.

تعیین حداکثر میزان سرمایه شرکت سهامی

برای حداکثر میزان سرمایه شرکت هیچ حکم یا محدودیتی پیش بینی نشده و تعیین حداکثر میزان سرمایه به اختیار سهامداران واگذار شده است.

سرمایه شرکت سهامی
ادامه مطلب

ارزش اسمی هر سهم چیست؟ نحوه محاسبه آن

حداقل و حداکثر ارزش اسمی هر سهم

هم چنین در مورد حداقل و حداکثر ارزش اسمی هر سهم به عنوان واحد تقسیم سرمایه شرکت سهامی خاص محدودیتی در قانون پیش بینی نشده است.

حداکثر ارزش اسمی هر سهم در شرکت سهامی عام

با این حال مقنن درباره شرکت سهامی عام موضعی متفاوت در پیش گرفته به گونه ای که به حکم ماده ۲۹ قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت ،۱۳۴۷ در شرکتهای سهامی عام، مبلغ اسمی هر سهم نباید از ده هزار ریال بیشتر باشد.

ارزش اسمی چه ارتباطی با قیمت آن دارد؟

ارزش اسمی و قیمت بازار سهام ارتباطی ندارند. با این‌ حال، هر دو قیمت می‌توانند با توجه‌ به نیروهای بازار (میزان عرضه و تقاضا)، نوسانات نرخ بهره و وضعیت مالی واحد صادر کننده افزایش یا کاهش پیدا کنند.

تفاوت بین ارزش بازاری و ارزش اسمی چیست؟

در بورس، باید ارزش اسمی باارزش واقعی سهام یکی نمی‌باشد، به همین خاطر معامله گران و تحلیل گران حرفه‌ای در بازار به دنبال سهام با ارزشی هستند که قیمت بازاری آن ها باارزش ذاتی سهم اختلاف داشته باشد. تا بتوانند پیش از رسیدن به ارزش واقعی، سهام را خریداری کنند.

مبلغ اسمی برای هر سهم در شرکتهای سهامی عام بورسی

فلسفۀ چنین محدودیتی را بایستی در هدف از تأسیس شرکت سهامی عام یافت. که بر طبق آن در شرکت سهامی عام امکان مشارکت اشخاص بیشتری با توانایی مالی پایین فراهم بوده و سرمایه های خرد بیشتری گردآوری می شود. شایان یادآوری است که در شرکتهای سهامی عام بورسی، حداکثر هزار ریال به عنوان مبلغ اسمی برای هر سهم تعیین می شود.

ارزش اسمی هر سهم در بازار سرمایه به چه میزان است؟

در ایران ارزش اسمی‌ هر سهم 1 هزار ریال معادل صد تومان می باشد. و معمولاً اختلاف قابل‌ توجهی با ارزش بازار سهام دارد.

ارزش اسمی هر سهم چیست؟ نحوه محاسبه آن

حداقل و حداکثر ارزش اسمی هر سهم در شرکت های سهامی در فرانسه

در حقوق انگلستان برای شرکتهای عام (سهامی) حداقل سرمایه ۵۰۰۰۰ پوند و برای دیگر شرکت ها تنها یک پوند مقرر گردیده است. در حقوق فرانسه برای حداقل میزان سرمایه سخت گیری بیشتری روا داشته شده است.

به طوری که به موجب ماده ۲۲۴۲ قانون تجارت، حداقل سرمایه لازم برای شرکت های سهامی عام ۲۲۵۰۰۰ یورو و دیگر شرکتهای سهامی شرکت سهامی خاص و شرکت ساده شده سهامی) ۳۷۰۰۰ یورو مقرر گردیده است.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست