انحلال و تصفیه موسسات غیرتجاری

انحلال و تصفیه موسسات غیرتجاری

مؤسسات غیرتجاری چیست؟

مؤسسات غیرتجاری مؤسساتی هستند که برای مقاصد غیرتجاری از قبیل امور علمی، ادبی، امور خیریه و غیره تشکیل می‌شوند. مؤسسان آنها ممکن است قصد کسب سود داشته باشند یا نداشته باشند. تاریخ ثبت نام می باشد و می تواند عناوینی مانند انجمن، سازمان، مرکز و غیره را اتخاذ کند.

 

 

انواع موسسات غیرتجاری

شرکت های غیرتجاری شامل دو نوع هستند:
الف) مؤسساتی که تأسیس آنها برای تأمین منافع خود نیست. به این موسسات موسسات غیر انتفاعی می گویند.
این دسته از موسسات (انجمن های اسلامی، انجمن های تخصصی و علمی و احزاب سیاسی) باید پس از اخذ فرم تایید صلاحیت از اداره ثبت شرکت ها و اخذ تاییدیه پلیس، درخواست خود را ثبت کنند.
ب) مؤسساتی که هدف و تأسیس آنها دستیابی به درآمد مالی و تقسیم منافع بین اعضای خود است. به عنوان مثال، موسساتی از جمله آموزشگاه های موسیقی، آموزشگاه های علوم، کلاس های زبان و غیره که برای خدمات خود هزینه دریافت می کنند. موسسان این موسسات پس از ثبت نام نسبت به اخذ مجوز اقدام نمایند.

انواع انحلال موسسات غیرتجاری

فرآیند انحلال بنگاه ها می تواند به دو صورت انجام شود: انحلال داوطلبانه و انحلال با حکم دادگاه.

انحلال داوطلبانه موسسه

در این صورت تصمیم انحلال توسط مجمع عمومی فوق‌العاده سازمان گرفته می‌شود و کلیه امور تصفیه طبق ضوابط و مقرراتی که در آئین‌نامه سازمان تعیین می‌شود، توسط مدیر یا مدیران عامل انجام می‌شود. معمولاً یک نفر به عنوان مسئول تصفیه معرفی می شود و وظایف مربوط به تصفیه را انجام می دهد. در صورتی که مسئول از قبل تعیین نشده باشد، مجمع عمومی فوق العاده می تواند فردی را برای این منظور انتخاب و برای او تعیین تکلیف کند.

مسئولیت کیفری هیات مدیره شرکت
ادامه مطلب

انحلال موسسه به حکم دادگاه

در اين صورت مسئوليت پيگيري امور تصفيه بر عهده شخصي است كه در اساسنامه تعيين شده است، در صورت عدم تعيين مسئول، دادگاه شخصي را براي رسيدگي به اين امور تعيين مي كند و طبق اساسنامه اقدام مي كند. قوانین مربوطه

همچنین طبق ماده 11 آیین نامه 1337 در صورتی که موسسه به حکم دادگاه منحل شود و در اساسنامه مدیر تصفیه مشخص نشده باشد. در عین حال دادگاه مدیر تصفیه را به عنوان مدیر تصفیه تعیین می کند. انحلال مؤسسه در کلیه موارد طبق قانون انحلال مشاغل و شرکتها خواهد بود.

انحلال مؤسسات غیر تجاری میتواند اختیاری و با تصمیم مجمع عمومی فوق العاده طبق مقررات اساسنامه و با استفاده از ماده (۱۱۴ ق.ت) و یا به موجب حکم دادگاه باشد.

چنانکه انحلال به موجب مقررات اساسنامه و اختیاری صورت گرفته باشد تصفیه آن نیز طبق مقررات مندرج در اساسنامه توسط مدیر یا مدیران آن انجام می گیرد. و در صورتی که متصدی امر تصفیه و چگونگی انجام آن معین نشده باشد. مجمع عمومی فوق العاده به هنگام انحلال یک نفر را به عنوان مدیر تصفیه با تعیین حدود اختیارات آن معرفی می نـماید.

اگر انحلال به موجب حکم دادگاه ،باشد امر تصفیه به عهده متصدی تصفیه مقرر در اساسنامه خواهد بود. و چنانچه متصدی تصفیه مشخص نشده باشد. دادگاه ضمن حکم انحلال یک نفر را جهت تصفیه معین مینماید و مطابق قانون تجارت امر تصفیه صورت خواهد گرفت مستنبط از مواد ۱۰ و ۱۱ آئین نامه).

انحلال موسسه غیرتجاری

انحلال موسسه غیرتجاری باید به‌صورت قانونی ثبت شود تا اعتبار داشته باشد. در نتیجه اگر قصد داشته باشید به فعالیت موسسه خود پایان دهید با توقف فعالیت، موسسه شما منحل نخواهد شد. هنوز تکالیف قانونی مثل پرداخت مالیات و غیره بر عهده شما خواهد بود. انحلال موسسه در اداره ثبت شرکت‌ها به‌ ثبت می‌رسد.

قانون انتشار اوراق مشارکت
ادامه مطلب

نمونه متن صورتجلسه برای منحل کردن شرکت‌

صورتجلسه انحلال در شرکت ها

بسمه تعالی

نام شرکت : ………………………………………

شماره ثبت شرکت : …………………………

سرمایه ثبت شده : …………….……………

شناسه ملی : ………………………………..

صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت …………….………..………… سهامی خاص ثبت شده به شماره ………… در تاریخ …………ساعت ………… با حضور کلیه / اکثریت شرکاء در محل قانونی شرکت ( اگر جلسه در محل دیگری تشکیل شده آدرس آن محل نوشته شود) تشکیل گردید.

الف: در اجرای مفاد ماده ۱۰۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت:

۱ـ خانم/ آقای ……………………….. به سمت رئیس جلسه

۲ـ خانم/ آقای ……………………….. به سمت ناظر رئیس

۳ـ خانم/ آقای ……………………….. به سمت ناظر جلسه

۴ـ خانم / آقای……………………….. به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.

ب: دستور جلسه، اتخاذ تصمیم در خصوص انحلال شرکت ……………………….. پس از بحث و بررسی شرکت بعلت ……………………….. منحل گردید و آقای / خانم (یا شخصیت حقوقی ) ……………………….. به شماره ملی به سمت مدیران / مدیر تصفیه انتخاب شدند. آدرس مدیر / مدیران تصفیه و محل تصفیه تهران خیابان ……………….کوچه ……………….پلاک ……………….کدپستی………………. می باشد.

مدیر/ مدیران تصفیه اقرار به دریافت کلیه اموال دارایی ها و دفاتر و اوراق و اسناد مربوط به شرکت را نمود.

امضاء رئیس جلسه امضاء ناظر جلسه امضاء ناظر جلسه امضاء منشی جلسه

صورتجلسه انحلال در شرکت های سهامی

امضاء مدیر یا مدیران تصفیه:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
X

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست مطالب

خبر نامه

اولین نفری باشید که از مقاله‌ها و تخفیف‌های ویژه مطلع می‌شوید.

تماس با تک نیک ثبت

با تیم تک نیک ثبت - انحلال و تصفیه موسسات غیرتجاری